Josefin - Mamma till världens finaste Liam -

Sol och värme

, nu var det måndag - ännu en gång och därmed ny vecka och helgen är över. Vi har haft en jättebra helg dock, får jag väl säga.. vädret har varit super så vi har varit ute mestadels av tiden. Så lite färg har man fått på kroppen, äntligen  ;)

I lördags var vi i Folkets Park med Katarina, Lie och ungarna.. dvs vår Liam och deras Isabella - Jättefint väder var det och varmt som sjutton. Spenderade några timmar där, kollade på djuren och traskade runt..sen kilade vi vidare och käkade middag på Ölcafeét tillsammans. Sen skiljdes vi åt och vi promenerade hem med lilleman -  strax efter 20 tror jag klockan var när vi ramlade innanför dörrarna.

Igår var vi också iväg mest hela dagen, promenerade hit och dit.. gick och tog en glass och och handlade lite. Kent köpte inlines och sen blev det lite kläder, till oss alla 3.. Var så slut när vi kom hem, solbränd och trött efter att ha varit ute i flera timmar och mina fötter pulserade som fan, eller trampdynorna snarare. Vi köpte förresten en saccosäck / Beanbag till Liam också, mycket populär var den, han ligger som handen i handsken.

Idag blir det nog rätt lugnt skulle jag tro, vi kom hem för en stund sedan - var iväg och handlade lite blöjor och mat. Jag ska snart sätta igång och göra pastasallad som vi ska äta ikväll, lilleman sover tungt för tillfället och hunden snarkar ute på balkongen. Slänger in lite bilder från helgen här under - tjingeling allesammans!

Folkets Park 27/8


   

   

   

   


   

Beanbag / Saccosäck

  

Tralala.

Hej hopp i sommarvärmen.. Guuud så glad jag är över att det äntligen har blivit lite fint ute! Slarvig är jag dock på att skriva här emellanåt, men så blir det.. man är ute rätt mycket numera ( man får passa på ju ) och tiden prioriteras helt enkelt till annat. Sen är jag lite lat och lömsk också, har perioder då jag hellre läser andras bloggar än uppdaterar min egna.. uppskattar dock att ni andra är flitiga, det finns en del bloggar jag besöker var dag och blir alltid lika glad när ni skrivit  :)  En kopp kaffe framför " mina bästa bloggar" ( dvs era ) att läsa, är inte så dumt.. jaja, som jag svamlar iväg här märker jag.

Nåväl, i onsdags var jag och lilleman hemma hos Petra och hälsade på, spenderade några timmar där och när det var dags att röra sig hemåt så promenerade vi istället för att åka buss i den olidliga värmen. Kents firma ligger på hemvägen så han ringde vid 16-tiden och mötte upp oss och så traskade vi hem och fixade lite middag och myste med lillebus. Igår blev en ta-det-lugnt-dag... Kent var tvungen att stanna hemma från jobb pga sin allergi så han stack iväg till läkaren eftersom han inte stod ut mer.. fick recept på massa mediciner som kostade 700 spänn, helt otroligt.. att det ska kosta så mycket för en allergi. Sen blev det även en spruta för hans del och när den var tagen och även en tablett när han kommit hem, så tog det inte lång stund innan han somnade.. dåsigheten varnade dem för innan, men trodde inte det skulle gå så fort  :)  Han är hemma även idag och ligger för tillfället och sover, helt slut stackaren.. Liam sover han med så jag sitter här med en kopp kaffe i lugn och ro.. ska snart fixa ihop ett fotoalbum, har sorterat alla fotona ifrån när dem är tagna så nu är det bara att klippa och klistra så att säga. Ikväll blir det fotboll och lite god mat, det gillar vi.. ska ut en sväng lite senare i värmen, powerwalka en stund. Ha en trevlig kväll allesammans och Milo? Trevlig resa  ;)

Turn around.

Förresten, imorse så vände sig Liam själv - från mage till rygg  :)

Sommar...

Ja - nu är det iallafall sommar tycker jag, vädermässigt dvs.. Juni överlag är ju såklart, en sommarmånad. Igår hade vi kanonfint väder så vid 12.30 cirka  traskade jag ut med lilleman i värmen, gick långpromenad.. kilade förbi mobilia också och handlade lite diverse nödvändigt, bla. underkläder. Hittade en jättesöt klänning också och ett par byxor, såna som slutar vid knäna.. hur lätt som helst att shoppa lite kläder trots att man har miniman med sig - jag skulle prova klänningen och byxorna jag köpte på Lindex och tack och lov har dem lite större provrum så jag drog med mig vagn och allting in. Finns det hjärterum finns det stjärterum  :)  Sen höll vi oss utomhus resten av dagen, satt ute i det fina vädret och solade.. äntligen säger jag bara! Vi ramlade innanför dörren runt 17.3o igen, då var Kent redan hemma från jobb.. tog det lugnt resterande av kvällen - mös lite, såg på tv och käkade glass.. yummie.

I skrivande stund sover Liam, han har varit vaken drygt 1 ½ timme innan så nu la jag honom i sängen då han höll på somna i babysittern.. Själv ska jag strax äta lite frukost och njuta av mitt morgonkaffe, pyssla lite här hemma och göra mig iordning - och så fort lilleman vaknat igen och fått lite mat i magen, så ska vi åka hem till Petra och hälsa på  :)

Åh, nu är det bara nästa vecka också kvar och sen har min älskling semester i 4 veckor.. jösses, så härligt det ska bli! Då hoppas vi på fint väder.. värme och strålande sol, icke sant? Ha en bra dag allesammans! Tjingeling..

Ingenting har hänt.

Fan, jag skulle ju typ göra värsta grejerna.. eller vadå " värsta grejerna " - det lät som om jag vore 13 år och tycker allting är värsta, värsta. Men för att komma till det huvudsakliga, planerna var många idag.. t.ex skulle jag ordna upp lite ärenden som att bl.a gå till apoteket.. sen skulle jag och miniman ta en tripp till Mobilia då jag är i stort behov av nya trosor och lite andra kläder. Hur länge är det liksom okej att gå i dem otroligt osexiga trasorna man hade under graviditeten? NO MORE i say! Jag har ju visserligen ett eller två par lite finare, men dem kan man ju inte vandra i var dag.. I tankarna fanns även en tur till IKEA för att titta efter en matta och lite sängkläder åt Liam. Men lik förbannat, här sitter jag fortfarande.. eller jag har ju definitivt inte suttit framför datorn sedan imorse, långtifrån. Jag och miniman har myst en massa.. lyssnat på barnvisor, pillat med leksaker ( skallror, gosedjur - you name it ) och bara skrattat, större delen av dagen. Och så nu precis så ringde Kent och så såg jag, att klockan är ju snart halv 3 ( ! ) och vi har inte kommit iväg någonstans. Snart slutar folket jobba , med andra ord : tjockt med folk överallt. , vi ändrar våra planer idag och ger oss iväg imorgon istället  :) 

Ooops.

Oj.. jag börjar bli dåligare och dåligare på det här med skriveriet, har sån bloggtorka för tillfället och datortorka med för den delen. Men några rader kan man väl försöka knåpa ner.. Hmm, what to say?
 
Allt är fint med oss, idag blir lilleman 3 månader och 2 veckor - tiden den går undan och han blir bara störe och större, har blivit lite rundare också tycker vi, hehe. En annan som åldrar på sig är JAG.. uscha, nästa vecka fyller jag 26 år, förstår inte var åren blir av? När den väl passerar tänker man inte så mycket på det, men i efterhand så.. 26 jäkla år! Nu är man alltså vuxen, med andra ord  :)  Njaej, ingen panik what so ever, mer än över att tiden bara springer förbi.. när man tänker efter sådär "halvdjupt" menar jag.. jag var 19 år ( skulle fylla 20 efter några månader ) när jag flyttade ner till Malmö från Västerås, det är alltså över 6 år sedan - otroligt! Men mycket har hänt måste jag säga och livet är mer än underbart för tillfället - så det är väl inte åldern som gör människan, utan människan som gör åldern?

Midsommarafton har kommit och gått, trevligt som sjutton hade vi! Åt god, god mat och hade mysigt.. var hem till ett par av våra grannar som vi umgås med emellanåt, dem hade midsommarfirande hemma hos sig i år, det var vi fyra och lite fler folk.  Skitroligt var det och Liam höll sig vaken så gott som hela tiden ( otroligt måste jag säga, MÅNGA timmar ) och var på strålande humör, skrattade och tjoade.. halv två på natten ramlade vi innanför dörren här hemma och jag var så slut så jag trodde jag skulle ramla ihop. Det tog inte många minuter så sov vi, hela familjen.. jag vaknade runt 8 på lördagmorgonen, medans lilleman sov till strax efter 9, han var trött.. Kent vaknade inte långt därefter. Det blev en lugn dag för oss, med massa mys, lite utomhusviselse och film.

Igår var vi iväg större delen av dagen, gick långa promenader och shoppade lite.. var bl.a på Babyland och köpte bärsele, hakklappar, skedar osv till lilleman. Jag fick även shoppat lite, bl.a en regnjacka, ( väl behövligt när man ska ut med vovve och hela fadderullan ) tofflor, hygienartiklar m.m.. sen handlade vi lite smått och gott till köket. Kom hem vid halv sex igår kväll, trött som attan och ont i fötterna,haha..  Jag och Liam ska ta en sväng till IKEA en dag i veckan och kika lite, har lite till som behövs handlas hem.

Idag vet jag inte vad som händer, det blir nog en lugn dag med min prins.. vi ska ut på en liten promenad senare, har lite ärenden här och var. Är lite fundersam över vädret, på nyheterna sa dem att det skulle bli fint hela veckan..strålande sol och mellan 20-25 grader var dag. Inget jag märker av härborta iallafall? Jaja, hej så länge!

Vad gör hunden?

Vilket jävla väder vi har idag, rent ut sagt. Det regnar för fullt, blåser och är så grått och trist ute.. var ute på balkongen en snabbis tidigare, och det var allt annat än varmt kan jag meddela.  För övrigt är det bra, har sovit som en gris inatt - vaknade vid 5.3o av Liam som var hungrig, då steg hela familjen upp och det blev frukost för den lille.. sen kilade pappa till jobb och vi mös vidare i soffan. För en halvtimme sen ungefär började ögonen hänga på min lille prins och han började med sina "tröttljud", det är varken skrik eller gnäll - mer långa och utdragna läten tillsammans med några suckar här och där  :)  Provade att flytta över honom till spjälsängen och hann inte ens ge honom nappen innan han sov.. tröttmössa. Själv sitter jag och dricker kaffe, hur pigg som helst.. bortsett från den allmänna tröttheten vs. "segheten" som smyger sig på pga vädret.

Igår var vi ute praktiskt taget hela eftermiddagen, det var fint väder och superskönt med sol och blå himmel. Strax efter 12 gjorde vi oss iordning för lite utomhusvistelse.. var först i valet och kvalet om jag skulle ta med Tasha ut eller inte. Hon låg utfläkt över vardagsrumsgolvet och vilade sig när vi skulle gå ( vi hade varit ute en stund på förmiddagen ) och jag ansåg faktiskt att hon kunde stanna hemma en stund.. inte för egen del, utan för hennes. Hon behöver också lugn och ro ibland, man ( jag ) tänker inte alltid på att hon, precis som vi.. också vaknar när han vaknar, är där när han är ledsen / arg och skriker för kung och fosterland - hon hör honom ju lika mycket ( om inte mer ) som en annan. Så jag ansåg att det nog inte var fy skam för henne att ha lägenheten för sig själv i några timmar, få vila och lulla runt för sig själv i det tysta  :) 

Så det blev Liam och jag ute i naturen, kilade först iväg och hämtade ut mitt paket från H&M, äntligen fick jag mina kläder! Jättefina linnen, kofta och lite t-shirtar till lilleman var det.. sen promenerade vi vidare bort mot en litet skogsområde i närheten där vi bor. När vi varit ute och spatserat i drygt 2 timmar så ringde Kent och frågade vad vi hade för oss och var vi var, själv var han inne på firman.. när vi lagt på så fortsatte vi glassa i solen och när vi gått en liten bit så ser jag en kille komma cyklande en bra bit framför oss, med en stor hund springandes sidan om. Reagerar inte alls på killen utan mer på hunden och tänker " åh, så lik Tasha den är när den springer..." och ju närmare dem kom desto mer fascinerad blev jag, springstilen var slående lik, tungan hängde ut på samma sätt som när hon springer.. tänkte återigen ; " men gud vad lika dem är, fan vad skumt.."  och ju närmare dem kommer desto mer ser jag att hunden verkligen springer mot mig och Liam med siktet inriktat på mig, blir först lite fundersam / irriterad ( för att inte snacka om nervös ) och undrar varför ägaren inte håller sig på andra sidan vägen så att säga, istället för att cykla i världens attack mot oss. Tills jag äntligen ser att det är Kent och Tasha  :)  Därav sprinten mot oss, hon var så glad lilla snäckan.. Kent var redan på väg hem när han ringt mig tidigare och bestämde sig för att komma ut och göra oss sällskap, men inget säger han, toker - överraskning var det och jag blev glad så! Tasha hade legat och sovit när han kom hem från jobb, så nog hade hon njutit av ensamheten.. härligt för henne!

Nåja, nu har jag skrivit en halv roman och absolut ingenting så nu ska jag återgå till mitt kaffe och kiak runt lite, på återseende - tjingeling!

Premiärer.

Igår körde vi lite "premiärer" här hemma.. först testade vi sittdelen till vagnen, satte Liam i insatsen för att se hur det såg ut och hur bra han satt. Över förväntan gick det, han satt väldigt bra måste jag säga.. dock behövs en och annan filt för att palla upp på sidorna, men så duktig han är på att sitta och huvudet balanserar han galant. För övrigt var vagnen intressant, han inspekterade för fullt  :)  Dock väntar vi några veckor innan den börjar användas, men det var roligt att testa. Sedan blev det även premiär för lite smakportion, vi kunde inte hålla oss längre här hemma.. en liten puré med mangosmak provade vi. Till en början var han skeptisk och det blev en del festliga grimaser, det var något helt nytt för honom.. men efter ett par smakskedar så såg han otroligt förväntansfull ut när man höll upp skeden framför honom och åt gjorde han minsann. Vi har ju velat prova ett bra tag nu då han sett så intresserad ut när vi har ätit och hela tiden sträcker sig mot vår mat eller ser på med världens intensitet.  Men det gick kanon, han smakade sig fram i munnen och svalde duktigt - så nu blir det prova sig fram mer och mer för var dag.

Såhär såg det ut när lilleman skulle sitta upp i vagnen :


   
 

Och här har vi lilleman som provar "mat" för första gången :

 
   



Piggelin.

Här sitter jag och är rastlös till max, har världens energi och vill göra något nu, nu - nu! Men det slog mig att klockan inte ens är 8 ännu, så man får väl tagga ner en aning.. Liam sover efter "frukosten" och jag sitter och njuter av lite morgonkaffe. Har sovit som en stock inatt och vaknade inte förrän Kents larm ringde vid 5.30, somnade dock om i samma ögonblick och vaknade till när han pussade mig hejdå på pannan, lilleman vaknade inte förrän 6.45 ungefär, så det blev lite sovmorgon idag. Märkligt att man numera ser allt efter klockan 6 som sovmorgon  :)

Igår åkte jag och Liam hem till Milo, fint väder var det ( äntligen ) så vi gav oss iväg till parken och spenderade några timmar där. Mot eftermiddagen tog vi bussen hemåt, sen blev det en liten promenad ute i fina vädret.. mötte upp Kent när han slutat jobba och handlade lite. Det var tänkt att jag skulle hämta ut mitt paket också ( har beställt kläder från H&M ) , men det var ungefär 25 personer före i kön, så jag tackade för mig rätt snabbt. Får traska iväg och hämta det idag, vill ha mina kläder ju.. hade även fått hem våra foton jag beställt från Fujicolor, så nu ska jag bara köra en runda till med beställning då jag glömde några foton - sen så ska albumet fixas!

Njaej, nu ska jag kolla runt lite här och sen får jag se vad jag och min tulle hittar på idag - förhoppningsvis blir det fint väder så man kan vara ute, ser rätt lovande ut än så länge. Tjingeling!

Gips och skratt.

Helgen bakom oss har varit bra, lugn och skön med lite pyssel och promenader utomhus.. vi har myst massa med lilleman som varit så himla glad hela helgen, han har skrattat och skrattat.. riktigt bebisskratt nu, det låter så härligt att jag nästan börjar gråta. Känsliga jag  :)  Vi har gjort gipsavtryck på hans hand och fot nu.. jätteroligt var det och det blev fint, ska bara slipa till kanterna lite och måla på ett lager till med färg på ramerna så är det klart! Har inte så mycket att tillägga egentligen, så jag slänger in lite bilder från helgen och låter dem tala för sig själv..


     


     


     


Gipsavgjutning :


     
   
 
       


         En slagen hjälte igår kväll   :)                  

    

Some days.

Fy fan vilket väder vi har idag, regnet bara öser ner och det blåser massor.. grått och mörkt är det ute, riktigt " vara - inne - och - mysa - väder ". Tycker synd om min älskling som har legat på ett tak hela dagen och jobbat, han måtte vara rätt blöt nu..  jag och lilleman har inte gjort mycket idag, bara varit hemma och myst. La ut ett täcke på golvet och där har vi spenderat större delen av dagen, lekt och skrattat en massa.. han har börjat vara vaken väldigt långa stunder om dagarna, sover bara korta stunder för det mesta - mellan 30 - 60 minuter och det är oftast en stund efter han har ätit. Med undantag för mornarna, när han oftast äter vid 6-tiden och sedan somnar om i mellan 2-3 timmar.

Roligt att ha honom uppe lite mer, han är så go och glad min lilla prins.. med undantag för igår eftermiddag, då var han en riktig liten suris kan ni tro. Ingenting, verkligen ingenting jag gjorde passade.. mellan klockan 12-16 var han praktiskt taget vaken hela tiden. Han somnade två gånger, för att vakna någon kvart senare och var allt annat än glad.. gnällde om vartannat och skrek på mamma. Nog för att jag älskar att mysa med min kille, men var gång han somnade och jag precis skulle sätta igång med något ( duscha, äta lite osv.. ) så vaknade han och var arg / sur / ledsen.  Gjorde allt för att underhålla honom och korta stunder var han glad och skrattade, men sen passade det inte längre.. ont hade han inte, för det var inte sånt gnäll. En dålig dag antar jag.. värre blev det, sista timmen var han så sur hela tiden och bara skrek.. visste inte var jag skulle bli av till slut och var matt! När han till slut somnade så bara rann allting över, tårarna sprutade och jag bara slängde mig på sängen och kände för att ge upp.. det blir så ibland, man håller allt inom sig så länge för att man inte ska tappa tålamodet och bli arg på sin lilla och då kommer det ut i form av gråt istället. Jag var så himla frustrerad i slutet och ville bara få andas i lugn och ro en liten stund.. när han sovit i cirka 10 minuter ringde Kent, då hade jag precis klivit upp ur sängen med rödsprängda ögon och ett trött sinne. Han var iallafall på väg hem, efterlängtad må jag tillägga  :) Hann njuta av tystnaden och friden i allt som allt 20 minuter ungeför, strax därefter vaknade Liam igen och nu var jag helt färdig.. men min honey kom hem nästan precis så jag tog Tasha ut på en långrunda medans lilleman stannade hemma med pappa. Oj, vad det hjälpte! En riktig powerwalk och frisk luft.. när jag kom hem en dryg timma senare kändes allt bra igen och min gosse var på strålande humör.. pappa - magi.

Men idag är en annan dag, han är på gott humör och likaså jag.. i skrivande stund har han tagit en liten powernap, men jag hör att han börjar vända sig i sängen - så det betyder att han håller på och vakna  :)  Snart kommer även min älskling hem och då är det helg och ledighet tillsammans, underbart! Ha en bra kväll allesammans  - tjingeling!

Foton och det där med pengar..

Nu har jag kommit in i lite morgonstim här, igår och idag har Liam vaknat vid 5.3o, ätit sin välling och fått ny blöja - sen somnar han om så skönt så i några timmar, riktig trötter det där. Jag själv har hållt mig vaken, dels för att jag varit någolunda pigg och även för att det känns så skönt att lulla runt tidig morgon här hemma i godan ro.. Trots att man är lite seg emellanåt så tycker jag det är så mysigt med tidiga mornar, man kan morna sig rejält under tiden lilleman sover och ha lite "egen-tid" i form av en kopp kaffe och lite pyssel osv. Sen när han vaknar, oftast vid 8-9 tiden så är man så gosesugen och känslan när man kikar ner i spjälsängen och möts av hans underbara leende, är obetalbar.

Har fått lite gjort under morgonen, skickat iväg en massa foton för framkallning på fujicolor, kör alla våra digitala foton därigenom.. bra kvalité för en billig peng. Och så kommer bilderna hem i brevlådan inom ett par dagar, perfekt.. Ska knåpa ihop ett litet album inom kort, har valt ut de foton vi vill ha än så länge och dem flesta är framkallade, skickade efter dem sista nu bara. Har även fixat med lite annat nödvändigt, försökt lägga upp någon form av struktur över mina pengar.. budget kanske det kallas? Så att man har lite koll på vad man gör av pengarna.. jag är inte den ekonomiska av oss i detta hushållet kan jag tillägga. Inte så att jag är oekonomisk precis, men lite av en "slösa"  kanske, har en tendens att handla mer än jag behöver ibland, fingrarna kliar lite väl mycket till och från. Dock har det ju förbättras radikalt sedan Liam föddes... men nu köper jag mer än vad som behövs till honom istället, haha - finns något gott i det onda också. Nåja, jag har alltid pengar kvar tills nästa "löning" och som tur är tjänar Kent betydligt mer än mig och är den ekonomiska och lite mer realistiska av oss båda.  Och trots att vi har det gott ställt och kan unna oss vad vi vill ha, så vet jag ju innerst inne att jag behöver skärpa mig lite.. åtminstone ha lite mer koll på var jag lägger pengarna och att det är på saker som verkligen behövs.. resten, ska sparas! Där är väl problemet, jag är ingen "sparare" direkt, det är ju roligare att göra av med pengar, haha.. men nu så, har jag kommit på ett bra upplägg som förmodligen kommer funka. Återstår att se, i månadsskiftet.. om jag några pengar sparat har..

Trist väder som fan är det ute idag och tydligen ska det bli regn regn regn flera dagar framöver, fantastiskt roligt! Eller inte alls.. jag vill ju ut i sol och värme! Nåväl, promenad blir det idag, regn eller inte.. har lovat mig själv att jag ska ut och gå varje dag - oavsett väder. Har hållt det hittills, i en hel vecka ( haha, wow ) har jag promenerat mellan 1 - 1 ½ per dag.. så jag hoppas på resultat, annars blir jag verkligen sur. Men nu ska jag sätta på lite java, är så kaffesugen.. ha det gott så länge!  ;)

Morgonstund.

Godmiddag mina vänner, här har vi varit vakna sedan strax efter 9 imorse.. lilleman vaknade först runt 5.3o, drack lite välling och fick ny blöja, sen somnade vi om några timmar. Mysig morgon/förmiddag har vi haft, lekt lite på golvet och "tränat" nacke + rygg ( på Liam dvs ) .. sedan mös vi i sängen, tittade lite i böcker och gosade med vovven som också ville vara med. Det hela slutade med att både Liam och Tasha somnade, så jag fick flytta över honom till spjälsängen och Tasha ligger kvar, snarkandes. Lilleman sover gott sedan en liten stund, jag ska sortera lite tvätt då vi har tid klockan 17 ikväll... hatar att tvätta kvällstid, men har inte mycket till val. Att springa upp och ner från tvättstugan med Liam är inte alltför lockande, så det är bättre att ta det när Kent slutat jobb. Tänkte även gå en liten runda med barn och vovve lite senare framåt eftermiddagen, hoppas att vädret håller i sig och man kan undvika regn..

Om 3 ½ vecka har Kent äntligen semester, i 4 härliga veckor är han ledig.. såå skönt och mysigt det ska bli! Vi har lite småplaner, men inget avancerat, Liam är fortfarande såpass liten så lite begränsad är man till en del saker. Men det löser sig alltid, roliga saker kan man hitta på ändå  :)  Tanken var ju först att vi skulle åka upp till Västerås en sväng och hälsa på min familj, men det slopar vi.. det blir för mycket krångel helt enkelt. Ta sig uppåt nästan 70 mil mitt i sommaren med barn, hund, vagn och packning funkar helt enkelt inte just nu tycker vi.. så familjen kommer hit istället  :)  Vi ska upp en sväng i oktober när min svåger fyller år, över en helg.. sen ska vi även fira Jul däruppe, så det känns inte alltför farligt att sommartrippen inte blir av. Nästa år, när lilleman är lite större så åker vi däremot.. känns lite smidigare då. Många kanske inte håller med, men jag tycker 70 mils resa i en massa timmar mitt i sommaren, är lite för häftigt för en 3-månaders.  Och hunden vill vi definitivt ha med, men hon ska med i vinter när det är en massa snö däruppe - det blir populärt! Men som sagt, lite småtrippar här och där blir det + besök från Västerås.. jag ska förmodligen upp till Stockholm en sväng också, hälsa på Rebecca och åka på en kryss. Men det ska planeras lite mer, så fort jag vet när mamma o co kommer hit..

Bilder från morgonen här hemma  ;

       



       

BVC.

Jomenvisst, det blev vaccination för lilleman idag  :)  .. men det var inte populärt kan jag säga, läkarundersökningen gick hur bra som helst - doktorn undersökte det som skulle undersökas, tryckte och hade sig ( eller vad man ska kalla det ) och lyssnade med sitt tjusiga stetoskop. Den proceduren var mycket populär hos min lille son, han skrattade och tjoade för fulla muggar och "hoppade" runt ( liggandes dvs ) på skötbordet så vi fick hålla full koll. Han fick beröm också, att han var otroligt stabil för sin ålder, doktorn tog honom i händerna när han låg ner och skulle "dra" honom upp mot sig, så att Liam hamnade i sittande ställning , för att se stabiliteten osv. Och då tar min lilla tulle i för fullt och drar sig själv uppåt ( när han håller i doktorns händer ) och lyfter på huvudet samtidigt - och vips satt han upp, rakt i ryggen och helt stilla med huvudet. Läkaren sa : " Oooj, det var inte dåligt du.. detta har du gjort förr ser jag"  och påpekade att han var imponerad över att han var så pass stark i både rygg och nacke, samt armar.. gissa vem som blev stolt? HAH.. mammas lilla gooose. Vi brukar ju göra så hemma när han ligger ner, hålla honom i händerna och låta honom själv dra sig upp till sittandes, därav hans spontana reaktion idag antar jag. Hur som helst, ska inte traggla om detta mer nu.. tenderar att skena iväg i timmar.

Väl dags för vaccinationen var det ja, strax innan så rotade läkaren runt i Liams mun och redan där började han bli lite kinkig och smågnällde lite. Men det gick snabbt över, tills han fick den första sprutan.. ojojoj, vad ledsen han blev! Han grät så tårarna sprutade och bara skrek, det var lite jobbigt faktiskt - gör ont i mammahjärtat.  Andra sprutan gjorde knappast saken bättre, han grät som aldrig förr och bara skakade.. lilla tulle. Efter lite kramar och gos så lugnade han ner sig och somnade bums i vagnen.. efteråt gick vi en liten runda, mötte upp Kent efter jobb och traskade hemåt. Liam åt och fick ny blöja, sen somnade han.. vaknade för ett par timmar sedan och åt ännu en gång, somnade sen om igen. Han är trött, men ingen feber än, som det är vanligt att dem kan få efteråt.. men det kanske kommer sen. Han har iallafall växt, vår lille prins.. han vägde 5300 och var 63 cm lång  ;)

Kvällen har varit lugn - jag och Tasha tog en powerwalk innan, i drygt 45 minuter, sen har jag bara degat i soffan med älsklingen. Kollat Cold Case och CSI .. ska snart avrunda här och hoppa i säng. Godnatt allesammans!

Liam 3 månader.

Då var det en ny vecka igen, tiden går alltför snabbt ibland, men man hänger med ändå  :)  Idag blir vår lilla prins 3 månader, stora killen.. jag fattar inte var dagarna tar vägen, nog för att jag visste det skulle gå fort, men inte fort. Nåväl, i eftermiddag ska vi till BVC för vägning / mätning osv, återstår och se om det även blir vaccination eller om vi ska dit igen på torsdag, spännande. Ska bli kul och se hur mycket han gått upp i vikt, samt hur mycket han växt.. sist vi var där, för drygt en månad sen - så vägde han 4700 och var 61 lång. Han kommer bli en lång och smal kille tror dem på BVC.. det har han ju definitivt inte fått från mamma och pappa, haha - längden dvs. Mja, smalheten har ju inte fått av mig heller, det måste jag ju erkänna. Han följer iallafall sin kurva perfekt och det känns skönt.. äter som en häst gör han också. Förstår inte var dem gör av allt?  :)

Jahapp.. helgen har varit hur bra som helst, familjen vaknade till slut i lördags och vi gav oss ut på en långrunda, väl hemma ett par timmar senare så lagade Kent mat och sen var det dags för fotboll. Matchen var ju ingen höjdare, men det behöver vi ju inte ens diskutera.. blev bara så besviken, men så går det när man hoppas på för mycket. Igår var det slappesöndag här hemma, vi låg och mös länge med täcken i soffan framför filmer och gosade med lilleman.. mot eftermiddagen drog jag med mig Tasha ut på powerwalk i ca 1 ½ timme - det började ösregna i slutet så vi var lagom torra när vi kom hem, hehe.  När Liam somnat mot kvällen så bäddade jag och Kent ner oss i soffan och körde fimmaraton, ramlade i säng runt halv 1 inatt.. men fick sova några timmar, lilleman vaknade vid 5.3o och var hungrig, sen somnade vi om till strax efter 8.

Nu ska jag kika runt lite här, sen ta mig en kopp kaffe och pyssla lite.. efter Liam vilat sig förmiddagsvila ska han bada :)  Tjingeling så länge gott folk...

Såhär fort går tiden och dem växer såååå snabbt  ;

    

Liam 3 timmar gammal     Liam  3 dagar gammal


   

Liam 3 månader                 Liam 3 månader

Helg.

God eftermiddag, här ligger 3/4 av hushållet och sover - dvs, Kent, Liam och Tasha, och de två sistnämnda snarkar så högt så jag vet inte vad. Kent ligger på soffan och har brett ut sig så till den mildra grad - inte nog med att han ligger på hela långsidan, han har även armarna utsträckta över mer än halva divanen, snarkandes.. Så där kan man kamma sig på en plats  :)  Tasha ligger nedanför, totalt utslagen och snarkar som sagt, hon också. Liam sover gott i sin säng, hör bara smackandet av hans napp i munnen emellanåt.. utöver detta är det tyst och skönt. Men hellre lite "bakgrundsljud" än dödstyst.. :)

Planen idag var utgång med barn och hund ( Jag + Kent också dvs ) men än så länge har det bara regnat en massa, så det lockar inte alls. Förhoppningsvis lättar det om en stund, jag vill så gärna ut och röra på fläsket.. har kommit in ett sånt stim nu att jag bara vill motionera och röra på mig. Men att powerwalka i ösregn, där går nog gränsen t.om för mig. Ikväll blir det iallafall fotboll här hemma ( Sverige - Danmark ) och lite god mat.. Ja, idag ska jag synda, för älskling ska tillaga karré och jag kan helt enkelt inte motstå.

Igår var en relativt lugn dag, jag var hos BM ( Barnmorskan ) på efterkontroll - skulle egentligen varit där för ett par veckor sedan, men tiden fick bokas om. Var lite halvpirrig innan då min ordinarie BM som jag hade under graviditeten var mammaledig för tillfället och av denna anledningen skulle jag få gå till en för mig, totalt okänd människa. Och när det gäller saker som efterkontroller och liknande så är jag inte direkt den som hoppar jämfota av glädje när det är hos en person jag aldrig träffat.. hetsar gärna upp mig lite i onödan också. Men hon var helt fantastisk, jag gillade henne verkligen supermycket.. och allt såg fint ut, så det hela gick kanon! Då var det överstökat..

Resten av eftermiddagen blev det mys med mina pojkar och när lilleman somnat mot kvällningen så blev det filmkväll för mamma & pappa.. men någongång, när vet jag inte och heller inte till vilken film, så måste vi ha somnat - för 5.3o imorse vaknade jag sovandes i soffan och bredvid mig låg Kent. I vanlig ordning kan jag tillägga, vi har en förmåga att alltid slumra till under film nr. 3 eller så och sen sover vi gott några timmar framöver. Liam sov dock fortfarande när jag vaknade, så jag flyttade bara över till sängen och somnade om.. sen fick jag tydligen sovmorgon, för när jag slog upp ögonen vid 9.3o så låg mina grabbar i soffan och mös. Dem hade redan varit vakna ett par timmar  :)

På måndag blir Liam 3 månader, helt otroligt tycker jag ( återigen ) så fort tiden går. Och då ska vi till BVC för läkarkontroll och på torsdag är det dags för vaccination... misstänker dock en liten felbokning. Hans ordinarie BVC-sköterska har varit sjukskriven en tid, så när vi var där sist ( hos en annan sköterska ) så fick han tid för vaccination m.m den 11 Juni - men för någon vecka sedan skickade den ordinarie sköterskan ( som är tillbaka ) hem ett brev, med en tid den 8 Juni för läkarkontroll.. Så jag vet inte om det är vaccination på måndag och dem rört ihop det, eller om vi har två besök på samma vecka.. tveksamt va?
Nu ska jag internetta en liten stund och sedan hitta på något att roa mig med om damiljen inte vaknar inom det närmsta.. vilket jag inte tror, dem sover rätt tungt hela högen. Tjingeling!

Tadaaa..


Lite bilder från lördagen, hemma hos Helene  ;


          

Bild 1 : Arijeta, Linda,Milla   Bild 2 : Linda, Jag, Arijeta   Bild 3 : Linda, Arijteta

      
  
Bild 4 : Annelie, Jag   Bild 5 : Annelie
                  
           

Bild 6 : Arijeta   Bild 7 : Jag   Bild 8 : Linda



Och så lite på min lilla fis :

           

Så var det torsdag..

..och jag har ju inte skrivit på några dagar nu, varför vet jag egentligen inte - har ine känt för det helt enkelt. Det är inte så mycket som har hänt, så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva.. Kent har varit hemma sjuk igår + idag så vi har mest tagit det lugnt, myst en massa med lilleman. I måndags slutade han lite tidigare så vi spenderade eftermiddagen utomhus i det fina vädret, åt pastasallad och hade det allmänt skönt och i tisdags.. minns jag inte? Haha, vilket minne.. eller så var i tisdags vi var ute kanske? Ah, i don´t remember helt enkelt..  :)

Idag har vi iallafall tagit det lugnt, det är ju allt annat än varmt ute, men jag och hunden drog ändå ut på en powerwalk under eftermiddagen som varade drygt 1 ½ timme. Har ( en gång för alla ) tagit tag i fettbränningen nu, så nu är det motion och äta bra som gäller för denna damen.. så hoppas vi på fina resultat!

Annars har vi mest suttit och gått igenom massa papper och lagt upp lite planer för framtiden.. tanken har ju tidigare varit att söka större lägenhet, dvs hyres.. men, ändrade planer nu. Vi bor kvar i denna lägenhet ett tag framöver, iallafall året ut förmodligen då Liam fortfarande är så liten och inte behöver massiva utrymmen ännu.. med detta spar vi otroligt mycket pengar, precis som vi gör nu. Hyran här är ruggigt låg och Kent tjänar väldigt bra, min FP ligger även bra den, och när jag väl börjar jobba igen så är min lön mer än okej.. så vi sätter istället in siktet på att spara en hel del pengar den närmsta tiden för att i framtiden lägga en kontantinsats på en bostadsrätt eller radhus, förmodligen under nästa år.  Eftersom att vi i nuläget får in mer pengar per månad än vi någonsin kan göra av med så är det perfekt att börja lägga undan nu. Sparkonto till Liam ska öppnas också,  vi sätter in pengar var månad.. och så är dem hans när han blir äldre.  Med andra ord, vi har spånat en hel del fram och tillbaka innan vi besämde oss för hur vi skulle gå tillväga.. så nu har man en plan iallafall, lite att sträva efter.

För övrigt är väl allt som vanligt, lilleman är lika go och glad som han alltid varit  :)  Vi har dock bytt ersättning, vi har haft Baby Semp hela tiden, men på sistone har den mer eller mindre runnit rakt igenom honom.. han bajsade i princip vid var mattillfälle, antingen under tiden eller strax efteråt.. löst. Så vi bytte till Nan och den funkar kanon måste jag säga.. magen blev bra nästan omedelbart, härligt med fina resultat. Nu ska jag slänga in lite bilder och sen umgås med min älskling.. tjingeling!