Josefin - Mamma till världens finaste Liam -

Lördag.

Denna dagen har gått ruskigt fort tycker jag, det har hänt något mest hela tiden och kul är det utan tvekan - men man önskar tiden gick lite saktare så hela familjen kunde vara lediga mer tillsammans. Dagen började med ( eller förmiddagen snarare ) att Kent & Martin drog med sig pojkarna ( Liam & Leo ) på promenad och under tiden passade jag såklart på att städa.. det bara blir så, kan inte slappna av och sen så är det så mycket lättare att städa när man är ensam hemma..faktiskt.  Mer ordentligt gjort och i godan ro.. Hur som helst så kom hela högen hit sen och grabbarna lekte för fullt kompenserat med att dem slogs om leksakerna. Alltid ska dem ha samma grejer :)

Vid 14-tiden kom min finaste Milo på besök och en stund senare stack Kent hem till Martin för att vara "grabbiga" och spela.. Liam somnade som en stock inom ett par sekunder så jag och Milo fick några timmar för oss själva med en massa kaffe och skitsnack. Supermysigt, det är inte ofta numera vi kan sitta ner bara vi två och prata utan barn i närheten som kräver ens uppmärksamhet eller avbryter. Ibland är det skönt att bara "vara" utan barnen för en stund, om ni förstår vad jag menar? Hon åkte hem för 1,5 timme sedan ungefär och nu ska jag umgås med mannen min, se på en film och bara mysa. Ha en trevlig lördagskväll allesammans!



Fredaaaag!

Idag har vi haft besök av Hanna & Leo, pojkarna har lekt en massa och vi mammor har såklart pimplat kaffe och snackat för fullt. Vi hade till och med ( kors i taket! ) turen med oss så att båda grabbarna somnade en stund så vi kunde prata och ta det lugnt utana tt bli avbrutna.. sensation, Liam brukar sällan kunna sova middag när vi har besök. Slänger in lite bilder från idag, på gossarna :





HANNA.. ( Jasas )

Du hade skrivit så många kommentarer och jag vill så gärna svara, men det får bli ett eget inlägg till dig så det får något sammanhang, haha. ^^

Folk nämner ofta nuförtiden att jag och Jennifer ( lillasyster ) är väldigt lika varandra, ibland har jag dock svårt för att se det själv. Men på sistone har jag sett det mer och mer på foton där vi sitter tillsammans, det börjar framträda mer nu när hon blir äldre tror jag. Men det är kul och höra att man är lika,verkligen!Sen om det är glädje eller sorg att bli lik mig går ju att diskutera, HAHA.

Sömnen, jag lever fortfarande i min fantasivärld där Liam alltid kommer somna fint på kvällen i sin säng, sova hela natten och vakna i rimlig tid på morgonen. Gud så naiv jag är, men man får njuta av lugnet så länge det varar, för jag vet att det förmodligen kommer ändras på två röda sekunder. Och när jobb och dagis kickar igång så blir det säkert tufft, får huvudvärk bara jag tänker på det :) Barn och sömn går ju inte riktigt hand i hand jämt, som man får kämpa emellanåt för att få bra rutiner och det kan slita ut en att komma dit. Hujeda mig..

Angående vovven, alltså jag tror inte folk förstår ens frustration och hur jävla TRÖTT man blir rent ut sagt. Tycker detta har varit fruktansvärt med hennes öron, till slut har jag bara ledsnat och känt att "jag orkar inte mer nu".. men Daizi, jag vet hur jobbigt ni hade det med henne, inte med henne - utan det sjuka så att säga. Det är svårt att förklara för folk som inte varit där själva, hur ens hunds problem kan slita på en själv. Men man vet ju hur hon brukar vara och när dem sen bara tappar personligheten och blir fixerade vid det onda/kli-iga osv så är det en jäkla process. Man tappar suget helt enkelt, inte sant?  Hoppas detta hjälper nu och hon blir bra alltså, annars vet jag inte vad jag gör..

Ja, det är härligt med Kent -han är precis rätt för mig! :) Ibland har man tur och finner sin själsfrände..

The DOG..

Jag glömde ju berätta en sak igår, Tasha ( vovven ) har haft problem med sitt ena öra ett bra tag nu, i en 9-10 månader kanske? Det började hur som helst strax efter att Liam föddes.. och vi har varit på djursjukhuset för att kolla upp detta ett par gånger, varav dem bara konstaterat att det är vanlig smuts och vid ett tillfälle misstänkte dem att det var skabb, då detta tydligen är vanligt hos hundar. Hursomhelst har vi fått olika preparat för behandla "skabben/klådan/irritationen/smutset" och det har hjälpt korta perioder för att sedan börja om igen - hon flaxar med öronen, kliar sig fanatiskt mycket och slickar tassarna konstant, vilket är ett stort tecken på stress. Vi har rengjort dem där förbannade öronen dag ut och dag in. Det har känts så hopplöst kan jag meddela, att det aldrig gett resultat mer än i ett par veckor åt gången..

Frustrerande har det varit, låter kanske hemskt då det givetvis är henne det varit mest synd om, men ni som är eller nångång varit hundägare ( eller djurägare överhuvudtaget ) vet hur mycket det tar på en när inget man gör hjälper och man far fram och tillbaka på djursjukhuset. Se henne klia sig för jämnan, knappt kunna gå ut med henne utan att hon flaxar och far fram och tillbaka för att hon är så besvärad.. allting har liksom bara kretsat runt dem där öronen. Man blir matt till slut om sanningen ska fram, det blir inte riktigt lika mysigt att ha en hund längre när det bara är en massa slit och elände. Gud vad hemsk jag låter, men jag hoppas ni förstår min poäng..

Nu på sistone blev det iallafall outhärdligt, för hon var mer fanatisk än någonsin med öronen och kunde knappt koncentrera sig på annat. Hon började ändra beteende, slutade lyssna och betedde sig bara allmänt konstigt - det enda hon gjorde hela dagarna var att tvätta sig, om och om igen. Så till slut fick vi nog och sa att något måste göras, det blir ju liksom aldrig helt bra..bara som en ond cirkel. Efter lite letande fick Kent fatt i en privatpraktiserande veterinär här ute i Limhamn ( där vi bor ) som tydligen hade fått jättebra omdöme så han ringde och fick en tid rätt snabbt. Vi valde att strunta i djursjukhuset då det låg mycket längre bort och mycket för att vi innerst inne kände att dem aldrig skulle göra något ändå..och tur var väl det. Minns nu att vi varit där ett antal gånger pga henns öronproblem, dem har undersökt men bara konstaterat att det var smuts. Veterinären igår kunde däremot konstatera, efter en undersökning, att hon har en långt gången örininflammation!

Hennes ena öra är svullet långt in i hörselgången, så förmodligen har hon inte slutat lyssna på oss - hon har helt enkelt inte hört oss, sa veterinären. Stackars lilla! Man känner sig dum och får ju extremt dåligt samvete.. fast veterinären sa att djursjukhuset begått tjänstefel, för detta borde dem ha upptäckt för längesedan, det är inget som upptsått nu. Och vi är ju inte direkt proffisionella veterinärer, jag och Kent. Nej fy fan så arga och besvikna vi var igår.. men nu har vi iallafall fått klara besked och RIKTIG medicin till vår tjolla - äntligen!

Det där med sömn..

Dem har tydligen ändrat lite på blogg.se ser jag när jag loggar in, själva översiktsidan - don´t like it, at all. Men det är ju jag det, såg bara så märkligt ut när man fått kommentarer, svårt att se vad det står är det också. Postiva jag minsann! Iallafall, idag var det ju tänkt att vi skulle åka hem till Milo på förmiddagen/morgonen för att kila hemåt vid lunch då hon skulle iväg - men jag, mitt smartarsel vaknade inte förrän närmare 10, eller jag och lilleman slog upp ögonen då. Så det är ingen idé för oss att åka, då blir det bara att vända hem igen ungefär  :) Men jag retar mig lite på mig själv faktiskt, hur svårt är det att ställa väckarklockan så att man kommer upp i tid, Josefin?

Förr vaknade vi ju alltid mellan 5-6 på morgonen, men sedan årsskiftet har Liam börjat sova längre, oftast vaknar han runt 8-8.30 - men ibland ( ytterst sällan ) kan han sova så länge som fram till 10. Visst är det skönt med sovmorgon, men med tanke på att jag somnade strax efter 22 igår så har jag sovit alldelleeeeeees för länge.. och det känns i huvudet. För övrigt är rutinerna med lillemans sovande så bra, dem har alltid funkat och det glädjer oss.. han har alltid ( nästan alltid ) somnat vid 19-tiden, det är liksom nattning som gäller då här hemma. Vi byter om till pyjamas, han får nattvälling och vi borstar tänderna.. sen lägger vi honom i sängen och 9 av 10 gånger sover han inom en kvart. Han sover även bara middag en gång per dag numera, istället för två.. en gång mitt på dagen passar alldelles utmärkt, så sover han som en stock på natten sen. Skönt när det är dags för dagis också.. Nej, men jag är lite av en rutin-människa, speciellt när det gäller honom, han äter och sover på rätt så regelbundna tider och jag tror han mår bra av det faktiskt. Men det med nattningen är viktigast, tycker det är skönt att det funkar så bra som det gör.. i början var han lite envis och ville aldrig sova ( dem kan ju missa något ) men efter ett par gånger så funkade det galant. Skam den som ger sig säger jag bara  ;) Hur sover era små och hur gamla är dem?

Jaha, vi får se vad som sker idag då, något får vi allt hitta på tycker jag! Ska kila ner till affären om en stund och handla lite, tänkte göra pannkakor till lunch idag.. Liam har aldrig ätit det förr så det ska bli kul och se vad han tycker. :) Jag tycker det är supergott, dock äter jag det nästan aldrig.. varför vet jag inte riktigt?

NU ska jag dricka lite kaffe och leka med min huligan som går loss i rummet - ha en bra dag allihopa!

Nu så!

Här kommer lite bilder från  i December, när vi var i Västerås.. bowlingkväll med min storasyster + man, Jennifer & Madde :



Jag och Kent, jag hade väldigt,väldigt skoj och kanske lite väl hög promille ;)



Dem utsökta skorna man får ha på sig..



Jennifer (lillasyster), Jeanette (storasyster), Jag            Jennifer, Jag, Christer & Madde

Här kommer lite..

..bilder från vår roliga dag tillsammans med Katarina, Isabella & Theo :



Liam & Isabella                                         Liam & Theo



Pyssel i köket...   Och så sopar vi upp kaksmulorna såklart... :)      



Isabella matar Liam med muffins    ..och sen kramas vi lite annorlunda :)



Min tuffing i Bellas solbrillor ;)

Måndag igen, tjolahopp!

Min lille fis sover så gott för tillfället, idag vaknade vi lite tidigare.. runt 7 istället för 9.30 då vi vaknade igår. Skönt med sovmorgon på helgerna iallafall.. ska snart väcka honom dock ( elaka jag ) för han behöver äta lite och sen ska vi sticka hem till Katta och barnen så får dem små leka lite. Nici och Dennis skulle också komma förbi lite senare under eftermiddagen.. så det blir säkert en rolig dag :)

Det var väl allt för tillfället, tyvärr så ska jag vara jättejobbig och byta lösenord på min blogg ikväll - nödvändigt ont. Skickar ut mail så småningom till alla som ska ha, så ingen behöver be om det.. det kommer så fort jag är klar.


LIAM & ISABELLA I AUGUSTI 2009 :




Bilder från 16/1

Här kommer, om än lite sent - bilder från förra lördagen när jag var ut med Nici & Katta :




Katarina, Nicole & Jag                                                 Katarina & Nicole



Katarina & Jag                                                             Katarina & Jag



Katarina skålar...?                                             Våra tomma drinkglas



S
orry Katta - men den snygga bilden på dig var ett måste, "en bild säger mer än tusen ord" ;)

Helgen.

Som vanligt slänger jag iväg ett inlägg när Liam sover, det blir oftast så eftersom det är den enda tiden på dagen det är totalt lugnt runt omkring.. man kommer till ro på ett annat sätt. Det känns lättare att skriva, är han vaken så ska man ha ögonen i nacken samtidigt som man försöker pränta ner lite tankar och händelser, slutar oftast med att det blir ett stressigt och osammanhängande inlägg.

Kent och lilleman var hemma hos Martin tidigare idag så barnen fick leka lite, under tiden spenderade jag en timme i telefonen med Rebecca innan jag fick slita mig loss för att ta tag lite i hemmet. Dammsög och tvättade golven, hunden börjar tappa sin vinterpäls så som ni säkert förstår är dammsugaren min trogna följeslagare under dessa tider. Hon fäller annars knappt något hår alls, vilket är superhärligt för pedanta mig, annars hade jag nog mått väldigt dåligt.. det är inget skämt, utan totalt allvar - hade i c k e klarat en massa hundhår överallt. Men nu så åker vinterpälsen som sagt av och det blir lite extra hår, inga mängder dock som det blir för många hundar.. men eftersom lilleman fortfarande kryper runt ibland så känns det mindre trevlig med en massa hår i hans närhet.

Iallafall så kom dem hem för lite mer än en timme sedan och så stack Kent iväg med Martin, lilleman somnade nästan med detsamma och jag misstänker att han vaknar snart. Ska strax börja förbereda kvällsmaten och sen pilla lite med fotoalbumen,klistra in lite nya foton osv.

Igår var vi ( Jag,Kent & Liam ) hemma hos Milo och Mathias + deras barn.. käkade middag, spelade spel och drack lite gott ( vin för oss tjejer ) . Jätteskoj hade vi, fick som vanligt massiva skrattattacker och kvällen var jättemysig, så det tackar vi för och gör gärna om :)

Dagarna som gått..

Min lille fis somnade för 10 minuter sedan ungefär, så jag tänkte passa på att uppdatera min blogg lite.. är så kass på det emellanåt, men prioriteringarna finns på annat håll ibland. Oftast när han sover så passar jag bara på att njuta lite,men nu kände jag för att sitta här en stund.. blir en snabbis dock, för jag ska minsann hinna lata mig i soffan lite också! ;)

Vad har hänt sen sist?
Minns knappt när jag skrev, har för mig att det var i tisdags innan jag skulle iväg. Nåja, i onsdags var jag och lilleman hemma hos Milo och barnen, drack kaffe och skvallrade som vanligt.. Liam lekte för fullt och var ännu en gång totalt road av Miranda, jag är fortfarande rätt imponerad - visst gillar han andra barn, men det är något speciellt med henne för hon får honom att skratta och bli halvt hysterisk var gång vi träffas. Kul är det iallafall, dem är så söta!

Igår tog vi det bara lugnt, lekte och var ute en sväng på eftermiddagen.. han går för fullt nu, eller springer snarare tycker jag ibland, han är snabb. Kul är det och se, vår "lilla bebis" som tar sig fram för egen maskin numera, så stor han har blivit.. mer självständig och försöker sig på nya saker var dag. Men fortfarande ska det pillas på allt, så vi har fått rensat undan i skåp och lådor nu.

Idag har jag och lilleman varit på IKEA, minsann.. köpte lite köksgrejer som behövdes och så fick vi handlat lite mat + en ny badrock till honom - den vi hade var ifrån när han var nyfödd, så den är liiite för liten nu. Vi kom iallafall hem för någon timme sedan, och efter lite mat och lek somnade mitt bus som en stock.. han har krånglat lite dem senaste nätterna, vaknat flera gånger per natt och varit ledsen. Han har förmodligen fler tänder på gång för han dreglar som sjutton och tuggar på allt, gnisslar tänder och har sig.. sen misstänkte vi att han kanske inte blev mätt på godnattvällingen vi gett honom, senaste veckan har vi varit tvungna att ge honom en extra flaska för att han ska somna. Så igår köpte jag hem 12-månadersvällingen ( han har haft 8-månaders innan ) och den fick han igår kväll, det gjorde susen! En gång vaknade han inatt, av att han fastnat med benen i spjälorna på sängen, men annars så sov han gott fram tills imorse. Halleluja!

Det var väl lite av vad som hänt hos oss dem senaste dagarna, bilderna från förra helgen kommer också snart - i promise, ska lägga in dem ikväll. Jag glömmer bort det hela tiden.. skäms.

Förresten, håll i hatten! Korka upp champagnen : min man har klippt sig! ÄNTLIGEN säger jag bara, i onsdags kom han hem och var korthårig igen - gud, så lycklig jag var! Han var fin!

Nu får det räcka här, jag ska sätta mig med kaffet i soffan och bara glo på tv.. hej så länge!

Tuesday.

Nu är även vi vakna här hemma, Liam vaknade runt 9.3o så nu har vi avklarat frukosten och gjort oss iordning.. lilleman traskar runt här för fullt - ser så roligt ut :) Ibland tappar han balansen, men han tar alltid emot med händerna, så han verkar ändå ha bra koll på läget.

Gårdagen var lugn och skön, kände mig fortfarande lite sliten efter lördagens bravader så det blev att vi stannade hemma istället för att ge oss iväg nånstans. Efter att jag ätit en väldigt näringsrik frukost bestående av ostbågar ( kunde inte äta något annat ) så tog jag tag i hemmet.. fick städat och så möblerade jag om i sovrummet. Nu är där mycket, mycket bättre - en stor plats mitt i rummet med lillemans matta,leksaker osv. Det var lite det som var tanken med det hela, att han skulle ha något eget utrymme att leka på, istället för vardagsrummet.

Idag ska vi hem till Katta och barnen, Nici och hennes lillkille kommer också.. så får barnen leka av sig lite och vi pimpla kaffe. Men nu ska jag plocka lite här hemma och sen ska vi iväg och handla lite nödvändigheter, och icke-nödvändigheter förmodligen :)

Jag måste bara berätta!

Ja,jag måste bara tala om att Liam kan gå nu =) Han traskar runt helt själv för fulla muggar, vår stora kille! Han började så smått imorse och så blev det mer och mer under dagen och nu far han fram här hemma som om han aldrig gjort annat,gick så snabbt - underbart att se!
Vi är stolta!

Helgen..

Såå, nu har jag äntligen "krypit ur mitt hål", dvs soffan och sängen som jag spenderade nästan hela söndagen i, varvade mellan dem två ställena rätt flitigt. Men mer om det sen, en liten uppdatering om helgen kanske? Om jag kommer ihåg allt,haha.

I fredags kom Milo hit med barnen, vi käkade tacos, hällde i oss en massa kaffe och munnarna gick i ett ( som vanligt ) .. Liam var totalt fascinerad av Miranda, som han skrattade åt henne! Hon lekte och roade honom för fulla muggar, och han njöt kan ni tro.. lilleman skrattade så jag trodde han skulle storkna :) Och lilla Keane är bara helt underbar, så fin och go - jag blev förälskad på nytt ( har ju träffat honom förr ) kan jag säga. En glad liten skit är han! Nåväl, familjen Stiberg åkte hem runt 22-tiden och då blev det film för mig och mannen, han hade varit och tränat med kvällen med Martin ( brasiliansk juijutsu, vettifan hur det stavas ) och hade ju ont öööveraaallt  ;) Hur som helst var det supertrevligt, roligt med en heldag tillsammans.

Lördagen då, haha.. var ska man börja? Iallafall, först och främst var vi på IKEA under dagen, mötte upp Martin & Hanna där, så shoppade vi nytt soffbord, tv-bänk och en massa annat smått ( filtar, blommor, köksgrejer osv ). Grabbarna åkte hem med möblerna i bilen, så tog jag och Hanna bussen hem med ungarna... väl hemma började Kent montera ihop möblerna och jag gjorde mig så smått iordning för kvällen..Under kvällen var då jag då ut och käkade på Tusen & 2 ( underbart god mat, massiva burgare ) med Katarina &
Nici, efter vi hade ätit drog vi vidare till Ölcafeét och drack öl ( surprise! ) tills vi blev utslängda - dem stängde med andra ord. Kilade vidare till Ice där dem hade ta 2 betala för 1 på allt drickbart, så jag och Katta hängde där ett antal gånger under kvällen/natten, haha. Lite påhittad tyska och egenmixade drinkar av bartendern så kan kvällen inte bli annat än lyckad! Fy fan så roligt det var, tuuusen tack tjejer för en underbar kväll! När även detta ställe stängde så gick vi hem till Nici och drack lite kaffe + pratade och delade jag och Katta en taxi hem.. jag var hemma 6.3o på morgon ( söndag ) och då var det bara sängen som gällde, godnatt!

Och så söndagen, dvs gårdagen - var ingen trevlig dag, vaknade någon gång under dagen och flyttade över mig till soffan. Tänkte vara lite social och åtminstone ligga där ute istället, men jag somnade såklart och vaknade mot kvällen.. tyckte jag mådde lite bättre - men tji fick jag. Blev iallafall film med mannen och lyckade klämma i mig en bit paj och massa vatten - sen blev det sängen. Liam vaknade 9.3o idag,LYX!

Liam börjar nog gå helt själv nu närsom förresten, han har gått en massa steg idag, hela tiden är han uppe och går. Men fortfarande går han inte helt, eftersom han tar en 6-7 steg men sen tappar balansen lite och sätter sig, men det kommer nu.. man ser hur mycket mer han kan för varje gång han reser sig och promenerar iväg :)

Bilder från helgen kommer sen!

Home alone.

I skrivande stund är jag ensam hemma, Kent är hemma hos Martin med lilleman - dem har varit borta sedan 18-tiden ungefär och borde väl dyka upp inom kort.  Själv har jag legat på soffan och bara latat mig, njutit av tystnaden och zappat mellan alla tv-kanaler som envisas med att köra repriser av serier från 90 - talet, om och om igen. Dagen har varit väldigt lugn, hade tvättid mellan 12-16 och så har jag rensat ur garderoberna på massa skit och kläder som inte används eller är för små ( Liam ) samt slängt ner det i källaren.

Han somnade en stund på eftermiddagen igår förresten, så all min tumhållning hjälpte kanske så smått - jag hann iallafall duscha och dricka en kopp kaffe, ovärdeligt. En stund efter mannen kommit hem från jobb kom Martin och Leo förbi, pojkarna ( dem små ) lekte och nu börjar dem bli mer och mer intresserade av varandra - Liam såg helt överlycklig ut när han fick syn på Leo. Men självklart skulle dem ha exakt samma leksaker, så det blev lite dragkamp, slitande i den andres kläder, nypningar och ryckande i varandras hår - vilket såklart resulterade i lite skrik och tårar. Men det gick över lika snabbt och så var det full rulle igen!

Imorgon kommer Milo och hennes barn hit, vi ska käka tacos och umgås - längtar massor, ska bli roligt att träffa dem! Men på förmiddagen ska jag och lilleman iväg och handla lite grejer, bl.a skulle jag behöva ett par riktiga mjukisbyxor.. mina enda vettiga är alldelles för stora och slitna till tusen. Vi får se om jag hittar något, men nu - ska jag återgå till soffan med en kopp kaffe, tjingeling!

Tiden går så fort..

Liam sover och jag hade inte alltför mycket att fördriva tiden med så jag glodde igenom lite foton på Facebook och blev sentimental här - min bebis har vuxit alldelles för fort! Han blir snart 1 år ( ja,jag vet att jag tjatar ) och det har jag väl insett för längesen, men när man ser på gamla bilder,så.. ja - ni med barn vet vad jag menar :) Även om han inte är "stor" än och det kommer bli värre med åren, så tycker jag iallafall att det har gått alldelles för fort. Månderna har ju bara flugit fram och han har vuxit som ogräs..







Och så lilleman nu :



Städ + icke - sovande - barn.

, nu har vi städat här hemma, eller " vi " och vi - Liam har sprungit efter dammsugaren i sin gåstol och sen fick jag flytta över honom till matstolen när jag moppade golven. Han satt och tittade när jag tvättade golven och skrattade för fullt, han är väldigt road av att se en städa har jag märkt - dammsugaren är en stor favorit! Annars har dagen varit lugn, vi var ute på en timmes promenad i förmiddags med vovven.. skönt var det, kylan verkar ha lagt sig, det är inte alls lika kallt ute som innan. Jag längtar verkligen till våren.. lite ljus och värme, slippa böka av och på med en massa kläder. Desto mindre längtar jag till sommaren, inte för årstiden i sig utan för att jag börjar jobba i slutet av Juli - blöh! Ett tag kvar tack och lov, ändå kan man inte sluta tänka på det.. Kan inte påstå att jag längtar mig fördärvad tillbaka.

Nu återstår det bara att se om jag får någon "ledig" stund här i eftermiddag, dvs om lilleman bestämmer sig för att sova middag så att jag kan duscha i lugn och ro. Mitt misstag igår var ju och skriva att han precis somnat och jag, jag skulle minsann in i duschen.. jovisst, hann lagom göra mig redo så vaknade mitt lillbus. Tror han sov 10-15 minuter igår, det tog på krafterna - inte alls för att han är jobbig, han är glad hela tiden och tjoar för fullt. Men han ska ju vara överallt och pilla på allt han inte får pilla på - så igår var en sådan dag, så man fick springa röven av sig i princip för att avstyra eventuella "tråkiga situationer". Idag har han sovit 25 minuter, trodde i min enfald att han skulle sova 1-2 timmar eftersom han var så trött och hade varit vaken en lång stund - men tji fick jag. Nu börjar han dock klia sig i ögonen här och gnälla lite, så med lite mat i magen kanske han somnar en stund? Håll era tummar!

I drömmarnas trädgård..

Då sover min prins efter en mysig morgon/förmiddag, han vaknade runt 7.3o idag och sedan har det varit full rulle med lek och bus här hemma. Vi började morgonen med påklädning och gröt.. och för en stund sedan åt jag "frukost" med honom, leverpastej macka med fruktdryck fick han i sig. Sen kände jag för att mysa lite med min gosse, så vi bäddade ner oss i soffan med kuddar och tittade på " I drömmarnas trädgård".. han älskar det! Helt otroligt, han är inte så mycket för tecknat osv annars, men när det är på så kan han släppa nästan allt han håller på med och bara titta. Låg och kliade honom lite på ryggen och klappade huvudet, varav han somnade som en stock på min arm, sötaste. Bar in honom i hans säng alldelles nyss, han vaknade till när jag la honom ner.. så log han bara lite svagt och sa " titta " och så blundade han igen och sov. Ahw, det finns nog inget som kan värma ett hjärta mer än ens barn.. Min finaste skatt.

Idag blir det lugnt här hemma, ska inte göra ett smack mer än gå till affären när Liam vaknat för att köpa kaffe och toapapper - det ena mer nödvändigt än det andra. Har plockat fram mat ur frysen för att tina, idag blir det kokt potatis med stekt falukorv och löksås. Jag vet att man egentligen "ska ha" stekt fläsk och löksås, men det äter jag icke, så det får bli en annan variant för oss.Förresten, ni är ett par stycken som frågat om Liam kan gå än, svaret är nej. Han kan ställa sig upp själv utan att hålla i något, han kan hoppa ståendes utan att hålla i något och så tar han ett par steg framåt - men inget man kan kalla gå på egen hand. Han vill gärna, det märker man och han tar ett par steg då och då, så sätter han sig på huk och så upp igen - så kan han hålla på en liten stund :) Så det är nog på gång misstänker vi..


I drömmarnas trädgård :



Oärslighet och vänskap.

Jag har fått frågor angående min blogg, som jag anser är helt relevanta och okej, givetvis kan en del undra varför man väljer att göra sin blogg privat, medans andra ( oftast de som "skyddar" sin egen ) ser det som självklart. Sen finns det dem som ifrågasätter, oftast även både det ena och det andra också - och svaret är enkelt : FÖR ATT JAG VILL! Dock, är det såhär.. i min blogg väljer jag att skriva om privata sake, nödvändigtvis inga sensationella eller omskakande saker, men lika gott privata. För mig är min son en privat angelägenhet t.ex, hans framsteg, vår vardag och min familj överhuvudtaget är inget som angår allmänheten.. men det är ändå inte den stora poängen. Utan den är, att folk missbrukar det dem läser om ibland eller gör mina saker till en allmän sak. INTE OKEJ.

Jag har förstått att en del människor kan gå väldigt långt, dem kan säga vad som helst om vem som helst - för de anser sig ha rätt till det, eller så ser dem inget fel i det. Jag kan inte riktigt svara på det, det kan endast dem.. eller kanske du som läser just nu? Jag har tänkt en hel del på sistone, eller snarare började tankarna gro när Liam var en liten "Liam i magen" och när han föddes, så förändrades min värld.. ni med barn ( dem flesta ) vet jag menar, man börjar tänka annorlunda, man värderar andra saker och framförallt - man lär sig uppskatta och märka vilka som är fina människor och vilka som är.. ruttna på insidan.Man ställer helt plötsligt andra krav, många vänner försvinner ( både på eget bevåg och för att man helt plötsligt inser vad dem går för ) , men man börjar även öppna ögonen för folk i allmänhet. Jag kan säga med handen på hjärtat att jag växte upp när Liam föddes, jag sållade bland mina vänner och valde att behålla dem som ger mig något ( inte materiellt utan emotionellt ).

I mina ögon så kan människor förändras, vissa tror att en människa är på samma sätt resten utav livet... ibland är det så, men ibland inte. Många gånger handlar det om att ge och ta, är man villig att ge människor nya chanser, är man villig att vänta tills folk är redo att förändras - till det bättre? Alla kan förändras, men alla har inte viljan.. eller insikten om att det är nödvändigt. Det finns folk man vuxit ifrån, eller glidit ifrån.. under perioder, antingen av giltiga skäl eller för att det varit fel plats vid fel tillfälle så att säga. Lyckligtvis kan man många gånger hitta tillbaka till varandra,många gånger pga av man lyckats komma ihåg och hålla fast vid dem fina stunderna och dem underbara egenskaperna som gjorde att du föll ( vänskapsmässigt ) för samma person en gång i tiden.

Sen finns det dem, som tyvärr aldrig ändras, för dem förstår inte själva vad dem gör för fel.. det värsta jag vet, är osäkra människor. Inte osäkerheten i sig.. utan när osäkra människor låter osäkerheten bli en orsak till att vara oärlig. Folk som talar illa om vänner,bekanta,obekanta för att samla poäng hos andra.. folk som tycker det är okej att baktala andra människor. Jag säger inte att jag är Guds bästa barn, inte heller mina vänner - men man mognar väl? För kom igen, vem fan snackar skit om sina vänner? Varför? Och vem umgås med någon som snackar skit om en...? Jag skulle aldrig acceptera att en vän var oärlig mot mig, att en vän talade illa om mig bakom min rygg.. i nuläget. Gjort är gjort, historia är historia.. som sagt, folk kan förändras, man växer upp. Men en del gör tyvärr aldrig det.. vissa talar alltid illa om andra människor, även folk dem inte känner. Det ligger i deras natur helt enkelt, antar jag - vad kan det annars vara?

Vad som än må ha hänt förr, vare sig det var för ett år sedan eller 10, så är det historia. Idag vet jag vilka som är mina vänner och dem håller jag varmt om hjärtat och speciellt dem man kanske haft duster med förr, för trots detta.. finns vi där för varandra fortfarande, och uppskattar varandra för samma saker som vi alltid gjort. Man ska inte vara rädd för att ge människor en andra chans, ibland en tredje eller fjärde.. men man ska heller inte vara rädd för att våga säga ifrån, när man vet att det inte finns mer att ge. När det är över.. kort och gott, så ska man inte ta skit från någon och heller inte acceptera att folk säger vad dem vill om en. Det är nog det stora hela, skälet till att jag inte vill dela med mig av mitt liv till vem som helst längre, för det missbrukas - folk förnedrar mig genom att tala om mig, bakom min rygg. På ett fult sätt.. och det är inte okej. Folk som inte känner mig, men ändå tycker en massa.. men trots att munnen är stor, är modet litet - för personen i fråga är oärlig och falsk. Vågar man inte stå för den man är, eller det man tror på - så är man en svag människa i mina ögon. Punkt slut. Det finns inga mellanting, inga kryphål..

Gå i fängelse, gå direkt i fängelse - utan att passera gå. Ungefär.. nu är du raderad.

Ny vecka - Nya tag.


Måndag idag minsann, veckorna går så jäkla snabbt så ett, tu, tre är det en ny vecka återigen. Idag har vi haft besök utav Petra och Chelsea, barnen har lekt och ätit majskrokar så dem nästan kom ur öronen på dem - haha. Mycket trevligt var det iallafall, som alltid :)

Jag orkar egentligen inte skriva så mycket, Liam har precis somnat så jag tänkte faktiskt slänga mig i soffan och umgås med min älskling lite innan kvällen är slut. Är trött i huvudet och kroppen, vår lille gosse suger musten ur mig om dagarna.. energi som få har han måste jag säga, det gäller att hänga med. Detta blir mitt sista öppna blogg-inlägg tror jag, fr.om imorgon blir den låst..

Bilder från tidigare idag, Chelsea & Liam ;


Från idag, Liam äter köttbullar och makaroner på sitt eget vis :



Tandläkarbesök och lugn..

Denna helgen har gått alldeles för fort tycker jag, ändå har vi inte gjort något överdrivet tidskrävande tycker jag.. Kent var hos tandläkaren akut igår.. han har haft ont i munnen i drygt en vecka och så i fredags natt/lördags morgon svullnade tandköttet upp rejält och blev rödblått, och fy satan så ont han hade. Kunde knappt sova eller äta.. så igår fick han nog och stack iväg till akuttandvården och som vi misstänkte, hade han en inflammation i tandköttet ( i en av fickorna ) så han kom undan med pencillin och smärtstillande, skönt! Så nu mår han bättre iallafall och är betydligt piggare.. det tar så på en, att ha tandvärk. Jag hatar det, tandvärk och tandvård överhuvudtaget är det värsta jag vet.. har en sån fix idé med mina tänder, får ångest. Föder hellre 3 barn på raken än har tandvärk.. och det är dagens sanning!


Idag är Kent iväg med Martin och tömmer hans källare, så jag och miniman är ensamma.. han leker här på golvet och småtittar på "Alla vi barn i Bullerbyn" samtidigt. Jag har fått städat lite, dammsugat och tvättat golven, hann t.om med en dusch medan Liam vilade middag tidigare - sicken lyx. Sitter och funderar på om vi ska ge oss ut en stund, gå en promenad.. lite frisk luft dör man ju inte av.


Lilleman somnade halvsittandes med sin "gosekudde" famnen tidigare.. :



10 Månader.

Ja, för idag blir vår lilla fis hela 10 månader minsann, herregud - så fort tiden gått!

Det är så svårt att förstå ibland, att han blir 1 år om bara 2 månader, man har hört det sägas förr - att det första året alltid går så himla fort. Men man förstår det inte riktigt, förrän man är där själv.. han växer så det knakar, vår lilla Liam. Men det blir bara roligare och roligare, ju äldre han blir ju mer kan man göra med honom och desto mer medveten blir han.. sen att han kan nästintill sliter ut en vissa dagar är ju en annan femma ;)

Jag slänger in lite bilder som är tagna i förmiddags :
Rota i mammas & pappas byrålåda är alltid roligt..

Just nu håller jag och tvättar för fullt, eller tvätten är färdig, det hänger på tork just nu så jag är väl mer eller mindre klar. Lilleman sover gott just nu, han vaknade 9 imorse igen.. han har gjort det var dag nu i ett par veckor, helt otroligt. Så somnade han nu för en halvtimma sedan ungefär.. vi var ute på en liten promenad i förmiddags, fy fan vad kallt det är ute! Jag längtar verkligen efter våren nu, lite ljusare tider och tunnare kläder - ja tack! Är rätt less på kylan nu och alla kläder som ska kånkas av och på.. Nej, nu ska jag koka lite kaffe och vika tvätt tänkte jag - trevlig helg allesammans!
Min goa lilla kille, haha - han ser alltid så koncentrerad ut när han står själv :)

Besök + fullt ös.

Idag har vi haft besök av Anneli, hon har varit här hela eftermiddagen.. vi har fikat, snackat lite skit och busat med lilleman. Jätteroligt har det varit, alltid kul med besök ju och Liam blir lika lycklig var gång det kommer någon och hälsar på. Det ska varken sovas eller göras något annat tråkigt under tiden  :)

Kent
kommer hem lite senare idag, men jag tänkte strax börja med maten och hoppas han kommer snart - för jag är huuungrig som fan. Lilleman åt för en liten stund sedan, hemmalagad köttfärssås med makaroner, så nu leker han loss här i vardagsrummet.. för övrigt är jag helt slut efter att jaga runt min galning till son runt hela lägenheten och flytta honom från alla "icke-barnvänliga" ställen och plocka ifrån honom saker han fått tag i trots att dem är undanlagda. Jag lovar er, han är överallt och han är klåfingrig.. här sitter man inte på latsidan inte, det går inte många sekunder innan man får fart igen när han är igång. Man känner att man lever minsann..som tur är har han oftast stunder under dagen då han leker fint på egen hand och är fullt koncentrerad på detta, då hinner man plocka lite, dock känns det som om man städar under pistolhot, HAHA - fort går det!

Det roligaste ( eller inte ) är nog att han ska följa efter en överallt ibland, var man än går.. in på toaletten, då drar han upp dörren när man sitter på dass, skrattar och säger "titta". Han drar i ens byxor när man står någonstans och hivar sig upp, med resultatet att brallorna på en själv ibland åker ner.. allt man plockar undan, ja - det plockar han fram igen. Våra morgonskor försvinner alltid spårlöst, kökshandduken ligger oftast bland hans leksaker och Tashas matskålar måste vi numera ställa undan när han är "lös".. för ett par veckor sedan kröp han runt här hemma och jag var så dum ( mitt eget fel ) att jag gick på toaletten en snabbis. Kommer ut i köket och där sitter han, med matskålarna på golvet ( vi har dem i ett sånt stativ ) med vatten och hundmat utspritt över hela golvet. Där satt han mitt i smeten,dyngsur efter allt vatten han förmodligen hällt över sig och lekte med hundmat..  fram med moppen och in i duschen med ungen.

Visst är det ett heltidsjobb att vara hemma med små barn, något annat kan man då inte påstå  :) Men det är underbart trots allt slit och spring, utan tvekan! Nej, mina vänner, nu ska jag göra lite nytta här hemma och invänta min gubbe som jag hoppas kommer hem snart.. tjingeling så länge!

Skyddad blogg.

Javisst...
Nu blir min blogg privat igen, låser den med användarnamn + lösenord nu i dagarna, så vill ni fortsätta läsa är det bara att maila mig. Jag orkar inte sitta och skicka uppgifter till varenda en läsare, dessutom vet jag knappt vilka alla är..   maila mig på : [email protected] så skickar jag inloggning.

Promenad och kalasplanering.

Jisses, vad snabbt denna dagen har gått! Klockan är snart fyra på eftermiddagen, tycker timmarna bara sprungit förbi.. vi kom hem hela familjen för en dryg timma sedan. Har varit iväg med Martin & Leo, gått långpromenad, handlat lite osv.. stannade på ett fik och tog varsin kopp kaffe och så traskade vi hemåt. Just nu är Kent med Martin i Trelleborg och min lille gosse sover gott sedan en halvtimma tillbaka.. och jag, ja - jag njuter av lugnet :)

Annars så har vi börjat planera för Liams 1- årskalas, han blir 1 år den 8 Mars ju - alltså om drygt 2 månader. Ingen superplanering eller så, bara spånat lite på vilka som ska bjudas osv.. ska fixa iordning lite inbjudningskort och skicka iväg mot slutet av denna månaden tror jag det blir. Vet inte hur pass lång/kort tid innan ett kalas man bör skicka inbjudningar - vad tycker ni? En månad kan väl vara bra? Tidigare än så kan väl vara lite för god framförhållning..

Slut på semestern.

Nu är det det ny vecka igen och med den nya tag, Kent började ju jobba igår igen efter över 2 veckors ledighet tillsammans med oss. Det kändes lite konstigt när han inte var hemma, men man vänjer snabbt tillbaka sig igen.. imorgon är det ju röd dag så vi får en extra ledig dag tillsammans denna veckan, mysigt!


Igår tog vi det bara lugnt , jag och Liam.. mös en massa här hemma och plockade lite, var ute på en promenad i snön osv. Och idag har vi haft Petra på besök, supertrevligt var det - fikade och snackade en massa,massa skit som vanligt. Hon är så fin med sin bebismage, rund och go är den - helt perfekt. Det är så fint med gravidmagar, älskar det.. finns nog inget vackrare?
Det har precis käkats middag här hemma ( Korvgryta ) och nu tittar lilleman på Drömmarnas trädgård ( hans absoluta favorit, han har fastnat totalt för det ) .. han fick 3 dvd:er med det i julklapp så vi brukar sätta på det en stund på kvällen. Och nu, nu ska jag göra honom sällskap en liten stund, lata mig i soffan :)

Tack för idag Petra!

JÄVLA blogg.se!

Jag hatar blogg.se !!!

Ingenting fungerar ju som det ska på denna sidan, usch - blir galen! I mitt tidigare inlägg försökte jag byta rad tusen gånger ( tro mig, jag skojar inte ) men det publicerades som en enda stor massa. Efter många om och men fick jag det att bli två stycken, men det var inte så det var skrivet - så jag avskyr när det blir för många meningar i ett stycke. Men det krånglar, som vanligt! Ska byta blogg, någon som har förslag på någon bra?

Lite si, och lite så..

Usch, vad dålig jag har blivit på att uppdatera mig här, men sanningen att säga - så sitter jag knappt framför datan längre. Lusten finns delvis inte och sen så har Kent varit ledig med oss i över 2 veckor nu så man har liksom prioriterat annat. Ska försöka skärpa mig, annars ryker bloggen tyvärr.. har ingen direkt motivation för att skriva längre tycker jag. Kanske är det bara tillfälligt..
Jag minns knappt vad vi gjort sedan jag sist skrev, jag vet iallafall att det har blivit nytt åt.. och nyårsaftonen spenderade vi här hemma med Martin, Hanna och Leo - lagade got mat ( oxfilé m.m ) och hade det trevligt med våra små barn. :) Hmm, och vad har vi gjort sen dess? Jag har ingen aning, allt möjligt tycker jag.. flängt hit och dit och hittat på det ena med det andra. Var iväg och shoppade lite i helgen.. Babyproffsen, Jysk osv.. nytt regnskydd till vagnen, muggar till Liam.. soffkuddar, fotoramar som ska upp på väggen och lite annat smått.

. Åh, jag glömde ju berätta.. han kan säga "Titta", "Hej" och "Där" ju och så pratade jag med Malin på msn häromdagen ( minns du? ) och sa att han ännu inte kunde säga mamma utan bara fick ur sig " Mamamamama" , men så i förrgår! Vi låg och mös i soffan tillsammans, han hade sitt huvud på mitt bröst och jag låg och tittade på honom.. så tittar han upp på mig och säger "Mamma". Åh, mitt hjärta! Min fina älskling.. ni kan tänka er att jag nästan brast inombords, min lilla bebis sa MAMMA till mig! Jösses, på fredag blir han 10 månader, med andra ord så är det bara drygt 2 månader kvar tills han fyller 1 ÅR ( !!! ) .. kan ni förstå? Som tiden bara flugit fram i all världens takt.. han är ingen bebis längre, utan en liten pojke. Han utvecklas mer och mer för var dag som går och en liten personlighet börjar framträda, sakta men säkert.. roligt är det kan jag lova! Man får sig några goda skratt per dag, han är en riktigt busunge .. Ibland riktigt ser man hur det lyser jäkelskap i ögonen på honom och så börjar klåfingrandet och han vet ju precis var han inte ska vara och vad han inte får röra - för så fort man säger "AJAJ" eller reser sig upp och börjar gå mot honom ( när han gör något han inte ska göra eller pillar på något han inte ska pilla på ) så börjar han gapskratta och sliter hårdare i vad han nu fått tag i eller rusar fram mot det " ej tillåtna området" med en jäkla fart, allt för att komma fram innan vi hinner ta bort honom. Ungar, dem är för härliga och en himla utmaning emellanåt..





Liam & Leo leker fint tillsammans



Spanar in Kent, som tydligen gör något jätteroligt