Josefin - Mamma till världens finaste Liam -

Sömn,sömn-

Nu är det andra natten i rad som Liam sover utan att vakna, jag la mig strax innan 23 igår och vaknade av en snackig kille runt 6.3o imorse. Hur skönt är det inte det? Har sovit som en prinsessa iallafall och känner mig mer än utvilad.. tänk vad en natts sömn kan göra.  Nu har vi iallafall ätit och myst en massa, lilleman ligger i soffan och studerar våra tavlor, tror dock han kommer somna inom kort - ögonen faller ihop med jämna mellanrum ser jag.

Igår åkte jag och Liam till Milo, kilade bort till parken för att sola och fika lite.. så underbart väder det var, otroligt varmt och en massa sol. Färg fick man iallafall, brände mig en aning upptäckte jag igår och det kändes lite, men idag är det bra och brännan har lagt sig till en fin färg. Jättetrevligt var det , som vanligt =)

Valborgsmässoafton är det idag, Kent slutar vid 12-tiden och är sedan ledig tills på måndag, det gillar vi. Vi får se vad vi hittar på , vi har inte riktigt bestämt något än, bara spekulerat lite. Hoppas dock på fint väder, det gör så mycket och det är så härligt att kunna vara ute.. nu ska jag läsa lite bloggar innan jag gör mig iordning. Ska ut med Liam och Tasha lite senare på förmiddagen tänkte jag, långpromenad och en sväng till hundrastplatsen som ligger en bit bort härifrån - den är mycket bättre än den som ligger här vid oss. Den är så jäkla tråkig, mest grus och skit.. den vi ska till ligger precis vid en skogsdunge, med träd och lite annat som uppskattas mer. Så nu vet ni det  ^^

Hej så länge!

Lugna gatan.

En lugn dag har vi haft idag, tog en promenad på förmiddagen och väl hemma somnade lilleman till ett par timmar och likaså jag..tanken var att jag skulle " vila ögonen " i 5 minuter - men det blev en härlig powernapp som varade dryga timmen. Skönt var det iallafall.. resten av eftermiddagen bara mös vi och skrattade en massa, jag tror jag låter bilderna tala för sig själva så besparar jag er min långrandiga och invecklade utläggning  =)



      



         

Oj, fel!

Svar till Katarina :

 Joo, han är 7 veckor, det stämmer - jag som skrev fel, haha.. tack för påpekan =) Du har inte missat en hel vecka, han är född den 8 Mars som sagt, 2 dagar innan Meja.. så fel det kan bli. Ooops... ^^ Får hålla koll nästa gång tror jag..

 Dagen har varit suverän, vi har varit ute en del i det fina vädret och även besökt BVC, lilleman är 59,5 cm lång och väger nästan 5 kg - BVC-tanten blev så imponerad över hur stark i nacken han är och hans strålande humör. Han skrattade igenom praktiskt taget hela besöket och "pratade" en massa.. vår lilla tulle. Nu ska jag återgå till min älskling i soffan,skulle bara späna lite snabbt här.. hej så länge allesammans och hoppas ni har det bra!


Ny vecka..

..nya tag, heter det väl? Hoppas ni alla har haft en bra helg, det har då vi haft - underbart väder har det ju varit! I lördags var tanken att vi skulle sticka tll stranden ( läs hundbadet ) med Tasha, men vi skippade det - mycket för att det blåste lite på dagen och det innebär oftast att det blåse ännu mer vid vattnet. Sen är där alltid så förbannat mycket folk och inte vidare mysigt om man vill parkera sig med picknic någonstans.. var lite sugna på att åka till Falsterbo som vi brukar göra, men det får bli en annan helg.Men vädret blev kanon, strålande sol och jättevarmt. Så i vilket fall så gav vi oss ut med Liam, Tasha och fika.. var ute och gick någon timme och sedan parkerade vi oss på en gräsplätt precis intill skogen. Där solade vi och njöt för fullt, satt där i drygt 3 timmar innan vi traskade hem igen, då var det redan kväll mer eller mindre..lilleman åt och sen somnade han gott, så jag och Kent mös med film och tacos. Tasha blev 4 år denna lördag, så det blev lite extra mys för henne med lite gott osv.. igår begav vi oss ut igen, traskade runt i solen och köpte glass.. fan vad jag älskar detta väder! En jättemysig helg har vi iallafall haft, med sol och värme.

Idag ska jag med Liam till BVC, han ska vägas och mätas - alltid lika spännande. 12.3o ska vi vara där, så det är allt annat än bråttom.. han vilar lite för tillfället. Igår köpte jag en våg, så nu jäklar ska det hållas koll på vikten.. fett ska brännas mina vänner. Haha, nåja.. lite gravidkilon som ska väck minsann, skönt ska det bli! Blir en långpromenad efter BVC-besöket i eftemiddag...och det var väl allt jag hade att säga för tillfället. Lilleman blev 8 veckor igår, och fortfarande förundras jag över hur snabbt tiden går.. ofattbart. Ha en bra dag allesammans!

Utvilade - JA.

Godmorgon - här är en utvilad mamma vill jag lova, Liam har sovit hela natten  och likaså jag och Kent. Han somnade utan problem igår kväll efter han ätit och blivit fixad inför natten, sen sov han till 5.o5 imorse.. trodde knappt det var sant, vi hörde att han började böka runt i sin säng - steg upp och kikade ner och möttes av en strålande glad liten kille som inte kunde sluta le. Så vi mös lite allihopa och så blev det frukost, Kent stack till jobb strax före 7 och i samma veva somnade Liam om.. så nu sover han gott och jag håller på att tvätta. Det ska bli fint väder idag har dem lovat ( och jag tror dem ) så det blir promenad med vovven och Liam i eftermiddag skulle jag tro  =)

Gårdagen gick undan, vi sov till 9 ungefär ( med undantag för nattmål ) och sen mös vi lite här hemma innan vi kilade ivä,ordnade med lite ärenden och jag köpte kläder.. bl.a tröjor och underkläder. Mötte upp Kent när han slutat, handlade lite på vägen och så kilade vi hemåt och han fixade god mat.. sen rullade kvällen bara på i en jäkla fart, var helt slut och slocknade utan problem kan jag lova. Nu är det iallafall helg och vi hoppas på fint väder så att man kan vara utomhus mycket..  Vad ska ni hitta på?


Alles gut.

Nu mår vår lilla prins bra igen, han bajsade en gång till igår eftermiddag - men sen fick han behålla maten resterande gånger. Han fick dock lite ( och då menar jag lite ) feber mot kvällen och jag blev väl som dem flesta mammor smått hysterisk och orolig, men som tur är har jag en lugn sambo som kan ner mig på jorden igen. Febern var långt ifrån hög och han åt bra och var sig lik, bortsett från att han var trött och lite småhängig. Men mitt lilla mammahjärta var nära att brista trots allt, min lilla tulle ju.. men vi pysslade om honom så gott vi kunde och han fick sova nära inatt så man kunde hålla koll på honom och pussa lite. Han vaknade iallafall som vanligt inatt och åt bra och var då feberfri.. sedan blev jag väckt av en liten kille som låg och "pratade" för fullt strax efter 7 imorse och så fort jag tittade på honom smajlade han upp och var så glad så! Han var fortfarande feberfri, åt hur bra som helst och sen höll han låda i nästan 3 timmar med prat och skratt innan han somnade för lite förmiddagsvila  =)  superskönt!  Annars har det varit en lugn dag, har pysslat lite här hemma och ringt lite nödvändiga samtal. Nu kommer snart Kent hem, underbart.. och jag börjar bli hungrig, dags att tänka på lite middag kanske? Hej så länge och tack för era kommentarer, det är så roligt at läsa dem!

GRATTIS Eva till er lilla prins, han är fin!

Kass i magen..

Vår lilla tulle är kass i magen här hemma, stackars liten.. har bajsat löst ett antal gånger idag och är jättetrött. Han var lite lös i magen redan imorse, men inget att höja på ögonbrynen åt, sen sov han en ganska lång stund - vilket jag trodde mest berodde på bristen på sömn under gårdagen. Men sen har han bajsat några gånger till under dagen och även sovit till och från, min lilla prins  :Han är inte ledsen iallafall, bara lite smågnällig när det har blivit dags att byta blöja.. Ringde BVC iallafall, men det var inte mycket att göra mer än ge honom mycket vätska. Vi får se hur det fortgår under dagen, blev det inte bättre mot kvällen och han verkade påverkad eller kräkte så skulle vi kontakta sjukvården.. usch. Min älskling, tycker så synd om honom.. nåja, vi får se vad som sker, förhoppningsvis lägger det sig under dagen. Pratade precis med Kent och nu ska jag göra vovven sällskap, hon ligger på balkongen och solar.. tulla. På återseende..

Härlig dag.

En väldigt trevlig dag har vi haft idag, Milo och Miranda kom hit på förmiddagen, vi fikade med lite bullar och sedan packade vi med oss fika och stack ut i solen med barn och vovven.  Underbart väder har det varit, så det blev några timmar i solen och en massa snack, munnen har en tendens att gå i ett när man träffas,haha. Vi satt på gräsmattan precis intill en lekplats och Miranda spanade snabbt in två flickor hon ville leka med.. dock var de lite svårt att ta mod till sig och fråga om hon fick vara med och leka. Efter lite övertalning och stor stycke mod satte hon sig ner bredvid den ena flickan och frågade med försiktig röst " får jag leka med er" och precis som Milo själv skrev i sin blogg så var det väl höjden av hormoner när vi bägge nästintill börjar gråta ( en nybliven mamma och en gravid mamma ) både för att det var så himla fint och hennes egen glädje ( och mamma Milos ) över att hon äntligen vågade fråga.. barn alltså, dem är så underbara. Det har varit en väldigt mysig dag och jag är så nöjd man kan bli - totalt slut också för den delen! Beror nog till stor del på solen, men lite färg fick jag iallafall, väl behövligt - på min alltför bleka kropp.

Nu ska jag avrunda här och lägga mig tillrätta i soffan, CSI väntar , återkommer säkerligen imorgon...tjingeling!

Kass uppdatering.

Oj, det var ett bra tag sedan jag uppdaterade min blogg såg jag nu, och i synnerhet efter den lilla påminnelsen, hihi. Veckan har gått fort, fort.. Kent har varit ledig större delen utav tiden så vi har mest tagit vara på dagarna, varit ute en hel del och bara haft det mysigt tillsammans. Umgåtts Arijeta och lite sånt skoj.. Nu är även helgen över och vi har varit borta ganska mycket, shoppade lite idag och lyckades äntligen få tag på lite vettiga bh.ar då dem andra är för små och lite annat smått och gott.. och såklart lite kläder till lilleman, trots att det inte behövs - men ja, man kan helt enkelt inte låta bli. Dem är ju så söta!

Liam blir förresten 7 veckor idag och som vanligt tycker jag att tiden går otroligt snabbt, och han växer i vanlig ordning, skrattar en massa och är bara alldelles underbar. Nu ska jag snart avrunda här och mysa i soffan med mina pojkar innan lilleman somnar, och sen blir det film och mys här innan det är godnatt.

Imorgon ska vi umgås med Milo och Miranda, och förhoppningsvis blir det fint väder så att vi kan spendera dagen utomhus. Lite kaffe och fika i solen ;)

Nej, nu får det räcka för idag, men det kommer mer uppdatering under morgondagen och skärpning med bloggandet lovas  =)

Lite nya bilder på Liam som vi tagit i helgen  :



         

Krypa?


Då var denna påsken snart över och därmed dem lediga dagarna tillsammans, känns ju givetvis aningen trist - men vi fick åtminstone en liten minisemester tillsammans, det tackar vi för! Vår lilleman är totalt crazy, han kommer snart att börja krypa vilken dag som helst känns det som.. tanten på BVC sa ju redan när han var 2 veckor att han förmodligen kommer börja tidigt. Men inte redan? Han hasar sig nämligen redan fram så smått.. mestadels i sin eller i vår säng, rätt som det är så har han hasat sig upp till huvdändan.. han lyfter även huvudet jättelänge och benen samtidigt. Vi får väl se vad som händer.. hursomhelst är han glad jämt ovh hänge med jättemycket - rör sig en himla massa, försöker och kämpar en massa med allt möjligt och är vaken mer långa stunder om dagarna. Mysigt!

Gårdagen var förresten suverän! Åkte hem till Petra vid 18-tiden, sminkade och fixade hår samt snackade en massa skit - några timmar senare begav vi oss till Möllan och där spenderade vi resten utav kvällen, jag var hemma strax efter 1 inatt tror jag. Jätteroligt var det, verkligen - tackar Petra =)

Idag har vi tagit det rätt lugnt, var ute på en promenad med lilleman tidigare och sedan har vi bara pysslat lite här hemma.. nu blir det strax film och mys här hemma!

Och idag blir vår lille prins 5 veckor! Tulle  =)


         


Påsk.

Påskafton var det visst idag, så ja -  Glad Påsk alla ni som läser! Här sitter jag, ensam vaken denna lördagsmorgon - Liam vaknade runt 7.3o och var hungrig så det ordnade vi snabbt. Därefter blev det lite gos och skratt, varav han blev helt slut och somnade om för en liten stund sedan - sover nu gott i sin säng den lilla krabaten. Kent sover också fortfarande, igår fick jag sovmorgon då han tog Liam på morgonen ( jag sov till 9, tjohoo! ) så idag är det hans tur att sova. Så härligt och veta att vi har denna dagen + två dagar till ledigt tillsammans, det är man inte bortskämd med direkt - mysigt för lilleman & pappa i synnerhet. Mina fina..

Jag har haft total bloggtorka, har inte suttit här alltför mycket, det är väl egentligen den enda förklaringen? Men dagarna dem går undan trots det. I torsdags träffade jag och Liam som tidigare skrivet Petra, tog en fika i stan och pratade en massa - supertrevligt! Igår var det underbart väder, så vi traskade ut med lilleman på promenad, käkade mjukglass och sen inom affären och handlade lite, traskade sedan hem och älskling lagade soppa till oss - svingott! På kvällen mös vi med film och lite gott..  =)

Idag / ikväll ska jag umgås med Petra, Liam ska vara hemma med sin pappa.. det blir premiär för mig att vara borta från lilleman i mer än en kort stund. Men det ska bli jättekul,verkligen.. man behöver komma iväg och bara "vara" också, plus att det är skoj för far och son att vara ensamma tillsammans dem också. Nu under dagen får vi se vad som händer, men just nu ska jag iallafall ta en kopp kaffe och läsa bloggar  ;)  tjingeling!

Förkyld.

Satan, vad jag är förkyld - jag visste det, kändes i hela kroppen under söndagen att det var på gång. Gårdagen var ingen höjdare, näsan rann och halsen värkte - jag var helt slut i kroppen med feber som kom och gick under dagen och huvudvärk. Men som tur är har vi världens snällaste bebis så dagen gick hur bra som helst, vi mös en massa i soffan och han var lika glad som alltid - lilla tulle som blev 1 månad igår  =)  Idag känner jag mig helt okej, är fortfarande förkyld och lite varm och matt emellanåt , men inget halsont iallafall och det är vi glada för. Det börjar förhoppningsvis gå över..En förkylning ska man väl överleva, speciellt om jag tänker på alla dunderförkylningar jag fick under graviditeten, jösses - totalt knäckande.  Nåja, man ska inte gråta över spilld mjölk. Orken är det inget fel på direkt  ;)

Idag ska jag och Liam träffa Petra och umgås med henne, ska bli jätteroligt, verkligen! Massa att prata om, så det blir att vi fikar i stan - och det ser ut som om det blir kanonväder ute, perfekt. Lilleman har precis somnat, lite förmiddagsvila.. så jag ska passa på att äta lite frukost och fixa lite innan det är dags att röra på sig. Man är ingen tidsoptimist längre, med en bebis hemma, haha.

Idag slutar Kent tidigt och sedan ska han inte jobba igen förrän på tisdag och GUD så härligt! Underbart mysigt att få några dagar ledigt tillsammans allihopa - det har vi längtat efter.

Men jo, om jag skulle ta och komma igång lite här hemma så man slipper stressa sedan, vet aldrig när ltien vaknar och det är alltid en fördel att vara klädd och vidgjord tills dess. Ha en bra dag allesammans!

Pyssel

Nu har jag myst lite med lilleman som för tillfället ligger och tittar i soffan, han är totalt fascinerad av våra tavlor vi har på väggen - han bara tittar och tittar och är glad! Har pysslat lite med babyboken - satt in foton, armbanden från BB, födelseannonsen m.m. Nu väntar vi bara på att pappa ska komma hem så vi får pussa på honom!  =)  och sen blir det mys och ta det lugnt resten tillsammans resten utav denna tisdag.

                                                                   Lilleman myser med pappa efter jobbet  :


       


Förkyld?

Såja, då har man fått lite ( med betoning på lite ) gjort idag också.. som tidigare skrivet skulle vi till BVC idag, närmare bestämt 9.3o och allting gick så bra så, Liam hade ökat i vikt återigen - precis som han ska. Vår fina prins  =) Efter besöket tog vi en promenad i det fina vädret, stannade och handlade lite hundmat m.m innan vi traskade hemåt. Det märks att våren är på väg, det är så härligt ute.. det behövs, verkligen!

Mig är det inte lika bra med, mår lite dåligt.. började känna av det redan i söndags, vakande medhalsont och kände mig tjock i huvudet. Igår kändes det dock bättre så jag trodde i min enfald att det var något tillfälligt, men icke.. har sovit jäkla dåligt inatt, vaknat titt som tätt och bara mått dåligt i kroppen / huvudet.  Och nu gör halsen ont igen och jag har börjat nysa, jippie - förkylning på gång! Känner mig smårisig helt enkelt, som om feber är på gång, men ändå inte.. kroppen känns tung och huvudet vill inte riktigt hänga med. Nåja, jag överlever, så illa är det inte ännu.. men eftersom lilleman helst inte ska drabbas utav något så får jag undvika att pussa på honom, hur det nu gå? Mammas fina.. man vill ju bara pussa hela tiden  =)  Nåväl, det blir till att ta det lugnt idag och imorgon och hoppas på att man känner sig bättre snart, inget vidare detta..

Liam sover just nu och har så gjort i drygt 2 timmar, så han vaknar nog här snart.. lilla tulle. Tycker t.om att jag hör honom röra sig så smått i sin säng därborta.. Javisst, nu börjar han göra ljud ifrån sig, låter så sött. Såja, då ska jag förflytta mig och mysa med min underbara son, på återseende - tjingeling! 

                                                                                       

    En bild på vår fina, tagen häromdagen..  i söndags tror jag?     

                                                                     

 


Besök.

Jaha, nu var helgen över och likaså måndagen snart, dagarna går snabbt...  Liam blev 4 veckor igår, helt otroligt som tiden flyger fram! På onsdag blir han 1 månad - i can´t believe it.

Vi har haft besök från västerås under helgen, min familj har varit här nere i Malmö och hälsat på, jätteroligt - verkligen! Lilleman har fått en massa fina kläder och saker, bl.a ett babygym som han senast idag har legat och smajlat för fullt i. Dagarna har hur som helst varit jättefina, Liam har myst för fullt med sin mormor som nästan inte ville släppa taget en sekund,hehe.. skoj att träffa familjen iallafall, det händer ju inte alltför ofta med tanke på avståndet och alla har sitt med jobb osv osv. Men nästa gång blir det nog vi som åker upp, till sommaren - är ju bara cirka 2 månader kvar dit, så skönt med lite sol och värme! ( förhoppningsvis )

Måndag var det idag ja, och den har jag och Liam spenderat med Milo och Miranda hemma hos dem, ett nöje - som alltid..  =) Drog oss vid 16- tiden och mötte Kent i stan, tog en liten promenad och sedan bar det av hemåt.. lagade middag och mös med lilleman, som nu sover gott. Kent är ute med vovven just nu och när han väl är uppe blir det väl lite mys framför en film eller något. Imorgon ska vi till BVC, väga och mäta den lille, spännande! Det är så skoj, när han föddes var han ju 53 cm lång, och 3 veckor senare var han redan 56,2.. växer så det knaugar! Men det är så kul, för han hänger med mycket mer nu..är vaken och glad, tittar och ler en massa - himla pigg är han den lille. Fortfarande vaknar han i regel bara en gång per natt och äter, sen somnar han om igen och sover så gott, härligt är väl det. Han är världens snällaste, lugn och go..

Tjingeling så länge.

Idag.

Det har varit en härlig dag, jag och Liam tog bussen till mitt jobb vid 11-tiden - och det var kul att träffa alla och lilleman blev givetvis väldigt populär. Han fick jättefina kläder som dem köpt -  en träningsdräkt, ett set med shorts + t-shirt i märket Champion, strumpor och ett par svarta Nikeskor ( gympadojjor ) , så himla fina dem är! Lite större storlekar också, så dem kommer passa perfekt i sommar - kanon tycker vi. Flera timmar senare traskade jag och Liam vidare till stan, träffade några bekanta och tittade runt, köpte en jättefin vårjacka åt honom. Sen åkte vi till Kents jobb och mötte upp honom, iväg och handlade lite och så landade vi här hemma strax innan 18 - åt kvällsmat och mös lite. Nu sover liten och älskling kollar på fotbollen, jag ska väl joina honom kanske. Tjingeling så länge!