Josefin - Mamma till världens finaste Liam -

Slapp,slapp..

Jag tar en paus från mitt slappande i soffan, läser lite bloggar och kollar väderrapporten inför morgondagen - trots att jag är smärtsamt medveten om att den sällan stämmer. " Dem " ( meterologerna på SMHI ) påstår iallafall att det ska bli sol och värme imorgon och jag hoppas för en gångs skull att dem inte ljuger oss rätt upp i ansiktet, för planerna för morgondagen innehåller bl.a strandbesök, men för det - krävs fint väder. Vi får väl se..?

Hur som helst, jag är ensam för tillfället, eller nja, Tasha ligger i sin bädd och sover och lilleman sussar gott i sin säng. Kent däremot är iväg och tar ett kvällsdopp med Martin, fråga mig inte varför, det är ju allt annat än varmt ute, hah - nåväl, inte min huvudvärk  ;) När han kommer hem ska vi mysa i soffan med film.. och fram tills dess har jag bäddat ner mig i soffan med min bok och lite godis, förutom denna paus som sagt.

Idag har jag och lilleman varit hemma hos Milo och hälsat på, fikat och snackat lite skit.. Liam hade tur, där var en uppsjö av leksaker han kunde stoppa i munnen och dregla ner, samt en skön lekmatta att ligga på. Perfekt med vänner som har smått eller väntar smått ( som i Milos fall ) - så slipper man packa vagnen halvfull av underhållning. Jättetrevligt hade vi i vilket fall, som alltid, =)  kom hem vid 17 och då blev det middag - Kents köttfärsås. Jag åt alldelles för mycket, som man alltid gör när det är god mat.. men det satt fint.

Jaha, nu ska jag återgå till mitt slöande och invänta gubben.. ha en trevlig helg allesammans!

Trött..

..är vad jag är idag, och även Kent misstänker jag, för han har somnat i soffan ser jag nu.. full rulle har det varit idag! Lite handling, sen har vi tvättat och sorterat bland lillemans kläder, det han inte längre kan ha osv. Sorterade även bland mina egna, det jag inte använder.. och när vi ändå var i full gång så fortsatte karusellen, det har rensats i skåp och rotats i lådor. Men nu är det klart, Liam ligger och vilar och det är så tyst, så tyst..

Lilleman fick ju som sagt en matstol häromveckan som han gillar skarpt,det är den och gåstolen som gäller nu - han älskar att sitta i den, mycket pga att han har uppsyn över allt och sitter bra.Tror jag alltså..Förklarar mer med bilder..


   


Sen har jag även glömt berätta, att han sitter numera på egen hand  =)  Något framåtlutad är han emellanåt och det händer vid enstaka tillfällen att han faller åt sidan - men han är stabil som sjutton och kämpar på för fullt. Vi blev så paffa här för några dagar sen, Kent satte honom på golvet och testade bara att släppa lite för att se hur hans stabilitet i ryggen var, och så bara satt han kvar! Utan att tippa över eller falla åt sidan som han gjor innan, stolt blir man och han är minst lika glad, som vanligt. Här är dem bilder vi har på den historian..


 


Förresten, vår lille kille är ju inte så mycket för att ligga hos en och mysa längre, som när han var en liten, liten bebis - det har blivit mer svårt att ligga stilla, det ska hända något hela tiden och det bökas fram och tillbaka. Nu menar jag ligga i ens famn, ligga bredvid i sängen och mysa tycker han fortfarande om, men inte att ligga hos,hos en.. Men tidigare idag så bäddade jag in honom i en filt och la honom hos mig och för en gångs skull låg han kvar och gosade.. dem blir stora så snabbt, och trots att han fortfarande är en bebis, är såna saker som att ha dem liggandes i ens famn och mysa inte lika självklara längre. Det händer ibland att han vill, oftast när han är jättetrött eller på tidig morgon/sen kväll - men annars så, vrider han och vänder på sig så att han ser ut som en båge när man ska försöka få honom att ligga i famnen  =)


Det här med vänskap.

Hmm, måste bara skriva igen, för det bubblar i hela mig - dels för att det är så lustigt och dels för att det bara är något som irriterat mig en längre tid.. fram tills dess att jag slutade bry mig. Läste precis Eva´s blogg och blev så ställd, för hon skrev om något jag och Kent precis pratade om, bara ett par minuter tidigare. Det var lite kusligt.. för jag satt precis och babblade ur mig för honom, om allt jag kommer skriva om framöver, här nere ;.. och så skrev Eva om det.

Det här med vänskap efter att man fått barn.. antingen blir vänskapen djupare ( det kan den bli, enligt mig ) eller så bara "försvinner" folk. Innan jag fick Liam hade jag rätt stor bekantskapskrets, inte bara en - utan några stycken man rörde sig emellan. När nyheten att jag och Kent väntade en liten nådde alla så var ju hysterin enorm, från alla håll och kanter - folk var överlyckliga och det var så otroligt mycket snack om hur roligt det skulle bli och hur mycket dem också längtade.Populär var man vill jag lova.. telefonen ringde dagarna i ända och man fick massvis av sms var dag - roligt, tyckte jag . För man är ju rätt så naiv ibland, inte sant?

När Liam väl var född så exploderade även då telefonen av samtal och sms, folk ville hälsa på och träffa lilleman - dem var glada och halvt lyriska. Måste ju tyvärr erkänna att mer än hälften av dessa människor ( som då skulle vara våra/mina vänner ) fortfarande inte träffat våran son, någonsin. Dock fanns det ett flertal, som faktiskt hälsade på och träffade honom, en gång och ibland två eller fler.. men nu, är väl en 80 % ( om inte 90 ) av dessa människor som bortflugna. Dem hör inte av sig, varken på telefon eller sms.. dessa människor, som en gång snackat så mycket om allt vi skulle göra efter han var född, både med honom och ensamma som vänner. Dem skulle finnas där och ta så stor del av vår sons liv och vi skulle vara lika goda vänner då som nu.. för så blev det ju? Jo eller hur..

Men mycket bottnar ju i att vissa människor förändras, innan jag blev gravid och dvs långt innan Liam föddes, så var jag ute mycket - Kent likaså. Vi festade, tillsammans eller på varsitt håll med våra vänner - träffade vänner och flängde fram och tillbaka.. och nu hör vi ju till den kategorin som lugnade ner oss när lilleman var på väg och när han väl var född. Man slutar helt enkelt leva för att festa, man ser inte längre fram emot helgerna för att det är tid för fest.. utan det är den tiden på veckan då vi äntligen är lediga, hela familjen. Men alla fungerar ju inte så, barn eller inte.. det festas precis som förr och är man inte likadan så ska detta ifrågasättas in i det sista. Och inte att förglömma, festar inte papporna som förr är det väl för att " dem inte får får sina flickvänner " - det är ju så man kräks. Tanken att en del pappor ( och mammor ) faktiskt värderar lediga dagar tillsammans med sina barn, före fest och bakfylla - är tydligen en gåta för många? Patetiskt.. det är det enda jag har och säga faktiskt. Nej.. det är tragiskt.

Nu är det ju inte bara i festsammanhang jag menar, utan det är bara en del kakan.. men ni förstår poängen.

Jag slutade dock ta illa upp för längesen, för jag har det bästa och vackraste i mitt liv - en underbar sambo som jag älskar över allt annat och vår son, som är vår ögonsten och utan tvekan, det bästa som någonsin hänt mig. Men visst är det trist ibland, att man blir bortglömd och inte medräknad för att man fått barn och kanske prioriterar annat.. jag vet att många känner som jag.Man är inte längre inkluderad på samma sätt.. Tråkigt är det till viss del, men som Eva sa - man märker vem som är ens riktiga vänner och tacka fan för det! Och lycklig är jag, för jag har min familj och fina vänner som jag vet finns där i vått och torrt - som inte bara bryr sig när det är roligt, utan även finns där när det är svårt och tråkigt.

Jaha, det var väl allt jag hade att säga, var tvungen att avreagera mig lite - har tänkt på detta många gånger, mest pga att det finns en del man är mer besviken på än andra. Men sånt är livet och man klarar sig alltid  =)

Playan.

Tjohoo.. underbart väder har vi haft idag, så vi packade ihop våra grejer + lite fika och kaffe, sen begav vi oss till stranden och Bo noll 1. Kom hem för 2 timmar sedan ungefär, lagade middag bestående av köttgryta med ädelost.. asgott var det kan jag meddela. Nu ska vi kika på film och mysa i soffan.. hoppas ni ( läsare ) haft en bra dag? =)  tjingeling!

Folkets Park.

Hej och hå.. här har vi varit borta hela dagen i princip, kom hem för någon timme sedan. Har varit i Folkets Park med lilleman, tittat på sånguppträdande - det var några barn som sjöng Astrid Lindgren sånger på stora scenen. Sedan fikade vi och traskade runt i stan,handlade lite kläder och så har vi ätit kinamat, är mätt som ett jag vet inte vad just nu. Liam och Kent ligger i vår säng och vilar, det är väl snart godnatt för den lille, för natten så att säga. Misstänker dock att pappa också kommer somna, ser så ut  =)

Nu är det sista semesteveckan för Kent, så man får försöka få ut så mycket som möjligt av den, har tänkt oss en liten tripp till Danmark om vädret tillåter och så blir det väl stranden lite också. Nej, nu ska jag läsa lite bloggar och sed blir det filmkväll för denna familjen - tjingeling!

Svennebanan.

Igår fick vi fyndat en del på IKEA, dock smällde vi ( läs jag ) mindre pengar än vanligt och hela besöket gick förvånansvärt fort, Kent var mäkta imponerad och utbrast när vi gick genom utgången :

- "Jag är MÄKTA imponerad,går det såhär fort var gång så kan vi åka hit fler gånger"

Så jag får väl lura dit honom fler gånger i tron om att han ska komma undan fort och smärtfritt, haha - skämt åsido, någon timme spenderade vi därinne och det mina vänner, är rekord för denna damen. I vilket fall som helst, så köpte vi en matstol åt Liam, så nu kan han äntligen sitta ordentligt när det är matdags. Sen blev det lite annat smått och gott : lampa, sängkläder åt oss och lilleman, kaffeservis, köksgrejer, ljus osv osv.

För övrigt så får vi se vad dagen har att erbjuda, det var min sovmorgon idag och jag vaknade inte förrän 10 - rätt störigt egentligen, för jag gillar inte alls att sova så "länge" - ett,tu,tre och så är klockan 12 och halva dagen har gått. Som nu med andra ord.. Kent har spelat den där hemska låten Svennebanan halva förmiddagen, enbart för att jävlas - för att jag hatar skiten, tycker den är såååå vidrig  ><

Nåväl, ha det bra allesammans - nu ringde Rebecca så jag ska prata vidare med henne - tjjingeling!

Farligt, farligt..

Godmorgon allesammans.. nu är vi vakna här hemma, eller jag och Liam åtminstone, Tasha och Kent snarkar fortfarande. Lilleman har sovit dem senaste två nätterna nu, utan att vakna alls förrän på morgonkvisten runt 6.3o - skönt har det varit kan jag lova! Dock bökar han fortfarande något fruktansvärt när det är läggdags, innan han somnar dvs.. dem senaste kvällarna har han somnat både på rygg och sidan, "mitt i bökningen" så att säga, vilket är ovanligt - för han har aldrig tyckt om att sova på sida eller rygg, det funkade bara fram tills han var 3-4 veckor ungefär, sedan har det varit mage. Men eftersom han vänder sig för fullt så somnar han ibland mitt i vändningen eller när han hamnat på rygg och bökat omkring lite.. han är aldrig ledsen eller arg alltså, utan han ska bara böka fram tills han somnar, bara det att han ibland får fatt i sänghimmeln och sliter i den så att den nästan går av från takfästet - mindre bra.
 
Iallafall, igår kväll när vi lagt honom så bökade han på som vanligt, vi satte oss i soffan som vi alltid gör, efterom det har blivit en liten rutin att han river halva sänginredningen innan han somnar  =D  Igår så tyckte vi i vilket fall att han bökade lite väl mycket, det pustades och stönades för kung och fosterland så vi började undra vad han höll på med - dels pga nyfiknehet och dels för att vi vet hur han börjat klättra i sängen så man är på sin vakt så att säga. Hur som helst, vi tittar ner i spjälsängen och detta ser vi då ;

   

Han har alltså hasat/klättrat upp, precis som vi misstänkte att han skulle göra snart.. farliga unge!


Idag ska vi till IKEA och shoppa lite - wonderful! Vem älskar inte IKEA, undrar jag? Men först ska sömntutan vakna och lilleman ska förmodligen vila lite middag, för tillfället springer han runt här i sin gåstol, fotade honom precis   ;

   


Så, mina vänner - nu ska jag avrunda här och återgå till min lilla son som snart river halva inredningen så som han skyndar fram. Ha en fin helg!

Allt och inget.

Idag är det tråkigt väder,så vi stannar hemma och gör absolut  i n g e n t i n g , tänkte vi.. det kan vara skönt det ´å ibland. Vi har spelat kort, lekt massa med lilleman och bara slappat.. + att Kent har fått ögoninflammtion i vänster öga, så han är ju måttligt sugen på att visa sig ute. Måh, det ser lite besvärligt ut, svullet och rött.. men det tar sig.. jag har själv jättekänsliga ögon och har haft ögoninflammtion ett flertal gånger, så jag vet hur jävligt det kan vara.. men det värsta var för några ( flera ) år sedan när jag hade hornhinneinflammtion, fy satan vad ont det gjorde. Fick inte använda linser på 3 månader utan fick ordinerat att gå med glasögon istället, jätteroad var jag av detta. alltså.. nu använder jag glasögon desto oftare, mestadels när man bara är hemma och gör ingenting. Nu kom jag ifrån ämnet totalt.. eller mja, bara snöade iväg helt enkelt.. as usual.

Igår träffade jag Milo, vi bestämde dejt i stan.. käkade lite bakad potatis på Grafitti, tog en fika på Espresso House och slutligen parkerade vi oss på en bänk i solen och pratade bort några timmar. Skittrevligt var det  =)  Vi hade även lyxen att ses utan barnen, vilket inte händer alltför ofta - så vi kunde skvallra och flamsa utan att bli avbrutna. Barn i all ära och visst är dem bäst, men ibland är det skönt att bara få vara "jag"  .. och inte bara mamma.

På tal om barn, så har Liam börjat böka på nätterna.. fråga mig inte vad han gör, men han vaknar minst femtioelva ( mer eller mindre ) gånger per natt och har så gjort dem senaste 3-4 nätterna.Han är varken hungrig eller behöver byta blöja, utan han bara vaknar.. till saken hör ju att han som sagt kan vända sig numera.. och vi vaknar av att han ligger och "pratar" eller skrattar. Går upp, tittar ner i sängen och där ligger han, på rygg och är vaken.. man möts av världens leende och ett gurglande läte, antingen detta eller så bökar han runt och håller på att riva ner på spjälsängsskydd och sänghimmel. Inatt vaknade han ett antal gånger... först vid 1, sedan 2.3o, 3.4o, 4.2o, 5.1o och när han slutligen vaknade vid 5.3o så hörde jag på honom att det var dags för mat. Jättepigg var jag då ( eller hur ) och han åt och fick ny blöja, sen somnade han om och sov till 9.3o - thank you lord! Likaså gjorde jag kan ni tro.. Detta trots att han somnade i normal tid igår, som brukar vara mellan 20 - 21.. och sen brukar han vakna allt mellan 6 - 8. Förhoppningsvis är det något tillfälligt, för han sover inte överdrivet mycket under dagarna heller utan är vaken rätt långa sträckor ibland.. bah, man får känna att man lever  =D

Nej, nu ska jag kika runt lite och sen ska vi laga lite mat här, hemmagjorda färsbiffar blir det idag - tjingeling!

Gåstol!

Igår var vi iväg under dagen, stack bl.a iväg till Babyland och köpte en gåstol till Liam och han äääälskar den! Det går undan här hemma vill jag lova, det var nog det bästa inköpet vi gjort hittills, åt honom =) Sedan köpte vi även rullgardiner med solskydd på baksidan, så att vi slipper vakna med solen stekandes rätt i trynet på morgonen.. våra persienner är ju totalt kvaddade och det finns inget hopp om räddning tyvärr. Slänger in lite bilder från gårdagen, när lilleman gick loss med gåstolen..

   

   

 

Rain =)

härligt det var att vakna idag, titta ut och se att det ösregnade.. äntligen! Tacksam är jag, tycker det är så himla skönt med lite svalare väder och inte bitande sol every single day.. jag älskar regn, tycker det är så mysigt. Idag ska vi iväg och fixa lite ärenden, handla en del saker till lilleman och även åt oss själva.. men det dröjer ännu någon timme för lilleman har nästan precis somnat. Vi har börjat ge honom mer och mer i matväg att äta nu, imorse när han vaknade strax öcer 6 så blev det välling ( ersättning ) i vanlig ordning, men nu när han åt för en liten stund sedan gav vi honom gröt med lite fruktpuré, och han smaskade i sig allt   =) Är så glad att han tycker så mycket om det och äter så bra..

Nu, gott folk - ska jag göra mig lite frukost tänkte jag, bestående av havregrynsgröt.. men först kika igenom lite bloggar. Tjingeling!

Vår solstråle =)


Denna värmen..

Ännu en dag med härligt väder har det varit här i Malmö.. trots att man njuter av solen och sommaren, så har det varit aningen klibbigt. Ljuger ju om jag påstår att man inte svettats kopiöst.. Idag har vi varit ute en del, promenerat samt varit på Plantagen och handlat lite blommor + annat smått och gott - blev blommor till balkongen och lite till köket. Sen kilade vi hem framåt eftermiddagen och lagade lite mat.. hemmagjorda hamburgare och potatissallad, blev jäkla mätt och skulle bara " vila ögonen " efter maten. Vaknade en timme senare, då hade jag somnat halvsittande i soffan, Kent också, haha - pigga gänget.

Liam åt "mat" idag, tidigare har vi bara gett honom fruktpureér och banangröt och det har gått över förväntan,han äter jättebra. Men till lunch idag testade vi med burkmat, det var Potatis och Majs - värmde bara lite mindre än halva burken och han åt kan jag lova! Utan miner eller att spotta ut, han gapade hela tiden och smaskade på för fullt.. när det vi värmt upp var slut så blev han jätteledsen och vi fick värma på resten. Han åt alltså upp hela burken utan bekymmer och blev mätt som en plätt - det var riktigt populärt, så det får vi köpa fler gånger.

Äventyren i sängen fortsätter, han klättrar och hasar för fullt, detta är ännu en kväll han somnat "hängandes" i spjälsängsskyddet  :)  Ni ska få se själva.. igår somnade han på mage högst upp i sängen, imorse vaknade jag av att han låg och "pratade" och går då upp och tittar ner i hans säng - då ligger han på rygg nere i fotändan. Hur lyckas man..?  =D



Tosselilla.

Igår var vi som sagt på Tosselilla hela dagen,med Martin, Hanna och Leo.. kom hem runt 19 igår kväll och var trötta allihopa.. jag somnade i soffan framför en film, otippat - det blev en tidig kväll här hemma hur som helst. Skitkul hade vi verkligen, vädret blev kanon så det blev bad,grillning, karusellåkande osv osv.. Liam badade också lite, ett snabbdopp så att säga... sista timmen parkerade vi oss på några solstolar och solade ( såklart ), Liam och Leo hälsade på varandra vid ett tillfälle, vår lilleman satte sig i Leos vagn ( med lite hjälp givevis ) och som dem tittade på varandra.. dem skrattade båda två och pratade på sitt egna lilla vis, dvs bebisspråk. Såg så otroligt gulligt ut när dem båda skrattade till och började göra läten.. små tulls. Slänger in en bild på dem två, fler bilder kommer kanske sen, orkar inte lägga över allesammans just nu.


 Liam & Leo


Frissan.

Slnger in ett par bilder på klippningen,före och efter.. har dock färgat det efter att bilderna tagits, men det orkar jag inte lägga in.

Före.. slitet,långt och trååååkigt.

 

Efter... kortare och inte slitet alls mer.

 

Morning.

Malin : Nej, jag menar Tosselilla, finns något som heter det med.. det är Skånes Nöjespark  :)  www.tosselilla.se....  
Tommelilla är något heeelt annat, haha. Välling.. ersättning då, skit sak samma  =D

Nu ska vi snart iväg här..skulle bara glo igenom lite sidor först, ska ta och hoppa in i duschen vilken sekund som helst och sen bär det iväg. Hoppas på någolunda fint väde idag.. ha en bra dag allesammans!

Friserad + Besök.

NU har jag äntligen klippt mig!  =D

Är supernöjd och trivs som fisken i vattnet, har klippt en rejäl bit.. för er som inte vet så var mitt hår väldigt långt, långt över brösten och ner mot rumpan, mer eller mindre. Nu slutar det vid axlarna, så det är "kort" om man jämför med innan och så klippte hon upp det, är verkligen nöjd.. bilder kommer vid ett senare tillfälle.

Jeanette och Christer åkte för en liten,liten stund sedan.. dem har varit här idag, vi har fikat och varit ute en stund. Nu är Kent iväg och handlar vällingen som jag glömde ( smartarne ) handla i förmiddags.. sen blir det kvällsmat för vår del, jag är bara sugen på mackor idag så det lutar åt det. Kallt och gott.. är ju så jäkla varmt idag, men skönt är det!

Imorgon ska vi till Tosselilla med Martin, Hanna och lille Leo.. vi har hyrt en större bil så vi får plats allesammans med barn och vagnar m.m, så vid 9 imorgn bitti hämtar Martin oss och så blir det en heldag därborta. Våra grannar är hundvakt åt Tasha, skönt..vet man att hon har det bra också. Skitkul ska det bli, barn ( och vuxna ) får leka av sig lite, sen ska det badas och grillas  :)

Tjingelign så länge, hörs imorgon eller nåt!

Fort ska det gå..

Ikväll är jag ensammen hemma, eller nja - det är jag ju inte riktigt, jag är ensam med Liam och Tasha. Min bättre hälft är ute och ölar lite på Möllan med sina kompisar så jag har haft en myskväll för mig själv här hemma, målat lite naglar och ätit middag framför en film. Lilleman somnade vid 2o.3o ungefär, han har en tand på gång i underkäken och var jätteledsen när Kent åkte vid 19-tiden.. ont gör det kan jag tänka mig. Så han fick lite alvedon och sen blev han som förbytt, strålande glad och pigg som en mört.. sova, vad är det? 

Han är så himla duktig! Vänder sig hela tiden nu och hasar sig framåt, sakta men säkert.. går knappt att lämna honom ensam numera, för ett,tu,tre så har han hasat sig fram 1 ½ meter från platsen han låg på från början. På golvet dvs.. på kvällarna bökar han för fulla muggar också, vi lägger honom alltid i mittena v sängen, ungefär högst upp.. det slutar ofta med att han somnar tvärs över hela sängen intryckt i hörnan.. och ibland, som ikväll.. somnar han i fotändan. Han har då själv flyttat sig, han drar och hasar sig fram för fullt. Han har även börjat dra i spjälängsskyddet och lyfta på rumpan samtidigt, så att han mer eller mindre hamnar på knä.. hur ska detta sluta? Han har brått.. igår somnade han med handen hängandes i spjälsängsskyddet, mitt i bökandet så att säga. Galen bebis  :)

Imorgon ska jag ( äntligen! ) till frissan, klockan 1o.45 åker håret av! Nåväl, inte allt, men mycket.. det är så jäkla långt nu och jag är oerhört trött på det. Så en bra bit åker av och det ska klippas upp.. Så SKÖNT det ska bli! Sen på dagen kommer Jeanette & Christer ( Min storasyster och hennes man ) på besök, dem är på motorcykelsemester och svänger förbi i Malmö för att hälsa på. Ska bli skoooj! Men nu, mina vänner.. ska jag slänga min framför tv:n och glo på serier - tjingeling!
 
Vår fina kille.. taget tidigare idag  :)



Graviditeten med Liam

Denna roliga "graviditetslistan" snodde jag från Milos blogg, tyckte den var lite festlig...  ;


Graviditeten med LIAM :

Vilka var dina favorit kläder? 
Ett par gråa mammabyxor ( mjukis ) och mina rosa pyjamasbyxor med snobben på :P 

Vad var din/dina favorit rätter?
Potatismos och prinskorvar, samt allt som innehöll champinjoner.

Vad var dina/din favorit dryck? 

Iskall Oboy

Vad tyckte du inte om?
Kyckling,i alla former.. spydde av tanken bara, unde hela graviditen..

Var det någon favorit rätt som ändrades? 
Ja, det var väl kycklingen då, gillade det innan..

Vad var du mest sugen på?
Lakrits, potatismos, svamp och kladdiga röror ( typ dip, rörröra m.m )

Hade du halsbränna?
Oh ja, under hela graviditen mer eller mindre - förjävlig var den.

Hade du sammandragningar?
Jadå, under sista månaderna..

Mådde du illa?
Ja, fram tills vecka 15 - 16 cirka.

Vilken sovställning var bäst? 

Sidan, men det har alltid varit så..


När var din BF dag?
20 / 2 - 2009


Gick du över tiden? 
Yes indeed, 16 underbara dagar..

Hur mycket gick du upp i vikt?
Plus/Minus 20 kg på ett ungefär

Hade du mycket vätska i kroppen? 
Sisådär, i slutet hade jag en del, men inte överdrivet.

Hur var ditt psyke?
Var väldigt känslig och hade ett jävla humör får jag väl säga, kunde explodera för det minsta emellanåt..

Gnällde/klagade du?
Självklart

Vad trodde du det var för kön? 
Pojke, det var jag övertygad om långt innan Ul

Visste du vad det var för kön?

Javisst, det fick vi veta på Ul i vecka 19.

Hur låg ditt SF mått?
Oj, då ska vi se.. det slutade nog på 36 om jag minns rätt.

Var du rädd för något?
Absolut, säger som Milo där, vilken gravid kvinna är inte rädd för något? Men ärligt talat så var jag mest rädd för att bajsa på mig på förlossningsbristen under krystvärkarna, bisarrt men sant.. malde om det i veckor innan förlossningen.

Hur ville du att din förlossning skulle se ut?
Ville och ville, hade inte så storslagna planer. men önskan var att klara mig på lustgas - men ack vad jag bedrog mig. Slutade med mer än så.. pedidin ( värdelös skit rent ut sagt ) Lustgas och slutligen Epidural..

Hur ser du på graviditeten idag?
Jag hade en väldigt bra graviditet måste jag säga, mådde hyffsat under större delen av tiden bortsett från den "vanliga" krämporna. Första månderna var värst, med graviditetsmigrän, förkylningar och illamående.. sen får jag ju gnälla på halsbrännan givetvis. Annars var allt fint..

Förlossningen:


När började din förlossning?
Ja, jag vet inte riktigt hur jag ska svara på det, blev ju igångsatt - så om vi startar därifrån så blir svaret den 6 Mars 2009, klockan 09:15.

Hur började den?
Jag blev som sagt igångsatt, var först på överburenhetskontroll den 6 Mars klockan 7.3o när jag gått 14 dagar över BF, då konstaterades det att jag förmodligen inte hade något fostervatten kvar i magen, dem kunde bara mäta 5 % vill jag minnas.. och därför skulle bli flyttad till Förlossningen för igångsättning. Och så blev det, o9:15 började igångsättningen, första gelet sattes och en lååång väntan började.

När åkte du/ni in till förlossningen? 
Mja, vi blev inskrivna runt 8:15 - 8:3o den 6 Mars..

Varför?
Efter ultraljud i vecka 42 + 0 visade det sig att dem inte kunde mäta något fostervatten i magen.. så det blev igångsättning.

Vem/vilka åkte du in med?
 
Kent

Fick du/ni åka hem igen?
Nej, vi fick åka hem efter första gelet blivit satt för att hämta kläder och allt som skulle med, sen skulle vi vara tillbaka inom 2 timmar.

Vilket sjukhus skedde förlossningen på?
Malmö umas KK

Hur mycket var du öppen när ni kom in? 
Inte en millimeter ens.

Vad hände under tiden du/ni låg inne på förlossningen?
Alldelles för mycket, var på förlossningen i drygt 2 ½ dygn,så..  men summan av kardemumman ; det kom en bebis :)

Vilka/vilken var med under förlossningen?
Kent, barnmorska, undersköterska och en läkarstuderande.. och narkosläkaren en stund.

Tog du nått smärtstillande?

Ja

Grät du?
Ja, när jag varit där i 1 ½ dygn och blivit igångsatt 4 gånger ( tror jag det var ) och barnmorskan undersökte mig klockan 16:oo på lördagen för att konstatera att jag fortfarande inte öppnat mig något. Då grät jag i ren frustration och av besvikelse, för jag orkade inte mer.. hade haft värkar hur länge som helst och var helt övertygad om att vår gosse aldrig skulle titta ut. Var beredd att ge upp och ville bara åka hem, minns att jag sa till personlen "han kommer ju ändå aldrig, så det är ju inte lönt att jag ligger här mer"  ..haha.Barnmorskan försökte lugna ner mig men jag minns att  det kändes som om jag ville ge upp och bara sa " Nej, jag orkar inte mer nu" ".. Men dem peppade på och var helt fantastiska och det var Kent med.  Grät även några timmar senare, klockan var runt 5 på söndagsmorgonen och jag hade så förbannat ont, barnmorskan som hade nattpasset kom in och undersökte mig. Hon konstaterade då att jag var öppen drygt 6 cm och jag blev glad och frågade henne om han äntligen var på väg nu. Minns fortfarande svaret : " Jag lovar dig att innan söndagen är över så har ni er pojke hos er ".. och då grät jag av ren lycka. Och rätt hade hon, på söndagen 13.38 föddes vår lille prins. Sen grät jag givetvis när dem la upp honom på mitt bröst för första gången..

Vad tyckte du var jobbigast?

Att det tog så otroligt lång tid utan resultat, och värken i svanken.. kändes som om den skulle spricka.

Var du rädd för något?

Ja, att något skulle gå fel med lilleman..

Hur lång tid tog det?

Oj, vad blir det.. drygt 54 timmar.

Hur ser du på förlossningen idag?
Som ett fint minne, allt gick ju bra och personalen var underbar.. trots en jobbig väntan som var otroligt påfrestande psykiskt så var det ju helt klart värt mödan.

Barnet:


Vad blev det för kön? En Pojke
Hur mycket vägde barnet? 3495 gram
Hur lång var barnet? 53 cm.
Vad var huvudomfången? 36 cm.
Hur mådde barnet? Han mådde jättebra


Veckan som gått..

Hej allesammans..

Vi har haft besök från Västerås hela veckan, min mamma och lillasyster har hälsat på - dem åkte hem i förmiddags. Jätteroligt har det varit och Liam har myst massor med sin mormor och moster, vi har varit iväg lite här och där.. slänger in foton en annan dag när mer ork och tid finns.  Kents första semestervecka är snart till ända, men tack och lov återstår 3 till  :)  Så det finns gott om tid att umgås och hitta på roligheter kvar, hoppas bara på fint väder.. idag har det mest bara regnat och blåst tycker jag. Gör mig dock inte mycket, är helt slut i kroppen.. orkar knappt röra mig, somnade mellan 1o.3o och 13.3o innan idag. Bara slocknade totalt i soffan, poff sa det och så sov jag.. jag har nyligen börjat med nya p-pillar så jag misstänker att dem har lite med saken att göra, och så har jag mens också.. tjohoo, piggelin man blir.

Annars är allt fint med oss alla, lilleman blev 4 månader i onsdags.. vår store kille. Han är så glad och go hela tiden, bara "pratar" och skrattar dagarna i ända, mestadels.. smakportionerna funkar jättebra, introducerade äpple och banan puré här i veckan och den var poppis. För övrigt har jag inte mycket att tillägga, har tappat lusten att blogga helt och funderar på att ta bort sidan helt och hållet.. nu har jag visserligen inte uppdaterat eftersom vi haft besök, men ändå.. känns bara så.. blöh. Nej, nu ska jag joina min man i soffan, vi hörs av - på ett eller annat sätt, tjingeling!

hot, Hot, HOT!

Shit, vilken hetta - igår kväll och inatt var det ju nästan vidrigt så varmt och klibbigt det var, oftast brukar det ju svalna till lite när solen gått ner, men icke. Hemskt var det emellanåt, satt i soffan och riktigt kände hur jag andades n varm luft istället för frisk.. sol och värme i alla ära, men det finns ju gränser. Nåväl, varmt idag också får jag säga.. men vardagsrummet vårt är svalt för tillfället, har både takfläkt och golvfläkt igång, så dem gör ju sitt så att säga. Annars så tvättar jag för fullt och har så gjort sen strax före 7, min lille buse somnade om efter frukost och ny blöja - så jag springer runt och pillar med lite allt möjligt här hemma. Gör regelbundna stopp för lite kaffedrickande då och då, haha..

Vi har en favorit här hemma förresten, vad gäller smakportionerna.. Liam är väldigt förtjust i fruktpurén med blåbärsmak - vi har testat med ett par skedar då och då, och det har gått fint. Men igår eftermiddag skulle vi testa igen och OJ vad han åt - ingenting spottade han ut, han gapade jättefint och verkligen åt. Inget rann utanför munnen mer än lite slabb i mungiporna osv  :)  Tror han åt en 15 skedar ungefär innan det var bra.. han såg så söt ut, satt och smackade samtidigt som han åt. Vi har ännu inte provat någon "mat ", mer än banangröten.. har ett par i skafferiet, bl.a potatis och majs tror jag det var? Men vi väntar lite, tycker det är bättre att låta honom vänja sig vid ett par saker i taget.. gröten och blåbärspurén är en hit iallafall. Passar bra med lite fruktpureér nu i sommarvärmen...

Gårdagen var jättemysig, förutom present så kom min älskling hem med 10 stycken jättefina stora röda rosor - jag älskar ju rosor, för den som inte vet.  Så glad blev jag minsann  =)  .. dem står för tillfället och "luftar" sig på balkongen.

Såhär ser dem ut ;


   

Idag jobbar Kent sin sista dag och sen är det semester för hela familjen i 4 veckor - underbart! Nu ska jag kika på lite bloggar och sen göra lite nytta här hemma.. borde kanske äta lite frukost också?Vi får la se..tjingeling!

Födelsedag och massa annat.

Jaha, Happy Birthday till mig som fyller 26 år idag, gah.. som sagt, tiden bara flyger förbi. Men men, inget att gråta över..   :)  Jag är skitdålig på att uppdatera min blogg märker jag, ungefär lika dålig som folk är på att kommentera mina inlägg.. så vem skriver man för egentligen? Svårt att veta vem som läser, passar inte alls ett kontrollfreak som mig, hah.

Nåväl, anledningen till att jag inte är så ambitös här är helt enkelt för att jag inte haft engagemang nog och för att jag spenderat dem flesta dagar ute i det fina vädret och på kvällen så ja - då gör man annat helt enkelt. Men iallafall, veckan har gått fort och vi har som sagt mest varit ute, solbränd har jag blivit och gladare kan jag inte vara för det,haha.. no more blekfis. Allt är fint med Liam, han har börjat äta gröt ( banangröt ) lite oftare nu och det går braaa, så länge han inte är vrålhungrig, för då är det bara välling som gäller - men annars så, han gillar det. Vi har förresten börjat använda sittdelen till vagnen nu då han haaatar att ligga i liggvagnen, det har varit rena projektet var gång och trots att man höjer ryggstödet så gillas den inte. Så vi bytte och det gjorde underverk måste jag säga, han sitter som en prins och är glad.. oftast håller han sig i sidorna, lutar sig fram lite och tittar på allt man kan se därute.

Vänder sig gör han också, för fullt och bökar loss i sängen om kvällarna och dagarna.. vi lägger honom ju alltid mitt i sängen när han ska sova, men han drar upp benen och hasar sig upp till toppen och den vrider han sig. Ska slänga in bilder så ni får se.. Vi fick flytta hans kudde för den vill han inte längre ha, och täcket får vi lägga på när han somnat för de är svettigt! Fy så varmt det varit dessa dagar och han är så svettig.. så vi har dragit ut hans badbalja på balkongen, så på eftermiddagarna ligger han i skuggan och badar. Det ser så himla härligt ut, han skrattar och plaskar för fullt och jag önskar vi hade plats för en vuxenpool också, haha  :)

Imorgon jobbar Kent sin sista dag och sen har han semester i 4 undebara veckor med oss - det ska bli härligt kan ni tro! Och på måndag kommer min mamma och lillasyster Jennifer ner till Malmö och hälsar på oss, 5 dagar stannar dem - ska bli skitskoj  :)  Nu ska jag glo runt lite här medans lilleman vilar och sen ska vi iväg och fixa lite grejer.. i eftermiddag / kväll blir det mys med familjen. Slänger in lite nya bilder.. tjingeling!

Liam äter banangröt och smaskar för fullt ;


   


Och såhär ser man ut efteråt  ;


   



En liten gosse som bökar i sängen, från början låg han fint i mitten  ;


 


Och så leks det en massa på golvet  ;