Josefin - Mamma till världens finaste Liam -

Uppdatering alá sjukstuga.

Jaha ja, det har inte blivit så mycket skrivande.. dels för att jag haft fullt upp med annat och sen så har det väl inte funnits så mycket spännande att berätta helt enkelt. Torsdagskvällen var ingen hit, Liam blev först bättre efter han fått Ipren och febern sjönk lite på eftermiddagen så han orkade komma upp en stund. Sen var allting relativt lugnt, lyckades t.om få i honom en halv flaska välling och så nattade vi honom. Lite senare vaknar han och har feber igen, relativt hög denna gången och är helt off.. slumrar till titt som tätt och vi står i valet och kvalet om vi ska åka in med honom då han var rätt medtagen. Men efter att vi lyckats få i honom lite vatten + alvedon och öppnat sovrumsfönsret så sjönk febern igen och han piggnade till så smått.. men natten var orolig, han hostade och vaknade jättemycket, medans febern gick upp och ner.

Kent stannade hemma från jobb igår, dels pga att ingen av oss sovit mer än 10-15 minuter åt gången och för att vi inte visste hur dagen såg ut - om vi skulle vara tvungna att uppsöka läkare eftersom lilleman var rätt dålig torsdag kväll/natten till fredag. Men gårdagen var relativt lugn, febern höll sig borta under dagen - dock var hostan och förkylningen densamma, han var lite piggare dock och var uppe lite längre stunder. Maten strulade däremot, fick endast i honom lite gröt och yoghurt, men rätt mycket vatten. Tyvärr kom febern tillbaka inatt, dock var den väldigt låg - men hostan har varit hemsk, precis som innan. Andningen är betydligt bättre, men det känns som om hostan biter sig fast envist..

Idag har han inte haft någon feber än så länge, men snoret forsar i vanlig ordning och hostan är det ingen bättring med alls. Däremot har han varit betydligt piggare idag, varit uppe mer och lekt en massa.. han vaknade för en stund sedan efter att ha sovit ett bra tag - givetvis var det en hostattack som var skälet. Han är hängig och ledsen, hostar en hel del.. och vill inte äta speciellt mycket, bara dricka vatten. Tidigare idag tyckte vi han började bli bättre, men nu vet vi inte.. håller febern sig borta så avvaktar vi. Men blir han dålig iväll så åker vi in med honom, annars blir det VC igen på måndag.. nånting får dem fan göra nu alltså. Det är ju så synd om honom :(

Skrapa fram en vinst!

denna hemsidan kan man få en triss och en tialott bara för att blogga om dom! Super så gå in där och gör de vetja!

Alltid härligt att skrapa fram en vinst ju! Gå In NU!

 

http://www.gratisskraplott.se

 

http://www.natbingon.se


Sjuka plutten :(

Vår stackars fis har hostat hela natten, dock så verkar sprayen fungera.. läkaren sa att om den funkar,så skulle den hjälpa snabbt. Och vi tycker att det märks förändring redan nu, för det piper inte och rosslar lika mycket när han andas längre.. nu är det mest bara hostan som fortfarande är rent fruktanvärd. Men vi får se, man ska inte ropa hej.. har vi lärt oss. Han har haft feber hela natten till och från, tycker inte den sjunkit något drastiskt heller trots alvedonen.. han har varit kokhet och vaknat flera gånger. Idag har han praktiskt taget sovit hela dagen, han har inte varit uppe och varken gått eller lekt en enda gång, han orkar helt enkelt inte. Febern än fortfarande kvar, den går bara ner minimalt trots alvedon, så efter lite tips testade jag att ge honom Ipren istället ( supp i rumpan ) så får vi se om det hjälper.. han har precis fått den. Matlusten är det inget vidare med, han vägrar dricka välling, vatten går sisådär.. lyckades iallafall få i honom lite yoghurt, det är det enda som funkar. Usch, vad jobbigt det känns.. han är så slö, min lilla älskling.. men ändå ler han emot en då och då :) Man känner sig så jäkla maktlös..hoppas han bättrar på sig snart. Får han inte i sig någon mat alls mer än den yoghurten eller nåt vatten, så får vi ju ringa sjukkvårdsupplysningen..så att han inte får vätskebrist eller nåt. Bläh, detta är inget skoj alls.. ska ta tempen på honom snart och försöka få i honom lite mat. Jag får väcka honom, han bara sover hela tiden.. stackars liten, jag tycker så synd om honom så jag vet inte vad. o_0

Inhalationssprayen.

Måste bara klargöra en sak.. skrev ju att Liam fått inhalationsspray, så ett par stycken har frågat om han har astma. Och det har han alltså INTE, lungor och andning överlag var perfekt..däremot  fick han inhalationssprayen för att lindra en form utav kramptillstånd som han får i luftvägarna ( enligt läkaren ) när han hostar. Sprayen är med andra ord luftvägsvidgande.. Han får alltså såna kraftiga hostattacker så att han inte får någon luft, det piper och rosslar i halsen/bröstet på honom. Vissa gånger hostar han såpass illa att han kräks.. febern gick ner lite innan han somnade för kvällen, men han ville absolut inte ha något att äta, bara lite vatten och alvedon. Vår lille fisunge.. han hostar jättemycket till och från, hör honom från sovrummet - så man springer och tittar till honom hela tiden. Tycker så synd om honom..  :(

Sjukt barn.

Bah,vår lillfis är så sjuk! :(

Han hostar som en besatt,har feber och snoret rinner för fullt på honom.. han har mer eller mindre sovit hela dagen, det är inga långa stunder han varit vaken. Han är helt utslagen, totalt lealös.. armarna och benen är som spagetthin och han har somnat i mitt knä flera gånger idag. Läkarbesöket gick bra, han är röd och svullen i halsen, men ingen halsfluss tack och lov.. däremot har han en kraftig hosta + att det piper/väser i bröstet på honom. Han hostar så att han kräks och nästan tappar andan, fy fan vad hemskt det är att se. Hostmedicin var inte att rekommendera, dels för att den nog inte skulle hjälpa och så tyckte hon att han var för liten för den hostmedicinen som isåfall skulle krävas. Så han fick en inhalationsspray utskriven som vi har hämtat på apoteket, den ska vi testa i några dagar nu och förhoppningsvis hjälper det!

Så ja.. nu är det sjukstuga här hemma igen, återstående av veckan blir lugn med andra ord. Vi som hade massa planer, öppna förskolan och så shoppingdejt med Hanna & Leo - men det får vänta tills nästa vecka då vi hoppas att lilleman är frisk igen! Det var väl det hela från mig för tillfället..nu ska jag mysa med min lilla familj här tänkte jag - gokväll!

Klippkort på vårdcentralen?

Jaha, idag ska vi till läkaren med Liam igen.. öronen är bra, däremot så har han fått en hemsk hosta som inte vill släppa. Snoret rinner, tjockt och gult ( ursäkta infon ) och så hostar han något fruktansvärt på nätterna - såpass illa att han nästan kiknar och så väser det ´å rosslar emellanåt. Låter så otäckt.. han är pigg och glad annars, så vi har ju varit på öppna förskolan osv..det är mest på sena kvällen och natten det går igång, det började i förrgår kväll,men då var det bara lite småhosta och igår/inatt blev det värre. Vi som trodde hans förkylning hade släppt, men tji fick vi.. så jag ringde för en stund sedan och fick en tid 13.3o.  Usch,lillfisen.. han vaknade vid 6 imorse och just nu sover han, fick ge honom lite nässpray och alvedon för han var så täppt i näsan och ledsen, sen somnade han nästan på direkten. Han verkar trött idag, men det är klart, han har ju inte fått sova ordentligt inatt pga hostan.. stackare, han som sovit så oroligt i flera veckor och så har han sovit nätterna igenom dem senaste dagarna, och så börjar det igen. Nåja, vi får se vad läkaren säger, nu ska jag fixa iordning lite här hemma..

Morgonsstund..

Här sitter jag och häller i mig kaffe, har haft en lugn och skön morgon, vi vaknade vid 7 - tiden idag. Liam har sovit hela nätter dem senaste dagarna, så jag antar att den lilla perioden han vaknade konstant berodde på att han började bli/var sjuk.. just nu sitter han och tittar på " I drömmarnas trädgård" och dricker vatten för glatta livet. Han älskar vatten, går alltid runt med sin lilla mugg.. dricker, dricker och dricker. Nu ska jag strax göra oss iordning, sen ska vi kila och möta Hanna & Leo för att sticka med dem till Öppna Förskolan. Jävla massa snö det är ute, ser mindre lockande ut att mosa fram vagnen i detta.. men men, allt går! Ha en bra dag allesammans :)

Sovande barn..

Jag älskar att titta på Liam när han sover, det finns nog inget vackrare och fridfullare än ett sovande barn. Speciellt när det är ens eget kött och blod, känslan är obeskrivlig.. Kom och tänka på detta bara, för han tar just nu en liten tupplur och jag tittade precis till honom.. och man blir bara så, berörd. Tog ett par bilder igår kväll när han sov, tyckte han var så go.. ibland är han så söt när han sover att jag nästan får hejda mig från att väcka honom för att gosa. Haha, min lilla fis! Slänger även in ett par andra bilder på vårt busfrö tagna igår.. nu ska jag göra mig iordning snabbt, för vi ska träffa Hanna & Leo om en stund! Tjingeling för now..

Som jag sagt för, så älskar Liam kuddar - han har 3 st i sängen som han sover och gosar med, ingen snuttefilt här inte!






Söndag hela dagen.

Igår var vi ju på namngivningsceremoni hemma hos familjen Stiberg, det var lilla Keane som officiellt skulle få sitt namn. För er som inte vet eller förstår, så är en namngivningsceremoni ungefär detsamma som ett dop, bara det att man väljer att inte göra det kyrkligt. Utan det blir en fin ceremoni hemma där man officiellt ger barnet sitt namn, han/hon får faddrar och man bjuder vänner & familj - precis som ett vanligt dop med andra ord, bortsett från kyrkan och en massa rappakalja. ( Min åsikt, så ingen behöver ta illa vid sig ) Missförstå mig rätt, dop kan vara jättefina - men Liam är inte döpt av den enkla anledningen att vi inte är ett dugg troende. Många döper väl sina barn mer av ren tradition eller för att dem just är troende..men för oss var det inget alternativ. Och detsamma var det för Milo & Mathias, därför valde dem att ha en namngivningsceremoni istället - supermysigt, roligt och mycket mer personligt i mitt tycke! Så vi får tacka för en fin dag  ♥

Efter vi varit där så kilade Kent iväg för att träffa sina vänner på en Pub, sen blev det bowling och utgång för dem.. han är lagom sliten idag, ligger och halsvsover på soffan just nu - haha! Liam somnade kort efter vi kommit hem och varit ut med vovven, så sen blev det en lugn myskväll här hemma för mig - med lite film och gott.  Idag har vi mest tagit det lugnt, var iväg på en promenad med lilleman tidigare osv.

BILDER FRÅN IGÅR :



Mathias, Milo & Keane



Milo & Keane




Dem underbart goda ( hemgjorda ) tårtorna
^^



Jag & lilla sötnosen Keane

Världens roligaste Jasas!

Jag har precis haft jordens största skrattanfall här hemma framför datorn! Hanna ( I Halmstad ) hade lagt upp en video på sig själv i sin blogg där hon påstår sig tala danska - och det är sjukt roligt! Jag har sett den ett antal gånger nu, skrattat så tårarna sprutat - skrattade så högt t.om att jag väckte Liam, sorry! Fick även Kent till att pausa sin film för att se klippet, och även han tyckte det var skitroligt. Se själva :


Håll musen över den osynliga länken här nere :

http://jasas.se/2010/02/19/jenni-min-danske-vn/

Engagemang och mindre byxor!

Idag har vi varit hos tandläkaren med Liam.. både jag och Kent var med, han brukar alltid följa med när det är sådana "större" grejer som läkarbesök, tandläkare osv. Vilket jag tycker är toppen, så är han lika involverad i allting som jag, han har även vid några tillfällen varit iväg själv med lilleman. Bl.a till BVC på månadskontroller när jag varit sjuk och det var även han som följde med till Lund i höstas när Liam opererades för ljumskbråck - det var nämligen så att endast en förälder fick lov att närvara pga att svininfluensan härjade då. Och jag kände väl inte riktigt att jag klarade av det om sanningen ska fram, jag är alldelles för blödig och hade helt enkelt mått fruktansvärt dåligt av att se Liam bli sövd och allt som hör till. Så vi beslutade att Kent skulle åka iväg och finnas där med honom före, under och efter op. ( ingreppet ). Alla resonerar vi olika, så det är ingen bedömningsfråga  ( Poängterar detta då jag vet att någon alltid ska hetsa upp sig ), men för mig är det viktigt att båda föräldrna är engagerade i allt som rör barnen och inte bara mamma. Dels för att det kan vara skönt och dela ansvaret och dels för att saker kan hända och då är det bra om båda parter är lika insatta i alla situationer som rör barnen. Nu vet jag att inte alla har möjligheten att närvara vid dessa tillfällen pga opassande jobb m.m, men Kent kan då hans arbetskamrater/arbetsgivare anser att det är självklara saker och det är jag glad för. Och jag vet att det är viktigt och betyder mycket för honom också..

Hur som helst, besöket hos tandläkaren gick jättebra - det var mer ett informationsbesök + lite samtal mellan tandläkaren och oss föräldrar. Hon kollade i lillemans mun snabbare än ljusets hastighet, då han inte alls är förtjust i att någon rotar runt där.. sen pratade vi lite om matvanor,socker osv. Allt detta för att hon skulle se vilken grupp han skulle registreras i, så kallade riskgrupper. Men allt var hur bra som helst, så vi blir kallade till den vanliga undersökningen när han är 3 år. Liam fick en tandborste och var gladare än ett barn i en godisaffär :)

Tog en sväng inom Lindex på vägen hem, mest för att glo lite.. typ alla mina byxor är för stora, även mina leggings - dem som ska sitta tajt, sitter som ett par slappa mjukisbyxor. Så jag hittade faktiskt ett par schyssta brallor som jag köpte, hela 2 STORLEKAR MINDRE än jag haft innan ( !!! ) - blev lite chockad, visst vet jag att jag tappat några kilon.. men inte såpass, man märker det desto mer när det kommer till kläderna. Vet inte om det är så att man inte riktigt tar det till sig innan..? Hur som, så var det en rolig överraskning såhär på en fredag!

Ikväll blir det film och mys för oss - imorrn ska vi hem till Milo m. familj på Keane´s namngivningsceremoni, ska bli jätteroligt! Dels för själva händelsen men även för att det var längesen vi träffades nu, känns som en mindre evighet. På kvällen ska Kent ut med några vänner, dem ska bowla och sen blir det utgång, och det tycker jag han gör rätt i.. det var ett tag sedan han var ute och roade sig. Jag var ju ut förra månaden med Nici & Katta och har nog fått men för livet, hahaha.. skämt åsido. Det blir en lugn myskväll med lilleman för min del imorgon, det slår det mesta :) Men nu, nu ska jag dricka lite kaffe och ta igen mig på bloggarna, tjingeling!

Och så kom tandläkaren!

Imorse fick jag nog av detta "hemma-sittande" så jag gjorde mig och Liam iordning så åkte vi till Öpnna Förskolan.. eftersom han är mycket bättre och endast lite snorig så ansåg jag att han gott kunde komma ut och leka lite. Uppskattat var det iallafall, han lekte för fullt och hade skoj! Efteråt stack vi iväg och handlade lite nya tröjor åt honom, då han växer som ogräs.. köpte lite tårtljus m.m till hans kommande 1-årskalas och så kilade vi hemåt. Nu sover han som en stock, är totalt utsliten efter att ha busat med andra barn idag, vår trollunge :)

Imorgon ska vi till tandläkaren, Liam fick en kallelse till 12.3o.. ska bli spännande och se vad dem ska göra, det blir premiär för tandläkaren - första besöket. Han börjar bli stor nu, vår grabb.. om 2 ½ vecka ungefär så fyller han 1 ÅR. Helt otroligt ju, vad tiden går fort!

Eva : Vagnen är otrooooligt lättkörd, så smidig att ta sig fram med! Förstår vad du menar med kombivagnar :)

Läkaren + nya vagnen.

Ingen öroninflammation, hallelujah! Däremot så var han lite röd i örat så vi skulle vara uppmärksamma på det, så det inte blir värre och slutar i en inflammation trots allt. Lungorna lät bra, halsen var lite röd och irriterad - men ingen infektion, dock hade han virus i kroppen.. med andra ord, en vanlig förkylning. Det tackar vi för! Vi skulle ge honom nässpray och alvedon ( vid behov ) och så borde det vara bättre/bra inom kort. Nu sover han sedan ungefär 3 timmar tillbaka, han har vaknat till en gång för en liten stund sedan för han var täppt i näsan.. ett par sprut Nezeril så somnade han om igen. Jag hoppas att han får sova ordentligt inatt, för han har varit trött under dessa dagar.. han lägger sig raklång mitt på golven och somnar nästan.. han har en liten tygfotboll som han lägger mitt på golvet och har som huvudkudde - trollunge!

Bilder på vår nya vagn önskade Eva, dem kommer här - inte världens bästa, hann bara ta 3 st häromdagen innan batteriet dog för mig :)


Sufletten går såklart att fälla ner, det glömde jag visa minsann.




Sjukeri, Sjukera!

Här kommer ett inlägg mitt i allt snorande och harklande.. usch, så hängiga vi har varit allihopa - samtidigt och i omgångar. Helgen är bara som ett enda stort diffust minne, Liam var fruktansvärt förkyld, hade feber till och från och var bara allmänt hängig. Jag blev förkyld jag också, täppt i näsan och mådde inget vidare.. till råga på allt fick Tasha ( vovven ) diarré på söndagen så hon sket för glatta livet! Hua.. som "tur var" hamnade det på bra ställen där man fick upp det utan vidare bekymmer, men fy farao alltså! Hemskt är det, tänk er själva när ni har diarré - ni kan iallafall springa in på toa och ta saken i egna händer, men hon hann ju knappt reagera innan det rann ur henne. Nåväl, behöver jag ens tillägga att det inte var en dag då man var glad att ha hund? Måh, vår tjej - med lite huskursråd från Rebecca så återhämtade hon sig snabbt!

Och sen var det Kent´s tur att bli sjuk - förkyld, halsont , feber - you name it! Och herregud, uttrycket " när en kille är riktigt förkyld" stämmer verkligen, man kan tro hans sista stund varit kommen här - killar ( dem flesta ) beter sig som om dem ligger på dödsbädden när dem är sjuka. Och mådde jag dåligt mådde han minsann sämre, det bästa var denna konversationen :

Jag - Åh Gud, jag är så jävla täppt i näsan, blir galen snart..

Kent - Själv rinner det bara ur min näsa.. hela tiden.

Jag - Usch ja, det är jobbigt..

Kent - Ja, jag hade mycket hellre haft det du har, för detta är hemskt.

Haha, ursäkta? Det är min man det, när han är förkyld!

Hur som helst, så är Kent alltså mer eller mindre döende, fortfarande, och har så varit sedan i måndags.. jag är lite snorig, men överlever - man är väl en kvinna? Till det trista, vi trodde Liam var på bättringsvägen då snorandet avtog lite och han verkade så mycket piggare.. men nu snorar han ordentligt igen och visar tecken på öroninflammation. Så 15.45 i eftermiddag ska vi infinna hos oss läkaren,så får vi se vad som sägs! Håller tummarna för att det inte är något allvarligt, tror varken han eller jag orkar sitta hemma och kurera oss länge till..

Vi har köpt ny vagn förresten, en svart Sulky - underbar är den, i love it! Den andra var alldelels för stor nu för honom, otymplig och ena hjulen krånglade. Bild kommer senare.. nu ska jag passa på att duscha innan lilleman vaknar, tjingeling!

Sjukstuga var det här!

Ja, så var Liam sjuk! Hade det nästan på känn igår när han var så off och gnällig på förmiddagen... när han vaknat efter förmiddagsvilan igår så var han lite snorig i näsan, det rann smått,men inga mängder och han var på gott humör. Så vi traskade hem till Hanna & Leo, som tydligen också var lite snuvig ( Leo ) och hängig.. så ingen risk att vi smittade någon iallafall.. barnen lekte medans vi drack kaffe och snackade. Kent kom förbi efter ett par timmar  då Martin kommit hem, brukar sluta tidigare på fredagar.. och efter en stund rörde vi oss hemåt eftersom Liam var helt slut, Leo likaså.. vår lille fis verkade bara allmänt hängig,näsan rann och han nös om vartannat.

Väl hemma så slocknade han nästa med detsamma och sov i drygt 2 timmar och när han vaknade var han genomförkyld, täppt i näsan och hostig.. så kvällen blev kort, han var så otroligt trött så vi nattade honom efter ett par timmar igen. Men sen vaknade han hela tiden eftersom han var så täppt i näsan och hade lite feber.. så det fick bli nässpray och alvedon, han var så ledsen ledsen och fruktansvärt trött.

Själv mådde jag inget vidare jag heller, kräktes en 6-7 gånger igår kväll och var/är snorig.. jag mådde så illa ett bra tag och till slut bara sprutade det ur mig ( ursäkta infon ) men tror inte det är någon magsjuka, utan anledningen är nog för mycket kaffe tyvärr. Jag drack runt 7-8 koppar kaffe igår och åt knappt någonting, så mot kvällen började jag kallsvettas som fan och må illa.. sen kom kaskadkräkningarna och strax därefter var det bättre. Men jag var så himla trött och snorig, så 20.3o igår kväll plockade jag med mig lilleman till vår säng så fick han sova med mig inatt.. Kent sov bättre i soffan eftersom vi andra var kassa. Natten har väl varit sisådär.. Liam har sovit i omgångar, likaså jag.. han har hostat och haft feber, näsan har varit täppt så han har haft svårt att andas, stackare! Nu på morgonen hade febern gått ner, men han är fortfarande jätteförkyld.. just nu ligger han här i soffan och sover - han somnade sittandes där innan, bara det visar hur dåligt han mår.

Till råga på allt fick han tag i Kent´s ena toffel imorse och sprang runt med den i munnen, varav han ramlar och slår i överläppen så blodet sprutar ( ingen överdrift ). Så nu har han en liten fläskläpp.. ungar alltså! Nej, nu ska jag bädda ner mig i soffan, mår skapligt - men är förkyld..

Jag gjorde det ändå...

..Ja,jag la precis Liam i sängen - han sprang runt och gnällde för fulla muggar,kliade sig i ögonen och drog i öronen ( Han gör alltid det när han är trött ) och så gick han iväg och la sig i hundens säng. Det är också en grej han börjat göra när han trött, lägga sig i hennes säng.. så lutar han huvudet mot antingen henne eller en av "kuddarna" på sängen så att säga, genomsött! Så jag ansåg inte att det fanns så mycket till val, han var/är dödstrött ju, så det känns bara meningslöst att hålla honom uppe.. lär bara resultera i övertrötta utbrott. Så han får vila en stund iallafall, max en timme så väcker jag honom förmodligen.. Så får det bli en kort vila i eftermiddag också, för annars kommer han vara helt slut resten av dagen. Normalt sover han 1 ½ - 2 timmar en gång per dag, men med tanke på natten som varit så får det bli två kortare vilor istället antar jag?

Jag har precis ätit frukost och ska hoppa in i duschen strax, när lillfisen sen vaknat och ätit så ska vi gå över till Hanna & Leo - så får kidsen leka och vi mammor ha lite kafferep. Så piggnar han säkert till när han träffar sin kompis och får leka av sig lite ^^

Idag har jag varit Rökfri i 1 vecka.

Sleepy sleep.

Jag mår lite konstigt idag.. det kliar i halsen och näsan är lite,lite täppt - känns inget roligt alls! Hoppas det bara är något tillfälligt och snabbt övergående.. orkar inte med någon äcklig förkylning, tack men nej tack! Liam verkar ha vaknat på fel sida idag eller så ska han bara testa mitt tålamod till det yttersta såhär tidigt på morgonen.. Kalle Klåfinger har tagit kommandot och det rivs och slits överallt, ett gnällande som överröstar det mesta ekar även fint mellan väggarna här hemma denna morgon. För tillfället leker han inne i rummet, men tippar på att han snart kommer utspringandes med jäkelskap i tankarna.. Hoppas att han bara behöver "morna" till sig lite och mjuknar upp inom kort.. känner att jag inte alls är upplags för några strider idag, överhuvudtaget.. let´s wait and see!

Han har sovit dåligt den senaste veckan, själva läggningen är inga problem - vi nattar honom vid 19-tiden som vanligt och han somnar utan bekymmer. Men framåt sen kväll/början av natten så börjas det, han kan alltså vakna en gång i timmen.. oftast sitter han upp i sängen och gråter eller gnäller högt. Vi stoppar om, ger nappen och lägger honom igen och så somnar han - varpå han vaknar drygt en timme senare, och detta upprepas cirka varannan timme. Herregud? Han är inte hungrig, blöjan är torr och vi upplever inte att han har ont någonstans.. först undrade vi om sängen är obekväm - för hård madrass/liten säng? Någon som har erfarnehet kring detta? Har hört mig för lite och dock verkar det som om det är vanligt med lite sömnrubbningar i denna åldern och att det brukar vara övergående efter några veckor.. låt oss hålla tummarna hörni! Vi har varit så bortskämda, lillfisen har ju sovit hela nätter sedan han var drygt 4 veckor och vi har aldrig haft några bekymmer med vakna nätter mer än när han varit sjuk eller vid något enstaka tillfälle. Och vi tycker synd om honom som aldrig får sova en hel natt nonstop och så tycker jag såklart jättesynd om mig själv som far upp och ner ur sängen minst 7 gånger per natt - hua!

Tror gnällandet kan kopplas till dem vakna nätterna, han känner sig kanske inte riktigt utvilad.. dock sover han bara middag 1 gång per dag och jag vill gärna inte låta honom sova fler gånger nu bara för att han "krånglat" på natten för då bryts rutinerna och risken finns att allt bara blir fel sen. Nåja, vi får se.. förhoppningsvis lägger det sig snart och vi får sova ordentligt. Nu hör jag att  min trollunge skriker efter mig därinne : "Mamma... Maaaammaaaaaa..Mammaaaa"... ska titta till honom och hinka i mig lite kaffe - tjingeling!

Torsdag var det idag..

.. och vi har varit på Öppna Förskolan och lekt lite, Cecilia & Antonio var också där.. och precis som sist, så somnade lillfisen strax efter att vi kommit ut därifrån. Promenerade hemåt istället för att ta bussen och sen så tyckte ju jag att han kunde fortsätta sova hemma, men det tyckte givetvis inte han.. så idag har sömnen bestått av 35 härliga minuter i vagnen. Tippar på en tidig kväll här hörni  :)

Det blev ingen rensning av källaren igår, Anneli var som sagt här och hälsade på.. och innan dess pillade jag med en massa annat och bara totalt glömde bort alla kläder. Så det får bli ett helgprojekt.. sortera, organisera och sätta ut på das internet! Yes indeed, yes indeed..

Nu ska jag underhålla min lilla huligan som springer runt och skriker " NEJ, NEJ, NEJ "... vår lilla trollunge! ^^

Besök, kläder och pasta!

Liam somnade som en stock igår kväll, visserligen somnar han nästintill alltid utan vidare bekymmer - men igår däckade han verkligen totalt. Massa intryck och total stimulans efter Öppna Förskolan var nog största skälet.. Kent stack iväg och tränade ( Aikido ) och i samma veva slocknade lillfisen, så jag bara njöt av ensamheten minsann! Skönt är det ibland, att bara vara ensam.. inte sant?

Idag kommer Anneli hit och hälsar på, och innan dess ska jag traska ner i källaren och släpa upp alla lillemans kläder han inte använder längre.. tänkte slänga ut dem på Tradera eller nåt, bättre det än att dem ligger där nere och tar massa plats. Så kan dem glädja någon annan, det är en massa kläder som knappt blivit använda ( "någon" köpte ju överdrivet mycket kläder i början,haha ) så jag har lite att rota i :)

Men nu ska jag göra oss iordning och så koka lite Pasta Penne för idag ska vi äta pastasallad här hemma med en massa tonfisk, är så sugen på det - yummie! Hur som helst, ha en bra dag allesammans!

Vår sovande lillfis igår kväll :





Han envisas alltid med att flytta ner sig till fotändan och somna därnere, hur vi än "möblerar" om ^^

Öppna Förskolan.

Ja, idag har vi varit på Öppna Förskolan tillsammans med Hanna & Leo, supertrevligt var det och ungarna hade så skoj! Träffade även Cecilia och hennes lille grabb Antonio där.. jag och Cecilia "träffades" ju på sajten Familjeliv när vi båda var gravida, hon var beräknad att föda den 21 Februari - 09 och jag den 20. Hur som helst var vi på överburenhetskontroll samtidigt, och sen blev så att vi träffades på BB den 8 mars, då våra grabbar föddes samma dag - lite komiskt! :) Så dem är exakt lika gamla,dem små liven...några timmars skillnad bara.

Både Liam & Leo somnade så fort vi klev utanför dörren från ÖF, så vi tog en promenad - stannade och handlade lite på vägen och vi kom hem för en stund sedan. Lilleman sover, eftersom han bara slumrade till en stund i vagnen.. jag dricker kaffe som varit i termosen sedan 8 imorse, orkar inte koka nytt. Mums! Slänger in lite bilder från idag, sen ska jag förbereda kvällsmaten. Tjing!

Går husesyn :)

 

Liam & Leo när det är fikastund

 

Städa i köket är roligast ^^

 


Liam, Leo & Antonio                                                    Liam & Antonio



Humörsvängningar?

Först är vi glada, sen blir vi trötta.. och så blir vi sura  :









Vår mysiga helg tillsammans.

Söndag var det idag då, alltså är vår långa men väldigt sköna helg snart slut! Men skönt har vi haft det och vet ni vad vi har gjort? Inte ett skit! Det har varit så härligt så det finns inte.. varje helg,så långt tillbaka som jag kan minnas så har vi haft någonting planerat. Oftast både lördag och söndag, ibland tillsammans och ibland på varsitt håll.. men denna helgen var totalt fri från planer, så vi har njutit. Rensat här hemma, myst en massa med lilleman, sett oändligt många filmer,lagat god mat, spelat X-box tills händerna glödit på oss och bara umgåtts!

Och jag, jag har varit rökfri i 3 dagar. Jättebra känns det och det har gått förvånansvärt bra, visst har röksuget kommit några gånger, men jag har överlevt. Många gånger har faktiskt blotta tanken på att röka bara fått mig att må illa, jag vill bara inte mer.. men abstinensen har gjort sig påmind ett par gånger, kallsvettningar,illamående - you name it! Men jag har stått emot och kommer att stå emot..känns mycket bra!

Kent är och tränar just nu, Liam leker för fullt och jag har chili con carne som puttrar på spisen.. brukar låta den stå och småkoka en timme, en och en halv - så smakar den wunderbaum sen när den dragit åt sig alla kryddor osv. NU ska jag pussa lite på min gosse! :)

NYA BILDER PÅ LIAM TAGNA IGÅR :



Hund, Plugg och det här med rökning.

Allt är fint med oss, jag har bara inte orkat sitta framför datan dem senaste dagarna.. har varit iväg med lilleman här och där, och bara myst en massa med min lilla familj. Idag är Kent ledig från jobb,så vår helg började egentligen redan igår kväll. Detta pga att han skulle till veterinären med Tasha nu på morgonen, så han tog ledigt resten av dagen också.. underbart tyckte jag! Återbesöket hos vet. gick kanonbra, hennes öron var jättefina och vi ska fortsätta med kuren en vecka till och så var det bra sen - så skönt! Man märker av bättringen på henne.. :)

Under förmiddagen var vi iväg och handlade, lite blöjor och annat inför helgen så nu slipper man sticka iväg och "småhandla" dem närmaste dagarna ( det är lätt där pengarna skenar iväg ) för kött, basvaror så som ris,pasta m.m har vi kyl,frys och skafferi fulla av. Just nu sover lilleman, Kent ser på film ( Sherlock Holmes som jag vägrar titta på ) och jag sitter här med hörlurar vid datan och lyssnar på musik..

För övrigt sökte jag in på Komvux igår, ingen sammahängande utbildning utan småkurser ( distans ) som startar löpande var månad.. man kan alltså söka närsomhelst under året. Bl.a vill jag plugga " Bransch - och produktkunskap", "Administration" och "Programhantering & kalkylering"..  Så nu håller jag bara tummarna på att jag blir antagen, så kommer jag att plugga på distans samtidigt som jag är mammaledig. Valet av kurserna är något jag tänkt på länge nu, har hört mig för med en studievägledare på Komvux som berättade var jag skulle vända mig och vilka kurser jag kunde läsa. Detta för att jag vill bort från vården nu, är ju utbildad undersköterska och har en fast heltidstjänst - men jag är så trött på det! Dessa helger, kvällar osv.. ingen dröm för mig nu när jag har barn + att Kent tränar 3 kvällar i veckan ( Aikido ) och mitt arbete innebär att han kommer vara tvungen att sluta med det när jag "går av" föräldrarledigheten. Och det känns bara så trist.. så jag hoppas på nytt jobb i framtiden, ev. som Sekreterare, Receptionist, Assistent eller något liknande. Ni som känner mig väl vet ju att jag älskar pappersarbete, planering, ordning och allt som har med struktur att göra.. jag hade älskat att få jobba på kontor eller för ett företag - ta hand om fakturor, all pappersarbete, planering, uträkningar, samtal - you name it! Så nu, häromdagen när jag pratade med Nici om det så bara tog jag tag i det.. ska skicka iväg mina betyg som komplettering till min ansökan, så får vi se. Kommer jag inte in denna gången, så fortsätter jag bara att söka.. till nästa gång,och nästa gång.. och nästa gång  ;) Hur som helst, wish me luck!

Nu ska jag kika runt lite här, se ska jag försöka pyssla med något roligt.. måste sysselsätta mig och mina händer, känner mig rent stirrig. Jag har slutat röka nämligen.. igår la jag cigaretterna på hyllan för gott, nu får det fan ta mig vara nog känner jag. Jag slutade ju röka så fort jag fick veta att jag var gravid med Liam och höll upp hela graviditeten och efter han var född, men när han var 3-4 månader så var jag dum nog att börja igen. Sånt händer, dumt - men ack så lätt måste jag säga, det är lätt för andra att vara stöddig och klanka ner på oss mammor som börjar röka igen. Men, man ska inte kasta sten i glashus.. det är inte alltid så lätt och hey, människor gör väl inte alltid det som är smartast, bäst eller rätt för dem? ;) Men nu har jag funderat en tid och bara insett att jag vill inte röka mer, kort och gott! Därför säger jag inte att jag försöker sluta , vilket många kanske anser att man ska eftersom det bara gått 1 dag, men att säga försöka är att ge sig själv en ursäkt att misslyckas. Så.. jag HAR slutat röka! Och det finns ingen återvändo, jag klarar detta för jag vill inte röka mer.. det är beroendet inom mig som vill röka, abstinensen som talar när det blir svårt - men jag väljer att avstå, jag vill inte vara en rökare mer.  Det var det gott folk!

BVC.

Nu känner jag mig som människa igen! Så nära man kan komma med det senaste dygnet bakom sig åtminstone.. huvudvärken höll i sig hela förmiddagen och en bit in på "dagen", men lilleman har varit helmysig idag och legat nerbäddad med mig i soffan vid flera tillfällen. Otroligt härligt att han är så gosig emellanåt.. han somnade 1,5 timme i eftermiddags och då släppte skallebanken efter lite kaffe och vila. Lyckades dock inte somna själv, men jag bäddade ner mig i soffan framför tv:n och gjorde absolut ingenting. Väl behövligt!

Idag har vi även varit på BVC för 10-månaderskontroll, suveränt gick det.. Liam ligger som alltid en bit över skalan vad gäller längd osv och hjärta m.m var i perfekt skick. Haha, det var så kul när vi kom in till läkaren så säger hon "Åh,så stor han är.. han ser mer ut som en 1,5 - åring än en 10-månaders pojke".. vår stora gosse! Så frågade hon efter en stund "Jaha, har han börjat krypa och så?".. och vi "Ja, alltså.. han kan gå" . Och hon blev så paff, men egentligen är det väl inte så mycket att bli paff över tänkte jag.. han var ( är ) 10 månader när han började gå. Visst är det tidigt, men det är ju många barn som börjar gå i den "åldern".. men hon menade på att han har ju varit tidig med allt annat,så det var ju väntat.. Förvisso, men för att man är tidig med en eller flera saker behöver man ju inte vara tidig med allt. Men det är underbart kul att han utvecklats så mycket, vi är stolta över vår son! Dem är så goa personalen, trivs verkligen jättebra med denna BVC - mycket bättre än den vi hade förut. Liam hade jätteroligt för övrigt, han knallade runt för fullt och gick in dem olika sköterskornas rum... han är inte blyg den gossen kan jag säga, han bara knallar rakt in och börjar "snacka" med dem :)

Hur som helst, jag bara babblar en massa.. vår lille fis väger 11 kilo och är 79 cm lång  =)

Nu är Kent iväg och tränar, Liam somnade för en 20 minuter sedan ungefär.. så jag ska kika runt lite här och sedan mysa i soffan, tjingeling!

Mer död än levande..

Jag är så TRÖTT så det finns inte på denna jord, ögonen känns som grus och jag har en sån molande huvudvärk över hela skallen - känner mig verkligen fit for fight! Anledningen till detta är undebara välmående är såklart för lite sömn.. Liam var jättetrött igår, då menar jag extremt trött. Han gick runt med sin napp och gosekudde ( som dem flesta vet använder han inte snuttefilt,utan han har en liten kudde han alltid har med sig när han ska mysa eller sova ) medans jag började med kvällsmaten strax före Kent kom hem. Iallafall, så knallade lilleman omkring i köket medans jag höll på och rätt som det var tyckte jag det blev lite för tyst ( Ni vet, tysta barn = oftast jäkelskap ) så jag vänder mig om och ser då att han lagt sig raklång på köksgolvet och somnat! Lilla fisen.. försökte dock hålla igång honom lite för att klockan var bara närmare 17, lite tidigt för sänggång i mitt tycke. En stund därefter lägger han sig istället mitt på hallgolvet och blundar, vaknar till när Kent kommer hem och fick då upp energin lite... synd jag inte tänkte på att fota honom, han var så söt! Hur som helst så var han helt slut resten av kvällen, så när klockan var strax efter sex kunde vi inte hålla honom vaken längre, egentligen brukar han ju lägga sig vid 19-tiden..

Han somnade omedelbart, så fort huvudet landade på kudden i princip.. jag tänkte, att " det värsta som kan hända är ju att han vaknar lite tidigare imorgon bitti " - ACK VAD JAG BEDROG MIG. Runt halv tolv,tolv igår kväll när jag och K började snacka om sänggående så vaknar han.. min första tanke då var ju att han kanske var hungrig eftersom han åt lite tidigare än vanligt. Visst, han får välling och vi byter blöja m.m och sen så, ville mister inte sova mer! Jösses säger jag bara, han bökade och bökade..och bökade i sin säng, skrattade, ställde sig upp,ropade,slog på spjälorna - you name it. Efter över en timmes kämpande skickade jag ut K till soffan i vardagsrummet, eftersom han skulle jobba idag är det bara onödigt att han blir sömnlös.. så jag la lilleman med mig i sängen. Och där fortsatte det.. han klättrade,drog mig håret, pillade mig i näsan,skrattade,pratade osv. Jag tror det tog en 2-3 timmar innan han äntligen sov! Jag var helt slut och tålamodet var ju på sparlåga vill jag lova, man blir så jäkla frustrerad och speciellt när man är så trött och bara vill sova.. och han totalvägrar. Men i min enfald trodde jag ju att han kanske skulle sova lite längre idag, men icke.. strax före 7 slog han upp sina ögon. " DÖDA MIG " kände jag då. Han visar fortfarande ingen tillsymmelse alls till att vilja sova så jag får väl rida ut stormen, men detta var sista gången han kommer i säng så tidigt på kvällen - trodde inte en timme kunde göra sån skillnad? Men usch, vilken jävla natt rent ut sagt.. när han sover middag sen ska denna mamman hoppa ner i sängen för glatta livet hon också! Om han sover middag.. ><

Jag är helt slut.. så trött,så trött, så trött, känner mig totalt desperat och hade kunnat göra mycket för att få sova känner jag. SUCK!

I eftermiddag ska vi till BVC iallafall, 10-månaderskontrollen.. ska bli så skoj att se vad han väger och hur lång han är =)  Kent ska också följa med, så vi ska möta honom utanför lite senare. För övrigt hoppas jag på en stillsam kväll, Tomten.. tidig julklapp?

Äckliga SNÖ.

Jag HATAR denna förbannade snön!!!

Imorse innan jag klev ur sängen så låg jag verkligen och hoppades på att snön försvunnit ( var den nu skulle ha tagit vägen vet jag inte ) men blev givetvis besviken när jag tittade ut genom fönstret. Kalla mig bitterfitta eller vad ni vill, men jag tycker minsann inte att det är ett dugg roligt längre utan skiten får mer än gärna töa bort. Jag har ingenting emot själva snön i sig, det kan väl vara jättemysigt, över jul osv.. men nu kommer man knappt fram med vagnen pga alla tusentals snödrivor överallt. Och ska man lyckas, får man slita som ett djur och bli genomsvettig på köpet.. och tro mig, jag har försökt. Har varit ute ett antal gånger med lilleman och det är lika frustrerande var gång.. man kör ju fast hela tiden. Visst är det plogat här och där, men av detta bildas enorma snöhögar så att ta sig över en gata är nästintill omöjligt.

Ja, där var mitt lyckliga inlägg angående snö, tur att det iallafall finns barn som uppskattar den. Nåja, tanken idag var att vi skulle åka till mitt jobb och hälsa på..behövde även snacka lite med min chef angående ledigheten, när jag ska komma tillbaka osv osv. Men vi skippar det helt enkelt, pga snön ( what a surprise! ) för saken är den att bussen går hela vägen hemifrån oss, och stannar rätt nära jobb.. men man måste gå en liten bit för att komma fram och det är en sån väg som aldrig blir plogad, så antingen är där fullt med snödrivor eller snorhalt. Och..nej tack.

Så det blir en lugn dag hemma med min lille fis, får se vad vi hittar på istället.. resten av veckan är helt fullbokad med vänner, så jag kommer trotsa snön no mather what! Men ett besök på jobb känns inte lika livsviktigt, haha ;) Jaja,på återseende allesammans..ha en bra dag!