Josefin - Mamma till världens finaste Liam -

Nothing.

Näej - ingen bebis idag heller, frustrerande! Jag blir vansinnig.. kan inte sova heller, vaknade 6.25 och kunde icke somna om, tadaaa! 8 dagar över tiden idag, " suck " - nåväl, det är väl bara att fortsätta vänta, det har man ju blivit bra på dem senaste 9 ( snart 10 ) månaderna, hihi. Nåväl, får se vad som händer idag, kanske försöker ge mig ut en sväng..sticka till stan och kika lite, om jag orkar dvs. Får se vad mannen känner för  ^^ , han sover rätt gott för tillfället - skönt efter en arbetsvecka. Hunden sover också, det är bara jag uppe för tillfället.. la di da. Bläh. Vet inte riktigt vad jag ska skriva ,känns uppgivet.. hatar att vänta. tjingeling!

En vecka över tiden..

Elin : Det var tyvärr ingen sanndröm nej, haha - inga värkar vare sig igår natt eller denna natten. TYVÄRR.

Jaha, här sitter jag ... idag igen. En vecka över tiden idag och jag hoppas, hoppas att han kommer under helgen! Annars blir det besök hos barnmorskan på måndag morgon och därmed tidsbokning på förlossningen, ev. läkarsamtal och igångsättning senare under den veckan / början på kommande veckan. Och det vill jag inte helt enkelt.. jag / vi vill att han ska komma ut självmant, om det nu går - orkar inte med en massa projekt innan. Det känns som ett stressmoment bara.. fast självklart vill vi helst att han ska komma så fort som möjligt. Jag börjar bli uppriktigt less på att vara gravid nu,  dessa dagar med övertid är ju ta mig fan värre än dem 9 månader man väntar - tro det eller ej. Nåväl, nu är klockan lite innan 7 och jag har varit vaken en halvtimma ungefär, ätit lite frukost osv.. vovven sover just nu, men så fort hon vaknar till liv blir det promenad. Man får väl hålla igång så gott det går så att tiden flyter fram åtminstone.. tjingling!

It was just a dream.

Inatt drömde jag att mitt vatten gick, det var mot morgonkvisten för när jag kollade på klockan var den 5.o7 och Kent låg inte kvar i sängen, så jag förstod att han gått upp och rökt innan det var dags att fixa innan avfärd för jobb. Jaja, sak samma - detta hörde inte ens samman med min historia / dröm, jag har en tendens att " gå runt " mina berättelser innan jag till slut kommer till poängen eller kärnan utav det hela. I vilket fall, så drömde jag att jag stod inne i badrummet och det började rinna, rinna och rinna och till slut var det översvämmning i hela badrummet som rann ut i hallen.. mitt i alltihop fick jag jätteont i magen ( i drömmen dvs ) och tänkte att nu är det äntligen dags! Och sen.. vaknade jag och blev grymt besviken, haha! Måste dock erkänna att jag lyfte på täcket och såg efter om där var blött ( man vet ju aldrig ) men det var det såklart inte - det var långtifrån dags för någon bebis att titta ut. Bläh, gott folk, jag är fortfarande gravid.. BF + 6 idag och även den 26 Februari - den dagen jag hela tiden trott att lilleman skulle komma. Återstår och se om jag har rätt, han har 13 timmar på sig att komma, hihi. Nåväl, där var lite mer tjat - tjingeling!


Återbesök och firande.

Allting gick bra hos barnmorskan, bebisens hjärta slog bra i vanlig ordning och mina värden var fina.  Vi pratade lite om allt möjligt och den kommande förlossningen ( som förresten känns oerhört långt borta ) och hur som helst ´, har inte lilleman tittat ut tills dess så ska jag till henne igen på måndag morgon. Hon ska då ringa förlossningen för att ordna tid så jag och Kent får komma dit i mitten / slutet av nästa vecka för ett extra ultraljud och CTG-mätning och så blir det läkarsamtal och förmodligen tidsbokning för igångsättning. Det var iallafall skönt att höra, att hur som helst behöver vi inte vänta alltför länge.. jag tycker mycket om henne, vår barnmorska - hon är underbar. Men jag har fortfarande min känsla kvar, att han kommer den 26, dvs imorgon.. hoppas  att det stämmer! Om inte annat är det ju kul att ha rätt någongång,hihi.

25 Februari var det idag minsann, Jag och Kent firar 1 år tillsammans och Hanna och Björn firar idag sin 2:a bröllopsdag, dvs två år som gifta - STORT grattis till er!  =)  Det bir dock inget ståhej här idag, gå ut och och äta är liksom inte ens aktuellt i nuläget - jag varken orkar eller vågar. Trots att vi gärna vill, men vi tar det en annan dag istället - det enda vi önskar oss idag är att vår bebis tittar ut!  Tjat, tjat, tjat - nu ska jag avrunda här, har inte så mycket mer att bidra med än det vanliga " vänta-på-bebis-snacket ".. tjingeling!

BF + 5

Godmorgon underbara värld, eller något liknande.. det regnar visst ute idag? Så mysigt, om man nu ska stanna inne resten utav dagen, men det ska alltså inte jag ( därav ironin ). Har tid hos barnmorskan 9.3o, eftersom jag så vackert " gått över tiden " så blir det tätare besök för att checka alla värden m.m, var ju där för 5 dagar sedan sist - så det är ju bra att dem håller koll. En lustig sak, eller "lustig och lustig ", men jag ska komma till saken.. när vi plussade, alltså efter att graviditetstestet visade positivt och vi ( Jag och Kent ) hade våran första träff med barnmorskan så skulle vi alltså räkna ut när bebis var beräknad att komma. Detta räknades då ut med hjälp av när jag hade min sista mens och enligt denna beräkningen skulle lilleman ( som vi då inte visste var en lilleman ) födas den 25/2.. alltså idag. På ultraljudet blev datumet sedan flyttat till den 20/2.. som barnmorskan sa så är de så olika vad folk väljer att gå efter, vissa anser att sista mensen är det mest logiska eftersom det bör stämma, andra menar att ultraljudet är det rätta då dem går efter tillväxt m.m. ( Nu menar jag alltså vad den gravida väljer att gå efter, inte sjuvårdspersonal m.m )  Sen är de många som går efter båda två.. jag har ju hela tiden ( sedan flera månader tillbaka ) tippat på att han ska titta ut den 26/2 så det återstår ju att se om jag har rätt.  Nåväl, snart tittar han väl ut hoppas vi  :)

Det löste sig förresten med försäkringskassan, jag fick alla mina pengar + att jag fick lite lön från jobb - så det var en extra överrraskning på kontot. Sånt gillar vi.. nej, gott folk - nu ska jag äta lite frukost och mysa med vovven innan det är dags för MVC.  tjingeling så länge gott folk, ha en bra dag!

Men - brydde jag mig kanske?

Alltså, upptäckte precis en fruktansvärt enerverande grej när jag satte på TV4, jag ville kika lite på That 70´s Show  tills min babe kommer hem. MEN så har dem typ ställt in alla program under eftermiddagen pga "extrasändningar"  från kungafamiljen ( eller vad dem nu babblade om ) och allt detta ståhej beror då på att  kronprinsessan Victoria har förlovat sig med sin pojkvän. Jaha - och? Är det bara jag i detta avlånga land som fullständigt skiter i vilket? Visst - skoj för dem, men inte mycket roligare för dem än det är för andra förlovar sig.. åtminstone inte så himla hysteriskt kul så jag tycker det är okej och låta bli att sända ett av mina favoritprogram.. suck liksom. Larviga jag här, men saken är bara den att jag är såå ointresserad utav kungafamiljen och allt vad det heter.. sure, vi har en kung och en drottning, två prinsessor och en prins - jihaa. Än sen då? Det kliar mig.. dem har förlovat sig, wow - jättekul för dem och Sverige ( uppenbarligen ), men räcker inte ett tillkännagivande och lite enkla "grattis" ? Måste man börja ställa in tv-program? En förlovning gott folk - det är inte så att dem gift sig eller att påven är den blivande maken.. get a grip folk´s.

Frisk luft.

underbart väder det är ute, kom precis hem.. tog med mig Tasha ut i friska luften 1 timme. Det blev 30 minuters promenad och 30 minuter på hundrastgården så att hon fick leka av sig och springa lite. Svårt för mig att hålla igång henne när vi är ute när man har denna mage att släpa på - men kasta pinnar, det kan jag  ;)  Nu är vi iallafall hemkomna, hunden har ätit och därefter slängt sig raklång på golvet.. jag ska pyssla lite med annat och sen vet jag inte, känner mig totalt rastlös trots att jag varit ute en timma. Nåäl, har fått lite mer onda sammandragningar, kände av dem nu när vi var ute - så man kan ju alltid hoppas att något är på gång. Så uttjatat det börjar bli nu.. allt  "hoppandes", men men..tjingeling!


        

Kramp.

Gah, vaknade först strax innan 6 imorse, när Kent skulle iväg till jobb.. var relativt pigg men bestämde mig ändå för att försöka sova ett tag till - mest för vilans skull. Lyckades sova en dryg timma, vaknade till och från hela tiden - men somnade nog om till slut, för vid 7.1o vaknade jag brutalt av att jag hade kramp i vänster vad. Fy fan vad ont det gjorde, flög upp ( så gott det nu går när man är höggravid ) och till slut släppte det.. hade det rätt ofta en period i 7:e månaden ungefär, men sedan avtog det - tills imorse. Så orättvist, jag ska inte ens vara gravid nu! Hihi, så kan det gå.. nåja, 4 dagar över tiden idag, imorgon har jag tid hos barnmorskan 9.3o - kan ju hoppas att det besöket inte blir av. Men det har jag ju visserligen tänkt dem senaste två gångerna, så jag sitter bergis där imorgon bitti - gravid as ever.

Hade dock full rulle här igår, städade hela lägenheten igen ( inte för att det behövdes, men vill man så.. ) och sen bakade jag brownies och en massa småkakor. Hah, har frysen full av allt möjligt nu.. bakverk vs. mat. Det verkar som om det löst sig med försäkringskassan nu, min föräldrarpenning finns registrerad på "Mina sidor", dock är den inte bokförd hos Swedbank - ska kika senareu under dagen. Det löser sig.. tjingeling!

Värdelösa FSK.

Inge bebis idag heller, men det var ju väntat - tror i ärlighetens namn inte att han kommer på hela denna veckan, isåfall under helgen. Nåja, den som lever får se.. den som väntar på något gott väntar aldrig för länge... säger dem ju. Och i detta fall, stämmer det ju helt klart - har inga argument så jag ska vara tyst,haha. Försäkringskassan krånglar också, så jävla typiskt.. jag har inte haft några problem alls med dem tidigare. Men nu, nu ska jag ju ha utbetalning för både havandeskapspenning och föräldrarpenning, och eftersom att det är två olika avdelningar - så skiter sig tydligen allting? Pinsamt för fan, jag förstår verkligen att det finns de som rent ut sagt hatar försäkringskassan - tänk egentligen, du går hemma ( gravid, förälder,sjuk - you name it ) och sköter dina papper perfekt för att få dem pengar du förtjänar och så kommer dem inte? I mitt fall fattas ju hälften av pengarna till utbetalningsdagen ( som är på onsdag ) men jag överlever gott och väl eftersom vi har bra ekonomi överlag och är två stycken, men tänk dem som är ensamma eller inte får några pengar alls bara för att försäkringkassan " har problem " . Inse paniken.. hyra och räkningar ska betalas, mat ska handlas osv osv - och inga pengar finnes? Vad gör dem? Jag bilr så förbannad, det är pinsamt ju - och inga ursäkter är okej enligt mig. Men när dem ska ha sina papper och intyg, då jävlar är det bråttom och bäst före datum finns det alltid.. men vi "vanliga människor" , oss kan man tydligen göra lite hursomhelst med.

Jag blev bara trött, för jag kände på mig att det skulle bli problem nu när det var två olika "penningar" det gällde - och visst fick jag rätt. Men jag lider med dem som kämpar ordentligt med FSK nu, pratade med en tjej som tydligen inte får några pengar denna månaden.. fast hon fick i Januari och allt fungerade då? Det har tydligen blivit "något fel" som dem "jobbar på" för att hon ska få sina pengar så snabbt som möjligt... javisst okej, men vad ska hon leva på fram tills ni jobbat klart med detta då - luft? IDIOTER..

Jaja, nu har jag gnällt..både fått ut frustration över värdelösa FSK och att bebis inte har kommit än.. nu ska jag äta lite mackor och tycka mer synd om mig själv. Bah.. återkommer sen, tjingeling!

2 dagar över tiden..

Ingen bebis idag heller, envis liten rackare det här.. fortfarande har jag dock en massa förvärkar som gör rätt ont till och från - så vi får väl se om det resulterar i något här snart. Vi bara väntar, och väntar.. och väntar - satan vad drygt det är. Vi hann med en liten shoppingtur igår iallafall, fick handlat lite allt möjligt.. hallmatt, tangentbord, örontermometer, köksgrejer och en "liggsits / babysits" till badbaljan - till bebis dvs, skismidig, istället för att bara lägga ner honom i baljan så har man en sits man sätter i först. Med nack och ryggskydd m.m, har sett dem på bild innan men totalt glömt bort att köpa en.. men så snubblade vi över dem igår, perfekt. Sedan handade vi lite annat smått innan vi begav oss hemåt, på kvällen blev det kinamat och film här hemma - mysigt. Idag ska vi bara ta det lugnt, pyssla lite här hemma och hålla tummarna för att lilleman sätter fart.. det var allt för tillfället, tjingeling!

Elin : Believe me, nu har vi testat alla så kallade "trix" här, han får helt enkelt komma när han är redo  ;)

Magbilder.

Lite bilder på magen som tog för cirka 10 minuter sedan, innehåller bebisen som inte vill ut  :)

Vecka 40 + 0 nu, BF + 1


          


                  

Neeej.

Bah, ingen bebis idag heller! Alltså BF + 1 - nåja, så kan det gå, nu ska vi åka iväg och shoppa lite, bl.a en ny hallmatta. Så hoppas jag / vi att lilleman snart får för sig att titta ut innan måndag, det hade ju bara varit underbart. Hepp hepp, ha en bra lördag allesammans, ville bara meddela att läget är "ingenting, haha.. tjingeling!

Beräknad födsel idag.

Den här sajten,  blogg.se verkar ju leva sitt eget liv för tillfället - emellanåt kan jag inte logga in på mitt eget konto och vissa gånger kan jag inte läsa andras bloggar ( som har blogg.se ) , men det sker sällan samtidigt. Skitsida, fortsätter det så får jag väl byta - igen, men orka liksom? Nej, detta får fan se till att funka.

Idag är det den 20 Februari, beräknad födelsedatum för vår lillkille, men han har ( som synes ) inte tittat ut ännu. Dock har jag haft lite onda värkar till och från sedan igår kväll ( även i onsdags kväll lite smått ) som sitter i ryggen och magen, men dem kommer inte regelbundet och det är för lång tid emellan - men förhoppingsvis är det på gång. Annars får vi helt enkelt vänta så fint, ut kommer han ju alltid..  men vi har ju känt lite så, att han förmodligen kanske kommer denna helgen, men vi får väl se - om våra hjärnor ( snarare önskningar ) spelar oss ett spratt eller om bebis är på väg nu äntligen.  Idag ska jag inte göra alltför mycket, orkar inte alls.. vila och mysa med vovven står på agendan för tillfället. Jag är rätt så seg,hihi.

På återseende gott folk, nästa gång jag skriver är bebis ute får vi hoppas - eller iallafall inom räckhåll. Tjingeling!

Dagen före dagen D.

 19 Februari är det idag och imorgon är vår son beräknad att födas, vi får väl se - om han behagar att titta ut inom kort. Var hos barnmorskan idag vid 11.3o, hon tror att det kan vara dags snart.. tog dem vanliga proverna som återigen var perfekta, lillemans hjärtljud slog galant och allt var så bra, så bra. Jag hade nämligen jätteont i ryggslutet/svanken igår kväll och lite onda sammandragningar, som hon ( BM ) tror var värkar, det har även hållt i sig till idag - dock inte lika ihållande och sammandragningarna kommer inte regelbundet. Hon klämde och kände på magen, han är som tidigare - helt fixerad och magen har sjunkit rejält sa hon, han väger omkring 3400 gram nu, jag har även känt mig lite konstig idag.. trött och hängig och även det är ett tecken menade hon på. Summan av kardemumman är iallafall att hon tror han tittar ut snart, det verkar vara på gång iallafall  :)  Vi hoppas att hon har rätt! Det känns lite så faktiskt, som att han kommer snart, eller så är det bara som vi inbillar oss.. men om man ska gå på känsla så.

Det oundvikliga har dock hänt, som jag inte alls har känt av innan - nervositeten, jag antar att verkligheten har kommit ikapp nu. Och som barnmorskan sa, så är det inte alls ovanligt eller konstigt - med tanke på att BF trots allt är imorgon, den dagen vi ( Jag och Kent ) gått och väntat på. Den kändes så avlägsen för några månader sedan, men nu är den alltså snart här.. helt otroligt egentligen. Jag är inte så nervös för smärtan eller så, mest för lilleman - att allting ska gå bra och utan komplikationer, att han ska må bra. Jag är inget nervvrak, långt ifrån - men spänd måste jag säga att jag börjar bli, nu kan det ju liksom ske närsomhelst. Snart är vår pojke här - underbart! Jag har aldrig längtat så mycket efter något..

Uppdaterade ingenting igår, vilade större delen utav dagen faktiskt ( sensation ) - ingen dammsugning eller putsning av lister, haha. Jag tog en lång dusch, rakade benen.. la mig i soffan med chips + cola och kollade på film, det var superhärligt måste jag säga. Det är väl aldrig fel att vara lite utvilad när det väl är dags.. men nu ska jag ta något litet att äta och sen ta det lugnt, igen. Är ändå för trött för att göra något annat.. tjingeling!

Klappat och klart.

NEJ -  ingen bebis har kommit än så jag fortsätter med min städmani i vanlig ordning - har precis legat på alla fyra och skurat vardagsrumsmattan med Vanish så nu är den ren och fin + fri från hundhår som vägrade lossna med dammsugaren. Har även dammsugat och tvättat golven, det behövdes från gårdagens borrande i väggar och grejer..  Kent satte upp hyllorna i v-rummet samt monterade ihop köksbordet och stolarna.. vi köpte ett barbord med 4 barstolar och det är jävla snyggt, älskar det! NU är jag äntligen nöjd och kan slappna av när allting är fixat med bebisens saker och våra möbler, jag fixar inte när saker är halvdant.. jag vill ( tyvärr ) helst ha allting gjort på en gång, ( sällan en positiv egenskap i såna här sammanhang ) vilket oftast är en omöjlighet - men nu är det klart, vi har köpt och fixat allting vi velat ha och det står fint på sina platser. Nojja, nojja.. that´s my middlename. Men nu ska jag spela lite poker och lyssna på musik innan det är dags för promenad med vovven - sen kommer Kent hem   =) tjingeling så länge.

Bilder från ikväll.

Du är på dag 275 av 280. (98,2%).
Du är i vecka 40.
Du har gått 39 fulla veckor och 1 full dag (v39+1).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 20 feb 2009
Du har 5 dagar kvar till beräknad förlossning.



Nya inköp.

Godkväll! Denn söndagen blev hur mysig och bra som helst.. det blev att vi tog en sväng till IKEA tidigare, köpte köksbod + stolar, hyllor till vardagsrummet, sänghimmel till spjälsängen, lite köksgrejer, filtar, kuddar osv osv.. härligt värre. Hem och fixade lite.. sen blev det pizza och film för oss, supermysigt. Kent är ute med hunden för tillfället så jag tänkte passa på att uppdatera en snabbis, sedan blir det film igen innan det är godnatt här hemma. Har haft lite ont i magen idag, vanliga förvärkar men det har känts lite extra och "tryckt neråt" så man kan ju hoppas att något är på gång.. tjatig man blir, men efter 9 månaders väntan är varenda dag seglivad, i promise! Fast att man kanske kan tycka ( som utomstående eller i början av graviditeten iallafall ) att "dem sista dagarna/veckorna blir ju hur lätta som helst att härda ut när man ändå klarat nästan ett års väntan".. HAH! Man blir galen i tell you, galen! Men det var allt för idag - nu ska jag fortsätta mysa i soffan denna söndagskväll..tjingeling!


Sista dagen på helgen..

Jaha,då var denna helgen snart över, fan vad fort det går.. 2 ynka dagar man är lediga tillsammans, känns så fattigt ibland. Men men, sånt är livet! Vi hade iallafall jättetrevligt igår när vi var ut, kom hem senare på kvällen, satte på en film som jag givetvis somnade till, vaknade till då och då..är helt slut om kvällarna emellanåt. Likaså natten till lördag, somnade till mellan 23 - o1 ungefär, sen vaknade jag och var jättepigg igen, vi såg film och la oss vid 3.3o - härliga rutiner man ligger inne med,hah. För övrigt är jag jävla varm hela tiden, it´s driving me crazy..  blir svettig så fort jag rör mig i princip - fast egentligen t.om när jag sitter och gör.. ingenting? Vad jag än sätter på mig för kläder så blir det för varmt ibland, som svallningar.. det är mysigt! Idag vet jag inte vad som händer, har käkat frukost här hemma och städat lite ( chockerande, jag vet ) och sen får vi se.. jag måste nog ut iallafall, annars smälter jag. Behöver kyla, i mängder.. det känns som om det är minst 40 grader varmt i vårat vardagsrum, jag skojar inte. BEBIS - kom ut nu!

Alla hjärtans dag.

Som sagt, Alla hjärtans dag var det idag ja - en rätt så överskattad dag i mitt tycke, själva tanken och dagen i sig är mysig - om man utnyttjar den rätt dvs. Man borde ha alla hjärtans dag varje dag, för det är ju en fin dag i sig - men behövs mer än 1 gång per år.Men överlag tycker jag bara det är en dag då affärerna tjänar en jävla massa pengar på allt som folk handlar.. godis,blommor,kort osv osv.. listan kan göras lång. Och att man absolut ska behöva visa sin kärlek för varenda på en enskild dag är inte heller riktigt min grej, det gör vi varje dag ändå.. det är dem små sakerna som räknas en dag som denna och mysigt kan man självklart ha det på "kärlekens dag", men det behöver ju inte gå till en överdrift då man lägger all sin tid och kärlek på en enda dag. Vi ska iallafall ut och äta tillsammans med Martin och Hanna ikväll, det ska bli trevligt. Passar perfekt en sådan här dag.. missförstå mig rätt, en blomma och att man hittar på något en dag som denna ser jag inget fel i, men dem flesta vet vad jag menar - många pushar det för långt helt enkelt, det har blivit världens hysteri med denna dagen.. vem kan bäst visa hur mycket han / hon älskar sin partner ? Många har nog missat tanken med detta överhuvudtaget.. en mysig dag tillsammans med dem man älskar är det bästa, 14 februari som 14 augusti :)  Men vad ni än gör idag gott folk, så hoppas jag ni får en fin dag, för det ska iallafall vi ha.

För övrigt är det en riktigt fin dag idag, solen skiner och det är bara underbart.. vi var ute på en promenad med hunden imorse och det var skönt, a perfect day. Nu saknar jag bara lite vår här..

6 dagar kvar tills lilleman är beräknad att komma nu då och inte en bebis i sikte, han får gärna komma idag - det hade ju varit den ultimata alla hjärtans dag - presenten om något. Men jag mår hur bra som helst och vi tar det med ro, han kommer när han kommer.. nu har vi förresten hämtat vagnen, det gjordes igår eftermiddag och Kent monterade ihop den så fort vi kom hem. Så nu står den här i vardagsrummet och den är fin - vi älskar den! Perfekta färger och den är stadig med mycket utrymme.. nu fattas det bara en bebis där i =D

That´s it, ha en underbar kväll hur ni än spenderar den och håll tummarna för att vår bebis tittar ut snart!

One week.

En vecka kvar idag, dagarna går undan vill jag lova.. har varken orkat eller velat uppdatera något, har inte haft så mycket att säga och har helt enkelt inte suttit här så mycket. Hur som helst så är allting bra, magen sjunker mer och mer, förvärkarna håller i sig ( men eskalerar inte som jag vill, hihi ) och snart är han här, vår fine prins. Ska iväg och träffa Kent när han slutat jobba idag, vi ska hämta barnvagnen som äntligen kommit - underbart ! Det var väl allt för idag, nu ska jag ringa lite samtal och sedan blir det duschen - ha en trevlig helg allesammans och "glad" alla hjärtans dag, eller vad man säger?  tjingeling!

Jaha..

Tjohoo, eller nåt.. what can i say, what can i say - ingen bebis så långt ögat kan nå, dock bara 9 dagar kvar nu, helt otroligt så fort tiden går, dagarna bara svischar förbi. Så oavsett om det blir på den aktuella dagen eller efter, så är han snart här hos oss - det kan inte bli mer underbart än så. Idag har jag tagit det rätt lugnt, skurat dörrlisterna i badrummet och köket + tvättat skåpluckor, could´nt help myself. För övrigt har det varit lugnt.. bakade lite igår och hade mig på eftermiddagen/kvällen.. har fortfarande en massa förvärkar och sov rätt dåligt inatt, men det är också det enda.  Har inte å mycket annat att säga just nu, orkar inte sitta här längre då magen strejkar för mycket, eller bebisen snarare :) tjingeling.


Another day.

Jag har absolut ingenting att skriva, ville mest bara visa att jag lever. Kent är hemma från jobb idag, krångel med magen - går tydligen magsjuka på hans jobb, myspys. Vi har då inte gjort mycket.. bäddat ner oss i soffan och kollat på film ungefär, skönt med en "bara - vilo -dag " faktiskt, jag har rätt svårt att för att klara av sådant när jag är ensam hemma. Då blir det alltid att jag rensar i hundraelva lådor / skåp och städar badrummet med en tandborste - i stora drag. Men med honom hemma blir det mycket lättare, jag slappnar av på ett annat sätt.. mycket beror nog på att dagen inte känns så lång pga sällskapet och väntan inte lika dryg. För övrigt blev jag postivt överraskad i förmiddags, loggade in på "Mina Sidor" inne på FSK, och dem hade redan registrerat mitt kontonummer inför kommande utbetalning, wow liksom.

Telefonen ringer, inboxen på mailen är överfull var och varannan timme, mobilen sms- piper med jämna mellanrum.. det märks att beräknat födelsedatum för lilleman närmar sig, sakta men säkert. Folk undrar hur det är, önskar lycka till osv osv.. såna småsaker ( egentligen stora, men ni förstår poängen ) som gör en väldigt glad. Nåväl, snart är denna veckan slut och det är helg igen, förhoppningsvis har vi en liten son tills dess - om inte, så ska vi förmodligen ut och äta på lördag. Inte just för att det är alla hjärtans dag utan för att det är något vi brukar göra ganska ofta oavsett vad det är för dag. Det är mysigt helt enkelt och ett fint och trivsamt sätt att umgås på - i synnerhet nu i slutet när man inte orkar så mycket annat ändå. Här hemma har vi alla hjärtans dag varje månad, hihi.. och det är väl så det ska vara, tycker iallafall  jag.

Nåväl, nu ska jag kika vidare här - se om jag hittar något intressant, känner dock för att baka.. något med en massa choklad, är sugen. Vi får väl se hur det blir med den saken.. det har börjat snöa ut förresten, ser jag nu - lite tråkigt, jag som längtade så efter vår och lite värme. Så kan det gå :)   tjingeling.

FSK.

Då var det måndag igen och med det en ny vecka, en ny vecka som gravid och alltså - en ny vecka utan bebis. SUCK, vad det inte är roligt längre känner man emellanåt - man gör ju liksom inget att annat än väntar. Vi vill ha ut honom, så himla mycket ju! Nåväl, nu var vi där igen ( vadå vi , jag - inte ni , haha.. ) han kommer när han kommer, återigen. Har fortfarande sammandragningar/förvärkar, men har ännu en gång sovit gott inatt .. kisspauser i vanlig ordning, men jag somnar om lika snabbt igen. Drömde inatt att min slempropp lossnade ( intressant, jag vet ) och när jag vaknade trodde jag nästan att det var på riktigt, innan hjärnan hinner koppla att man faktiskt ligger kvar i sängen och alltså - bara drömt. Typiskt.. haha.

Klockan är inte mer än strax före 11.3o - jag har varit ute på en långpromenad med vovven som varade cirka 50 minuter, ätit frukost, ringt Försäkringskassan och bett dem uppdatera mina uppgidter på Mina Sidor. Det är nämligen så att i samband med min begäran om havandeskapspenning så fyllde jag i vilket kontonummer jag ville ha ersättning insatt på, men detta har ändå inte registrerats utav FSK - vilket resulterade i att jag förra månaden fick en utbetalningsavi och därmed fick traska till banken. Inte hela världen tycker många, men jo - när jag faktiskt fyllde i uppgifterna redan i början av oktober och dem ändå inte kan lösa det t.om slutet av Januari, skrämmande. Fick imorse tala med en underbart snäll man från FSK ( dem är mycket lättare att prata med än dem sura klimakterie-kärringarna ) och förklarade då att jag att jag var beräknad att föda inom 2 veckor, dvs i samband med utbetalning från FSK och att jag inte alls var sugen på att traska till någon bank för att ordna med pengar, vare sig som höggravid eller precis efter en förlossning. SJÄLVKLART inte tyckte han och bad om ursäkt för felet och förstod faktiskt inte varför detta inte blivit gjort, men självklart skulle han se till att det löstes omgående. JA - sån respons gillar vi! Ärligt talat, kan ni tänka er en gammal kärring från försäkringskassan ge mig samma gensvar? Eh nej, i don´t think so.

Jag ska egentligen inte klaga, för jag har haft sån tur med Fsk, fick min havandeskapsledighet beviljad nästan 2 månader innan det var dags, jag har inte haft några problem med vare sig papper eller utbetalningar.. men det hade ju ändå varit så mycket smidigare att få sina pengar influgna direkt på kontot .  Jaja, nog om det.. nu ska jag snart lägga mig i soffan och kika lite på tv, eller se en film.. på återseende.

Taadaaa.

Ja,jag har inte orkat uppdatera vidare mycket här inne under helgen, har för den delen inte suttit här så mycket - man har väl sina dagar i guess. Iallafall, ingen bebis än som synes.. hade enorma förvärkar natten till lördag som höll i sig ganska länge och jag trodde aldrig att dem skulle gå över eller att jag skulle lyckas somna. Ett tag var jag smått övertygad om att han var på väg, men det avtog till slut och jag somnade. Vaknade på morgonen och allt var "som vanligt" igen.. hade fortfarande en massa sammandragningar, men det är liksom inget nytt - det har jag ju var dag, så. Vi gick ut på en promenad med hunden igår eftermiddag, 1 ½ timme ungefär.. och när vi kom hem så satt jag i soffan och kikade lite på tv, lägger händerna på magen och bara "vad fan nu då...", jag tyckte den både kändes och såg konstig ut. Sa till Kent " du, tycker inte du magen ser helt konstig ut " varav han bad mig ställa mig upp och så säger han " jo, den har ju sjunkit rejält ser jag nu " och det såg jag ju själv då. Det måste ha skett under promenaden, för den såg inte ut så innan och skillnaden på kändes och syntes... kvällen avslutades iallafall med att vi lagade god mat och såg på film. Jag har sovit gott två hela nätter i rad, sensation gott folk.. får se hur länge det varar. Mår bra för övrigt, har fortfarande lite förvärkar då och då och ont i fogarna, vilket är mindre mysigt, men - jag överlever. Bild kommer också.. och ja, jag älskar mina rosa snobbenbyxor, dem har hängt med under hela graviditeten och dessutom på nästan varje bild har jag upptäckt - haha, men dem är såå sköna! Fick dem av mamma i början av graviditeten och dem är väl använda sedan dess.. lätt dem bästa mysbyxorna jag har haft under denna resan, tillsammans med mina gråa mamma " mjukisbyxor " - dem är också helt suveräna. Så - nu vet ni det, bara därför att.


Du är på dag 268 av 280. (95,7%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 1 full dag (v38+1).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 20 feb 2009
Du har 12 dagar kvar till beräknad förlossning.



Lucky me.

Öh, godmorgon? Jag vaknade strax innan 6 idag.. morgonstund har guld i mun. Nej - men skämt åsido, jag har sovit så förbannat skönt, sedan drygt 22-tiden igår kväll. Däckade då totalt i soffan, vaknade till vid 1-tiden av att jag var ensam kvar i soffan och Kent flyttat sig till sängen.. upp på toa och tillbaka till soffan igen. Måste ha slocknat direkt för vips så var det morgon - fan vad härligt,  det mina vänner - händer inte ofta! Jag sover för det mesta i soffan numera, för det är konstigt nog det stället där jag får mest sömn, får så ont i ryggen av att ligga i sängen och jag bara vaknar konstant - flera gånger per natt. Somnar jag i soffan så vaknar jag oftast bara en gång ( av kissnöderi ) och somnar om i ett andetag igen, medans jag i sängen vaknar runt 4-5 gånger av att det är obekvämt, varmt, jag är kissnödig, lilleman bökar osv osv - listan kan göras lång. Längtar till den dag kroppen är ( så gott som ) "normal" igen och jag kan sova gott i en säng.. Visserligen fortsätter man/vi säkerligen att vakna nattetid, men då utav bebis och inte pga min mage / kropp inte klarar av att ligga i en säng som normala människor. Soffor i all ära - men jag hoppas på lite sängsovande inom en snar framtid. Jaja, det var väl allt jag hade att gnälla om idag  :)  uppdaterar kanske senare under dagen.. nu är det frukost och jag ska uppdatera mig i lite bloggar som jag ännu inte läst - tjingeling för now.

TACK för alla fina kommentarer ni lämnar!

"Kollage"

Samlade ihop lite bilder jag rotade fram i datan på magen under graviditeten, så jag tänkte slänga ihop dem i ordning för hur den växt så att säga..  Det börjar med vecka 17 och slutar med vecka 37..


Visst ja!

Javisst ja, den 5 februari är det ju idag, datumet då Kent tippade på att lilleman skulle titta ut - verkar som om han har fel dock, för det blir nog ingen unge idag - haha. Man kan ju alltid hoppas, men nej - oddsen är nog små. Nu är det iallafall "bara" 15 dagar kvar till beräknad födsel och jag är i vecka 37 + 5.. hoppas tiden går undan nu och att han kommer snart ! Här har dagen för övrigt gått undan, jag har städat och haft mig ( what a surprise ) .. fixade om lite i köket, rensade garderoben återigen, städade undan lite på balkongen osv osv. Har även hunnit med att handla, gått långpromenad med vovven och tvätta några maskiner i tvättstugan - ska snart ut med monstret här igen trots att hon vilar så sött just nu. But i have to, sen ska det dammsugas och fortsättas med tvätt. Innan jag avslutar kommer en ny magbild som Kent tog igår kväll ;



Rain.

Vilket skitväder det är här idag, regnar för fullt och ser alltmänt trist ut.. visserligen är det kolsvart ute så jag ser ju inte mycket - men av det lilla jag ser så, fy fan. Tack och lov behöver man ju inte gå ut, mer än med vovven..tycker synd om Kent, som ska ligga på ett tak hela dagen - bläh. Jaha ja, här sitter jag - pigg och med förvärkar ( i vanlig ordning med andra ord ), har dock sovit väldigt gott! Vaknade bara en gång vid 4-tiden av att jag var kissnödig,  som annars så skedde toalettbesöket per automatik och sedan sov jag hårt igen - skönt att det går på rätt håll ibland. Ska bädda ner mig i soffan nu med lite frukost, på återseende.. tjingeling!

Trööt,tröttare,tröttast.


Allting gick bra hos barnmorskan idag, i vanlig ordning med andra ord.. blodprov,urinprov + blodtrycket var fint och vi fick höra lillemans hjärta slå ännu en gång och det var perfecto. Pratade en liten stund med barnmorskan och hennes "bredvidgångare" som hon hade med idag - en läkarstuderande som var jättego. Tog en promenad efteråt och Kent "dumpade" av mig utanför affären och stack vidare till jobb.. jag handlade lite grejer till att göra lasagne ikväll och sen traskade jag hemåt. Blir inget baka idag kan jag säga, är trött som fan och ska bara slänga mig i soffan igen och göra ingenting. Orkar inte ens dammsuga, och är det illa, haha - dammsugaren is my best friend. Jaja, hejdåå!

Sleep.

Gutenmorgen, här sitter vi - hela familjen och vaknade för en dryg timma sedan. Kent är ledig på förmiddagen för vi ska till barnmorskan klockan 1o, förhoppningsvis är det sista gången! Annars är det tid igen den 19, dagen innan lilleman är beräknad att komma. Jag har för övrigt sovit som en jävla kratta inatt, vaknat 11 gånger och inte kunnat somna om - la mig vid 1-tiden, men vaknade var tionde minut fram tills 2.3o då jag inte pallade mer - gick upp och tittade på tv, somnade till slut i soffan, varav jag vaknade vid 5:15 igen och kunde inte somna om - döda mig någon! Måste väl ha slumrat till trots allt, för jag vaknade strax innan 7, Kent likaså.. så på det stora hela har jag väl sovit omkring 4 timmar? Tjohoo! Men jag är relativt pigg trots allt... tacka fan för det. Bara det inte blir fler besök än den 19 är jag nöjd..

Det blidde ingen bakning igår, jag pysslade lite här hemma och sedan la jag mig i ett bad och läste min bok.. sedan färgade jag äntligen håret! Så skönt det var.. utväxten var ju liksom ett faktum, vare sig man ville eller ej. Jaha, barnmorskan idag som sagt, ska traska iväg och handla lite efteråt ( blir kanske bakning idag ) och Kent ska till jobb - blä, hihi. Men nu ska jag äta lite frukost.. uppdaterar senare, tjingeling!

Löpning.

Här sitter jag med en kopp thé, sov som en prinsessa  - tills jag blev väckt av mobilen som ringde 8.45 ( tack Rebecca, haha ) vilket dock bara var bra, för jag steg upp ganska snart. Ut med vovven direkt, som förresten löper.. hon började blöda igår. Märkte det under dagen när jag kom hem från affären, vi har ju väntat ett tag nu för vi vetat att det är på gång pga hennes lite udda beteende på sistone. Och som sagt, igår när jag kom hem så upptäckte jag att det var en hel del blodfläckar i hennes bädd, som tur var ( tur i oturen ) hade hon inte hunnit bloda ner någon annanstans - så jag hann få undan mattor och dylikt. Så nu går hon runt här med ett par avklippta kalsonger och binda, ahw - hon är så himla söt, och tack och lov besväras hon inte av det, hon försöker inte få av sig det eller så - utan sover så gott för tillfället. Men man tycker synd om henne trots att hon mår bra, aptiten är som den ska och så - men hon är lite "off" , sover mest och lite nedstämd, som hon blir när hon löper. Lille tulla.. jaja, nog om det nu för faaaen.  Har en tendens att vara långrandig.

Sov som sagt gott här på morgonkvisten, somnade nog inte till rejält förrän vid 3.3o inatt.. vaknade om vartannat av förvärkar och sammandragningar - inget sensationellt, men dock. Sov i soffan, låg där från början eftersom Kent gick och la sig tidigare än mig och jag skulle se tv, men jag somnade med täcke och hela alltet framför tv:n. Vilket passade mig bra, för soffan är snällare mot min rygg än sängen för tillfället + att jag alltid har ett helvete ( rent ut sagt ) när jag ska upp ur sängen för att kissa på natten, soffan är då bättre - för den är högre och hårdare. My godness , vad detta måste vara intressant!  Jag bara svamlar iväg.. är iallafall realtivt pigg idag, så nu jävlar ska det färgas hår - har dragit på det i en vecka nu och fortfarande inte fått tummarna ur röven. Ska eventuellt baka också ( om jag orkar ) - chocolate chip cookies heter kakorna. Jag prenumerar på någonting som gör att jag får hem en bunt med 30 receptkort var 3 :e vecka ungefär , på allt mellan himmel och jord, underbara recept på mat, bröd, pajer, kakor - you name it! Detta är då chokladkakor med vit choklad i som jag tänkte prova mig på.. bara för sakens skull. Måste ju få dagarna att gå nu i slutet, hihi.

Nu ska jag kika runt lite här och där på internettet och sen ska jag sätta igång med någonting - tjingeling!

Uppdatering.

Hihi, här finns inget att bli nervös över ( Hanna ) , han har ( tyvärr kan man kanske säga ) inte tittat ut än. Jag har bara inte suttit vid datan något knappt denna helgen, varken haft ork eller lust och har tappat bloggkänslan lite.. men jag ska försöka mig på en uppdatering ändå, om än tråkig. Vi har haft en lugn och skön helg, jag har varit - och är fortfarande lite, förkyld - så vi har myst rätt mycket här hemma med undantag för vissa rundor ute. Igår fick vi besök, utav Kents moster och kusin - jättetrevligt var det, fikade och pratade bort några timmar den söndagen. Annars är det bara bra, är som sagt fortfarande lite förkyld, täppt i näsan och trött.. har haft en hel del förvärkar/sammandragningar i helgen, det har blivit en massa vila. Jag ska se om jag orkar färga mitt hår idag, känner mig helt orkeslös för tillfället - har visserligen inte kommit igång ordentligt, så förhoppningsvis beror det på det. Annars blir det lugnt, har lite smått att pilla med, men inget avancerat.. ska lulla runt här hemma i min egen takt fram tills älskling kommer hem - jeeeij !

Ska nog ta en promenad med vovven lite senare, det är fint väder idag och rätt frisk luft.. bla bla, tantvarning. ÅH, jag vill bara att han ska komma nu! Vi sa det igår, att nu går man mer eller mindre bara och väntar dag ut och dag in.. kanske idag, kanske idag... men icke någon bebis än. Vi längtar båda så mycket efter vår lille pojke, helt otroligt här det.. vill bara ha honom här hos oss. Lille tulle.. men man får ge sig till tåls, han kommer när han kommer, hoppas dock att Kent har rätt och han kommer lite tidigare, jag tippar ju på tvärtom - kommer säkerligen gå över en massa dagar, bara för sakens skull. Hoho, njaej.. men nu är det iallafall bara 18 dagar kvar så nedräkning pågår rejält här hemma kan ni tro, så vare sig han kommer innan eller efter BF så är han snart här hos oss  :o)  vår prins! Som vi längtar efter dig..

Men nu ska jag avrunda här, det skenar alltid iväg alltför mycket och jag skulle säkerligen kunna skriva ett miltals inlägg om vår efterlängtade son och allting runtomkring detta. Men det är nog rätt uppenbart, det vet ju alla som en gång varit gravida - och resten kan ju mer än väl tänka sig.  Jaa... ha en bra dag allihopa, nu ska jag fixa lite att äta här och sen får vi se vad jag hittar på - känner lite energi komma nu,sakta men säkert - tjingeling!