Josefin - Mamma till världens finaste Liam -

Helgen som varit.

Nu var denna helgen snart till ända, och fort har den gått!

I fredags åkte jag och Liam hem till Milo på morgonkvisten och umgicks med henne och barnen, Miranda var i skolan men henne hämtade vi upp senare på dagen och traskade mot Emmaus.. senare på eftermiddagen kilade jag och lilleman iväg och shoppade lite kläder och annat nödvändigt. Vi ramlade innanför dörren här hemma strax efter 17 på kvällen, då var Kent redan hemma - vi fixade lite god mat och när lilleman somnat var det film och lite gott för oss resten av kvällen.

I lördags var vi på dop, Katarina och Lies son Theodor var den som hade äran - jättefint dop var det och den lille grabben är ju bara så gudomligt söt så man smälter på 2 röda, helt otroligt! På kvällen var det dags för denna mamman att vara lite barnfri, så jag åkte hem till Anneli för vi skulle ut "festa" lite - skitroligt hade vi! En,två eller fler öl slank ner och lite annat på det, en massa prat och skratt - väldigt lyckad kväll. När det var dags att röra sig hemåt mitt i natta så var hennes sambo Micke gudasnäll och körde mig hem.. passade på att gå ut med vovven en snabbis så hon fick kissa och efter det slocknade jag rätt snabbt.

Och idag, söndag, så har vi tagit det rätt lugnt, jag mår hur bra som helst bortsett från att jag har varit himla seg och dagen inleddes med en halvjobbig huvudvärk, men den försvann efter lite kaffe och frukost. Jag steg ändå upp strax efter 9, så det var en lagom sovmorgon och man missar inte halva dagen.. Dagen har vi spendrat ute med lilleman, tog med oss lite bröd och rörde oss mot vattnet för att mata fåglarna ( svanar, änder m.m ), supermysigt. På hemvägen kilade vi inom puben och köpte med oss pizza hem, flottigt värre.. precis som det ska vara en söndag efter fart och fläkt. Och ikväll ( när lilleman sover ) så blir det film :)

   

  

  


Zzzzz...

Måååh, här sitter jag och sträcker på mig, vi har nästan precis vaknat.. men knappast för dagen, vi har varit uppe en gång tidigare idag. Liam vaknade strax före 5 så det var bara upp och hoppa, inga problem numera då det blivit en vanesak - det är inte ens lönt att vara morgontrött här hemma,det kommer man inte långt på - haha! Hur som helst somnade han igen strax efter 7 och för en gångs skull passade jag på att lägga mig samtidigt för att vila lite, och jag somnade visst - fy fan vad utvilad jag känner mig! Trots att jag sover bra på nätterna så gjorde detta gott, kanske borde försöka vila lite mer när lilleman ändå gör detsamma - så blir dagarna inte så långa och man har mer energi.Tänker jag..

För övrigt så ger jag mig angående julpynten, det åker upp idag! Ja Petra - du fick rätt :) Hon var övertygad om att jag inte skulle kunna hålla mig tills på söndag, och visst fick hon rätt.. så det blir lite dammning och putsning i fönstrena osv senare, sen åker ljusstakarna upp. Jag kan inte hålla mig längre, det är ju mysigt!Men först ska jag dricka lite kaffe och fixa lite annat.. lilleman springer runt här i sin gåstol och pratar för sig själv, vad han säger är för mig en gåta :) Han skrattar och tjoar, så roligt har han utan tvekan..

Nu ska jag läsa mina favoritbloggar och sedan pyssla lite här hemma och gosa med min son, tjingeling!


Eeeeemil!

Idag har vi bara tagit det lugnt! Lekt en massa, leksakerna har varit spridda över hela lägenheten ( utan övedrift ) och Liam har tagit sig fram och tillbaka genom att krypa,klättra och gå med stöd av möblerna. Rotade fram julsakerna för och se så allting fungerar - och det gjorde det, tänkte pynta med lite ljusstakar osv på söndag när det är första advent.. när brukar ni börja med jylpynten? Det blir sparsamt med pyntandet här hemma i år, eftersom att vi är bortresta över julen känns det inte så viktigt med världens ståhej.. men ljusstakar, lite ljus osv  :)

Nu har jag inte så mycket mer att tillägga ( är reklam på Navy CIS ) så jag slänger in lite nya bilder på lilleman som jag tagit idag :

Lilleman klockan 6 imorse, Emil i Lönnerberga tittar han på :

   

Min lille prins ute och spatserar i köket :

 


Sitter på spänn..

.. mer eller mindre, jag har precis lagt Liam i sängen - han gäspade och kliade sig i ögonen så det kändes ganska mycket som om det var dags för en liten vila. Än så länge är det tyst ifrån sovrummet, men av erfarenhet vet jag att han är rätt glad för att böka runt innan han kommer till ro, så det kan bli ett par vändor in och ut innan han somnar. Nappen spottas ut, kuddarna hamnar fel, sänghimmeln dras ner i sängen osv osv.. så han brukar "ropa till" ett par gånger innan han kommer till ro. Jag sitter här och lyssnar efter honom, men det är tyst,så tyst.. så kanske somnade han direkt. Mycket möjligt, han var väldigt trött..

Annars är allt bra med oss, helgen har varit lugn och skön.. vi har varit iväg lite, handlat kött för månaden och lite annat nödvändigt, haft lite besök och bara myst med lilleman. Kent är på jobb nu och om Liam nu somnat så ska jag passa på att äta frukost och fortsätta på min braiga bok som jag lånat på biblioteket.. sen får vi se vad som händer resten utav dagen, vi ska iallafall iväg och köpa blöjor samt ta en vända in på apoteket för att köpa alvedon till lilleman. Han har 3 ( !!! ) tänder som är på väg nu, vilket kanske inte är så mycket i sig, men han får ju så ont - så det är jobbigt för honom och ont gör det. Det brukar hjälpa med lite alvedon till natten.. annars är jag lite sugen på att hitta på något, men vad vet jag inte ännu. Vi får se, något brukar man lyckas klura ut!

Nej, nu är jag ganska säker på att han sover, så jag ska slänga ihop lite frulle och jäsa i soffan en stund.. sen ska jag nog rota bland våra julsaker i skåpet  :) Dem ska snart upp ju, woho! Det är så jäkla mysigt..

Katastrof!

Åh, vilken inte alls rolig eftermiddag jag har haft! En ordentligt gnällig och sur son bjöd slutet av denna dagen på, ingenting ( då menar jag ingenting ) passade herrn - bakgrunden till allt detta var såklart övertrötthet. Han vaknade 5 imorse och har endast sovit middag under cirka en timme under hela dagen.. bortåt eftermiddagen började han bli trött och jag jublade inombords - pga att jag själv var riktigt sjukt trött och bara ville sova en stund. Så för ovanlighetens skull bäddade jag ner mig i soffan när han somnade, och hann precis slumra till när han givetvis vaknar ( om han ens sov från början ). Sen började krigandet..

Jag kämpade och kämpade med att få honom att sova, och detta enbart för att han var jäkla trött, men av någon anledning verkar det som om det är svårare att få dem och sova ju tröttare dem är? Till slut tog jag upp honom och bäddade ner honom hos mig i vår säng, det brukar alltid funka när inget annat går.. men icke. Det bökades, gnälldes och skreks. Mat skulle han inte ha, blöja byttes, provade att sjunga/vagga/klappa på, leka,busa - you name it! Men inte då.. Bad till högre makter att han skulle somna, men det var inte en jävel som lyssnade.

När Kent kom hem var jag så trött och frustrerad att jag bara ville ruttna ihop i en hög och dö - ungefär så kändes det. Jag har varit vaken sedan strax före 5 och underhållit en vild liten grabb och när jag för en gångs skull känner att jag också skulle kunna tänka mig en tupplur ( när han sover ) så bara skiter sig allt..totalt. Helt bisarrt! Nåja, när Kent kommit hem så drog jag för gardinerna i sovrummet och släckte ner totalt, sen bäddade jag ner mig i sängen och vilade - GUDOMLIGT! När jag steg upp igen hade han lagat mat och tagit hand om lilleman, som äntligen var redo att vila - och han sover ännu. Jag är totalt slut i huvudet och kroppen, ögonen svider och jag känner mig som ett roadkill - tänk som dem små liven kan slita ut en  =) Nu ska jag bädda ner mig i soffan med min gubbe och mysa framför tv:n. Trevlig helg allesammans!

Julen är bokad.

Såja, nu är våra tågbiljetter till Jul bokade och klara, den 21 December åker vi upp till Västerås ( till min familj ) för att fira jul och kommer hem den 27 December igen. Ska bli skönt att komma iväg lite, det är otroligt mysigt med jul och däruppe kan man nästan alltid räkna med en massa snö. Vovven ska självklart också följa med, tacka vet jag att SJ har djurvagnar.. och detta blir vår första jul med Liam  :)  I fjol låg han fortfarande i magen och växte för fullt.. det ska bli så härligt kan jag säga! För att undvika krångliga tågbyten osv så tar vi tåget direkt till Stockholm och blir hämtade med bil där, det underlättar allting betydligt så slipper man kånka av och på med all packning osv under tidspress.

Just nu sitter lilleman och leker samtidigt som han kikar på barnkanalen, det gör han var morgon - men hans två favoritprogram är slut för dagen så intresset börjar minska märker jag. Jag är redan påklädd och fixad, sitter och dricker lite kaffe just nu och ska snart göra iordning Liam.. vi ska strax iväg och handla lite samt gå ut med vovven. Jajjemän, här är vi uppe och flänger redan på småtimmarna så vid denna tiden brukar vi vara redo att sticka iväg ( oftast ).. det är skönt att handla tidigt på morgonen tycker jag, affären öppnar redan 7 - så då slipper man trängas med alla galningar. Ibland beter sig folk som om det är det sista mjölkpaketet eller falukorven på jorden, så dem ska minsann se till att komma fram först.. helt jävla hopplösa är vissa alltså.

Nu ska jag avrunda här och leka lite med min prins innan vi gör oss redo att sticka.. tjingeling!

Skit också.

Jaha, jag hade skrivit ett relativt långt inlägg och så kommer jag givetvis åt en knapp, och hela skiten försvann - toppen! Chansen att jag lyckas återskapa allt jag skrivit, är ju väldigt liten.. så nu bara vräker jag ur mig vad jag kan minnas var såpass intressant att jag skrev ner det i förra inlägget. Hur som helst glömde jag visst uppdatera igår, eller glömde och glömde.. det är väl inte det första man tänker på när man har en stund över direkt. Hur som helst, igår var jag och lilleman hos Milo och barnen - jätteskoj var det och lilla Benjamin är såå söt!

Idag har vi tagit det rätt lugnt, jag har städat lite medan lilleman sov förmiddagsvilan och sen passade jag på att rensa bland hans kläder - bort med alla kläder han växt ur och ner i källaren. Efter lunch gav vi oss iväg ut, handlade lite och ordnade en del ärenden, sen kilade vi hemåt och dumpade av allt vi handlat och tog med vovven på en promenad. Nu håller Liam på bökar i sängen, han är så trött så ögonen hänger på honom - men det ska kämpas in i det sista när det gäller sova idag har jag märkt. Nåja, man kan ju hoppas att han kommer till ro snart och får vila en stund, så kan mamma också vila en stund - det finns väl baktankar med allt, inte sant? Ah, jag är väldigt trött faktiskt, känner att jag gärna hade lagt mig ner en stund ( för en gångs skull ) - men det är lönlöst innan han somnat ordentligt. Återstår att se, hur detta går..

Åh, nästa helg ska jag ut med Anneli, inte ut ut  nödvändigtvis - men vi ska ut och sätta oss någonstans, bara slappa och snacka skit. Jag kände att jag behövde komma ut en stund utan Liam faktiskt, och det var längesen ( läääängesen ) jag var iväg en kväll ensam - så det ska bli skönt! Det behöver man ibland, för att samla energi och inte bara vara mamma hela tiden.. det tycker iallafall jag.

Nu ska jag kika till mitt underbarn, på återseende!

Rush,rush..

Denna dagen har gått så himla fort och jag börjar bli trötter.. förmodligen för att det blir mörkt så tidigt oc man varit igång hela dagen i princip, när man väl sätter sig ner och slappnar av är det kört. Nåja, några timmar till ska man väl lyckas hålla sig vaken - ska strax laga middag ( köttgryta ) sen är de vanliga kvällsbestyr med nattning av lilleman osv, kvällen avslutas med Navy CIS - ett måste här hemma på tisdagar. Kent är nästan precis hemkommen från jobb och är i duschen just nu, Liam leker för fullt här bredvid.. Han har bara sovit middag en gång idag, vaknade strax före 12 och han börjar se  ( och låta ) väldigt trött ut, så förmodligen blir det en tidig kväll för herrn. Men det gör detsamma egentligen, för oavsett om han somnar tidigare eller senare än den "vanliga" sovtide så vaknar han i princip samma tid var morgon, dvs omkring 5.3o - 6  :)

Dagen idag då, förmiddagen flög förbi med vanliga morgonbestyr - lilleman tog en vila på drygt 2 timmar och när han väl vaknat och ätit lunch så begav vi oss iväg. Har flängt överallt känns det som, ordnat lite ärendet och shoppat lite kläder + mat.. ramlade innanför dörren strax före halv fyra.Imorgon ska jag och Liam hem till Milo och hennes barn, ska bli såå SKOJ - har saknat dem så och ska bli jätteskoj att träffa lille Benjamin :D

Nu är min prins mycket olycklig här så jag får stänga ner - ha en bra kväll allesammans!


Morgonpigg.

Här sitter man, vaken sedan över en timma tillbaka och det är fortfarande kolsvart ute.. det gör det ännu svårare att vakna till liv tycker jag. Börjar dock piggna till nu, men var så trött när lilleman vaknade runt halv sex.. igår ville han börja dagen redan 05:15 - så det var bara att traska upp. Förstår inte vad ungen har emot sovmornar alltså? :) Han vaknade till runt 3 inatt och var lite ledsen, det är hans tänder som spökar.. tycker så synd om honom, för dem avlöper varandra hela tiden. Så fort en tand är uppe så börjar nästa komma och det är rätt besvärligt för honom emellanåt.. just nu har han 6 stycken och fler är på väg, så han kliar och bökar med munnen för fullt. Usch, det kan inte vara lätt..

Men med tänderna kommer gnällandet, han har ju jätteont och det kliar - så han gnäller ( eftersom han inte kan annat ) och det är frustrerande emellanåt. Han låter som.. ja,jag vet inte vad? Han brölar rakt ut och ljudet är fruktansvärt, inte till en början - men efter 30:e gången börjar man känna sig lite besvärad och svetten rinner ungefär. Det går upp och ner, han kan vara nöjd och glad en liten stund men sen är det igång igen.. han liksom spänner hela kroppen, biter ihop munnen och tar i allt vad han kan och kör någon blandning mellan gnällande och stånkande - ni som har barn vet kanske vad jag menar? Man känner sig så hjälplös för man kan inget göra, sen får jag dåligt samvete för att jag ibland tycker det är så jäkla jobbigt.. det tar på en som fan kan jag säga. Han har ju jätteont och det kliar, men jösses.. jag tar hellre gallskrik än gnäll en hel dag. Som tur är varar detta bara under tiden tänderna kommer, men som sagt så kommer dem ju hela tiden nu - så var ska detta sluta? Med att jag sliter av mig håret förmodligen  :)  Man tappar ju inte tålamodet och låter det gå ut över honom, så man biter sig i tungan och försöker koppla bort det - så håret ryker nog snart. HAHA, skämt åsido..

Idag ska jag tvätta, woho säger jag till det - men inte förrän klockan 12, så det blir en lugn dag här hemma idag. Ska plocka och fixa lite för övrigt.. men nu ska jag fixa lite frukost och umgås med lilleman som är helt fokuserad på barnkanalen för tillfället. Måste aktivera mig så jag inte känner hur trött jag egentligen är..

Utvilad.

Idag var det "min" sovmorgon och Thank you lord - jag har sovit skönt, helt underbart var det! Jag kom inte i säng förrän runt 1 inatt, vilket mer eller mindre är sensation, brukar oftast lägga mig vid 22 i veckorna och under helgerna kämpar jag verkligen med att hålla mig vaken så att vi ( Jag och Kent ) kan umgås lite extra. Men 9 av 10 kvällar slutar det med att jag antingen somnar i soffan efter IDOL på fredagar eller mitt i en film på lördagen - det slår aldrig fel. Så ska vi se film i detta hushållet gäller det att slå på den i tid, för efter 22 är denna tanten totalt off.. ögonlocken börjar falla ihop och det bara är kört.

Jag känner mig lite tråkig ibland, men så är det ju - orken att sitta uppe halva nätterna finns inte där helt enkelt.. Kent är tvärtom, han kan vara vaken till 3,4,5 på morgonen trots att han varit uppe sedan 5 morgonen innan och dessutom jobbat. Likaså i veckorna, han behöver endast några timmar sömn och kan utan problem sitta uppe till 1-2 och sedan stiga upp mot småtimmarna. Jag förstår inte var han får sin energi ifrån, han är alltid pigg ( oftast ) på mornarna och på supergott humör. För mig tar det en mindre evighet innan jag vaknar till liv och ens orkar prata med någon, förutom Liam - Kent däremot, kan hålla föredrag från den stunden han slår upp ögonen. Usch, jag förstår inte.. avskyr att samtala så fort jag vaknar eller bli attackerad av folk som bara vill prata,prata,prata hela tiden. Men det vet han, så han spar på mundiarrén tills Martin hämtar honom och dem kör till jobb.. Give me some peace and quiet, tack.

Iallafall, jag klev upp strax efter 9 imorse och det var jättehärligt, kaffe var bryggt och Liam mös med sin pappa i vardagsrummet. Nu har grabbarna stängt in sig i sovrummet, dem sover gott sedan en timma ungefär.. jag har precis duschat och gjort mig iordning, ska snart väcka dem om dem inte vaknar själva - för vi ska iväg. Hoppas ni alla får en trevlig helg vad ni än hittar på... :)

GRATTIS till Milo på 25 - årsdagen!  =D

Tröttare än döden.

Imorse var jag så trött så jag trodde jag skulle på plats.. ni vet när man är sådär sjukt trött, känslan av att man hade kunnat göra vad som helst för att få sova mer? Men det fanns ju inte på världskartan, hade en liten gosse som var pigg som en mört här hemma och slog upp ögonen vid o5.45 - så upp och skutta var det! Satt i soffan i ungefär 10 minuter ( Kent hade inte gått till jobb ännu ) och verkligen kände hur ögonlocken sjönk ihop på mig, där var det inte långtifrån att jag somnade sittandes kan jag tala om. Men efter lite kaffe och en busig son så vaknade jag till liv, sakta men säkert och det blev något gjort även denna morgon.. trots att det först kändes omöjligt.

Han sover nu, vi har varit ute på promenad och även handlat lite. Och jag, jag ska bara slappa.. slänga mig i soffan och läsa en bok. Borde dammsuga, men NEJ - inte nu, detta är min stund och jag ska njuta av den för en gång skull. Jag är så otroligt dålig på att ta vara på min "ensamtid", alltid ska jag böka med något.. diska, rensa bland grejer, dammsuga och svabba golv bla bla. Och när jag väl är klar och helt slut, då vaknar lilleman och det är fullt ös igen.. Kent har sagt till mig flera gånger att jag borde ta vara på tiden lite mer och sluta städa, han blir galen på mig - men sån är jag, tycker det är svårt att bara "slöa" ett par timmar. Men det har blivit bättre, jag försöker.. men disken och dammsugare söker mig. Jag har inte problem, jag lovar - HAHA.


Nåja, igår var Arijeta här och hälsade på och kul var det - vi fikade och snackade massa skit, lekte med Liam osv osv. När hon gått så slocknade Liam direkt, jag skojar inte.. han sov ju ingen middag eftersom vi hade besök. Det blir oftast så, när här är folk så vill han vara uppe hela tiden och självklart får han det - han är väldigt förtjust i människor överlag och är alltid på gott humör när vi träffar någon. Men som sagt, hon gick härifrån vid 16.3o och han slappnade då av och började gäspa direkt samt klia sig i ögonen, så jag la honom i sängen för att han skulle få vila kroppen lite och det tog nog inte mer än 3 sekunder så sov han. Utmattad eller vad  :) Och lite senare framåt kvällen kom Martin och Leo förbi och pojkarna lekte för fullt.. när dem sedan traskat hemåt så var det välling och godnatt, han sov som en stock hela natten, fast det gör han visserligen alltid.


Nu ska jag läsa lite bloggar innan jag intar "position latmask"... vi hörs under helgen - ciao!


Rutiner.

Goddag allesammans...

Min lille prins somnade för en 20 minuter sedan ungefär, vi klev upp 6 imorse och sedan dess har det varit fullt ös. Precis som vanligt med andra ord :) Mös i vardagsrummet med frukost och barnkanalen ( evigt tjatande ), jag åt det jag alltid gör - jag är en sån "tråkig" människa som (nästan) alltid äter samma sak till frukost. Havregrynsgröt, 2 knäckemackor med skinka och grönsaker + vatten och kaffe.. eller "alltid och alltid", det var ju ett kraftigt överdrivande, men på veckodagarna åtminstone. På helgerna lyxar vi oftast till det med ägg, nybakt bröd osv.. men i veckorna försöker jag köra lite nyttigare numera. Fan vad jag svamlar.. ni är säkert jätteintresserade av vad min frukost består och inte består utav, hah! Jag skulle nog kunna hålla ett helt föredrag i ämnet tristess...

Nåväl, morgonen/förmiddagen har gått i rasande takt, vi har lekt och skrattat massor samt varit ute på en långpromenad med vovven - som vi gör varje dag ( samma frukost, samma rutiner - HAHA,välkommen till vuxenlivet ). Trams trams.. Nu ska jag snart hoppa in i duschen och göra mig iordning för om ett par timmar kommer Arijeta och hälsar på oss  :) 

Det blev inga fönster putsade igår förresten, otippat va? Nej fy, jag kände inte alls för det.. inte idag heller och förmodligen inte imorgon. Men snart så, man får passa på medans man fortfarande kan titta ut.. Nu ska jag göra ett ryck, tjing!


Kommentarer

Ska bara svara snabbt på två kommentarer jag glömt bort tidigare :

Rebecca :

Jag har bett Kent klippa sig vid ett antal tillfällen nu, men ännu är han långhårig som satan. Men jag  har framfört din hälsning och vi kan ju hålla tummarna att han lyssnar  :)  Jag ska fortsätta tjata, ger mig inte inte i första taget - den där "Bröderna Lejonhjärta" frisyren ska väck bara.

 

Malin :

Vi har samma vagn som tidigare, bara det att vi tog bort liggdelen och satte dit sittdelen istället - det gjorde vi när han var 5 månader ungefär. Tidigare hade vi sele och jag bäddade efter många om och men till det rätt bra, fick lirka in madrassen tillsammans med selen på något konstigt vis. Men nu har han en åkspåse med fårskinn i och eftersom den är friliggande så är där ju ingen sele och vagnselen ligger ju under den så att säga. Så vi kör utan nu, men det går bra, för åkpåsen kan han ( troligtvis ) inte lirka sig ur, han sitter rätt väl inpackad  :)


Bara lite bilder.

Här kommer lite nya bilder, tagna igår och i förmiddags :


       
                        Lek med pappa :)                  Liam & Leo                         


   
 Ställt sig :)             Jag och min Prins


Att vägras duscha.

Idag blev det ingen sovmorgon, Lilleman vaknade strax efter 6 och var på glatt humör - så det var bara att hoppa ur sängen och starta dagen. Kent var redan uppstigen och klar, redo för att ge sig iväg till jobb.. så jag och Liam mornade oss i vardagsrummet med frukost och barnprogram ( jeeeij ) som han tycker är väldigt intressant. Sen gjorde vi oss iordning och traskade ut på den vanliga morgonpromenaden med vovven, en timme blev det , men utan ösregn denna gången. Min lille prins har precis somnat och här sitter jag och funderar på vad dagen ska bjuda på.. våra fönster är i stort behov av att putsas, men jag känner inte riktigt att jag brinner för det helhjärtat idag. Vi får se, först och främst ska jag dricka en kopp kaffe och läsa lite bloggar - sen får vi se vad jag känner för.


Gårdagen
var lugn, jag fick städat här hemma.. kämpade ett antal gånger med att få komma in i duschen, men min son hade bestämt sig för att inte sova någon middag. Jag tycker personligen att det är lättare och duscha när han sover, självklart kan jag göra det när han är vaken genom att sätta honom i sin stol i badrummet. Men stressmonent hallå ja - han är varken den som vill sitta still speciellt länge eller någon jag vill lämna ensam i vare sig badrum eller lägenhet medans jag stänger in mig i duschkabinen. Risken för att han totalriver halva lägenheten är stor och för den delen duschar jag hellre i lugn och ro, det är väl en av dem få sakerna man som småbarnsmamma kan få begära?


I vilket fall, så var han sååå jäkla trött, kliade sig ögonen hela tiden och gäspade om vartannat.. varpå jag la honom i sängen och han slumrade till ganska fort. Jag skyndar mig in i badrummet och slänger ( i princip ) av mig kläderna med tanken " ååh GUD vad skönt, äntligen duschaaaa..".. hinner precis ställa i mig duschkabinen och ska slå på vattnet - och så vaknar han. Ut ur duschen och på med kläderna igen.. detta upprepades 3 gånger ( ! ) under eftermiddagen, ni må tro jag var glad alltså  :) Men till slut, efter evigt kämpande och lite mys så somnade han äntligen ordentligt och jag fick duscha.. överlycklig var jag. Tänk,så lite man kan bli tacksam för när man har små ( eller stora ) barn..


Nu ska jag kika vidare en snabbis och sedan ringa till SJ kom jag på, måste höra mig för om lite saker.. vi ska fira jul i Västerås i år, hemma hos mamma + resten av familjen. Så biljetter ska ordnas och hunden skall med, så det är lite att kolla upp. Men men, på återseende allesammans.. tjingeling!


Regn,regn,regn...

Nu sover mitt vilddjur sedan en stund tillbaka och under tiden har jag sprungit och plockat här hemma, samtidigt som jag håller mig a´jour vid msn. Tar en paus i mitt "småstädande"  för att uppdatera min spännande blogg med absolut noll spännande händelser. Spännande va? Word of the day var alltså : Spännande ... jag är trött i huvudet och tycker allting är otroligt roligt, noll stimulans och personlighet som en 5-åring för tillfället.


Blev bortskämd med en liten sovmorgon idag, Liam vaknade inte förrän strax innan 7.. hah, tänker vissa - men klockan 7 är sovmorgon här hemma ska ni veta :) Sen mornade vi oss i lugn och ro, åt frukost i vardagsrummet med tända ljus ( det är ju kolsvart när man stiger upp på morgonen )  och gjorde oss sedan iordning för promenad. Släpade med mig barn och hund ut i duggregnet och när vi var ungefär en halvtimme hemifrån så öppnade sig himlen och regnet öste ner. Lilleman hade det varmt och gott med åkpåse och regnskydd medans jag var mindre smart och varken hade satt på min luva på jackan eller plockat med paraply.. nåja, det finns ju "inget dåligt väder, bara dåliga kläder" . Haha, den har man aldrig fått höra som liten ju.. väl hemma, efter en timmas promenad var jag och vovven dyngsura, det droppade pölar av vatten ner på golvet. Så det var bara att byta kläder från topp till tå och torka av hunden efter bästa förmåga..


Och nu ska jag alltså sätta igång med att städa, behöver dammsuga och svabba golven.. snart. Jag är trött och orkar egentligen ingenting, men måste det göras så måste det - med tanke på vädret så drar man in så mycket skit när man far ut och in med hund och grejer om dagarna.  Nä, om man skulle få tummarna loss kanske! HEJ så länge ;)

Lite om allt.

Godmiddag, godmiddag allesammans, eller godmorgon för vissa kanske.. men långtifrån för min del. Vår son är extremt morgonpigg och vaknar sällan senare än klockan 6 på morgonen och sedan är det fullt ös här hemma kan jag lova. Det ska krypas, klättras, resa sig upp mot möblerna ( han kan resa sig upp själv och gå längs möbler sedan en tid tillbaka ), pilla på allt man inte ska pilla på, riva ner saker på golvet samtidigt som han tjoar och skrattar för fullt. Så jag hoppas att våra grannar är morgonpigga och att majoriteten av dem ska upp tidigt för att jobba, annars är jag rätt övertygad om att han är halva husets väckarklocka :) För tyst, det är han inte.. Men vad gör det? Han är världens underbaraste, ett riktigt solsken till unge har vi blivit välsignade med,verkligen..

Idag vaknade jag dock före honom, eller Kent väckte mig snarare - jag sov på soffan inatt, till en början låg jag i sängen. Men min kära sambo snarkade något så fruktansvärt, jag höll på att bli galen.. i vanliga fall snarkar han bara ibland och inte alls så högt eller intensivt att man blir störd. Men igår var det något helt annat, han lät som en 150-kilos skogshuggare och det hjälpte inte med en liten puff här och där, efter 5 minuter var det igång igen. Och alla som känner mig vet att jag avskyr när folk snarkar, jag klarar helt enkelt inte av det.. det kliar i hela kroppen och jag blir så arg och frustrerad. Så summan av kardemumman var att jag flyttade ut i vardagrummet och intog soffan, somnade på fem röda så hann tack och lov varken märka eller bli störd av vovvens ( som också snarkar som en besatt ) snarkningar. Fan vad irriterande det är, finns det något värre än att försöka sova och någon bara snarkar..? Högre och högre och hööögre.. till slut ligger jag bara och psykar mig själv, blir det tyst så väntar jag bara på att det ska sätta igång igen. Så egentligen, vem har mest problem? Haha..


Anledingen till väckningen var hur som helst att vi skulle till BVC idag för 8-månaderskontroll, allt gick suveränt och vår gosse växer som han ska och lite mer därtill - han är 75 cm lång och väger 9400 gram. STORA grabben.. Kent väckte mig vid 6.15 och en kvart senare vaknade lilleman.. vi tog det lugnt och åt frukost i godan ro, han blev duschad och sedan traskade vi iväg vid 8.30 cirkus..


Annars vet jag inte riktigt vad jag ska uppdatera om, jag minns inte allt som hänt under tiden jag varit borta - vi har väl gjort det vanliga. Träffat vänner, varit iväg på grejer osv.. min mamma och lillasyster var ner och hälsade på några dagar i slutet av Oktober, det var jätteroligt. För övrigt har inget sensationellt hänt, flytten gick hur smidigt som helst och vi trivs verkligen jättebra måste jag säga - lägenheten är underbar och området är mer än perfekt, det finns absolut ingenting att klaga på.

Liam sover sedan en kvart ungefär, jag ska strax avrunda här och sedan ska jag faktiskt slänga mig i soffan och glo på en film. Mycket mer än så blir det inte idag, lugnt och skönt.. promenad lite senare mot eftermiddagen, annars ska vi bara vara hemma och mysa. Leka en massa och bara koppla av..


Jag måste ju såklart önska lilla Benjamin välkommen till världen, Milo och Mathias son och Mirandas lillebror som föddes den 5 November  =D 


Här kommer lite nytagna bilder på vårat solsken :


   


Med internet igen.

Hej,hej - hemskt mycket hej!

Jaha ja, nu är jag alltså tillbaka i bloggens värld ännu en gång - vårt internet är med andra ord inkopplat och vi är äntligen med internet och hemtelefon igen. Det tackar vi för, skönt är det att kunna sitta i kö hos försäkringskassan via en hemtelefon istället för mobilen, speciellt när man har ungefär "plats 165" i kön. Skönt med internet också, kunna kolla upp saker ordentligt - sköta bankärenden och föräldrarpenningsärenden och även hålla sig lite uppdaterad överlag. Men utöver detta så måste jag väl erkänna att intresset för internet överlag försvunnit lite, blogglust och överhuvudtaget - men vem vet, det kommer kanske tillbaka.. man har ju varit frånvarande ett tag och känner sig lite avtrubbad.

Annars har jag egentligen inte så mycket mer att tillägga..  min mormor dog idag, hon somnade in efter att ha varit dålig sedan några veckor tillbaka. Så det känns egentligen bara fel att sitta och skriva om en massa annat som känns totalt oväsentligt för tillfället.. Det är tråkigt,mycket tråkigt när sånt händer, trots att det är livets gång.. man får vara tacksam för att det gick snabbt iallafall och att hon slapp lida. Man kan ju inte göra så mycket mer tyvärr..

Nej,mina vänner, jag lämnar er med detta så länge.. inlägg med uppdateringar och bilder kommer en annan dag när ork och lust finns.