Josefin - Mamma till världens finaste Liam -

Helg!

Äntligen är det helg - vilket innebär att min älskling är ledig, wunderbaum! Vi har segat oss igenom dem timmar som hunnit gå utav denna dagen, vi traskade ut en sväng med vovven.. handlade nybakat bröd och ägg. Hem och åt good frukost, degade i soffan..vilket vi fortfarande gör, med täcke och allt. Men iallafall, för att gör en kort historia ännu kortare så tackar jag ( förmodligen ) för mig för idag, skulle bara skicka iväg ett snabbt mail och tänkte att jag kunde uppdatera en snabbis så folk inte tror jag föder eller så,haha. Men nu ska jag hålla helg med min babe! Får se vad dagen/helgen har att erbjuda..Ha en trevlig helg allesammans.. tjingeling for now.

3 veckor kvar, wow.

Jaha, den 30 Januari var det idag ja, så snabbt denna månaden gått, eller är det bara jag? Nåja, fredag idag och det innebär är det nu är endast 3 veckor kvar till beräknad förlossning, med andra ord 21 dagar.. om jag nu inte går en massa dagar över tiden, vi får la se! För övrigt är jag genomförkyld ( såklart ) .. täppt i näsan och har lite hosta, allmänt trött - men jag överlever trots allt, det är inte så illa som det varit dem andra gångerna åtminstone, so far. Jag har nästan precis vaknat, sov rätt illa inatt, vaknade flera gånger - var kissnödig, låg fel och hade sovit med öppen mun så jag var torr i munnen, herregud! Intressant för övrigt, jag vet - men så är det. Vi tog lite nya bilder igår kväll, ska slänga in en nu strax.. magen har sjunkit rejält, vilket är otroligt skönt, för numera mår jag inte illa och har sällan,mycket sällan svårt att andas - där finns ett stort och skönt mellanrum under brösten nu - tack! Nu ska jag fixa en kopp thé och kolla lite bloggar, sen blir det soffan och en film.. idag blir en vilodag, jag måste. Ha en bra dag allesammans, tjingeling!





Du är på dag 259 av 280. (92,5%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 6 fulla dagar (v36+6).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånadaden)
Du är i trimester tre
Beräknat förlossningsdatum Fre 20 feb 2009
Du har 21 dagar kvar till förlossning.

Förkyld..

Ja, som rubriken lyder så kan ni nog lista ut resten, jag är såklart förkyld, dock inget dramatiskt - bara näsan som är snorig och jag nyser med jämna mellanrum, har lite rethosta. Men det går ändå, mår bra överlag så det är lugna puckar.. än så länge iallafall, bättre att det kommer nu istället för precis efter lilleman är född - vore ju en höjdare. Nåväl, vaknade relativt tidigt idag, steg upp och pulade lite smått här hemma.. käkade frukost, duschade och fixade mig, ut med vovven ett par vändor därimellan också, sedan tog jag bussen till stan för att träffa Petra! Vi tittade runt lite, shoppade så smått och käkade, ett nöje - as always  =)  Nu är jag hemkommen, har precis varit ute och lekt lite med Tasha och grannhunden ( och dennes ägare ) , vilket resulterade i att jag nu har en hund som sover tungt i hallen, haha. Nu ska jag snoka runt lite här och sedan invänta min älskling som förmodligen dyker upp inom en timme, inget jobba över idag inte - thank you very much. Hade tänkt färga håret, men vem orkar? Inte jag.. inte idag, kanske imorgon. Who knows? Har iallafall haft en väldigt trevlig dag, men nu ska jag snyta mig och läsa bloggar, tjingeling gott folk!

Energi!

Tadaa! Det blidde inget vilande idag, jag fick värsta städkicken nör jag blivit klar med tvätten vid 12, så jag satte igång.. har nu lagt alla bebiskläder i lillemans byrå + hans sängkläder och babyfiltar. Ställde iordning alla blöjor, tvättlappar osv som vi redan köpt i städskåpet + på skötbordet, bäddade hans säng lite halvdant med spjälsängsskydd och madrass. Dammsugade, moppade golv, städade wc, renbäddade våra sängar.. sen traskade jag till affären, köpte lite nya blommor ( gröna växter ) och annat smått. Nu är här fint! Vi är redo för bebis nu! Hihi, det är så skönt.. allting är kalrt nu, t.om BB-väskan är packad och står redo i hallen, tjohoo! Resterande av kvällen har jag spenderat framför tv:n, Kent har jobbat över och kom hem för en liten stund sedan, så nu ska jag mysa med min älskling! Jag mår förresten jättebra nu, känner mig inte sjuk eller något alls..enbart pigg och glad.. skumt? Men bra! tjingeling så länge gott folk..

Tvätt.

Gutenmorgen.. här sitter jag, i vår nya datastol som är rena drömmen för min svank .. i just love it! Den är oerhört bekväm och ja - den är bra helt enkelt. Annars.. jag vaknade strax innan 7, håller just nu på och tvättar lite bebiskläder och lite ( med betoning på lite faktiskt ) annat också, tanken är att jag ska lägga ner alla lillemans kläder och grejer i byrån vi köpte i helgen - så är det gjort. Mja.. jag mår rätt skapligt idag, fortfarande lite smått tung i huvudet och halvsnuvig ( kan man säga så? ) men jag hoppas, hoppas att det inte är någonting! Ska bara ta det lugnt idag, tvätta klart och pula lite här hemma.. sedan vila,vila, vila. Nu ska jag samla ihop lite tvätt och springa ner ( läs vagga ) i tvättstugan - uppdaterar sen, tjing!


Segobert.

Bah.. jag mår skumt. Tror att det är en förkylning på gång, igen! Började känna av den igår kväll.. det känns i kroppen helt enkelt, är just nu helt degig i huvudet, halsen kliar lite smått och är täppt i näsan. Visserligen har jag haft nästäppa under hela graviditeten så det är svårt att veta.. och "degigheten" i huvudet kan ju bero på att jag är i 9:e månaden och inte alltför pigg överlag, hah. Man kan ju alltid hoppas, men - det känns ändå som om det är en förkylning som lurar.. fan fan fan. Jag orkar verkligen inte.. ska man behöva genomlida en fucking förkylning nu? Till råga på allt har jag en liten bebis i magen som verkligen ligger och trycker rejält på min blåsa och det är allt annat än skönt, kunde knappt gå tidigare under kvällen. fick stanna upp hela tiden och det kändes allmänt obehagligt.. nu känns det dock lite bättre, förutom att jag måste kissa var 10 minut ungefär, hihi.  Usch, vad jag gnäller.. men man måste ibland, bara därför att.

Annars har jag spenderat större delen av dagen med Milo, träffade henne i stan vid 10.3o ungefär, stack till espresso house och käkade frukost + drack kaffe - sedan blev det en runda i stan, jag hittade ( som vanligt ) lite saker att smälla pengar på. Bebiskläder bl.a, såklart ... därefter stack vi och fikade igen, inget fel på aptiten här inte - men vem kan tacka nej till kaffe och blåbärspaj med vaniljsås? Mums.. vi skiljdes åt vid 14-tiden, hem och ut med vovven en sväng och sedan blev det vila. Kent kom hem med en ny datastol ( lycka! ) och sedan blev det maaat - snitzel, klyftpotatis, bearnaisesås och sallad lagade vi idag, det var underbart gott - nu är det dags för en film. Kent kom precis ut ur duschen och väntar på mig i soffan, så jag ska avrunda :)

Jag är helt slut..  jag ska bädda ner mig i soffan med täcke och kudde, kanske göra en kopp thé? Måh, tycker synd om mig själv som fan ska ni veta och gnäller mer än gärna! Åh, tjingeling så länge!

Svar på kommentar.

Hanna : Jo, det vet jag, hihi.. men hon är inte skendräktig, hon löper just nu  :) så det är därför.. hon är alltid sån när hon ska löpa eller under tiden hon löper, visserligen är hon väldigt kelen överlag och gosig med både oss och saker, men när hon löper blir det lite extra - därav myset med lammet, haha. Sen har hon blivit lite extra nu när jag är gravid, samt att här kryllar av bebissaker i hela lägenheten, så hon är extra mammig och kelen av sig för tillfället. Hon är väldigt pussig och "slickig" ( låter helt fel ) överlag annars..

Just another manic monday.

Jesus, vad seg jag är idag! Vaknade till liv för en halvtimma sen ungefär - var vaken en liten, liten stund vid halv sju innan Kent stack till jobb, han blev hämtad av Martin idag så det blev lite sovmorgon. Sen slocknade jag nog i samma stund som han låste dörren och jag har sovit som en gris kan jag lova.. känner mig helt lealös,haha.  Tasha har förresten ändrat sig totalt, ikväll / inatt tog Kent foto när hon somnat i vår soffa, tillsammans med lammet ( ! ) .. hon låg med honom i famnen och sov så djupt, så djupt.. hon ligger fortfarande kvar med den i famnen, någon har fått en ny bästis, eller en låtsasbebis? Hah.. hon gick loss fullständigt igår när hon fick den, men så är hon.. hon älskar att leka och förstöra, hon gör det dock aldrig med något utan att vi först sagt att det är "hennes" eller att det är "okej".. tack och lov.  Men det ser så sött ut..ska slänga in en bild så får ni se, så mesig man är - men det är faktiskt rätt så fascinerande, hur djur kan fästa sig så vid en sak. Hon har slickat den ren 111 gånger, klappat på den ( så bra nu en hund kan klappa ) och nu sovit med den hela natten..  lille tulla.

Iallafall, nu skenade det iväg med hundsnack rätt rejält här känner jag.. har suttit och funderat över vad jag ska hitta på idag? Känner inte för ett skit egentligen, är totalseg, men något måste jag göra.. kanske en snabb runda till stan. Eller  ÖB.. har en del hushållsgrejer vi behöver få hem, och eftersom det ligger så nära så vad fan.. jaja, intresse va? Ska i vilket fall som helst iväg och posta ett par byxor jag köpte igår, till Jennifer ( lillasyster ) och så får jag väl se vad jag känner för, hoho.. NU ska jag iallafall äta frukost, - tjingeling!


Här är då hela kalaset ; börjar i bädden med massakern, sedan resultatet - därefter mysandet i soffan ;)



Full rulle.

Phu, sicken dag, sicken dag.. vi har haft fullt upp mestadels utav den tycker jag, stack hemifrån vid 12-tidne och kom hem vid 18 ungefär. Vi åkte först till stan och shoppade lite, ( eller mycket, haha ) bl.a lite kläder till lilleman, men nu får det kanske vara bra för vi har massor, sedan lite böcker, övriga kläder osv osv.. senare bar det iväg till Mobilia där vi fortsatte handlandet för att därefter sticka och köpa en ny byrå, äntligen. Har letat efter en bra ett tag och nu hittade vi en super, stor och bra med plats.. dt slank väen med lite nya kuddar och ännu ett överkast, hah! Vi bokade även en ny datorstol, den fanns inte på lager idag, men vi kunde förmodligen hämta den på tisdag, också en absolut nödvändighet - slipper man få ryggskott mer eller mindre. Handlade även lite grejer till hunden, grisöron och en leksak som bestod av ett gosedjur ( ett lamm ) som hon nu har totalmassakerat, hon har har haft fullt upp ett bra tag nu med att frigöra honom från både ögon, öron och lemmar. Väl hemma monterade Kent ihop byrån och jag fixade en pastasallad som smakade underbart kan jag tillägga.. nu har vi precis kollat på en film och ännu en blir det skulle jag tro. Bah, är helt slut i kroppen.. men det har varit en jättemysig och rolig dag :)  nu ska jag slänga mig i soffan igen, tjingeling!

Lördag.

Tadaaa..vaknade för en liten stund sedan, känner mig utvilad idag också - sovit skönt inatt, eller ja - natt och natt, vi somnade väl runt 2-3 och sen dess har jag sovit gott, med undantag att jag fått gå upp och kissa ett par gånger. Men det är ju ren rutin numera tycker jag, så man sover ju mer eller mindre fortfarande inne på dass - allting sker liksom per automatik tycker jag. Kent sover fortfarande, Tasha likaså.. hon snarkar för kung och fosterland i sin bädd. Jag ska strax få på mig lite ( mer ) kläder och traska till ICA, hämta mitt paket från mamma.. är alldelles för nyfiken för att kunna vänta, haha. Sen blir det frukost och lite film eller så, ikväll ska vi, som nämnt i tidigare inlägg, ut och äta.. så det blir nog rätt lugnt innan dess. Jaja,ska avrunda detta nu, uppdaterar mer senare skulle jag tro, tjingeling så länge!

Fredagen.

Hej och hå! Det blev att jag stack iväg under dagen ändå, tog bussen till stan vid 12, fixade lite ärenden på banken och gick en runda.. på vägen hem hämtade jag ett paket som mamma skickat, med massa bebiskläder i  :)  .. men tydligen var det ett paket till som jag missat att hämta ( får sms-avisering ) så det ska jag hämta ut imorgon.Vi fick en massa fina kläder till lilleman iallafall! Var hemma igen vid 14.3o och strax därefter kom Kent hem, trevligt att ha honom hemma lite tidigare nu innan helgen.. vi gjorde kycklingsallad och kollade på film, nu blir det snart lite film igen - ut en runda med vovven bara. Imorgon ska vi ut och äta, har bokat bord till 19.. ska bli så mysigt. Jag har förresten bytt mobilnummer, eller nja - inte än, jag har ett nytt SIMkort, ska bara spara dem nummer jag vill ha och sen får ni ( som ska ha det ) mitt nya.. förmodligen imorgon. Onödig info, men i brist på annat att säga så,haha.. nu ska jag avrunda här, tjingeling!

Sömn.

Åh, nu är jag helt utvilad! Somnade runt 21-tiden igår och vaknade 5.3o idag, så underbart skönt.. har verkligen sovit nonstop hela natten och är pigg. Det känns fint, att få sova en hel natt för det var inte igår får jag säga.. Kent har precis stuckit till jobb och här sitter jag, kollar på nyhetsmorgon. Det sprudlar ju inte av program på tv såhär dags direkt, men jag ska strax göra lite varm choklad och smörgåsar, sen blir det läsa lite i soffan eller se en film.. riktigt skitväder är det ute. Så, som det känns för tillfället - blir det en innesittardag idag, om inte vädret ändrar sig lite, då kanske jag sticker ut på lite " ärenden ", i annat fall får dem vänta. Snart är det helg iallafall, vilket betyder ledigt tillsammans med älskling - alltid lika härligt! Näej, nu ska jag morna mig lite här med frukost och grejer.. have a nice day  :) tjingeling!

Trötter.

Sådär ja, då var denna dagen snart över, eller ja - det är kväll iallafall. Tvätten blev avklarad till slut och efter det pysslade jag lite här hemma.. gick en lång promenad ( dvs vad som är långt för mig,hah ) i cirka en timme och sen traskade jag hemåt och vilade på soffan, lyckades dock aldrig somna. När Kent kom hem gjorde vi våfflor ( mums säger jag bara )och kollade på film.. nu är han ute med vovven och snart blir det nog ännu en film, eller lite tv. Jag är jättetrött i kroppen, seg som fan och hoppas, hoppas så innerligt att jag får sova inatt - iallafall någolunda ordentligt. Vi får väl se.. annars får jag väl uggla framför tv:n halva natten,haha.. har inte så mycket att dela med mig av för tillfället, uppdatering senare eller imorgon, tjingeling!

Waky Paky.

Jo, jag somnade ju till slut, i soffan, med tv:n på.. sista gången jag tittade på klockan var omkring 3, hade iallafall program att bli underhållen av så länge, hah! Vaknade vid halv 6 igen när Kent skulle upp för jobb, somnade om.. vaknade efter en stund igen och steg upp. Nu håller jag på och tvättar upp bebiskläderna..ska ta lite annat också " när jag ändå håller på ". Utöver detta blir det inte mycket gjort här hemma idag skulle jag tro, hade egentligen en del att fixa, men jag orkar helt enkelt inte... ska försöka vila lite senare, just nu är jag inte ens trött - konstigt nog. Hunden snarkar för fulla muggar här i sin säng och reagerar inte för fem öre när jag stojjar runt här, hehe. Nu ska jag kika runt lite och sen blir det lite frukost.. kaffet har jag lagt på hyllan för tillfället, vill inte uppmuntra någon förbannad halsbränna i onödan - klarar mig bra utan! Drack inget kaffe varken söndag eller måndag, det bara blev så.. och igår + förrgår blev det bara en kopp på eftermiddagen, så det kan väl liksom kvitta? Dem första 2 - 3 månaderna under graviditeten drack jag inget kaffe alls, för att jag helt enkelt tyckte det luktade skit och jag mådde illa bara av lukten. Jaha, och nu vet ni det också! :) Som sagt, nu ska jag tralla runt lite här.. tjingeling så länge!

Sömnlös.. IGEN.

I can´t sleep... jag blir snart vansinnig. Har dem senaste 3 dagarna ungefär mått så jäkla illa till och från, kräktes i måndags och mådde "bara" illa igår...vaknade dock mitt i natten till igår av att jag mådde fruktansvärt illa. Dock berodde förmodligen detta på att jag råkat lägga mig på rygg i sömnen, sover alltid på sidan annars - så allting trycktes liksom ihop, eller vad man ska säga? Och idag/inatt, ja - vi gick och la oss vid 22-tiden och jag somnade ganska så direkt, men - nu är jag vaken igen. Slog upp mina gröna ögon för en liten stund sedan, hade stans jävla halsbränna ( som jag förresten haft sedan jag var i typ vecka 8, TACK för den! ) och mådde illa igen.. kräkte ännu en gång, tog därefter en samarin.. och nu börjar det kännas bättre med halsbrännan. Gah, vet ju att det är lilleman som trycker mot alla organ och nerver nu, därav illamåendet, som är rätt vanligt i slutet.. men, det kan göra den bäste galen emellanåt. Och nu sitter jag här, klockan är o1.21 och jag borde egentligen sova.. men nehej då! Cold Case har precis börjat på kanal 5 så jag ska väl kika lite på det och hoppas att jag somnar så småningom.. tvättstuga klockan 7 imorgon bitti, tjohoo. Måh... det är ingen dans på rosor alla gånger - hoppas ni andra sover gott därute i natten :)

Bakat.

Åh, nu har jag bakat vaniljdrömmar, asgoda blev dem! Var ju såklart tvungen att nalla en.. Mmm, verkligen jättegott, perfekt spröda och smakade suveränt - jag låter som en gammal kärring, jag vet! NO LIFE, haha.. skämt åsido, men jag har alltid tyckt om att baka, det är mycket godare än affärsköpt så vad fan + att jag måste aktivera mig om dagarna, blir galen av denna väntan och ibland enorma tristessen. Det har aldrig varit min grej att bara ligga och glo dag ut och dag in, det går an ibland - men jag måste sysselsätta mig med något åtminstone. Middagen är också förberedd, det blir köttfärslimpa, potatis och sås här.. köttfärslimpan är redan färdiggjord, ska bara in i ugnen om ett tag och potatisen är skalad. Mat är typ det bästa som finns just nu tycker jag,haha. Njaej, har alltid tyckt om att laga mat, men att äta den är numera ännu mer lockande.

Milo : Exaaakt, tänker då verkligen inte gå och räkna med att han tittar ut närsom, jag är fortfarande rätt inställd på att han kommer runt den 20/2 eller senare. Allt för att inte ta ut segern i förskott liksom, så sitter man där när det är typ BF + 12 och är lagom jävla sur,haha. Kunde gott klara mig utan sammandragningarna dock, meeen.. det är värt det i slutändan =) Ut kommer han ju iallafall, det är huvudsaken,hihi.

1 månad kvar!

Jaha, idag är det den 20 Januari och med andra ord exakt 1 månad  tills lilleman är beräknad att titta ut - det har gått så snabbt, så snabbt så det är sanslöst. Var hos barnmorskan idag, 8.3o hade jag tid, så det var till att gå upp tidigt idag, gah - trodde fan att jag skulle dö på kuppen, är alltid trött på mornarna eftersom jag inte sover vidare bra på nätterna. Allting gick iallafall bra hos BM, mina värden var lika bra som alltid, lillemans hjärtljud var finfina och hon mätte och hade sig.. han var ju fixerad sist vi var där, och nu är han enligt barnmorskan, helt redo att titta ut ( gulp! ) här.. han ligger så bra till han kan och är som sagt, fit for fight. Hon sa att det behöver inte betyda att han kommer tidigare än 20/2, men möjligheten finns och är lite större än att han kommer senare.. iih, vi får väl se ur det blir. Vill bara att han ska komma nu, nu, nuuuuuuu! Nåväl, han kommer när han kommer, det är ju en sak som är säker.. fick blanketter nu angående BVC som vi ska fylla i, vi vet ju redan vilken vi vill ha så det ska vi fixa ikväll + lite annat.

Annars mår jag toppen, ryggen gör ju fortfarande ont, men det är värst på kvällarna.. dock har jag såna jävla sammandragningar till och från - värst är det när jag går, hade ett helvete imorse när jag skulle promenera till Mödravårdscentralen, fick stanna och pausa stup i kvarten, hih. Tur att jag är väl medveten om detta och trsakade hemifrån i god tid..Trött är man ju också, men det går - har all tid i världen att vila mig och ta det lugnt, så jag ska inte klaga alltför mycket. Har frostat av frysen nu på förmiddagen och rensat lite där, ska snart ut en runda med vovven och sen hem och baka lite kakor tänkte jag.. måste ju aktivera mig med något. ORKAR inte ligga i soffan halva dagen, det gjorde jag igår - så det får fan ta mig räcka. Lite nya bilder på min "lilla" mage kommer här, togs igår kväll..eller om det var i söndags kväll? Nåja ;



Såhär pigga är min lilla familj om kvällarna förresten, detta tog jag igår ungefär en timma efter Kent kommit hem från jobb, han och Tasha har slocknat totalt i soffan. Tyckte den var så charmig och söt ;)


Ajajajaj.

Först och främst, TACK för alla fina kommentarer ni lämnar - det är jättekul att läsa och jag blir superglad! Nå, ny vecka idag, måndag - och det älskar väl alla? Mja, kvittar ju mig mer eller mindre då jag är ledig var dag, men trist att Kents lediga helg är slut och han börjar jobba igen - men that´s life! Igår tog vi det så lugnt, så lugnt, han piggnade till mer och mer under dagen, men vi bäddade ändå ner oss med täcke och kuddar i soffan - åt pizza och kollade på typ 111 ( inte riktigt, men ni förstår överdriften ) filmer, myspys.

Det enda mörka moln på denna himmel var att jag en stund under kvällen hade så ont i ryggen att jag fan ta mig inte visst var jag skulle bli av, trodde jag skulle gå sönder - bokstavligt talat.  Det kommer ju så smått nu, men jag misstänker att den egentliga boven i dramat var lördagskvällen, jag är inte van att sitta upp så länge alls utan att pausa ryggen emellanåt - antingen via att ligga ner eller promenera lite, nu satt vi ändå ner i drygt 6 timmar. Det kändes redan under kvällen att svanken tog lite stryk, men inget allvarligt, men det var skönt att röra på sig sen.. men igår, fy fan! Vissa dagar gör det bara för ont.. Kent masserade mig dock ganska länge och det släppte så smått efter ett tag, brukar göra det då. Men det blir inga långa datapass här inte, för det är inte alltför bekvämt det heller känner jag...

Annars ska jag ta det lugnt idag, är jättetrött och fortfarande matt i ryggen.. så jag ska väl försöka mig på det där som kallas " vila " . Ha en bra dag allesammans.. tjingeling.

Söndag.

Godmiddag gott folk! Satan så seg jag är idag, beror nog till stor del på vädret..det är alldelles grått ute, men mysigt tycker jag - iallafall när man är inomhus. Har ju varit ute med vovven och det var ju inte lika stimulerande.. Iallafall, så hade vi SKITKUL igår! Helt fantastiskt var det.. vi käkade middag och sen blev det drinkar  ( alkoholfritt här tack ) och en massa, massa pratande om allt mellan himmel och jord.. runt 18-tiden träffades vi och jag var hemma strax efter 1 inatt - helt död! Vi bosatte oss på Möllan ( Möllevångstorget ), på Mascot, ett ställe här i Malmö..käkade plankstek - mums säger jag bara och sen fortsatte vi kvällen..fortfarande på möllan. Ut en snabbis med vovven och sen stupade jag i säng..Kent kom hem senare och jag vaknade till en stund, men somnade om ganska snabbt igen efter att vi pratat lite om våra kvällar. Jag steg upp vid 10, ut på en promenad med Tasha och handlade lite..nu har jag nästan precis ätit frukost och glott på tv - Kent "vilar" som det så fint heter, haha.. han är nog lite schliiiden. Inte bakis direkt, men han dricker så sällan, så visst känns det kan jag lova - han ser allt annat än uppkäftig ut, hoho. Hur som helst är jag supernöjd, det var himla roligt att träffas alla 3 igen och vi hade jävligt skoj - massa skratt och djupa samtal. Idag blir det iallafall lugnt, tror inte att He-Man här hemma är taggad för så mycket mer ;) Nu ska jag kika runt lite, sen blir det slapp i soffan..tjingeling!


Tadaa.

Bah! Såja, nu är jag så gott som klar, har duschat och sminkat mig.. sitter dock i shorts och underkläder för tillfället, så lite påklädning återstår. Tänkte bara uppdatera en snabbis.. myskväll hade vi här hemma igår som sagt, filmmaraton och kinamat - suveränt var det. Kom i säng runt 3 inatt och sov så himla skönt verkligen! Vi steg upp runt 9.3o imorse, ut en sväng och sen breakfast-time och ännu lite filmtittande i soffan..nu ska jag bege mig om någon timme eller så, ska träffa Arijeta och Anneli i stan. Kent är i duschen och ska iväg sen han också, tjohoo.. Jaha ja, det var väl vad jag hade att bjuda på idag liksom? Hihi.. uppdaterar mer under morgondagen - ha en trevlig dag allihopa! tjing!

Shoppat!

Ja, det är precis vad jag har gjort idag - shoppat massor! Hittade för en gångs skull allting jag ville ha/behövde.. köpte skor, mysbyxor,kofta,toppar ( inte mammakläder! ) och lite annat jag ska ha sen. Hittade även ( finally ) perfekt amningsBH, letade som besatt efter det igår, men alla var såå obekväma och bara totalt fel. Men nu så, jeeeij! Sen köpte jag även lite smink, en morgonrock till Kent, handdukar, bok och en massa annat smått... det var så himla skönt att äntligen få allt gjort. Hade ju en lista ( chockerande va? ) på en massa saker jag verkligen behövde köpa, men varje gång jag befinner mig i stan osv så verkar jag aldrig finna vad jag söker.. men idag äntligen så hittade jag precis ALLT jag behöver! I love those days... Och fick en trevlig överraskning innan idag! Jag var hemma från shoppingrundan vid 14, kilade då snabbt iväg till ica för att handla hushållspapper och blockchoklad ( till bakning ) och när jag väl var hemma så kom Kent hem ett par minuter efter - och han hade skötbordet med sig hem! Åh, vi beställde ju det från babyproffsen för ett tag sedan och skulle hämta ut det för två veckor sen ungefär, men dem hade stängt just då och sen har det bara inte blivit av. Men så kom han hem med det och monterade ihop, åh - helt perfekt är det, nu är verkligen allt fixat till lilleman.. säng,skötbord,vagn, kläder och allt smått - wunderbaum. En lättnad!

Ikväll ska vi ta det lugnt och mysa hemma, vi ska äta kinamat och se på film. Imorgon ska jag äntligen träffa Arijeta och Anneli , det var såå längesen vi träffades tillsammans så vi ser fram emot det alla tre. Det har varit svårt att styra upp en träff allihop på sistone, alltid någon som varit upptagen när dem andra kan osv, så jag har mest träffat dem separat dem senaste 3-4 månaderna.. sen dog Annelis mamma i höstas så hon har haft fullt upp med sitt eget, varit en jobbig tid. Men imorgon ska vi som sagt äntligen träffas, vi ska ut och äta, bord är reserverat till 19.oo och sen får vi se vad vi hittar på - ska bli underbart att ses igen som en trio och prata massa,massa . Kent ska även ut han, fast på sitt håll och med några killkompisar, lär nog bli livat där med - fast på ett helt annat sätt, haha. Boy´s will be boy´s..and girl´s will be girl´s ;)

För övrigt är allt bra, imorgon kliver jag in i vecka 36 och det är idag 35 dagar kvar till beräknad födsel, gulp! Det går fort som sagt.. men jag mår toppen, det enda som "besvärar" mig om man ska säga så är att jag sover otroligt dåligt på nätterna. Vaknar stup i kvarten och hur jag än ligger blir det fel, vänder och vrider mig jag vet inte hur många gånger! Brukar vila lite på morgonen/förmiddagen när jag inte har något planerat och då sover jag alltid bra några timmar.. så det är ju en fördel, att man är ledig på dagarna och kan ta igen förlorad sömn och vila så att säga. Men visst är det störigt, ser inte alls fram emot sena kvällar/nätter längre för jag vet hur det blir.. när jag vaknar för typ 4:e gången brukar jag titta på klockan och tänka " åh, hoppas det är morgon nu så jag kan stiga upp " ,men det är det ju aldrig - klockan är oftast bara 3-4, SUCK. Tacka vet jag dagtid, haha! Nej, nu ska jag spåna runt lite innan det blir myskväll.. tjingeling!

Shoes.

Måh - jag är helt slut! Full rulle idag, fixade lite här hemma på förmiddagen, sen stack jag till stan och shoppade lite, alltid roligt - men man är ju varken snabbast eller piggast i stan. Går som en pingvin och lika fort ( eller snarare saktare ? ) som/än en 90 - åring.. men jag fick handlat lite smått och gott till mig själv, samt pyjamas, bodies och mössa till lilleman. Ska iväg en sväng imorgon också, jag MÅSTE ha nya skor - inget snack om saken, har för tillfället ett par stövlar, ni vet - inga högklackade direkt, utan vinterstövlar, fodrade med päls.. dem är jättevarma och bra, men det har blivit till ett helvete, ett helvete i tell you - att få på dem! Jag ska böja mig ner för det första ( vilket gör att jag alltid blir kissnödig ) och så ska dem dras på, knytas..osv osv. I fucking hate them! Så nu blir det joggingskor, thank you very much. Har även lite annat på min lista ( haha ) som måste införskaffas.. iallafall, efter att jag gått i stan en runda stack jag iväg och träffade Kent och vi traskade till Ica Maxi och storhandlade, skönt att göra det i mitten av månaden och slippa alla galningar runt löning.. gah! Så nu är kyl och frys påfyllda ännu en gång och vi har precis ätit mat.. korv med bröd blev det idag, snabbt och perfekt efter en "hård" dag, hihi.Vi kom hem för 1 ½ timme sedan ungeär..jag är helt DÖD.Nu ska jag läsa bloggar och sen blir det film, tjingeling!

Tvättelitvätt.

Mja, det här med att tvättningen skulle bli en snabb historia resulterade ju i att det blev rent och skärt skitsnack.. jag fick en magnifik idé att jag även skulle tvätta filtar, kuddfodralen till kuddarna i soffan, överkastet osv osv.. smart va? Jag menar, varför nöja sig med att BARA tvätta kläder + sängkläder/handdukar när man kan ösa på som fan ?!  Smidiga Sune var det här.. vill knappt erkänna det för mig själv, för det känns som ett enormt personligt nederlag, men jag ångrar mig lite.. inte som i  "Vad  fan skulle jag göra det här för "  utan mer som ett  " Hmm, jag borde kanske tvättat dem grejerna en annan dag " . Jo, det går ju bra att vara efterklok när man är dum i huvudet eller manisk kanske det hette? Nåja, nu är det på gång iallafall och jag är åtminstone sysselsatt, har precis dammsugit och tvättat golven, hrm.. man kan ju inte vila varje dag, hallå - hur skulle det se ut när man är gravid i 8:e månaden? Va, Josefin? Va? Va? Va?

Kent ringde för en stund sedan och sa att han kände sig konstig, eventuell magsjuka på gång tydligen.. Mmm, myspys!Vi får väl se hur det hela urartar sig, hör jag nycklarna i dörren innan klockan 16 blir jag smått svettig - då har vi alltså en magsjuk här hemma. How nice folk´s! Näe, synd om honom , älskeling.

Sonenta : Magen har sjunkit ja, en hel del, barnmorskan påpekade det också sist jag var där.. så han gör sig nog redo för att titta ut som sagt, men jag tycker gott han kan vänta åtminstone tiden ut! Jag blir så nervös annars..hihi, tror ni han lyssnar? Let´s hope so, jag har ju massor att fixa innan! Nästan iallafall..hohoho.

Tid,tid.

Herre jävlar, vad jag sover mycket känns det som.. vi la oss omkring 22.3o skulle jag tro, låg och läste en liten stund innan. Vaknade strax innan 6 imorse, klev upp och pysslade lite.. la mig och läste vid halv 8, 8 -  somnade gjorde jag visst, för jag vaknade strax efter 10 och kände mig som sju svåra år. Haha.. nu har jag iallafall piggnat till, varit ute en sväng, ätit frukost och precis blicit klar med sortering av tvätt.. har tvättid 12 - 17. Har inte mycket tvätt alls, så det blir nog en snabb historia, mestadels handdukar och sängkläder.. intressant info för övrigt. 14 Januari idag, det närmar sig BF med raska steg, spännande, 37 dagar - är mest nyfiken om han tittar ut tidigare eller senare? Kent tror tidigare ( såklart ) eller mer bestämt den 5 februari, varför just den dagen vet jag inte, hih.. vi satt bara att snackade om det för några kvällar sen och så slank det ut, jag gick på egen känsla och fick bara två datum i huvudet.. 12 Februari eller 26 Februari. Rebecca trodde 14 februari, alla hjärtans dag, det ni.. men det återstår att se, har fortfarande lite saker att fixa så han kan gärna stanna kvar i magen lite, lite till. Josefin som måste ha allting under kontroll, var det ja.. har redan insett att det kommer att gå i kras då han kommer när han kommer. Men man kan ju låtsas :) Nåja, det blir som det blir helt enkelt. Nu ska jag surfa runt lite innan det är jaag och tvättstugan on a date! tjingeling..


Pictures.

Lite nya magbilder tagna för någon timme sen, efter förfrågningar tidigare idag..


Du är på dag 242 av 280. (86,4%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 3 fulla dagar (v34+3).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 20 feb 2009
Du har 38 dagar kvar till förlossning.



    

Mysdag.

Grått och regnigt ute är det idag - perfekt ursäkt till att göra ingenting enligt mig.Och det är precis vad jag har gjort, detta är nog den första dagen i världshistorien, nej där överdrev jag - men första gången på väldigt länge som jag inte har gjort något "städaktigt " eller maniskt alls,hah! Har latat mig till max, vaknade runt 9, traskade ut en runda med Tasha.. upp och åt god frukost - la mig tillrätta och läste en massa i min bok. När jag pillat med detta en stund la jag mig tillrätta i soffan med chips,choklad, fruktsoda och satte på Mamma Mia, tillhör ( - de ) den gruppen som ännu inte sett den omtalade filmen. Den var söt och rätt underhållande, perfekt  "ligga - i - soffan - för - det -regnar - ute - film" .. spenderade sedan 1 ½ timme i telefonen med Rebecca, det var verkligen såpass såg jag på displayen när vi avslutade,hah. Märkligt att man kan ha så mycket att prata om varje dag. Nu har jag precis duschat och haft mig.. sitter i myskläder och en handduk på huvudet.. ska ut en snabbis med vovven och sen förbereda lite maud till senare tänkte jag! Mysig dag, as i said - perfekt väder att inte göra ett skit i, jag har verkligen tagit det lugnt och latat mig, skönt var det! Men, nu ska jag röra lite på fläsket.. vi är ju förresten klara med barnvagnsbeslutet, det blev en duovagn - alltså en sån man kan göra om till sittvagn sen när den tiden är kommen. Först diskuterade vi att köpa en begagnad vagn utav Kents arbetskamrat, dem hade nämligen knappt använt den, men neeeeej.. vi ville ha en ny, hihi. Så den är beställd och klar, nu väntar vi bara på att få den levererad då färgen var tillfälligt slut, i slutet av Januari får vi den :)   Lovade Rebecca att slänga in en bild på den, så här är lillemans vagn :




Rökning.

Haha, jag vet inte vem "Anonym" är som ska ge mig ett diplom för jag varit duktig och slutat röka? Men jag tackar, jag tackar.. men ser mig inte som duktig, det var för mig ett självklart val att sluta röka när jag blev gravid. Alla gör precis som dem vill, inget jag bryr mig om - men det var helt enkelt inget snack om saken för min del och speciellt svårt var det inte heller, så egentligen.. var det inget märkvärdigt. Har man bara ett tillräckligt bra och starkt skäl + lite vilja så klarar man allt.. och vår bebis är mitt skäl, hans hälsa och välmående är viktigare än mitt röksug, simpelt.  Sen ska man inte kasta sten i glashus och säga att jag slutat för gott och är världens bästa, ( överdrift såklart )  för man vet aldrig hur det blir framöver, det har varit enkelt att vara rökfri under graviditeten pga att jag vet att barnet mår bäst av det - jag känner inget sug över att börja igen, för tillfället trivs jag med att vara rökfri, men vi vet alla hur lätt det är att falla tillbaka. Så man ska inte ropa hej.. förrän man kommit över ån. Så jag tänker inte vara stöddig förrän bebisen är ute och amningen är över, kan jag känna mig duktig om jag fortsätter vara rökfri, nu är det mestadels för någon annan jag låter bli. För tillfället känns det som om jag kan fortsätta vara rökfri, men vem vet vad man känner om några månader, hih. Men tack ändå, rökning är en stor grej och fan så jobbig att lägga av med - det vet jag av tidigare erfarenhet, har slutat många gånger, men alltid fallit tillbaka. Men inte denna gången, fast enligt mig - så är det helt annorlunda. Vad tycker ni själva?

Annars, så har dagen varit superlugn.. jag gick ut en låång promenad med hunden på förmiddagen, underbart skönt var det! Vi behöver båda motion så det var perfekt.. sen traskade vi hemåt och åt lite, torrfoder till Tasha och mackor till matte.  Sedan dammsög jag, kunde inte låta bli, hahaha... plockade lite i en massa lådor och kastade gammal skit, sen la jag mig i soffan och läste ett bra tag.. ut på ännu en runda med vovven, vi kom hem för 3o minuter sen ungefär. Nu är hon supertrött och snarkar för fulla muggar borta i sin bädd, tulla.. jag har precis börjat förbereda middagen, blir ugnsbakad falukorv med hemmalagad potatismos idag, mumma - jag är hungrig. Väntar bara på att Kent ska trilla innanför dörren, vilket han borde göra inom kort..

TACK alla för era kommentarer ni lämnar titt som tätt, det är roligt med respons och ännu roligare att läsa! Svarar på en del emellanåt, bara därför att.. jag vill, hohoho.

Milo  -  Haha, angående min städmanilista ( Kent skrattade för övrigt när jag upprepade din kommentar för honom ) så har jag faktiskt inga stora projekt kvar, mer än att rensa lite smått,t vätta bebiskläder och bädda spjälsängen, jeeij! Ska försöka tagga ner så smått nu slutet.. wish me luck!

Hanna  - Åh, jag har aldrig tyckt om att sova på mage, så för mig har det aldrig varit något problem, men jag förstår dig :/ När det gäller sovandet är det mest jobbigt för mig att det är så tungt att vända sig,haha.

Frida  -  Visst blir det för mycket ibland och man måste ju få gnälla trots att man "ska" le och vara glad igenom hela graviditeten enligt vissa, det funkar ju tyvärr inte så :) Men jag överlever, det var en dålig och jobbig dag - men det goda uppväger alltid det dåliga! Snart är han här och då är alla krämpor ett minne blott :)

Äntligen!

Nu är våra fönster äntligen putsade! Men inte utav oss, utan av vår granne som är fönsterputsare, ihh.. så dem är snuskigt rena vill jag lova. Han tog alla fönster i lägenheten, åh - jag är helt överlycklig! Över ett par jävla fönster liksom, haha.. det var rätt komiskt, jag och Kent skulle fixa det själva - vi var i full gång och stod med vardagsrumsfönstrena öppna och putsade ena utsidan. Samtidigt var vår danske granne ( fönsterputsaren ) ute med sin hund och så hör vi hur han ropar ( vi bor på 3:e våningen ) , kan ju tillägga att han småskrattade lite.( och säkert tyckte vi var mer än rubbade ) Han och Kent börjar babbla om fönsterputsningen..

Sedan snackar dem en stund, hör inte riktigt vad dem sa för telefonen ringer, när jag lägger på hör jag :

Grannen : ( skrattar lite ) vad fan, ge mig 2 minuter så kommer jag upp och fixar det åt er, jag tar med öl.
Kent : Åh, okej! ( liiite glad såklart )

Jag blev asglad då jag vet att han är fönsterputsare och gör detta dagligen, ett par minuter går och så kommer han upp, fullt utrustad med sina fönsterputsgrejer.. Och nu är dem som sagt putsade, det är så fint, så fint !  I LOVE IT... tänk så glad man kan bli, för putsade och rena fönster.. detta gjorde min dag, hihi. Tackar Lars!

Jobbigt?

Jennifer : Om du läser senaste inlägget ordentligt så ser du att det står att Kent rökte, inte jag. Haha, jag slutade för snart 8 månader sen, pucko. :P  Ha inte så brått när du läser tös.

Annars, godmorgon! Vaknade för en timme sedan ungefär, nu sitter jag här - nyduschad med en kopp kaffe, ska snart äta lite frukost. Kent börjar också vakna till liv hör jag från sängen, det vrids och det mumlas för fullt där borta, det är väl sånt som kallas "morna sig" ? Gårdagen var relativt lugnt, vi blev bjudna på fest vid 21-22 och jag var ju supermotiverad not. Så vi sket i det, hade man vetat det tidigare och hade det inte varit på andra sidan stan, så kanske.. men det blev soffan och film, passade mig mycket bättre. Idag vet jag inte vad som händer, återstår att se.. känner för att baka,hah.

För övrigt har jag haft dagar nu då jag varit så jävla TRÖTT rent ut  sagt på att vara gravid! Jag har varit trött som fan, haft förvärkar, ont i ryggen, svårt att andas för att han trycker på så otroligt mycket.. ja, listan kan göras lång. Men det värsta är nog, tro det eller ej, att han är livlig, jag har inte fått en lugn stund! Jag ljuger inte, sanna mina ord got folk - när jag säger att han från fredag kväll till sent igår natt sov/låg still max 30 minuter ! Han sparkar som fan, slår med armarna/händer, vänder sig hela,hela,hela tiden.. fram och tillbaka, vänster till höger..höger till vänster. Han slår så hårt mot urinblåsan att jag vill dö emellanåt, han sparkar på revbenen ( båda sidor nu ) att jag skriker rakt ut och när han vänder och vrider sig ser det ut ( och känns ibland ) som om han ska komma ut från magen och inte dem nedre regionerna så att säga.Både min egen barnmorska och båda barnmorskorna på KK när vi varit på båda ultraljuden, sa att han var ovanligt livlig och en sprallig/frisk liten grabb eftersom han vid båda UL rört sig och sparkat som sjutton och varje gång min egen barnmorska ska lyssna på hjärtljuden så sparkar han såpass att hon nästan tappar "apparaten" eller vad man kallar det, grejen hon drar med på magen. Missförstå mig rätt, jag älskar att se mitt barn röra sig så mycket och det är en lättnad många gånger och se att allt är okej, han lever osv.. men ibland blir det bara to much.

I fredags natt började jag gråta för det gjorde så ont, han sparkade både på revbenen och kom åt urinblåsan - hur jag än låg så bökade han och ryggen värkte. Plussa på detta och en massa hormoner som gör att man blir mentalt ostabil emellanåt,andnöd pga att han trycker mot alla möjliga jäkla organ, illamående, känslan av att inte få en lugn stund och hur du än ligger så blir det fel - så ja - jag pallade inte trycket mer. Sov skitdåligt hela natten, vaknade ett flertal gånger, inte av mig själv utan av att han sparkade och givetvis var jag kissnödig.. och sen ska man försöka somna om medans han har gympapass därinne, good luck! Efter massage släpper ryggontet lite, har inte så stor problem med det, kommer ibland bara... men för helvete liksom. Inatt har jag iallafall sovit, bebis också verkar det som.. nu är han lugn, buffar lite då och då, känner honom röra sig så smått.. mysigt :) Det är kul när han "går loss", det är inte det.. både jag och Kent blir totalt fascinerade och bara stirrar på magen som rör sig i 120 och hans fötter som sticker ut här och där ibland.. men det finns ju gränser. Mja, det var det hela.. jag fick gnälla ur mig lite.. och ja, frukost var det ja - hih. tjingeling!

Trötter.

Ja, jävlar vad seg jag är.. vi vaknade 7 imorse allesammans, och det vill säga jag, Kent och t.om hunden - som annars gärna sover bort ett par timmar sådär tidigt. Iallafall, vi mornade oss lite och så traskade vi ut på en promenad alla 3, handlade lite på hemvägen och så begav vi oss hem och fixade med bröd osv, sen blev det frukost och film! Efter att ha degat och kollat på film några timmar med korta avbrott för att äta mer ( jag ) ,att röka ( Kent ) , kissa ( Tasha, jag, Kent ) så la vi oss i sängen en stund, bara jag och Kent var involverade i detta,haha - inget hundhår i min säng taaack. Skulle bara vila lite, yeah right.. somnade vid 14-tiden och vaknade nyss, så jag är rätt mör. Kent vaknade visst lite tidigare, för honom hittade jag i soffan med x-boxkontrollen, pratandes med sig själv.. eller om det är spelet? Den som visste, den som visste.. Nu är det vakna till som står på agendan här hemma, sen ska vi fixa lite middag, känner mig smått hungrig. för att inte snacka om törstig, gah. Nåja, tjingeling för now, folk´s.

Jennifer : Gah, har du halsfluss igen? Så trist, då får du ju  stanna hemma och vila ju, inte pussas ;)

Hanna : Eller huur, skamligt dyrt - helt jävla sinnessjukt. Angående bakningen så vet jag att dem flesta tar med sig, men jag älskar att baka, det är kul att ha hembakat + att det är ett perfekt tidsfödriv :)

Milo : Javisst, jag menar - 1349 spänn för en kastrull är väl ingenting? Bitch please, det skiter vi fram lätt!

Carola : Mja, duktig vet jag inte, bakar inget matbröd som tar 7 svåra år eller med 111 ingridienser :P

Hemkommen.

Godmiddag, goddagens.. eller vad man nu säger denna tiden på dagen? Jag är precis hemkommen, har varit iväg på lite ärenden.. var på banken osv, sen tog jag en runda i stan - var inne på Cervera och kikade då jag har ett presentkort där, hittade lite smått och gott som jag kanske köper framöver. Hur som helst, så kollade jag på deras kastruller, inte för att vi varken behöver eller vill ha någon kastrull, bara för att glo liksom.. jag höll på att smälla av! Dem hade en vanlig jävla kastrull, säkert gjord utav guld eller något liknande - den kostade alltså 1349 svenska kronor! Den var inte ens stor, inte fin, inget märkvärdigt alls.. jag skiter i om den är gjord utav diamanter eller utav påven själv, jag hade aldrig, aldrig betalat så mycket för en sketen kastrull. Fy fan rent ut sagt.. handlade lite på vägen hem, ska baka matbröd imorgon tänkte jag, gott med nybakat till frukost.. och så kanske något annat, hoho. Och äntligen är det fredag, då har man Kent hemma ett par dagar nu, mysigt värre.. Nej, nu ska jag läsa lite bloggar som jag inte hunnit med alls idag och sen ska jag sätta på en film och slappa med mig själv. And by the way, pajen var snuskigt god!

Paj

Måh, nu har jag precis pratat med försäkringskassan, kom fram relativt snabbt ändå, hade bara nummer 30 i kön - ibland har man tur, hoho. Allting var okej med alla uppgifter osv och nu fixar jag detta med bankID galant! Jag har inte gjort mycket vettigt idag.. tappade upp ett bad innan, la mig och njöt tillsammans med musik i bakgrunden och en bra bok. Väl uppe ur karet och ren som få bestämde jag mig för att baka, återigen och denna gången blev det blåbärspaj. Till kvällsmat gjorde vi mackor i ugnen med köttfärs,svamp,riven ost,lök  ( typ köttfärsås med andra ord ) osv och lite annat gott, den åt vi för någon timme sedan och strax blir det film och blåbärspaj, mums! tjingeling för idag, skulle jag tro?

Blåbärspajen och varma mackor alá kvällsmat ;

 

Ojsan..

Åh, jag somnade fan ta mig, gick ut med hunden runt 8, sen upp igen för att äta en macka och dricka kaffe.. la mig under täcket i soffan för att kolla på tv. Nåja, somnade uppenbarligen, för jag vaknade 10.5o och fattade ingenting, men så skönt - nu känner jag mig lite mer utvilad iallafall. Tasha somnade visst om hon med, hörs ju på snarkningarna om inte annat - pigg hund man har? Nåja, hon är mest aktiv under eftermiddagarna / tidiga kvällar, vilket bara är skönt faktiskt..slipper man springa ut i kylan innan man slagit upp ögonen ens.

Men jag är seg idag, blir nog att ligga i soffan åtminstone ett par timmar till, med en film.. hade tänkt baka idag med, men orken eller engagemanget finns inte hos mig just nu, kan ju bero på att jag är nyvaken - vem vet? Har iallafall bestämt att i dagarna ska jag baka några pajer, dvs matpajer, alltid bra att ha i frysen - och så lite annat smått och gott. Manisk, manisk.. men vad fan liksom, ska man bara sitta och vänta? Nej tack.

Milo : angående fönstren, så är det självklart Kent som tar dem, skulle aldrig få för mig att klättra upp - haha, dels hade det ju varit en jävla syn, tvivlar på att det gått ens. Men vi har såna snurrfönster ju, svårt att förklara.. men man måste vara en som håller dem nere vid fänsterbrädan vid vändningen, annars går allt åt helvete, hah. Och angående vården, så varför inte? Har dem bara god mat så går jag med på det mesta ;)

Elin : Ahaa, ja henne pratade jag med över nätet för något år sen ( kanske mindre ) tror jag det var, hörde att hon var sambo och bodde däruppe, skoj! Ja fy, 10 år redan, man känner sig ju inte gammal eller så..

Sömnlös i Malmö.

Jaha ja, här sitter man igen, klockan är strax efter 7 på morgonen och jag har varit vaken sedan o4.45, tjoo - fucking - hoo! Jag kan inte sova, vi la oss vid 23-tiden igår och jag vaknade o.30, 1.50, 3.20, 4 och så o4.45 - kissade och somnade om, vaknade igen..till slut fick jag nog och klev upp. Till min förvåning visade dem Seinfeld på tv, så tidigt? Nåja, bara att tacka och ta emot, trots att jag tycker den serien är helt värdelös och rent ut sagt skittråkig, men bättre än ingenting såhär på morgonkvisten. Kents larm ringde vid 5.4o, upp kom han och undrade hur det kom sig att jag låg i soffan och tittade på tv, hah. Hmm, dem senaste veckorna har jag sovit som en gris ( bokstavligt talat ) och sällan vaknat före 9, men nu är det väl igång igen.. man ska vakna hundraelva gånger per natt och kliva upp i ottan, snacka om att ladda för moderskapet. Gud förbjude att man skulle få vila ut innan liksom, oh no .. skämt åsido, det är rätt mysigt att vakna tidigt, men det finns ju gränser. T.om hunden sover i sin bädd, jättesöt är hon.. ligger ihopkurad och snarkar för fulla muggar.

Inga fönster blev tvättade igår, hör och häpna! Hih, jag glömde faktiskt bort det för en stund, vi hade så mycket annat att prata om när han väl kom hem och sen bara flög tiden iväg - men vi skulle se när han slutar idag. Skiten måste bli ren, så är det bara, annars får jag väl ( ve och fasa ) vänta tills helgen.. stå ut rättare sagt. Larvigt, men jag retar mig så fruktansvärt mycket, så länge det är "normalt" väder så syns det knappt, men när solen gassar på så kryper alla flammor och fläckar fram, det ni. Men jag bakade iallafall igår - äpplemuffins, jordgubbsmuffins och tigerkaka, som jag slängde in i frysen, kan bara bra för framtida besök när bebis har anlänt. Fy, jag blev akut illamående nu.. det är när jag sitter upp, bebisen trycker uppåt så jag får svårt att andas och mår fruktansvärt illa, får nog lägga mig ner lite. Se en film och hoppas på att jag somnar kanske, hade nog behövt en timmes sömn eller två... tjingeling så länge!

Städmani.

Jo, det har ju jag.. vilket inte är någon hemlighet för mina närmaste, har alltid ( nåväl, nästan ) varit och kommer nog alltid vara en städgalning, överpedant, för ordningssam och fixerad vid att allt ska vara på ett visst sätt. och grattis, i en enda mening lyckades jag får mig själv att framstå som en schizofren och manisk kärring som bara städar. Visserligen städar jag ju varje dag och värre har det blivit i och med graviditeten, som om det ens är möjligt tänkte jag.. men jo. Alla har väl sina ideér, sen att jag är värre än dem flesta är ju en annan femma ;)  Men i vilket fall, anledningen till denna alldelles för långa och oväsentliga inledningen urartade sig ju i att jag precis städat färdigt..  dvs dammat, dammsugit, skurat golven, städat badrummet, skurat, skurat köket osv osv.. just nu vädrar jag ut lite, luktar så rent, så rent!

Kent började jobba idag, känns helskumt.. han har varit ledig sedan den 19/12 och så helt plötsligt är man ensam hemma, jag och hunden.  Man blir bortskämd när han är ledig såpass länge och så känns det så tråkigt och konstigt att inte ha honom här nu. Men jag passade på att gå loss med städningen, haha.. får passa på, annars bara ger han mig konstiga blickar och tycker jag är knäpp, dels för att jag kanske, kanske har mentala problem vad gäller min passion för städning, men mest för att han tycker jag ska vila och inte fara runt som en dåre.  Vilket är förnuftigt, eftersom ajg oftast får lida senare under dagen i form av ryggont, men -  vilken gravid tjej är förnuftig? Well, not me!  Han är ju så himla hjälpsam, bara jag som är dum.. Dem gånger jag/vi städar när han är hemma så kan han t.ex ta fram dammsugaren och sätta igång, men så kommer lilla jag, och tycker att det kanske är bäst jag gör det  -  inte för att han inte "kan" utan för att jag tycker om att dammsuga och nästan går igång på det, sick - sick -sick ! Plus att jag dammsugar i en mindre evighet.. och det gör väl sällan killar? Inte sådär ingående iallafall.. ah, ni vet vad jag menar? Nåväl, han tar inte illa upp iallafall, han bara skrattar och skakar på huvudet.. fast jag ser ju att han tänker "men herregud, psychoooo".. hihi.

Nå, nu är klockan snart ett, har ingen aning om när min älskling kommer hem idag, han trodde det blev en kort dag för dem hade tydligen inte tillräckligt med material på bygget och firman är stängd, bla bla.. han är plåtslagare för er som inte vet. Usch, vad jag babblar en massa skit, känns som om jag har mundiarré.. jag ska faktiskt traska ut i köket och baka lite! Var ett tag sedan nu, kanske lite muffins, paj - och så? Blir säkert fint..  och idag är det 44 dagar kvar till beräknad födsel, gulp! Tiden bara springer iväg.. nu ska jag baka! tjingeling.. Idag tänkte jag förresten att vi skulle tvätta fönstrena i vardagsrummet, pratade lite om det igår.. undrar om Kent är inne på det också? Vad tror ni? HAHAHA. Återstår att se, jaja - hejdå!

Sjukt, sjuukt.

Jaha, efter Rebeccas älskvärda kommentar i det senaste inlägget om att hon var nummer 236 när hon ringde försäkringskassan imorse så ändrade jag mitt rätt jävla snabbt vill jag lova.. det blir inget samtal dit idag. Får ge mig till tåls och se om dem uppdaterar mina uppgifter på "Mina sidor" på deras hemsida, någon jävla gång ! Otroligt jävla sega är dem, jag förstår självklart att dem har jättemycket att göra och att det är kaos tamejfan var man än vänder sig, men egentligen - och? Det vill jag väl rent ut sagt skita i .. ska man få hjälp eller ska man? Alltid ska det ta sån förbannad tid med allt och det ska klyddas in i det längsta vad det än må gälla, för helvete liksom.. skaffa fler resurser då så folk vet om dem ska få pengar, när dem ska få pengar, hur stor summa pengar dem ska få.. osv osv. Min havandeskapsledighet fick jag dock beviljad snabbare än fan själv, det var väl mer eller mindre sensation - skickade visserligen in den relativt tidigt. Men ändå.. dem är oftast supertrevliga på Fsk, jag har iallafall aldrig stött på någon hagga, men servicen och tillgången suger ju något kopiöst. Seriöst, nummer 236 i kön? Men skjut mig.. likaså en tjej jag pratade med på Familjeliv, hon hade nummer 169 när hon ringde, under tiden vi pratade.. shit alltså, sinnessjukt.

Jag har sån ångest, solen ligger på ordentligt idag, stålande väder med andra ord - men - då såg man plötsligt hur jävla skitiga fönster vi har, rent ut sagt! Fy fan, så kan det ju inte vara.. dem måste, måste tvättas inom en snar framtid, det säger jag bara. Annars kommer jag att må så dåligt, that´s the simpel truth, jag är så. Har inte sett det så innan och det var inte alltför längesen vi tvättade dem vill jag minnas, men såhär kan det definitivt inte se ut! Helvete.. nästan så att jag vill klättra upp och putsa dem ensam, men då blir det liv i luckan.. har lovat att låta bli + att jag självklart inte är så dum att jag hade gjort det. Det bara är så att det kliar i fingrarna, neurotiska jag liksom... står inte ut med skitiga fönster, speciellt inte när solen ligger på och det syns, gah! Nåja, nog om det nu... annars känner jag mig skitglad idag faktiskt! Förutom allt detta jag redan hunnit gnälla om dvs, hahaha... well well, vad är en bal på slottet ? tjingeling.

Barnmorskan.

Godmiddag allesammans! Här sitter jag, fullt påklädd och har varit vaken sedan 6.3o ungefär.. vi har nämligen varit hos barnmorskan tidigt imorse, lite kontroller och snack.. allt såg som vanligt finfint ut. Lillemans hjärta slår bra, han har redan fixerat sig och mina värden var perfekta ännu.. himla skön känsla när allting står rätt till, som det ska dvs. Efter Mvc - besöket gick vi inom konditoriet o köpte färskt bröd, sedan traskade vi hemåt och åt <-- det kunde nog ingen lista ut,hah. Nu är Kent på väg till Helsingborg med Martin,kommer hem lite senare idag.. jag har en del samtal jag behöver ringa, bl.a föräkringskassan, tjohoo liksom.. "du har nummer 167 i kön"  ungefär. Njaej, dem flesta gånger jag ring så har jag haft tur och kommit fram rätt snabbt, men man vet aldrig.. början på nytt år och alla ska väl ringa. Fick lite papper från barnmorskan jag ska kolla igenom också, den ska jag vila.. trött som fan, hihi.. segare än segast, tjingeling!

Segt.

Jösses, jag är dålig som fan på att uppdatera, men - jag har en och endast en ursäkt, nämligen att jag är för jävla trött nästan hela tiden och orkar heller inte sitta framför datan alltför mycket då min rygg tar enormt mycket stryk. Hursomhelst så slog det mig/ oss ( mest mig som hysterisk överlag ) att det nu är Januari månad, vilket betyder.. att nästa månad ska lilleman titta ut. Ihh, herre jävla gud ( förjävla dåligt att använda jävla och gud i samma mening, jag vet ) liksom! Helt otroligt är det tycker jag, tiden har gått såå snabbt.. men det börjar ju däremot kännas i kroppen att det går mot sitt slut. Under, underbara förvärkar emellanåt måste jag säga.. och jag är som sagt riktigt trött, orkar knappt vistas utomhus längre,haha. Tar mig inte alltför långt om jag säger så, orken finns helt enkelt inte och jag får för ont snabbt..

Iallafall, vi har inte gjort alltför mycket idag.. tvättat och kollat på film, vi har precis ätit mat som Kent lagat  - kokt lax, potatis och hollandaisesås, ljuvligt! Nu ska vi mysa i soffan med lite film resten av kvällen, tjingeling! Tog lite foton för någon timme sedan på magen, here we go, det här är jag och magen idag



Du är på dag 233 av 280. (83,2%).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 1 full dag (v33+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 20 feb 2009
Du har 47 dagar kvar till förlossning.


Ryggont.

Jaha, jag har typ inte orkat sitta här sedan imorse, då jag snabbt skummade igenom min dagliga "bloggläsning" - har ju några stycken jag följer så att säga. Nej, min rygg krånglar, så till den milda grad.. håller på att bli galen emellanåt, det gör ont! Men nu har jag precis fått en lång massage utav världens bästa pojkvän, så det känns betydligt bättre - men trots detta blir det en snabb uppdatering, orkar inte med någon extra smärta. Idag har vi röjt som fan! Möblerat om i vardagsrummet ( okej, större delen av proceduren bestod utav att Kent möblerade medans jag såg på )  och verkligen städat ur rummen - så nu är här rent och snyggt överallt, och möbleringen blev så suverän den bara kunde bli. Jeeeeij! Sedan har vi lagat god mat, ätit och sett en massa film - perfekt fredag med andra ord. Nu ska jag återgå till soffan, lägga mig ner - vila, se film och äta glass. tjing så länge!

Firande hos Björn.

Här är lite fler bilder från senare under kvällen, då vi åkt vidare hem till Björn - lite olika folk på bilderna :


     




Jag tog faktiskt 180 bilder, men orkar inte lägga in fler just nu, har inte ens gått igenom hälften ordentligt :)

Nici & Henke

Här är bilder från nyårsmiddagen och "förkvällen" hemma hos Nici & Henke :












Nyårsdagen.

Gårdagen blev lyckad, hade riktigt roligt faktiskt.. en snabb resumé av vad som hände blir det, jag är trött! Kom inte i säng förrän runt 5 imorse ( sensation, jag vet ) och vaknade nu vid 12.. är för seg vill jag lova. Det blir soffan och mys idag.. trots att man inte dricker kan man bli sliten, believe me, det tar på krafterna att fira nyår,haha. Vi åkte iallafall hem till Nici & Henke vid 17-18 tiden, åt middag som bestod utav kyckling i grönmögelost m.m, supergott kan jag tillägga.. snackade en massa skit, åt lite till - denna gången banana splitt, därefter korkades det upp lite vin,öl - you name it. Jag hade en alkoholfri öl som jag höll mig till, sedan blev det cola - funkar alltid. Vi spelade poker och hade allmänt trevligt.. senare, mycket senare åkte vi hem till Björn som hade lite firande hemma hos sig, stannade där ett par timmar för att senare fortsätta hemåt - minns inte riktigt vad klockan var, men det var seent, vi degade i soffan lite och mös..jag var spiknykter ( åh fan ) och Kent hade knappt druckit nåt, inte något värt att nämna iallafall..så man var rätt seg i huvudet..sen var det godnatt vid 5-tiden - somnade rätt snabbt och har sovit som en gris. Lite foton kommer om en stund.. måste äta frukost först känner jag.. hoppas att ni alla hade en bra nyår allesammans? Hur ni än firade.. och god fortsättning!