Josefin - Mamma till världens finaste Liam -

Mors dag + söndagsmys.

Jaha ja, segare än segast är jag idag, långtifrån riktigt bakis.. men seg,varm, lite skakis - you name it, allt sånt där mysigt som hör " dagen efter" till. Hade skitskoj igår, vi blev ett stort gäng som träffades ( Anneli kom också vilket var underbart kul ) .. drack och åt gott, lekte lekar ( när spriten åker in åker vettet ut, ni vet ) och jag skrattade tills jag nästan kissade på mig.  Har en massa härliga bilder som jag dock väntar med att lägga ut tills imorgon, orkar helt enkelt inte nu. Strax efter halv 2 inatt ramlade jag innanför dörren, slötittade på någon film med Kent och tryckte ( bokstavligt talat ) i mig cheez balls, har en tendens att alltid blir sugen på något ( gärna onyttigt ) när jag fått lite i mig.

Flyttade mig så småningom till sängen och sov som en prinsessa fram till 10 imorse, skönt var det kan jag lova..  käkade frukost och försökte bli människa. Har precis sett reprisen av Robinson - finalen då jag missade den igår och är lite besviken får jag väl säga, var så inställd och hoppades verkligen på att Jarmo skulle vinna - men tji fick jag. Mors dag är det idag och en present fick jag, hihi.. mina pojkar är underbara. Lilleman sover för övrigt middag just nu, men så fort han vaknar blir det massa mys, kanske ska vi försöka oss på gipsavtryck idag? Om jag orkar.. mår bra alltså, men känner mig så jävla slö och allt annat än företagssam - resten av dagen blir det pizza och godis framför lite filmer och mys med mina älsklingar.

Ha en bra söndag allesammans och hopaps ni haft en bra helg- tjingeling!

Färga hår, färga hår.

Här sitter jag med färg i håret, färgar håret med andra ord.. kom hem för en liten stund sedan, vi har varit ute i det fina vädret. Tog en sväng in på mobilia också, där jag hittade ett par jeans ( wow ) och en fin vit kofta, som jag kan ha ikväll.. Träffade på Björn m. flickvän och barn därborta också, Anton ( Björns son )har ju växt som jag vet inte vad, kände inte igen honom först och undrade " vem är den ungen som ligger i vagnen...".. helt otroligt. Nåväl, jag ska strax skölja ur färgen och göra mig så smått iordning, sen äta middag med min darling innan jag sticker iväg och möter Arijeta. Ha en trevlig kväll allesammans, återkommer under morgondagen, tjingeling!

Tjolahopp!

God eftermiddag, eller godkväll kanske man får säga?

Hur som helst, här har vi precis stigit innanför dörren, mer eller mindre. Jag och Liam åkte till stan i förmiddags, blev en lien shoppingrunda, var bland annat inom Panduro Hobby och köpte ett hand- och fotavtrycks-set. Det innehåller allt man behöver ; gips, ramar, penslar, färg osv osv, så under helgen ska vi göra gipsavtryck på hans små fossingar och händer  :)  Efter vändan i stan tog vi bussen till mitt jobb och hälsade på där,skitskoj var det - Liam var på strålande humör och skrattade / pratade mest hela tiden.. sen träffade vi även Arijeta en stund, och när Kent slutat jobba kom han och hämtade upp oss, så begav vi oss mot BB för att lämna tillbaka pumpen som jag totalt glömt att jag hade i min ägo. Handlade lite grejer till middagen, hemmagjorda hamburgare står på menyn.. sen blir det filmkväll här hemma.

Imorgon kväll ska jag ut en sväng, tillsammans med Arijeta, Linda, Anna och några till - vi ska först träffas hemma hos Helené och sen får vi se var kvällen bär av. Skoj ska det bli iallafall :)  Nu ska jag läsa lite bloggar och sedan laga middag med min älskling. Tjingeling!

Utkast: Här har ...

Här har vi vilt skilda sovrutiner, det enda dagen är inte den andre lik, sen har man väl olika sömnbehov från dag till dag. Vaknade i vanlig ordning strax före 6 imorse, hela familjen - Liam åt och fick ny blöja, men var allt annat än pigg.. gäspade, kliade sig i ögonen och blundade om vartannat, så jag la honom i sängen igen och det tog inte många sekunder innan han sov igen. Jag själv, " valde " att inte somna om, var relativt pigg och ville även passa på att få "den där lilla stunden" på morgonen. Det ger så mycket ibland och behovet av den varierar från dag till dag, precis som allt annat.. igår var jag mest intresserad av att få lite sömn, passade därför på att sova när lilleman sov. Idag var jag trött, och sängen lockade när han slumrat till, men tanken att morna sig i lugn och ro, dricka kaffe och strosa runt i myskläder för mig själv - lockade desto mer. Jag har druckit kaffe, ätit frukost, läst lite i min bok, sett nyheterna och nu sitter jag slutligen här, varvar ner med lite bloggar och skriverier.

Vädret är så fruktansvärt tråkigt, idag igen - regnet kommer och går, det blåser och är allmänt trist ute. Men till helgen lovar dem fint väder, varm och sol - det gillar vi. Hoppas dock på att det är lite uppehåll under eftermiddagen så att man kan ge sig ut på en promenad, behöver röra lite på mig känner jag, blir så jäkla seg i kroppen annars.

Min febriga lilla kille i tisdags :

    

Gårdagen, pigg och glad igen och nybadad  :)

    

Vad ska jag skriva..

Regnet bara öser ner utanför och det blåser ordnetligt, tyckte precis jag hörde åskan - tack och lov sitter jag inomhus. Tänkte sticka ut på promenad för en liten stund sedan med Liam och vovven, men fick snabbt ändra dem planerna då han fick för sig att somna istället - tur var väl det, lagom blöta hade vi varit nu, åtminstone vovven och jag. Lilleman är feberfri idag, skönt tycker vi - tempen gick upp och ner hela dagen igår, först låg den på runt 38,2 mest hela tiden, lite senare på eftermiddagen höjdes den dock till strax över 39. Trött och seg var han, men lika glad för det  :)  

Men senare mot kvällen sjönk den rätt ordentligt och trött som han var slocknade han utan bekymmer  och sov gott hela natten, fram tills omkring 6 imorse - då var det upp och hoppa, pigga och glada! Ah, icke sa nicke.. jag var jävla trött så jag ville bara dö rent ut sagt, huvudvärk till tusen och allmänt slut.. kände mig lite konstig igår kväll och trodde jag började bli sjuker. Nåväl, Liam blev trötter efter cirka en timme och då passade jag också på att somna om, 10.3o ( ! ) vaknade vi igen, hoppsan..  jaja, man kan ju inte påstå att man var annat än utvilad, huvudvärken var bortflugen och allt kändes bra igen.  Det blev en lugn dag idag, vi har mest tagit det lugnt och mys, mycket eftersom vi sov bort halva dagen, hehe..

Nu bör min kära sambo snart ramla innanför dörren, så jag ska sätta på potatisen tror jag - blir fisk och potäter till middag idag. Är hungrig, hungrig.. tjingeling!

En liten tröttis..

Tack tack för alla kommentarer, dem hade rullat in här såg jag under tiden jag var borta, blev smått förvirrad vilka kommentarer som hörde till vilket inlägg,haha. Lite snabba svar då kanske :

Eva : Hehe, han är inte arg alls -han ser alltid ut sådär när han är djupt koncenterad, vilket han oftast blir när han ser på tecknat. Rätt som det är gör han ett litet ljud, låter som en bebisversion av "hmm" .. du ska se sem när dem skrattar eller sjunger på tv, då börjar han gapskratta här, följt av ett långt utlägg från hans sida , dvs bebissnack alá Liam  :)

Hanna
: Javisst, dem är egentligen mindre än man tror, bara att dem känns så himla stora då man ser dem växa och utvecklas mer för var dag som går. Sen nu när man nyligen träffat en ännu mindre bebis så tycker ag helt plötsligt min kille är jättestor, trots att han bara är dryga 2 månader  =)  Så härligt att Daizi gillade veterinären, det gör ju icke våran donna - så fort vi kommer i närheten av byggnaden börjar hon demonstrera. " Jag vill inte " , hihi. Mmm, hemmagjorda köttbullar, där sa du nåt.. fan vad gott det lät.

Sofia : Åh, vad ska ni se för match? Nej, detta var första gången jag själv var med om en kaskadkräkning från hans sida, dem två andra gångerna har det bara varit lite smått. Nåja, mycket ska man vara med om  :) Man trodde man skulle slippa undan, men icke sa nicke, det kommer väl nu, hehe.

Jaha, tittade till lilleman i hans spjälsäng för en liten stund sedan och tyckte han kändes varm, ovanligt varm för att vara han dvs.. han är jättevarm i sig själv, men nu var det lite mer åt det hettande hållet. Tog tempen som visade 38,2 - inget att gå ner sig över, men hans temp ligger i vanliga fall runt 36,5. Vi får se, håller lite koll och tar en ny temp lite senare, för tillfället verkar han totalt utslagen så han får vila en stund till, sen får han ha lite att dricka.. min lilla tulle.

Mr. Potato

Såhär ser min soffpotatis ut när han fått syn på tv:n som visar Kalle Anka :



    

Mums, spyor.

Idag kunde jag kamma mig på någon sovmorgon eller " somna - om - efter - frukost - ", Liam vaknade en stund innan 6 och var på strålande humör, snackade och gapskrattade om vartannat. Insåg då ganska snabbt att lilla herrn absolut inte skulle vilja krypa ner och mysa i sängen igen, så det var bara att starta kaffebryggaren och göra sig redo för en tidig morgon. Men utan svårigheter får jag väl tillägga, hade sovit gott och var relativt pigg.. så vi mornade oss i lugn och ro efter han hade ätit - satte honom i babysittern där hans trivs bäst efter ett tag och han ser jäkla härlig ut där han ligger. En riktig soffpotatis vill jag lova, ni ska få se bild själva, snacka om att slappna av, riktigt layed-back den  ;)

Rätt som det är hör jag hur det " gurglar till " från babysittern ( från Liam rättare sagt ) och tänker direkt "kräk" , och visst var det så, han hade kräkt ner hela tröjan och såg rätt förvånad ut själv, typ - " vad hände nu " . Tar upp honom och traskar mot badrummet för att tvätta av spyorna, hör hur det bullrar till i halsen/magen på honom och hinner knappt reagera innan det flyger ut en kaskadkräning, resultat : Mamma har babyspya över hela sig - dvs kläder, hår, ansikte, you name it.  Det är kärlek mina vänner ;)  Nåväl, det var snabbt över, jag blev så paff då jag inte alls är van vid detta, han har nog kräkts 2 gånger sen han föddes, så beredd är man sällan. Efter lite extra välling och dricka somnade han gott i sängen för en timme sedan och sover ännu - själv har jag dushat och bytt kläder, väl behövligt, luktade gammal disktrasa.

Nu ska jag återgå till soffan med en kopp kaffe och fortsätta läsa min bok, vad som sker under dagen vet jag inte. Tror jag hoppar stan iallafall, blir förmodligen promenad med Liam och Tasha - vi får se hur vädret bir, skulle visst regna säger " dem ". Försöker även klura ut vad vi ska äta idag, utan framgång - kyl och frys fulla med mat, men total idétorka? Så, den ständiga frågan - vad ska ni äta?
Tjingeling!



 

Veterinärbesök.

Nu är det snart godnatt här hemma, är totalt slut som artist. Trots en underbar sovmorgon imorse så känner jag mig som ( minst ) hundra år, om inte mer.. eller äldre kanske man säger. Liam vaknade vid 5.3o - åt och bytte blöja, sen snodde han pappas plats i den lite större sängen och somnade gott bredvid mig, jag vaknade strax efter 9.3o ioch lilleman en dryg haltvimma senare. Det kallar vi lyx, inte sant? Därefter blev det morgonmys i några timmar, när han sen tog sin lilla dagsvila passade jag på att städa lite här hemma.. sen traskade jag iväg med hund och barn för att träffa Kent. Vi skulle med Tasha till djursjukhuset då hon har haft/har problem med sina öron, dem kliar något fruktansvärt och hon har fått små sår - förmodligen resultatet av intensivt kliande från hennes sida.

Hon är ju inte alls förtjust i att folk hon inte känner så bra pillar på henne ( med undantag för gosande och kliande ) , speciellt inte innanfär djursjukhusets väggar.. Kent traskade in i undersökningsrummet med henne medans jag och Liam strosade runt i djurshopen.. det hann gå ett par minuter och sedan kom en av personalen ut och frågade om jag kunde följa med henne in till Kent och Tasha, då hon inte var speciellt medgörlig. Haha, what a surprise - lilla tulla.  Vi fick sitta på varsin sida om henne och gosa, så att stackars veterinären fick en chans att kika i öronen..efter mycket trugande och ett x antal leversnittar från snälla veterinären gick det vägen - recept blev utskrivet och vi kunde bege oss hemåt.

Vi gick båda till och från djursjukhuset, så en jävla massa motion har vi fått idag - det har varit underbart väder så det var bara skönt. Men det känns, mina trampdynor känns smått massakerade och jag kommer förmodligen sova gott.. imorgon är en ny dag, med nya krämpor  :)  Vad som sker då får vi se, är sugen på en vända i stan.. men bara kanske. Nu ska jag läsa lite bloggar, sen blir det bingen - godnatt!

It´s raining..

.. Ja, vad mer kan man säga? Tråkväder är det, minst sagt - grått och regnigt.. men mysigt trots allt, speciellt om man bara ska vara hemma och ta det lugnt. Ingenting har vi på agendan idag, bara stanna hemma och mysa med lilleman.. Kent håller på att laga mat just nu, sin köttfärsås, ska bli gott. Jag är hungrig i vanlig ordning vid denna tiden.. Liam har somnat i sin babysitter här bredvid mig, tulle. Vi är lika sega hela högen här hemma idag..

Sovit gott har vi gjort iallafall, lilleman somnade rätt kvickt igår, vi kollade Robison - såklart - och sen blev det film innan läggdags, och sötnosen här vaknade inte förrän strax före 7 imorse så det blev lite sovmorgon trots allt. Traskade upp och hade lite morgonmys, någon timme senare vaknade det andra yrvädret  :) 

Nu ska jag kika runt lite här och sedan äta, hoppas jag iallafall, maten får väl bli klar nångång,haha..hejhej!

This and that..

Hejsan folket!

Nu är vi precis hemkomna här, har varit hos Hanna,Martin och Leo sedan i eftermiddags och ( ganska underförstått ) träffat dem nyblivna föräldrarna och nytillskottet.  Han är fin, så fin - det lilla livet. Katta, Lie och lilla Isabella ( + lillebror i magen ) var också där en stund, trevligt att träffa er också  :)

Igår
tog vi det lite lugnt under dagen, var iväg och handlade lite presenter,städade osv och mot kvällen bar det iväg på "kalas" hos Kents kusin Cecilia som fyllde år, skittrevligt hade vi. Träffade lite kusiner ( Kents dvs ), släktingar + respektive osv..åt gott och hade allmänt roligt.  Ramlade innanför dörren här hemma strax efter 22 och då var jag helt slut rent ut sagt, och Liam likaså, så vi slocknade ganska omgående båda två.
 
Idag var det " min sovmorgon " och jag sov ända till 9.3o - helt otroligt, då hade jag sovit i drygt 11 timmar, och fy fan vad utvilad jag kände mig, sov otroligt skönt. Lullade runt lite här hemma och mös med mina pojkar och så begav vi oss som sagt till den "nya" familjen, strax efter 14..

Nu ska vi strax äta lite middag tillsammans, lilleman somnade i princip direkt när vi kom innanför dörren här hemma.. hann lägga ner honom i spjälsängen och stoppa om honom, sen sov han. Trött liten fis, han blir alltid jättetrött på kvällarna när vi varit iväg eller hittat på något och somnar i regel så fort vi kommer hem. Och sen blir det Robinson såklart, det missar vi inte för allt i världen, åtminstone inte jag, är helt fast. Sen blir det film och mys..  :)

Ha en trevlig lördagskväll allesammans! Nu ska jag gå och försöka slita mannen från sitt x-box, hehe.. tjingeling!

Klarvaken och välkommen bebis!

Godmorgon! Här sitter jag och är hur pigg som helst och har så varit sedan 4.3o imorse ( inatt? ) när jag slog upp ögonen. Helt otroligt, somnade väldigt sent trots allt.. strax efter 1 inatt om jag inte minns fel, det var åtminstone sista gången jag tittade på klockan..sen slocknade jag, i soffan.

Vaknade någon timme senare av att Kents mobil ringde, mer än klarvaken blev jag då för jag förstod direkt vad det innebar - BEBIS! Jaaa-aa, det var Martin som ringde och berättade att lilla Leo äntligen var född, Hanna och Martin har nu fått sin son - stort GRATTIS till dem :)

Kent sover just nu, han pratade precis med Martin ännu en gång och sen slocknade han i soffan.. Liam har nyss ätit och fått ny blöja, och somnade även han. Och här sitter jag..? Piggare än piggast...Uppdaterade ingenting igår om jag inte minns fel? Vi var iväg under dagen iallafall, fint väder var det så det blev promenader och lite shopping - jag köpte 2 par byxor, såna som slutar under knäna ungefär. Hittade även 2 linnen och ett par skor.. Kent köpte också lite och så självklart blev det ett och annat plagg till lilleman - man kan ju inte låta bli. En keps och ett set med t-shirt + shorts som det står "I look just like daddy".. har sett ett par andra som köpt det, supersött. Vi kom hem runt 18.3o och då blev det mys med film och kinamat.. och jag lyckades ( kors i taket ) hålla mig vaken fram till 1-tiden som sagt, sen var det klippt. Soffan är farlig, men så underbart skön att sova i.. det är ju inte första gången det händer direkt ;)

Ikväll ska vi på "kalas", Kents kusin fyller år - så vi ska iväg nu under dagen för att handla present och fixa lite annat. Nu ska jag snoka runt lite - tjingeling.


 

Lite bilder på inköpen :

    


Huvudvärk

Klockan 8 imorse slog jag upp ögonen och möttes av jordens huvudvärk, hela skallen dunkade - kändes som om jag skulle avlida ( nästan iallafall ) . Bad till högre makter att Liam skulle sova en stund till i hopp om att skallebanken skulle avta och någon lyssnade uppenbarligen på mig, för drygt 1 timma och 15 minuter fick jag för mig själv. Halleluja! Berodde förmodligen inte på mina böner får jag väl erkänna, utan mer det faktum att vi varit uppe 5.3o och han då ätit för att sedan somna om..Huvudvärken försvann däremot inte, men den var inte lika intensiv och det underlättade betydligt att min söte son var på sitt vanliga strålande humör - dvs, inget skrik eller gråt. Efter lunch kändes det bra igen och vi begav oss ut på lite promenad för att senare möta upp Kent när han slutat jobba, hämtade ut lite paket och handlade snabbt. Sen har det varit en lugn kväll hemma, min huvudvärk kom tillbaka - men inte fullt så jobbig som imorse.

Ett jävla väder hade vi här inatt - åska,blixt och dunder blandat med ösregn.. och "tuffa" jag blev skiträdd och gömde mig under täcket hos Kent, haha. Man är inte så stöddig alla gånger minsann, jag avskyr när det dundrar så högt, jag var halvt beredd på att huset skulle rasa samman. Nåja, där kunde jag ju lika och skaka.. man får väl skärpa till sig den dagen man ev. har barn som är stora och rädda för åskan, mamma kan väl inte slänga sig under täcket då kanske?


Lite bilder från igår och idag :

     

     

Låst.

Sådärja, gott folk - då var bloggen äntligen privat - hoppas jag? Vill bara be er som fått lösenord att hålla det för er själva och inte ge det till någon annan, oavsett vem. Dem som inte fått tillgång till min blogg finns det givetvis anledningar till, så jag hoppas att ni kan respektera detta.

Nu får jag skämmas, men det blev faktiskt ingen promenad för oss idag, jag orkade helt enkelt inte. Fick en mysig huvudvärk mot eftermiddagen så jag passade på att vila lite när lilleman sov - la mig i soffan med en tidning. När han väl vaknade kom Kent hem strax efteråt och sen var det full rulle med skratt och prat här hemma..nåväl, vi överlever nog allesammans. Nu har jag skickat iväg lite mail och läst bloggar, nu blir det strax mys med mina pojkar och sen förmodligen en film eller två.. ha en bra kväll allesammans!

Tråk,tråk,tråk!


 Suck ... detta är nog den tråkigaste dagen någonsin! Jag har otroligt tråkigt så det liknar ingenting, rastlös till tusen och segare än segast, orkar inte ens göra någonting heller för den delen - så vad är egentligen värst? Får oerhärt dåligt samvete för att jag sitter här och trynar när det är strålande väder ute, nåja - får ursäkta mig med att min son fakiskt sover, haha. Jag måste ut senare dock, seg eller inte, friskt luft har ingen dött av .. har jag hört iallafall. Det finns ingenting, absolut ingenting att göra.. har Milo på msn åtminstone, det är väl dagens höjdpunkt, hon har minst lika roligt som jag. Gråa människor? Haha.. man får vara tråkig ibland, men detta är nästan lite pinsamt.

För tillfället har jag lunch i ugnen, rester från igår, det blev lasagne.. så där går några minuter iallafall. Längtar tills Kent kommer hem, så händer det något..  han jobbar för övrigt bara imorgon, sen är han ledig med oss i 4 dagar, det gillar vi!  :)  Har lite planer så vi hoppas på fint väder, inget rent åtminstone.. sommar och sol tack!

Ikväll sätter jag igång min lösenords-skyddade blogg, användarnamn + lösen mailas ut åt dem jag vill ska ha det, under eftermiddagen / kvällen. Missar jag någon så maila igen, ( [email protected] ) - okelidokeli?

NU ska jag äta, och bli ännu fetare än vad jag redan är. Nåja, grov överdrift kanske, men man har sina dagar och detta är en "tjockis-dag", känner mig allt annat än smal. Graviditeten har satt sina spår, och världens finaste son fick jag för det - men det är väl trots detta tillåtet att bli lite deprimerad? Det hoppas jag, folk verkar ha en himla olika syn på detta, enligt vissa är det inte okej att vara missnöjd med sin kropp efter en förlossning, just av den orsaken att det mer eller mindre är priset man fått betala för sitt underbara barn. Men det är väl ändå att ta i? Det finns fördelar och nackdelar med allt, inte sant? Jag är iallafall inte nöjd med min kropp, men jag älskar min prins över allt annat, det ena utesluter inte det andra.  Sen är den ena dagen inte den andre lik, imorgon bryr jag mig inte alls och är tillfreds med allt, för att nästa dag lägga upp en storslagen plan över hur jag ska få väck alla överflödeskilon och skavanker. Önsketänkande? Den som lever får se  ;)

Energilös.


Godmorgon, godmorgon...

Idag är jag otroligt seg, tror att det är mensen som påverkar mig, blir alltid så himla trött den tiden i månaden.. mer eller mindre energilös. Det positiva är dock att mensvärken minskat betydligt, har endat lite molvärk till och från dem dagar den "hälsar på" - förr var den hemskt, hade oftast så ont att jag kräktes och svimmade av smärta, låg och vred och vände på mig i hopp om att hitta en ställning som skulle minska det onda lite. No more! Än så länge iallafall, man ska aldrig ropa hej har jag lärt mig  ;)  Lilleman vaknade strax före 7 idag, var vaken drygt 1 ½ timme innan han tog sin förmiddagsvila, nu har han dock vaknat - ligger och mornar sig lite i sin säng, pratar med sängmobilen dvs.. hihi.

Vad som sker idag har jag ingen aning om, vädret var sisådär tidigare idag, nu verkar det däremot spricka upp, så förhoppningsvis kan det bli promenad med Liam och Tasha i eftermiddag. Har även världens ilands-problem, vad vi ska äta idag, har rotat igenom kyl och frys och där finns ju massor att välja mellan, men trots detta har jag total idétorka. Förslag, någon..?  Vad ska ni äta idag?

Nu ska jag ta och mysa lite med lillkillen, återkommer säkert senare - ha en bra dag allesammans!

Bild på en del utav balkongen, där nya bordet står, gräsmattan syns även den :


Lite bilder..

Här är lite bilder från helgen som varit ;

Tasha och Nellie :

     


Liam som ligger på golvet, han fastnade för tv:n direkt :

     


Liam pratar med sina gosedjur i sängen :

     


Lilleman :

  


Ännu en helg...

.. har passerat, tiden går så otroligt fort - idag blir Liam 10 veckor, helt makalöst!

Jaha ja, jag har inte varit den mest ambitiösa bloggaren ser jag, inte ett inlägg sen i..torsdags? Nåväl, har knappt suttit här, varken haft tid eller lust, det blir lätt så när det är helg och Kent ledig,  tiden går åt till annat. Och vad har vi då haft för oss? Inget spektakulärt skulle jag vilja säga, tagit det rätt lugnt och bara umgåtts..  men en liten summering kanske jag kan dra till med..bara därför att.

I fredags stack vi iväg och storhandlade när Kent slutat jobba, fyllde kyl och frys lite.. mot kvällen blev det film och mys i soffan, vi var båda rätt trötta, av diverse anledingar. I lördags, igår med andra ord så var det tvättstugan som gällde klockan 7, tjohoo - here we come! Nåja, det var väl behövligt och gick rätt snabbt.. Kent stack iväg och handlade kött på Bulltofta, så nu har vi så det räcker ett bra tag framöver - senare under dagen traskade vi ut på en promenad med lilleman, men den blev inte långvarig då det började ösregna mitt i alltihop. På kvällen var vi hundvakt åt grannarnas hund ( Tashas bästis ) Nellie, då dem skulle på bröllop / fest, så hon och Tasha gick loss här hemma och lekte som bara hundar kan.. jag och Kent lagade god mat och sen blev det myskväll med Robinson och film när Liam somnat. Hundarna terrade vidare, men oj så skoj dem hade! Och idag har det varit en slapparsöndag, Kent har varit iväg med Martin och handlat lite, bl.a nya balkongmöbler till oss ( jeeeij! ) och en gräsmatta ( sån fusk ni vet ) som ska täcka själva marken / golvet därute.. så i skrivande stund är han där ute och skär till mattan / monterar ihop möbler. Ska bli skönt med riktiga mäbler, så man kan sitta där ute som vanligt folk.. för det är väl sånt "vanligt" folk gör?  ;) 

Så mina vänner, det var allt från mig just nu - har inte så mycket mer att komma med, så - på återseende!

Utedag.

Go´kväll, go´kväll... lite sovmorgon fick jag allt idag, beroende på hur man ser det, Liam vaknade först vid 5-tiden i vanlig ordning och ville ha mat. Direkt efter han ätit och fått ny blöja så somnade vi båda om ganska snabbt för att vakna igen vid 8.3o, härligt  :)  Seda blev det morgonmys och frukost.. när lilleman tog sin förmiddagsvila så passade jag på att städa och baka lite, blev en kladdkaka idag.. som vi dock ännu inte smakat. Resten av eftermiddag spenderade vi ute, jag tog hund och barn med mig ut strax efter 14 och vi ramlade innanför dörren strax före 17 och då var Kent redan hemma. Det blev en långpromenad, vi stannade till vid Almvik där dem har en "minibondgård" med lite djur.. kossor, getter, hästar m.m.. Tasha var totalt fascinerad i vanlig ordning ( vi brukar gå förbi där ) och det hela slutade med att en stor kossa och Tasha stod på varsin sida av stängslet och käkade gräs, haha. Den hunden bryr sig inte om något eller någon.. inte ett bekymmer i världen. Hon är för övrigt jätteduktig när man är ute och går med henne och vagnen, cirka var 15:e minut hoppar hon upp med tassarna på vagnen för att se om Liam är kvar, haha - hon är så söt.På vägen hem stannade vi till på hundrastgården och hon fick springa av sig lite.. och väl hemma var det dags att laga middag som idag bestod av pastasås med bacon, champinjoner m.m. Nu sover lilleman och vi ska strax kika på en film.. sen blir det tack och godnatt, är slut! Godnatt, sov gott allesammans   =)

Lite bilder från utfärden idag :

     

     

     


Finally!

Såja! Jag ringde till BVC i förmiddags och fick en tid till 11.3o idag, så vi traskade dit.. Liam hade ökat nästan 300 gram under dessa två veckor och även växt någon centimeter, 60,5 lång är han nu vår lille tulle :)  BVC-tanten som tog emot oss idag var samma som tog oss på sin rast i fredags, supertrevlig - vi kommer gå till henne under tiden den "vanliga"  är sjukskriven. Jag berättade lite för henne om hur jag kände ( det jag skrev tidigare ) och fick faktiskt en ursäkt, hon tyckte det var synd att vi kände så och att vi absolut inte ska behöva byta BVC, utan dem ska bättrra sig. Tack för det, kände jag då.. så nu fick vi ny tid för nästa vägning/mätning och även tid för 3-månaderskontrollen som även innebär vaccination. Nåja, nu ska det väl funka får vi hoppas, vore väl sorgligt annars.

Sofia : Härligt med tidiga mornar, tycker du inte? ;) Men sover Neo bra annars på natten? Javisst, det är fruktanvärt dåligt och jag har retat mig en hel del, men nu ska det väl funka hoppas jag, när man ändå sagt till.Vi får också nya tider vid besöken i vanliga fall, men nu när hon blev sjukskriven så blev allt så krångligt. Som du läser ovan fick vi också tid för 3-månaders, det blir en upplevelse :) ska bli kul och se hur det går.

Sofie : Jadå, det räcker serru, jag hör av mig :P

Privat.

Jag har bestämt mig för att göra min blogg privat, dvs sätta lösenord på den så att bara dem jag vill ska få läsa den - kan läsa den. Så om du vill ha tillgång till den så maila mig på [email protected] så återkommer jag med användarnamn och lösenord när det är dags för det. Tjingeling så länge!

Det här med BVC..

Godmorgon allesammans, här sitter jag, ensam vaken..Liam sover ännu, han vaknade strax före 5 imorse och var hungrig, sen somnade vi båda om när Kent stack iväg till jobb runt 6-tiden. Jag vaknade dock igen efter någon timme, men lilleman sussar fortfarande på i vår säng  :)  Idag ska jag ( ännu en gång ) försöka att få fatt i någon på BVC, irritationen över att aldrig lyckas börjar bli stor kan jag erkänna. Som tidigare nämnt är hans vanliga BVC-sköterska sjukskriven, men ska detta innebära att "hennes barn" glöms bort? Det känns lite så.. vad jag vet så ska han på 2-månaderskontroll nu framöver, tid skulle komma hem i brevlådan. Men sen blev vi även informerad i början av våra besök att under denna perioden skulle vi få komma cirka varanna vecka för att han då ska vägas och mätas, men vem tar tag i detta när hans BVC-tant är sjukskriven? Ingen uppenbarligen.. det är väl inte meningen att man som förälder ska behöva ringa och tjata sig till / be om tider som man tidigare fått automatiskt? Några slags riktlinjer måste dem väl ha, vem tar hand om alla barn som den sjukskrivna annars tar hand om?  Jag känner hur irritationen kommer smygande och även känslan av att detta inte riktigt fungerar som jag vill att det ska.. oerhört störig känsla. Jag retar mig..

Hans vanliga BVC-tant är suverän, vi fastnade för henne redan från start - hon är lättsam, jordnära och glad, och att hon älskar dem små kan ingen ta miste på. Vi har alltid fått tider automatiskt av henne, antingen när vi varit där eller så har hon ringt oss för att boka en. Men nu då, är vi borglömda? Hela cirkusen angående ljumskbråcket är inget jag klandrar BVC för, det var receptionisten på VC som var totalt ohjälpsam och uppenbarligen visste hon inte vad hon sysslade med. Men trots detta så tycker jag att det brister lite i hur det fungerar... Ska man få tider varannan vecka så ska man, jag har full förståelse för om folk är sjuka, men å andra sidan är det långt ifrån mitt problem. Jag ringer återigen.. och är det så att saker inte funkar och det inte känns bra så bestämde vi igår att vi isåfall förmodligen byter BVC. Krångel är inte min starka sida, speciellt inte när det gäller saker som i mina ögon inte borde vara speciellt avancerat.

Hanna : Visst glömmer man snabbt, det är helt otroligt. Som du själv säger så är man ju så uppe i dem små forfarande och en lång tid framföver. Det händer nya saker för var dag, så förmågan att lagra och minnas allt är omöjlig. Tur att man kan skriva ner allting som händer så att man har någon hum om hur sker varit, och när.

Petra : Jaa-aa, det är jamasen han fick utav dig  :D

Tack alla för era fina kommenterar ni lämnar!

Foton.


Bjuder på lite bilder från tidigare idag :


        


         


Projekt m.m.

Här sitter jag och försöker ( än en gång )  få fatt i BVC och detta utan någon vidare framgång, nåja - vill bara ha en tid så jag kan få väga och mäta lilleman. Vår / Hans vanliga BVC-sköterska är sjukskriven för tillfället och det vrkar vara rena vetenskapen att få tag i någon annan att prata med. Försöker än en gång imorgon förmiddag, annars traskar jag helt enkelt dit och ber att få låna deras våg en snabbis. Idag har det varit en superlugn och mysig dag, Liam vaknade strax efter 7 så då blev det frukost och morgonmys ett par timmar fram - när han sedan tog sin förmiddagsvila så passade jag på att städa lite och äta lunch. Det blev lax i ugn, smakade suveränt.  När lilleman slog upp sina blå så blev det lite mat och sedan drog jag med mig honom och hunden på långpromenad i det fina vädret, vi var ute drygt 2 timmar inann vi traskade hemåt. Hunden slocknade och lilleman likaså efter lite mat, han sover ännu, men bör vakna inom kort. Jag sitter här och inväntar min kära sambo som också bör syka upp inom kort, har förberett kvällens middag som blir korv stroganoff.. vad ska ni äta idag?  :)

För övrigt har jag startat ett litet projekt här hemma, rotade igår fram alla mina gamla dagboksanteckningar jag skrev under graviditeten, med start från vecka 7 ungefär - jag blev övelycklig när jag hittade dem!  Jag har skrivit fram tills den dagen han föddes, det var en härlig upplevelse att läsa om allting.. hur man mådde,kände sig och alla förväntningar. Om första ultraljudet.. och givetvis började jag gråta mer än en gång, men det är ju heller inget ovanligt när det gäller mig. Det är mycket man redan glömt, alla känslor osv.. allting bara kom över en igen. Jag ska iallafall göra något fint utav det, har lite ideér än så länge  :)

Maud.

Tystnad var det här, lilleman har somnat och hunden likaså, det enda som hörs är hennes tunga andetag / halvsnarkningar.. själv håller jag på med lunchen, ska äta vårrullar,ris och sallad tänkte jag. Är hungrig.. har iallafall lyckats röja lite i garderoben och hittat en hel del som ska kasseras. Lilleman kläder rensade vi bland förra veckan, allt i storlek 50 och 56 är numera för litet, storlek 62 är det som gäller nu. Här går det undan, i fredags blev han 2 månader minsann.. jag kan inte för mitt liv förstå hur 2 månader kan gå så fort? Dem växer och frodas och han utvecklas mer för var dag som går, det är så härligt att se.. vår lilla tulle.

Som jag tjatar va?  ;)

Tack Eva för tipset angående frissan, det ska jag kolla upp närmare, gillade priset, hihi. Mitt hår ha blivit så långt och det gillar jag väl, dock inte själva frisyren i sig.. mitt hår är nämligen så tjock, så när det blir långt bara hänger det rakt upp och ner. Jag kan kämpa med en bra frisyr som ser super ut för att det en stund senare bara.. hänger.. tyngden drar ner det. Så det måste klippas upp.. behöver lite volym, och även färga håret. Ska bli härligt, piggar alltid upp lite. Nu ska jag forsätta med min lunch här, hej så länge!


Fina stunder..

Åh, så skönt vi har sovit inatt, lilleman somnade skönt igår kväll.. Kent nattade honom medans jag satt i köket och pratade med Becca i telefon, när jag var färdig och kom ut möttes jag av tystnad - liten hade slocknat rätt omgående  =)  Vaknade strax före 6 imorse av en Liam som bökade, han letade efter sin napp så den fick han, sedan låg han och mornade sig en stund medans Kent gjorde sig iordning för jobb och jag förberedde frukost åt lilleman.. nu har han ätit och och vi har myst en stund, gladare unge får man leta efter.. han skrattar och skrattar, man kan inte göra annat än detsamma. Vi pratade om det igår kväll innan det var godnatt.. vissa mornar när han vaknar är man så trött så det liknar ingenting, tanken " jag skulle kunna göra vad som helst för att få sova lite till"  känner ni nog alla igen? Men så fort man vänder på honom ( han sover ju på mage ) och möts av en liten en som är glad över att se en, så bara smälter man och glömmer allt vad trötthet är. Så fort han hamnar på rygg och man säger "godmorgoooon"  så möts man av ett leende som inte kan beskrivas med ord - och så fort man ler tillbaka så kommer skrattet och sedan är munnen i full gång, han pratar på sitt egna lilla vis och sprattlar med benen. Tröttheten är som bortblåst och man är lyckligast i världen... det är dem fina stunderna som gör livet underbart.

Vädret ser inte ut att vara det bästa för tillfället, men det verkar inte vara alltför kallt.. det blir en runda lite senare med barn och hund iallafall. Måste ringa lite tråkiga men nödvändiga samtal och även rensa bland mina kläder, där är alltför mycket jag inte använde längre. Skulle även behöva boka en tid hos frissan, vilket ska göras - så fort jag kommit underfund med vilken jag ska gå till. Med risk för att låta snål betalar jag inte hemskt gärna hur mycket som helst, jag tycker att vissa tar hutlösa priser för en sådan enkel sak som att ta topparna och klippa upp det lite. Så har ni tips på en bra och någolunda billig frisör så hojta till! Jaha ja, nu ska jag läsa lite bloggar och sedan blir det frukost, tjingeling!

Robinson och diverse.

Söndag var det idag och med andra ord sista dagen på helgen... vi har verkligen inte gjort mycket kan jag säga, bara tagit det lugnt och njutit av att vara lediga. Tillsammans då dvs.. blev en massa film igår och god mat, sedan Robinson - såklart, jag har aldrig gillat den "serien" förr och knappt följt en säsong, men dettta året är jag hooked.  Väntar med spänning varje lördag när klockan närmar sig åtta ( det är kanske det som kallas lättroad ) och gottar mig åt alla pakter, knivar i ryggen och ansiktsuttryck när folk inser att dem blivit blåsta, hah. I´m evil.. men det är skoj, när det gäller dousåpor så skaffar man sig ju ( oftast iallafall ) rätt snabbt favoriter och människor som man uppskattar lite mindre. Sen kan jag bli lite smått hysterisk måste jag erkänna när en person jag inte gillar åker ut, det klappas händer och jag nästan skriker "jaa-aaa" - det kanske är lite för mycket, men vad gör det? Jag älskar det och blir som ett litet barn, både för spänningens skull och för att jag verkligen kan känna ren avsky över en del deltagare. Nåja, nog om detta kanske  =)

Tack för alla era kommentarer angående fredags bravader inom sjukvården, jag har lyckats lugna ner mig en aning - men retar mig fortfarande över att man blir så dåligt behandlad på vissa ställen, eller snarare, utav vissa människor. Jag har alltid varit väl medveten om att vården oftast är under all kritik och vägen till att få den hjälp man behöver kan vara lång, det blir man ju smärtsamt varse om inom mitt jobb - när man ska flänga runt till vårdcentraler, MAS, experter osv osv. Ingen vet något och vill ännu mindre hjälpa till.. men man reagerar nog inte fullt så kraftigt förrän man står där med sitt barn och allting bara fallerar och systemet så uppenbart inte fungerar som det borde. Det kan bli väldigt känsligt och känslan av att kunna gå över lik för sina egna kan bli rätt påtaglig.. Som Hanna sa, så blir heller inte jag speciellt förvånad, men trots allt besviken. Någonstans har man ändå lite större förhoppningar än detta.. usch, så ledsamt.

Idag vet jag inte vad som händer, Kent ska eventuellt iväg en sväng lite senare - men jag ska iallafall ut på en promenad med Liam hade jag tänkt, sen får vi se var vi hamnar. Jag känner mig pigg och utvilad, jag fick sovmorgon idag då lilleman spenderade morgonen med sin pappa och jag, jag vaknade strax före 10 - underbart ! Men vi ska dock inte klaga, han sover ju som en stock på nätterna och världens gladaste och snällaste under dagarna.. han skrattar och skrattar mest hela tiden. Nå.. nu ska jag avrunda detta inlägget och mysa med mina pojkar.. hej så länge!


Lite divese bilder från helgen / veckan :


   


   




Här och där, hit och dit..

Inom sjukvården blir man tydligen hänvisad överallt utom dit man verkligen ska? Nästintill alla säger saker som :

"Nej, det vet jag inget om",  "Njaej..det är nog inte hit ni ska.."  " Hör med ----- istället"  " Det kan inte vi hjälpa till med"  "Jag beklagar, men ni får vända er till ----"  "Vem sa det? Nej, det är ingenting vi kan göra"  " Jag skickar er till ---- "  ....osv osv osv osv...

FÖR HELVETE! Kan man bli tröttare eller?

Får väl dra hela grejen från början till slut.. onsdags kväll märkte vi att Liam hade en liten bula precis bredvid höger ljumske som försvann när man tryckte på den. Den syntes inte mer under onsdagen, så vi trodde det kanske var urinblåsan ( vad vet man som nyblivna föräldrar ) och avvaktade.. när jag återigen upptäckte den ett par gånger under torsdagen så läste jag lite på nätet och hörde med min trogna rådgivare Familjeliv som då tipsade om att det förmodligen var ljumskbråck och var helt ofarligt. Så jag ringde jag BVC som inte svarade, ringde då VC istället som hör ihop med dem och förklarade mitt ärende.. dem förklarar då för mig att dem inte tar barn under 6 månader och erbjuder mig inte ens att få en tid in till BVC. Hon ( receptionisten ) säger att det kan vara ljumskbråck, men att det är totalt ofarligt.. dock kan inte dem hjälpa mig så hon ber mig ringa barnakuten. Jaha, men det var ju inte farligt? Nåja, jag ringer.. och dem svarar inte, jag ringer upp VC som då säger åt mig att åka in till barnakuten.. och sitta där och vänta tills någon tittar på honom. Detta trots att det inte är farligt och trots att det finns läkare  vårdcentralen.. Kort och gott, för att dem ska slippa göra något. Jag blir inte kopplad till BVC, jag blir inte erbjuden en tid och samtalet avslutas ganska snart efter detta...

Vi tar dock beslutet att inte åka in till barnakuten, det är ju inte akut? Det enda vi ville var att någon skulle titta på honom då vi var rätt så säkra på att det var ljumskbråck. Jag ringer till slut sjukvårdsupplysningen som konstaterar att det nog är ljumskbråck och förklarar att det är ofarligt, drabbar 6 av 10 pojkar och är väldigt vanligt hos små barn och helst hos pojkar. Det enda dem gör är ett litet ingrepp där dem rättar till det, en liten operation.. det går jättefort, gör inte ont och barnet får åka hem efteråt. När jag sedan förklarar vad dem sagt på VC blir hon arg ( rent ut sagt ) och säger att dem absolut inte för göra så, " dem är skyldiga att ta emot er" - och hon sa att vårat beslut att skippa barnakuten var helt rätt, dem hade ändå ifrågasatt varför inte BVC / VC  tittat på honom.. och vi hade fått sitta där i timmar för att få hjälp. Hon ber mig ringa VC dagen efter ( idag ) och kräva en tid, annars skulle jag återkomma och få hjälp med tid/remiss till barnkliniken. Så får det inte gå till helt enkelt, sa hon.. även om ljumskbråck är helt ofarligt och väldigt vanligt så är dem skyldiga att hjälpa till när det handlar om så små barn,att hänvisa till barnakuten är bara lathet från deras sida.

Sagt och gjort, jag ringde VC imorse ( fick då prata med någon annan ) och drog igenom hela proceduren och alla telefonsamtal, får då en ursäkt och hon säger själv, att så ska det inte till. Hon går in till BVC för att höra när vi kan komma, hon meddelar mig sedan att dem inte har några lediga tider, men att en av sköterskorna på BVC tar emot honom när hon har rast ( ! ) - tacka vet jag snälla människor! Vi traskade dit vid 10, hon sa att det förmodligen är ljumskbråck och skriver därför en remiss till barnkirurgen så att en läkare får titta, då en läkarbedömning behövs för att få tid för operation. Vi beger oss dit, men dem vill inte hjälpa oss och tycker vi ska åka hem igen och sedan boka tid hos en barnläkare på BVC för bedömning ( detta trots att sköterskan på BVC ringt och pratat med dem ). Men vi står på oss och säger att vi vill ha en läkarbedömning nu efter att ha flängt runt - då säger hon att sköterskan från BVC har gjort bedömningen ljumskbråck redan på remissen. Jaha.. men eftersom en läkarbedömning behövs för att på tid för OP så måste en läkare titta, hon fortsätter att tjata om BVC. Till slut får vi en remiss till akuten , men ( läs detta! ) vi får själva "välja om vi går dit eller vänder oss till BVC nästa vecka, vilket vore det bästa " ...  vi bestämmer oss dock för akuten då vi vill ha en jävla bedöming nuuuu. När vi traskar dit så öppnar jag och läser remissen från BVC, den där dem på barnkirurgen sa att sköteskan redan gjort bedömningen ljumskbråck.. så här står det på remissen :

"Misstänker ljumskbråck, tacksam för hjälp och bedömning utav en läkare"... då hon inte kan ställa diagnosen själv..

Fattar ni? Hon på barnkirurgen ljög oss rätt upp i ansiktet och sa att bedömningen redan var gjord, ingen läkare behövdes.. vi trodde knappt det var sant. När vi väl kom till akuten så traskade jag fram till receptionen och förklarade allting snabbt och sa även " Ingen vill hjälpa oss, nu kräver vi att en läkare tittar på honom - någonstans på hela MAS måste det väl finnas kunnig personal" ... och, 5 minuter senare kommer vi in till en läkare som gör bedömningen - ljumskbråck. Remiss skickad till Lund, det blir operation där inom ett par veckor - går fort och gör inte ont. Men TACK! Så svårt var det... klockan 8 imorse började vi ringa för hjälp.. vid 16-tiden var vi klara. Är det normalt? Jävla skit alltså..

Nåja, nu är det klart iallafall och vi vet vad det är. Anser bara att det är under all kritik att man ska behöva bli förbannad för att få hjälp, och sen att proffisionell personal står och ljuger en rakt upp i ansiktet, när det handlar om ett barn på 2 månader? SKANDAL! Än är inte sista ordet sagt, sanna mina ord.. jävla människor, jag blir så less, så less.

Lilleman hade kul iallafall, han har skrattat hela dagen - han blir överlycklig bara någon säger hej till honom, så det har varit en fröjd på så vis. Han får så mycket beröm för att han är så med och nyfiken för att bara vara 2 månader.. vår tulle. Nu har vi flängt färdigt för idag iallafall - nu ska jag läsa lite bloggar, sedan blir det mys i soffan! Tjingeling  =)

Mörkrädd?

Det blev ( nästan ) en repris från igår här hemma imorse, Liam vaknade vid 6-tiden och då blev det mat och blöjbyte och sedan gjorde jag som gårdagen, dvs flyttade över honom i vår säng. Och vi somnade gott båda två, dock vaknade jag inte före honom denna dag, utan vi steg upp 9.3o ( ! ) - jösses, blev rätt snopen kan jag säga. Nu har vi hunnit mysa en massa och även ätit frukost båda två, han ligger för tillfället i soffan och pratar med tavlorna - jag tror dock att han somnar vilken sekund som helst, för ögonen går i kors.

Jag höll nästan på att slå ihjäl mig inatt ( stor överdrift givetvis ) - hela familjen somnade nämligen långt innan mig, när jag väl skulle krypa till kojs och hade släckt ner överallt så var det snabba rörelser som gällde. Till saken hör att jag är mörkrädd och springer fram till sängen efter jag släckt den sista lampan och slänger mig under täcket fortare än fan själv.. vilket bra stöd jag lär bli för vår son om han i framtiden skulle vissa samma tendenser, nåväl. Precis när jag tar det sista skuttet så snubblar jag över Tasha ( hunden ) och mer eller mindre flyger fram.. hon sover nämligen nedanför lillemans säng och det hade jag inte en tanke på, det var kolsvart i hela rummet, så vad såg jag? Nåväl, så skulle man i den lilla bråkdels sekund man hann tänka försöka vara lite graciös och inte riva allt i sin väg och i samma veva väcka dem som sover. Kan tillägga att jag lyckades undvika väcka någon, men jag slog mig på köpet, haha.. vilken syn det måste ha varit, för den som såg - dvs hunden, som tittade på mig totalt oförstående. Typ     " du vet väl att jag brukar ligga här " .. Det kanske är på tiden att man försöker komma över sin mörkerrädsla lite smått?

Imorse när jag loggade in på min mail såg jag att Sandra ( en vän jag känt sedan jag flyttade till Malmö ) hade skrivit i min gästbok på Facebook - och det var nog något av det finaste jag läst på länge, såklart handlade det om lilleman, därav blödigheten. Jag blev så glad och rörd att jag nästan grät ( som vanligt! ), men det var så otroligt kul att läsa, se själva :

"Hej! Jag kan inte smälta hur otroligt SÖT din lilla son är! Han har så mycket karaktär i sitt utseende och ser redan ut som en liten "människa" istället för bara en liten bebis :) Om min kommande bebbe blir ens hälften så söt kommer jag bli världens lyckligaste :D Kram! 

Hur kan man inte bli överlycklig av en sådan kommentar? Tack, tack, tack kära du - du förgyllde min dag!  =) På tal om att förgylla saker så behöver jag verkligen gå till frissan och fixa detta kråkboet.. jag vill gärna behålla det långt - men klippa upp det en aning + färga. Jag har sagt ända sedan Liam var 2 veckor ungefär att jag ska boka en tid, han blir 2 månader på fredag och mitt hår bara växer.. och ingen tid har jag bokat. Man prioriterar så mycket annat och vissa saker känns plötsligt inte så viktiga längre.. men, denna månaden blir det ett besök till frissan, utan tvekan. Nu sover mitt hjärta ser jag, så jag ska passa på att läsa lite bloggar och sedan blir det filmtittande. Idag ska vi inte göra något alls, bara vara hemma och mysa, det är ändå så tråkigt väder. Hej så länge!

Lite morgonmys tidigare idag :

    

Huvudvärk..


.. ja, det vaknade jag minsann med idag, usch. Jag och lilleman skulle egentligen åkt till Petra idag, men det fick vi ställa in, ingen direkt höjdare att kämpa med vagn och bussresa mitt i ösregnet när man har skallebank. Men vi får boka om en nya dag snart tycker jag? Det bjöds iallafall på lite lyx idag vill jag lova.. Liam vaknade 5.3o imorse och var hungrig, så vi ordnade med mat och ny blöja - sen flyttade jag över honom till vår säng och vi somnade om båda två. Men det är inte det lyxiga kära ni, utan jag vaknade igen strax före 8.3o och lilleman slog inte upp sina blå förrän klockan var 10!  Det var inte fel, 1 ½ timme för sig själv på morgonen, det var inte igår. Han var glad när han vaknade så vi mös en massa och skrattade.. min huvudvärk släppte någon timme för att sedan komma igen. Men nu är den väck iallafall, känenr bara av lite smått + att jag är seg, men det är inte hela världen. I skrivande stund sover sötnosen middag och jag ska slänga mig i soffan och glo på tv medans jag inväntar min man! Tjingeling!

Ja må han leva, Ja må han leva.

Idag har vi haft födelsedagsfirande här hemma, min älskling fyller 29 år - GRATTIS  till honom!  =)

Idag fick jag tillbringa en stund för mig själv på morgonen och morna mig ordentligt, jag vaknade strax innan 6.3o och
lilleman låg så fortfarande och sov så jag hann dricka kaffe och äta frukost i godan ro. Han vaknade runt 7.15 så då blev
det mat för honom och sedan en massa mys, sedan pillade jag lite här hemma innan vi kilade ut.. shoppade presenter
till Kent, även tårta och lite grejer till middagen.  Sedan tog vi en lång och välbehövlig promenad hemåt.. Liam var vaken
mestadels av tiden och var på så gott humör, låg i vagnen och skrattade/snackade för fullt.

En jättemysig kväll har vi haft här hemma, med god mat och massa mys.. tårtan tog vi lite senare i soffan framför en film.
Nu ska jag avrunda här och åtegå till min älskling i soffan - på återseende mina vänner! Tjingeling..

Hanna : Ja, man förundras ibland - att dem själva inte blir totalt utmatttade? Men visst är dem bäst =) Goingar!

Eva : Åh, jag förstår dig, det är inte lätt alla gånger ^^  Vi har en sån underbart söt kille dock, han är nästan alltid glad, 
dem dagar han varit grinig är nog lätträknade, han hade väl en "dålig dag" igår,haha. Men idag är han på strålande
humör igen, vanliga gamla charmtrollet. Är han redan 16 dagar?? Jösses - vad tiden går fort va? :o)

Sonenta : Haha, i believe you! Naaaj, icke byta - jag föredrar lugnet före stormen =D

Vilken dag!

.. det har varit här hemma vill jag lova, har haft en energisk liten son här på morgonkvisten/förmiddagen.. han sög åt sig all min energi också tror jag,haha. Han vaknade strax efter 7 imorse och sedan sov han nog allt som allt 30 minuter fram tills 12.3o, han ville icke somna lille herrn! Trots att han var övertrött och ögonen praktiskt taget gick i kors på honom, så fort dem slöts så spärrade han upp dem fortare än vinden - man kan ju missa något.  Vi mös en massa, tittade i lite böcker, lyssnade på musik osv osv.. superskoj hade han, men bortåt 11.3o var det minsann inte lika roligt. Ingenting alls dvs, övertrött och gnällig var han så jag la honom för att vila i vår säng och han somnade, i 5 minuter och sedan stack ett litet huvud upp och letade efter mamma som satt vid datorn :


     

 Busunge... jag var helt färdig kan ni tro, halva dagen hade vi hållt igång och jag har knappt hunnit klä mig för så fort jag reste på mig och slutade sjunga/läsa/leka/skratta så blev lilleman ledsen ( eller arg snarare, hah ) så det var bara att underhålla, underhålla.  Men efter många om och men så somnade han som sagt vid 12.3o och sover ännu.. och jag måste säga att det är så skönt! Lite ensamtid är aldrig fel och man behöver rensa huvudet lite emellanåt.. han brukar sällan vara vaken så länge och ännu mer sällan gnälla/gråta, men dem dagarna kommer ju dem också - och man får minsann känna att man lever.

Dem testar tålamodet ibland dem små liven, man kan verkligen bli totalt färdig och less när ingenting funkar. Men nu har jag fått lite lugn och ro, hunnit fixa en massa och är på strålande humör igen  =) Tur att dessa dagarna är lätträknade och att han annars är ett glatt litet charmtroll... för idag kände jag mig inte stor kan jag säga, när Kent ringde tidigare så bara sprutade tårarna. Mina hormoner blandat med trytande tålamod som man inte kan göra av på någonting..usch och fy, det är inte lätt alla gånger! Men nu mina vänner, ska jag göra mig lite kaffe och njuta av en bok tills lilleman vaknar.. nu när man fått ta igen sig lite och andas så längtar jag efter att få gosa med mitt lille troll.. och snart kommer Kent hem och det ska bli mys, saknar honom massor...

Vovvar.

Hej hopp! Då var denna helgen snart till ända.. jag och Liam kom hem för 1 ½ timme sedan ungefär, vi har spenderat denna söndag hemma hos Arijeta, supemysigt! Husky ( henns vovve ) blev precis som Tasha, alldelles förälskad i Liam och var med honom överallt - pussade på och mös en massa. Tasha har för övrigt blivit väldigt mammig, så fort han är ledsen kommer hon och pussar på honom, när vi är ute så tittar hon upp i vagnen med jämna mellanrum för att se så han är kvar, tulla  =)  Hon sover väldigt ofta nedanför hans säng och så fort han vaknar sätter hon sig upp och viftar med svansen, hon är go mot honom - pussar och gosar en massa flera gånger per dag. Idag när vi kom hem från Arijeta så rusade hon fram mot oss, satte sig framför mig  och började pipa mot Liam, så jag böjde mig ner så hon kom åt och så var pusskalaset igång. Hon är verkligen helt frälst.. det är så härligt att se hur mycket hon fäst sig vid honom.

Här kommer lite bilder tagna hemma hos Arijeta :



              


Och så en på Tasha och lilleman  :


Grillning.

Huh, så slut jag är i kropp och knopp! Vi är precis hemkomna, har varit iväg praktiskt taget hela dagen - med Martin och Hanna i hans föräldrars sommarstuga. Grillat och solat oss.. även Tasha följde med och mös i solen.. en jättemysig dag har vi haft! Nu blir det snart soffan och lite film för oss, Kent håller på att ge lilleman mat och sen är det väl snart sängdags för honom.. han har varit vaken nästan hela dagen när vi varit iväg, skoj  =) 

Så fantastiskt väder det är och har varit förresten, man kan inte annat än njuta.. som tidigare planerat så spenderade jag hela gårdagens eftermiddag ute tillsammans med Tasha och Liam. Blev en långpromenad - en sväng på hundrastgården där vi lekte en massa och sedan hittade vi en perfekt gräsålätt där vi parkerade oss i det fina vädret. En 3 timmar senare traskade vi hemåt där Kent redan hade ramlat in.. så det blev en myskväll med god mat osv.

Nej, nu ska jag mysa lite med min familj - hoppas ni haft en bra dag allesammans!