Josefin - Mamma till världens finaste Liam -

Nyårsafton.

Sista dagen på 2008 var det idag minsann.. detta året har gått otroligt fort om ni frågar mig, eller så tycker man det bara för att så mycket har hänt? Kan ju vara lite utav båda.. planen för dagen var att vi skulle hem tll Emelie i hörby, men det ligger ju långt åt helskotta, mitt i skogen ( enligt mig,haha ) och jag orkar helt enkelt inte. Det är mest det att jag är så förbannat trött överlag och själva tanken att sitta så långt borta halva kvällen/natten och inte kunna ta sig hem när man vill - nej, jag vill vara i stan, eller vi. Synd ändå, för det hade varit jättetrevligt att sticka dit som planerat, men är man gravid och trött så är man, that´s it.. resten sket jag faktiskt i, så det så, hah. Vi får se vad kvällen har att erbjuda istället, något hittar vi säkert på, eller så tar vi det bara lugnt.. den som lever får se. Time will tell, time will tell.. jag tar det hela med ro :)

Åh, jag vill ha ut vår bebis! Det var så mysigt igår, att se allt.. fötterna, händerna, rumpan, håret - you name it, Kent var ju ( givetvis, boys will be boys ) mest fascinerad av det lilla "paketet"  så att säga. Inget som förvånar mig, hihi..  men han är stor, vår lilla pojke.. hela 42 centimeter är han redan, och väger 2200 gram - åh, helt otroligt. Hmm, nu ska jag sluta tjata om detta.. ska snart springa ( eller inte ) till Ica och handla lite snabbt.. men hoppas alla får en underbar dag / kväll vad än ni ska göra.. GOTT NYTT ÅR ! tjingeling.


Ultraljud.

Ultraljudet gick suveränt, en underbar barnmorska fick vi och det är utan tvekan ett liten pojke som kommer titta ut :) Vi är helt överlyckliga såklart, fast det visste vi ju visserligen från början, bara jag som nojjade till det lite,haha.. allting var helt perfekt enligt barnmorskan.. hjärtat,längden,vikten,moderkakan,skallen osv osv. Han har även en massa hår på huvudet redan kunde man se, hihi.. han var så stor och fin, det var helt underbart att se. Fick två häftiga 3D-bilder, som jag tyvärr inte lägger ut här, vill helt enkelt inte. Den ena var på hans fot, ser så fint ut.. vi fick tyvärr inget på ansiktet, eftersom han gömde sig, men vad gör det? Därav fick vi däremot bilderna gratis.. hela upplevelsen var fantastisk, barnmorskan var så go och vi gillade henne båda två. Annars har vi inte gjort så mycket, ..var en sväng på Mobilia och kikade också, handlade lite smågrejer. Nu håller Kent på och lagar mat, spaghetti och så hans köttfärsås som jag älskar.. är hungrig som en varg. Nej, nu ska jag återgå till soffan + ringa lite samtal, I´m so happy! tjingeling!

Ladidiladida.

 Hejsan hoppsan! Nu vecka var det nu då och snart är 2008 över.. fy fan vad mycket som har hänt detta året, helt otroligt är det. Men det har varit ett superbra år, på alla sätt och vis och jag har nog aldrig mått så bra som jag gör nu, tillsammans med någon. Och nästa år blir ju säkert ( trots att det knappast känns möjligt ens ) ännu mer fantastiskt, eftersom då föds vårt barn, åh.. som vi längtar, makalöst.  För övrigt är jag riktigt trött idag, hela dagen har varit totalseg.. vi tog det rätt lugnt i förmiddags, dammsög lite osv. Jag stack en runda till stan, svängde förbi jobb en snabbis, lämnade nycklar och hämtade lite grejer jag hade kvar där -  sen träffade jag Arijeta, som hade en present till mig, eller oss rättare sagt.. eller ja, bebisen egentligen,hah!


 



En jätte, jättefin babyfilt - den är fortfarande  "inpackad" men jag försökte fota den så ni ser bra ändå, den är jättemjuk och så himla söt! Det roliga är, att vi tittade på bebisfiltar senast igår, för vi behöver en - men hittade inte något fint alls. Så fick vi denna - som är helt perfekt! Jag kom hem för en timme sen ungefär och vi har precis ätit maud.. pratar med lillasyster och Arijeta på msn för tillfället. Så är det.. imorgon ska vi på ultraljud :D  15.3o.. spännande, spännande! tjing så länge! Och såhär roligt kan man ha en måndag förmiddag om man vill ( eller jag hade tydligen det idag iallafall ) Jag är såå lättroad, i know..men what the hell liksom!



Just a perfect day..

Klockan är just nu 18.46 denna förjävla kalla söndag och vi kom hem för cirka en timme sedan, efter en liten shoppingsrunda och besök på.. *trumvirvel* ... I K E A ! Jeeeiiij, fy fan vad härligt.. vi fick handlat en del, bl.a madrass till spjälsängen, badbalja till den lille, täcke, lakan m.m.. lampor till vardagsrummet, köksmatta, ljus ..and so on, and so on. Fy fan vad jag bara rent ut sagt älskar IKEA! Men där var snuskigt, snuskigt mycket folk i tell you, fy fan.. överallt var dem, jag har nog aldrig sett så mycket folk på ett och samma ställe, vad gäller affärer dvs - helt otroligt. Men vi överlevde, efter några timmar var jag helt slut i både kropp och själv, Kent likaså..så vi begav oss hemåt, handlade grejer på vägen så vi kunde göra tunnbrödsrullar till kvällsmat, givetvis slank ett grisöra till hunden med också.. och Kent, som som alla andra pojkar måste göra en lekt utav allt, kom på den magnifika idén att lägga grisörat i en plaspåse så att Tasha själv var tvungen att få ut den ( don´t ask me why ) - sagt och gjort - hon slet.. hon åt.. och somnade på golvet,haha.




Spjälsängen är monterad och klar - dock inte bäddad och fixad, enbart packad med bebisgrejer.





Och GIVETVIS är jag tvungen att slänga in ett foto på mig själv, taget för en halvtimma sen ungefär - me and my stomach.




Milo - Haha, jag har faktiskt sparat presentkortet ännu, änvände inte det igår, ska, SKA spara det till senare! Iiih.. och självklart kommer det bilder från ultraljud nummer två, nemas problemas - count on it.

Sofie - Hahaha, det var så himla ärligt och äkta helt enkelt, andra människors brister är ju alltid lika roande liksom. Oh, fick du hälsat på mr.Ahola då? Själv tänkte jag svänga förbi en snabbis imorgon.. hejja lite.


helt slut.

Bah, nu har vi nästan precis kommit hem, klev innanför dörren för en liten stund sedan och jag är helt slut! Vi stack iväg vid 12-13 tiden.. har shoppat lite :) Jag hittade bl.a lite kläder till nyår - kjol och en fin tröja till, Kent hittade också lite smått och gott.. sedan handlade jag annat också som alltid är "bra och ha" , haha. Sedan gick vi och käkade, dansk fläskstek med potatis,skysås och äpplemos/rödkål.. premiär för mig, första gången ever som jag åt det och det var så jävla gott kan jag meddela. Sedan blev det lite Mobilia, handlade lite.. minns knappt vad, då är det väl rätt illa antar jag, hihi.  Men vi har haft en mysig dag iallafall, nu ska jag kolla runt lite - sedan blir det soffan och film, tjingeling!

Tack för kommentarerna förresten! Mja, jag ska sluta fixera mig så mycket, det blir ju vad det blir liksom.. oavsett hur mycket jag stressar upp mig så - det som kommer ut kommer ut, flicka eller pojke - skitsaksamma. Vi får se vad dem säger på tisdag, det ser jag fram emot, ultraljud är så jävla häftigt.. åh, Hanna & Martin var på sitt första ultraljud idag och dem ska ( också ) få en pojke! Så himla roligt ju, ännu en lilleman.. och glada är väl papporna, hehe ;)

bebisstress.

Tack,tack än en gång för alla kommentarer, ni är för goa.. för övrigt har jag egentligen inte ett vettigt skit att tillföra i dagens blogginlägg. Men eftersom mina fans ( iallafall ett av dem ) begärde lite uppdatering så försöker jag väl knåpa ihop något litet, haha. Dagen har varit segare än segast, vaknade relativt tidigt iallafall.. åt frukost och lullade runt lite, sedan tog vi hunden och gick ut på en liten långpromenad, hon fick springa och leka av sig, träffade grannhunden Nellie också - det är alltid lika populärt. Traskade hemåt senare, började städa.. väl klara med det så minns jag knappt vad vi gjorde, mjo.. Kent kollade på film och jag internettade samt läste min nuvarande bok. NU har vi nästan precis avklarat middagen som idag var tacos, jeeiiij, det var fruktansvärt gott, as always! Nu bloggar jag som synes, och sen blir det förmodligen ligga i soffan och titta film, it´s so perfect. Jag börjar lära mig så smått, att bara vila, det är ju skönt.

För övrigt är det dags för ultraljud nummer 2 på tisdag och jag är nervös, inte bara "vanligt" nervös som man nog säkert ofta är inför såna saker - utan för hela den här könsgrejen. På vårat första ultraljud fick vi ju veta att det är en liten pojke som ligger därinne, men jag bara går och nojjar över att dem ska säga något annat denna gången. Som t.ex "Det är en flicka" ... gulp liksom! Varför vet jag inte, jag är sån helt enkelt, det är bara en känsla jag har.. och det är absolut inte så att det gör någonting, vi blir glada oavsett vad som kommer ut ( så länge det är välskapt och en människa ) utan det är bara att jag ( vi ) är så mentalt inställda på att det är en pojke.. vi ska få en son, kort och gott. Men på något vis börjar hela den grejen att avskärma sig, mest för att jag mer eller mindre är övertygad ( nja, tanken finns där snarare ) om att dem denna gången kommer ge ett helt annat besked. Jag vet , dem brukar inte ändra sig - men det är  jag och sånt händer faktiskt mig. För jag har ju varit gravid så många gånger förut, tänker ni nu -  NEJ - men bara själva grejen, det skulle inte förvåna mig bara. Vad gör man då? Ingenting såklart,haha.. men det blir en jävla omställning. Jösses....

JAHA JA! Där fick ni ännu en inblick hos hysteriska och nojjiga jag.. det är just idag 56 dagar kvar til beräknad förlossning, andra och förmodligen det sista ultraljudet är om några dagar - jag börjar bli nervös, för att inte snacka om stressad. Ibland, vissa dagar är ju värre än andra, hihi.. som tur är har jag Kent, som är lugnet i stormen - han får ner mig på jorden, tack och lov. Men tankarna finns alltid där.. tänk så är det en flicka? Herregud liksom..eller en annan tanke, tänk så tittar h*n ut tidigare, MYCKET tidigare? Typ snart? Jag är ju inte alls mentalt förberedd för det, men jag vet att möjligheten finns och det kan också vara lite skrämmande ibland. MEN, sen vet jag ju, att oavsett om det är en flicka eller pojke, om h*n föds den 20 februari eller 31 januari så är det ändå vår bebis :D och jag längtar så!

Jaja, nu ska jag sluta nojja runt här och läsa lite bloggar - i hopp om att någon uppdaterat! tjing for now!

Juldagen.

Det har varit en väldigt seg dag idag, vi åt julmat igen,hihi - gott som fan är det! Och mätt som en gris blev man i vanlig ordning.. annars har vi tagit det rätt lugnt, var iväg på en promenad tidigare idag och så gick vi inom ICA för att hämta ut två paket - det ena var det babykläder i som vi beställt ( strumpor,byxor,tröjor m.m ) och i det andra var det spjälsängsskydd och sängkläder till den lille. Åh, vad roligt det var - jag älskar att hämta ut paket! I have issues, i know.. men kläderna var så söta att jag nästan dog på kuppen.. tittade på allting minst 15 gånger, luktade och åmade mig som en riktig mes. Lite senare blir det glögg och lite godis ( det är faktiskt jul ) och förmodligen en film... här i dagarna ska vi ta en tripp till IKEA, handla madrass till spjälsängen och lite annat som "behövs"  ( beror på vem man frågar ) haha! Och jag längtar efter det med, man måste bara älska IKEA! Inte sant? Där finns ju så mycket bra-och-ha-grejer... hihihi. I can´t wait!


Pictures.

Här kommer lite nya bilder, jag försöker, försöker att uppdatera med bilder så ofta som möjligt... dels för att ni ska få se allt jag pratar om och självklart också för att ni ska få se mitt vackra JAG, hihi.

Tasha följer husses alla rörelser utan att missa nåt, jag LOVAR..hon var med överallt.



Meine julklapp :)



Och jag kunde ( såklart ) inte låta bli att slänga in lite bilder på magen också, är i vecka 32.









Öhf.

Tadaaa, då var julafton över och det går lika fort varje år! Trots att klockan nu är 1o.36 så har jag en sovande pojkvän som ligger och pratar (högt) i sömnen..kan dock inte urskilja precis vad han säger mer än några enstaka ord. Tasha springer fram och tillbaka så fort han rör sig eller "pratar", svansen viftar och hon flyger fram, typ " åh nu är han vaken" - men icke :) Underbart mysigt var det igår iallafall, massa goood mat, finally liksom! Det slog oss ett antal gånger under gårdagen att detta är sista julen såhär, i stilla takt så att säga.. nästa år har vi vår bebis ( som visserligen är 10 månader då ) att fira jul med och vi längtar så! Jag kan inte förstå.. jag kan längta så jag blir alldelles otålig,haha.. och nästa jul firas i Västerås hemma hos min familj - vilket också ska bli skitskoj, det var så längesen. Orkade inte åka upp detta året helt enkelt.. är trött och fet, so what the hell liksom? Bättre att vi åker upp nästa år med barn och hund..Men tanken slog en flera gånger som sagt, vi satt och sa det.. "tänk, att nästa jul har vi barn"..  helt otroligt ändå! UNDERBART!

Fick många fina julklappar, familjen hade skickat ner ett stort paket med lite grejer - gissa vem som blev en barnunge och slet upp allt nästan? Haha... av Kent fick jag ett fantastiskt fint bismarcksarmband i guld ( jag fick fotlänken i somras när jag fyllde år ) och ett presentkort att handla kläder för, jeeeeij! Som jag dock ska ( försöka ) spara tills efter förlossningen osv, kommer garanterat behöva lite nytt.. av mig fick han ett x-box jag visste han ville ha och ett presentkort som innefattade 1 ½ timmes thaimassage. Ska slänga in lite bilder sen, tog inte alltför många - men några stycken,hih. Hoppas att ni alla hade en underbar julafton ( vad ni än gjorde ) ! Nu ska jag käka lite frukost, vaknade faktiskt inte förrän klockan 1o idag, superskönt.. idag blir det iallafall mysdag, som för dem flesta andra skulle jag tro, flesta.  tjing!

Dan före dopparedan.

Hua, fy fan vad folk det har varit ute idag! Vaknade rätt tidigt imorse, strax efter 7 tror jag klockan var.. ut med vovven, traskade till affären för att handla lite mjölk osv så man slapp alla hysteriska människor senare - hem och äta frukost och sen stack vi iväg! Jag och Kent dvs.. vi fick dock dela på oss, jag skulle handla julklapp till honom och vice verca.. fick tag på det jag skulle ha iallafall, men det kan jag inte skriva här, hihi.. lite senare möttes vi upp på Mobilia och stack inom djuraffären, köpte en "säng" till Tasha - 1000 spänn kostade den, men helt klart värd varenda krona, se själva , hon älskar den och har legat där halva dagen :



Jag har inte så mycket mer att tillägga, julafton imorgon som sagt - om ingen visste det? Snart nyår också, tjohoo. Nej, nu ska jag pilla med lite annat här hemma... äta lite godis kanske, det är ju lagom ansträngande och givande. Bjuder på lite mer bilder, dem är tagna för någon timme sedan och das modell är superschnygga JAG!



TACK för alla fina kommentarer förresten!

Hanna : TACK, mindre än 2 månader kvar, börjar bli nervöst =D

Sofie : Visst har jag det, haha - läs på du, jag snokar runt på dii med ju! ( såklart )

Elin : I år stannar vi hemma i Malmö, jag orkar inte ta mig någonstans om sanningen ska fram, men nästa år blir det jul i västerås med lilleman och hunden. Ni skulle till "hemåt" läste jag, ha det så underbart :)

Jennifer ;  Ahw, tack - så söet du är. Älskar dig med snäckan!








Mage.

Tog lite nya bilder tidigare ikväll... tänkte slänga in dem medans jag kommer ihåg :)



vecka 32vecka 32vecka 32vecka 32


Du är på dag 220 av 280. (78,6%).
Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 2 fulla dagar (v31+2).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Fre 20 feb 2009
Du har 60 dagar kvar till förlossning


tjolahopp.

Idag har det inte hänt alltför mycket sensationellt, jag lyckades ( kors i taket ) sova ända till 8.45 - WOW! Skulle egentligen ha varit hos barnmorskan idag, men dem ringde imorse och sa att hon var sjuk - fick en ny tid nästa vecka som jag i efterhand insåg inte alls passar, för då ska vi på ultraljud. Nåja, får ringa upp dem imorgon under telefontiden, om jag kommer fram dvs.. intresse, intresse. Annars har det varit röj här hemma, tvättning + städning.. tog badrummet till att börja med, klorin here we come! Imorrn är det stan som står på agendan, handla sista julklapparna osv.. sen ska jag en vända inom jobb för att lämna tillbaka nycklar och tömma skåp. Sen hem och förbereda lite julmat, åh - vad jag längtar! Är så sugen på julmat, you have no idea.. herre min skapare. Nåja, nu är det sista rycket i tvättstugan och sen ska vi laga lite maud tycker jag.. lite mer uppdatering senare kanske, tjing tjing!


Ah.

Såja, nu lyckades jag lugna ner mig lite, kände att jag var på bristningsgränsen vill jag lova.. helt otroligt är det, hur man kan reagera på småsaker när man är gravid och mer eller mindre hamna i total obalans. Iallafall, Kent vaknade precis till så jag ska be honom lägga över bilderna i datan lite senare.. han är för övrigt ledig nu fram till den 7 januari, UNDERBART! Detta inlägget är ju totalt meningslöst, ville bara.. ja, ingenting? :)

Vad fan.

Gårdagen var jättetrevlig! God mat och bra sällskap - så det var lyckat. Väl hemma så somnade jag soffan, pigga och sociala jag, haha.. var dock rätt inställd på att det skulle hända eftersom jag vaknat så tidigt på morgonen. Kent väckte mig inatt nångång så flyttade jag mig till sängen, och sov ända till 8 (!) imorse, sensation nästan..värsta sovmorgonen enligt mig. Nåja, tog lite foton - men jag kan inte lägga in dem just nu, försökte alldelles nyss,men utan framgång.. vågar inte fortsätta för jag blir så jävla förbannad rent ut sagt när det inte går. Hade kunnat slå sönder hela jävla skrivaren.. nu är jag alldelles varm och lagom irriterad, dessa ljuvliga hormoner. Jag blir galen! Det är fruktansvärt.. jag blir så galet, galet frustrerad.

nånting,nånting.

 Tadaaa, here i am igen! Vi var iväg en sväng innan, till Bulltofta kött ( chark ) och handlade lite köttfärs,prinskorvar osv osv - så nu är frysen full med maud. Jag ska snart "hoppa" ( jo, det hade ju varit en syn ) in i dushen och sen snygga till mig lite - sen bär det av hem till Nici för tjejkväll, tacoooos - jeeeiiij! Katta kommer och hämtar upp mig på vägen, underbart skönt.. där slapp jag både en dryg bussresa och t.om att promenera till bussen. En bagatell kan många tycka, men inte för mig.. gången börjar bli asjobbig, jag känner mig som en tung och fet flodhäst ( dem är ju visseligen alltid feta och tunga ) slash ( / ) pingvin när jag går - och det är tungt, tungt! Andfådd blir man vill jag lova, extremly sexy! Ska försöka komma ihåg att ta med mig kameran ikväll och fota lite, så kanske jag rentav slänger in lite bilder imorgon - den som lever får se ;) mja mja, adios for now! Rubriken " nånting nånting " är enbart brist på fantasi och noll engagemang.

2 månader.

 Gomorgen.. o6.o2 slog jag upp mina gröna ögon idag. Hade visst somnat i soffan, låg utsträckt som en kossa på divanen - men sovit gott har jag. Kent hade visst plockat av mig glasögonen samt lagt täcke över mig, så där låg jag som en prinsessa ( känslomössigt inte utseendemässigt )..har dock ingen aning om när jag somnade, har för mig att klockan var runt 22.3o sist jag kollade. Hm, as if någon bryr sig! Men allt, precis allt ska man ju dela med dig, gud förbjude att man glömmer något, hihi.

Iallafall, Kent sover ( som alla normala människor en lördag morgon ) och hunden likaså.. det regnar ute och är allmänt jävla tråkigt - jag tyckte dem sa att det skulle snöa idag? Jaha - och var fan är snön då? Regn, regn, regn.. kan det bli mer deprimerande.. självklart kan det det, tänker nu alla besserwissrar, men här hemma i värmen är det för tillfället mitt största problem, att jag faktiskt hade räknat med snö, dem sa ju det. Och metereologer har aldrig fel, eller hur Josefin? I know, i know.. vi får la se hur det blir under dagen!

Hämtade ut ett stort paket igår som mamma hade skickat.. ett paket jag tidigare sagt till Kent att han var tvungen att hjälpa mig med för "det väger faktiskt 4,5 kilo och jag är graaaviiiid" - kul att jag alltid måste påpeka detta, precis som om han skulle kunna glömma. Han menade iallafall på att jag utan problem klarade det själv, annars skulle han hjälpa mig efter jobb ( jag är en mes, jag vet.. men jag kan faktiskt inte på rak arm göra någon uppfattning om huruvida 4,5 kilo paketvara ä tungt eller inte ) men jag klarade det givetvis ensam, det var ju inte ens tungt, hallååee ;) Men iallafall, för att så småningom komma till saken så var där ju en massa julklappar i paketet som ska öppnas på julafton.. och jag kunde hålla mig, bortsett från ett par stycken,haha. Jag är som en snorunge, det kliar i fingrarna..

Fick handlat en hel del julklappar igår, vad kan jag däremot inte skriva - eftersom jag har en läsande lillasyster. Har Kent kvar att att handla till, det fixar jag på tisdag - blir väl en sväng i stan trots allt? Ska även inom jobb för att lämna tillbaka nycklar, tömma skåp osv.. handlade även lite,lite bebiskläder igår - svårt att låta bli, vad fan. Och en kjol till mig själv..samt strumpbyxor.. GOD JUL till mig själv!  Nej, nu ska jag sluta svammla.. på återseende, tjing!

Idga är det förresten den 20 December, vilket innebär att lilleman är beräknad om 2 månader - dvs den 20 februari. Iiiihh.. så fort det går.  Jag tycker tiden bara rusar fram,helt otroligt.

waky paky!

Åh, jag har sovit hela natten utan att vakna en enda gång, somnade runt 23.3o och vaknade omkring o5.2o imorse och sedan dess har jag varit vaken.. så jävla skönt! Inget hostande, ingen andnöd och ingen vild bebis inatt :) Men nu känner jag att det börjar återgå till det gamla vanliga.. i början av graviditeten, dvs dem första 5-6 månaderna så somnade jag alltid tidigt ( omkring 21-22 ) och vaknade 6 - 7 ... men så hade jag en period här för några veckor sedan då jag kunde sova mycket längre och stanna uppe till rätt sent. Mjo, säg den lycka som varar - numera klarar jag visserligen att hålla mig vaken rätt länge om kvällarna, men jag sover ( tydligen ) sällan längre än omkring 5 - 6 på morgonen. Mja, där fick ni en resumé över mina sovvanor - intressant va?! Nu är klockan o6.18 och jag ska fixa frukost, hej så länge!

Help!

Är det någon snäll själ som vill vara så vnlig och berätta ( förklara ) för mig hur jag får bilder högst upp på min sida? En header så att säga.. fattar ju ingenting av sånt här.

fix,fix.

Ja, nu anser jag faktiskt att min ledighet har börjat! Det blir inget jobb imorgon, är fortfarande förkyld och orken finns helt enkelt inte.. får svänga förbi en dag i nästa vecka ( på jobb dvs ) eller efter jul för att lämna in nycklar osv. Så from med nu börjar min ledighet, herregud.. jag kan inte riktigt smälta det än, inget jobb på.. evigheter. Nu behöver jag inga "att ha barn är faktiskt ett heltidsjobb"  eftersom jag ju faktiskt syftar på tiden innan, havandeskapsledigheten dvs. Det kommer nog att ta ett par dagar innan jag tagit in det ordentligt, plötsligt har man all tid i världen.. märklig känsla. Nåja, idag har vi storhandlat, oh yes! Ica Maxi blev det, julmaten och "vanliga" maten är inhandlad - skönt som fan att ha det gjort, mötte upp Kent efter han slutat jobba och sen var det överstökat, ny är skafferi och kyl fulla - frysen också nästintill, ska bara handla hem kött från charken.  Jag är fortfarande så sugen på julmat!

Imorgon ska jag handla lite julklappar, det har inte blivit av dem andra dagarna eftersom man jag mått som en påse skit.. på lördag ska jag iväg så då hinns det inte med, måndag är det tvättdag + besök hos barnmorskan och förmodligen lite bakning som gäller - tisdag blir det kanske en snabb ( snabb ) visit i stan och sen hem för att greja lite. Har inget speciellt planerat den dagen, tänker då inte stresshandla alla mina grejer tillsammans med majoriteten av Malmös invånare - det är en sak som är säker. Den folkträngseln måste vara mysig..

Vi såg precis klart en film för en liten stund sedan, Kent kom precis upp med Tasha efter sista rundan för idag - så nu ska jag hoppa i säng, är helt färdig faktiskt. På återseende imorgon.. tjing!

Sömnproblem

Vilken natt! Till att börja med drömde jag att jag inte var någon mindre än Wesley Snipes, jag såg ut som honom, lät som honom - you name it.. den enda stora skillnaden var att jag var jag ändå, mina känslor och ja - ni hajjar? Iallafall, så befann jag mig på något som närmast kan likna en tunnelbanestation där jag blev jagad av två enorma ryssar som hade vapen.. eftersom jag inte kan ett skit om vapen så kan jag tyvärr ( misstänker er stora besvikelse ) inte delge er vad dem hade för några.. men dem var enorma och lät förjävligt. Jag blev med andra ord beskjuten ett antal gånger, men aldrig träffad.. lyckades ta mig ( hoppade t.om ner en våning, wow liksom ) fram till en hiss när dem båda männen kom ikapp mig, till saken hör att jag inte hade några vapen, och med mina bara händer och snygga teknik slog jag ner dem och kunde sedan kliva in i hissen utan problem.. Ja och det var det hela! Jag vet inte varifrån detta kom, har varken sett Wesley eller några ryssar på film på sistone, så förmodligen var det bara min fantasi som skenade iväg ;)

För övrigt har jag knappt sovit en blund.. klockan är nu 06:21 och jag har varit vaken sedan 5-snåret... somnade omkring 23 igår, vaknade strax efter 12 igen av att jag var kissnödig ( of course ) - upp och kissa och så somnade jag om. Vaknade igen vid 2 av att lilleman sparkade för fulla muggar och det var inga diskreta eller små sparkar, han sparkade/ vände sig/ rörde runt/ buffade och allt en bebis i magen kan tänkas göra.. ( kan ju tillägga att han i vanlig ording massakerade mina revben, misstänker att han ligger och trycker där dagligen ) fast detta liknade ingenting, han var helt galen! I ungefär 45 minuter höll han på och det var omöjligt för mig att sova.. nåväl, till slut slumrade jag väl till, vaknade igen vid halv 4 - magen stenhård och det tryckte något enormt, svårt att andas och enormt kissnödig, allt det där härliga! Somnade om IGEN.. vaknade klockan 5 av att jag hostade som en besatt och då fick jag nog, så nu är jag vaken och tänker inte ens försöka att sova mer. Lilleman sparkar fortfarande på mina revben, men man vänjer sig vid smärtan till slut, haha.. hunden har somnat i soffan - men hon vaknar nog strax så vi kan gå ut.

Jaja, det var allt för tillfället.. hoppas ni har sovit gott iallafall. Rätt jävla lustigt ( eller inte ) med dem små "tipsen" man får ; " passa på att sova nu dem sista månderna, för sedan blir det inte mycket sömn " - Jo, det är jag fullt j-vla medveten om, men ärligt, har ni testat att vara gravida? ( Vet att majoriteten av mina läsare har det,men rent allmänt ) Hur mycket sömn får man egentligen dem sista 2 månaderna? Snälla.. om jag kunde så hade jag sovit,believe me! Men det är inte alltid så enkelt vill jag lova.. bah! Nåja, hörs lite senare, tjing!

Tankar.

Här kommer världens snyggaste gravida tjej som nästan precis klev ur sängen.. orsaken till denna "snygghet" (förutom) att jag självklart bara är jävligt snygg,hah) är att jag är alldelles röd och sårig under näsan, kritvit i ansiktet, röd och glansig i ögonen och svullen/torr om läpparna. Om inte det är sexigt  - så vet jag inte vad som är! Känner mig son en porrstjärna, eller en drottning, same shit beroende på vem man frågar ;) nåja, jag känner mig iallafall sunkig som fan, ansiktet ser ut som det nämns ovan, jag har nog världens oattraktivaste kläder på mig ( ett limegrön avklippt linne och ett par rosa pyjamasbyxor med vita snobben) håret är lagom smutsigt och uppsatt mitt på skallen och ser ut som ett fågelnäste.. kroppen vet jag inte ens, då jag inte har något luktsinne så är det inget som bekymrar mig vidare mycket. Dusch har inte ens varit att tänka på då jag är övertygad om att vattenstrålarna kommer att ha ihjäl mig eller åtminstone ge mig men för livet..orken finns inte helt enkelt och heller inte engagemanget. Jag orkar och tänker inte göra ett skit helt enkelt, det är rätt skönt.. annars är jag lagom kass på att bara sitta ner och göra just "ingenting", så detta passar ju kanske bra, som en liten "vilopaus" ? Fast man kunde ju mått bättre.. och ser man sig omkring blir man bara tröttare.. snorpapper täcker halva vardagsrumsbordet, sängen är obäddad, det ligger täcken och kuddar i soffan, glas och nässpray står framme.. det bara skriker misär.  Men men, vem orkar bry sig? :D

2 dagar kvar att jobba och var är jag? Inte där jag borde vara iallafall, pratade med min mamma i telefon igår som sa till mig " nu är det du som stannar hemma resten av veckan, hör du vad jag säger " ...följt av.. " du kan inte gå och jobba när du är såhär " osv.. Ja, jag kunde bara skratta, det är som att bo hemma igen och vara "liten".. fast liten är man nog egentligen alltid i mammas ögon, trots att man är 25 år, gravid och bor drygt 70 mil längre bort. Jennifer vet vad jag menar :) Jag får se, om jag gör som mamma säger, tror inte det blir aktuellt med jobb imorgon, men jag skulle hemskt gärna vilja gå på fredag.. fixa det där sista nödvändiga som lämna in nycklar osv och säga hejdå till alla. Vi får se!

För övrigt ( om ni bortser från ett brutalt inlägg av gnällande ) så är allt bra.. Kent satte ihop spjälsängen igår kväll så nu står den här och ser fint ut - vilket bara gör att man längtar mer och mer efter den lille. Nu ska jag vi bara handla dem sista småsakerna, samt hämta hem skötbordet vi beställt och vagnen..åh :) Och snart är denna veckan slut, på lördag ska jag hem till Nici på en liten tjejkväll som vi planerat - ska bli skitskoj! Måndag är det dags för barnmorskan igen och denna gången har jag typ 1000 saker jag måste fråga, eller nästan iallafall. Sen ska jag baka en massa, iallafall lussebullar och pepparkakor.. kanske, annars på onsdag. Nu har man ju helt plötsligt en massa tid att göra allt möjligt ( som man orkar ) ..  det känns rätt trevligt måste jag säga, fixa och trixa, träffa alla vänner oftare.

Jag har många, många listor att bocka av! Ni som känner mig väl vet att jag är ett list-freak och skriver listor på mer eller mindre allt som ska göras och handlas och jag älskar det! Jag älskar mina listor och hade mått fruktansvärt dåligt utan dem.. det är ett helt system för mig, först kladdar man ner det på ett vanligt papper och sedan vidare på ett annat där man skriver lite snyggare, sen kanske man fyller på med lite andra "att - göra - eller - handla - saker" och när jag anser att den är färdigskriven så måste jag ju ( såklart, hallå? ) skriva rent den.. helst ska allt stå i kategorier och i vilken ordning det ska göras. Ja - det är jag det. Jag vet att det låter sinnessjukt, men alla har vi våra grejer och detta är min.. kan ju bara tillägga att jag inte skriver rent den på data eller nåt, det hade ju varit för mycket? Haha, nåja..

För övrigt förstår jag inte varför folk inte kan växa upp? Att dem fortfarande orkar hålla på.. umgås med folk och leka ( det är leka enligt min uppfattning när man uppenbarligen tycker en massa annat ) bästa vänner och sedan så fort dem vänder ryggen till snacka en massa skit och berätta mer eller mindre allt denna personen sagt till dem i förtroende.  Utan att man frågat eller ens gett en tillstymmelse till undran..Och det är en massa långa utläggningar om " trött på henne, orkar inte träffa henne, bla bla bla.." ..nej, jag märker det, haha. Det är så patetiskt så jag vet inte vad mer jag kan säga? Jag tycker ganska många gör så.. kan man inte bara står för vad man tycker. Gillar man inte någon, så umgås man inte med personen i fråga, så enkelt är det väl. Jag tycker det är ledsamt och sorgligt att folk i vuxen ålder sitter och baktalar folk som dem ska vara goda vänner med eller som dem iallafall har någon form utav vänskapsrelation med.. hur fan kan man tycka det är roligt att ha det så? Vill folk inte ha äkta vänskap där man kan lita på varandra och där man verkligen tycker om varandra, på riktigt? Nej, det är alltid så mycket  fel på folk, hmm.. om man kanske skulle se om sitt eget hus innan man anmärker på andras va? Alla människor gör sina val i livet, det som gör dem lyckliga och känns rätt för just honom eller henne.. det kanske inte alltid stämmer övrens med vad du eller jag hade gjort eller tycker, men huvusaken är väl att hon/han är en bra vän gentemot dig? Att ni har en bra relation och kemin passar.. vem bryr sig då egentligen om vad någon annan tycker eller vad personen gör med sitt liv utöver det? Många ( och det är många ) verkar ju inte ens kunna stå för att dem umgås med en del människor, vilket jag tycker är helt bisarrt. Det ska alltid påpekas så mycket, vad alla gör, vem dem gör det med, vad han/hon sagt/gjort/vill göra/ska göra.. men för fan, skaffa ett liv. Man ledsnar på att lyssna.. jag tycker bara att alla kan få leva sitt eget liv, låt folk göra vad fan dem vill. Varför inte liksom :)

Ja, det var allt för stunden iallafall, ska fixa mig en kopp te nu och hoppas att halsen slutar riva.. tjing!

Jordskalv?

Fy fan vad jag mår.. har fått feber nu och känner mig totalt risig. Har sovit jättedåligt, vaknat flera gånger inatt - törstig,kissnödig,andnöd - you name it. Ena gången jag vaknade frös jag så jag skakade ihela kroppen, obehagligt..andra gången svettades jag som en gris.. fy fan vad jag hatar detta. Till råga på allt var det jordbävning i Skåne tidigt imorse, jag vaknade av att hela sängen skakade - flög upp och undrade vad fan som händer, Kent kom in i rummet och säger att hela huset skakar, vilket man snabbt kände.. obehagligt som fan.  Usch ja, jag trodde jag feberyrade först,haha... eller drömde mardrömmar, men nej. Näe, nu ska jag lägga mig ner igen, blev helt yr.. det är så jävla typiskt att detta ska komma min sista vecka,vad är oddsen?

http://sydsvenskan.se/malmo/article399129/Jordskalv-skakade-stora-delar-av-Skane.html

SÅKLART!

Well, in my face! Gissa vem som är sjuk? Oh yes, jaaag! Förkyld som ett svin, ont i halsen, huvudvärk.. mitt huvud känns som en degklump och jag är allmänt jävla slut helt enkelt. Kom hem för 45 minuter sen ungefär, har jobbat trots allt.. mådde inget vidare imorse när klockan ringde - men jag ville absolut till jobb, dels för att vikarien som ska gå för mig skulle komma idag och gå bredvid och dels för att ja.. jag pallar inte vara hemma mer helt enkelt. Har haft sånt oflyt bara med att vara sjuk, jobbade förra veckan men veckan innan det var jag magsjuk... och detta är min 3:e rejäla förkylning sen jag blev gravid.. men lucky me liksom. Får se hur jag gör imorgon, ska jobba 12-20, känns så ovärt att stanna hemma när det är min sista vecka, men å andra sidan mår jag bajs, så... what to do, what to do? Det var ju bara dömt att misslyckas, självklart skulle jag bli sjuk, självklart!

Mitt smak och luktsinne har försvunnit och det är väl kanske det värsta, för nu kan jag ju inte ens få njuta av att äta.. what the hell liksom? Haha, men men... jag hoppas att det är tillbaka snart, det är så värdelöst. Jag är sugen på julmat och har så varit i flera dagar, åh - så gott! Jag längtar massa,massa,massa! Och så vill jag ha snö, som tidigare nämnt.. men jag misstänker att det är ganska önsketänkande tyvärr, men hoppas kan man ju alltid göra, inte sant? ;)  Snö och julmat, åh...  vad hungrig jag blev nu, Mm-mmm.

Nej, nu ska jag ringa lite samtal och sen bara tycka allmänt synd om mig själv.. ligga i soffan och vara sjuk med min man. Nåja, det kunde väl vara värre... men gnälla måste man få göra trots allt. Jaja, det var allt än så länge, jag återkommer säkerligen mer mer gnäll, om inte idag - så imorgon, tjingeling!

Elin : Ja, vi får helt enkelt se när han tittar ut om han ser ut som en Liam eller inte :)

Frida : Mja, jag är ju ledig i helgen som kommer, men ser mer måndag som min första lediga dag och då ska jag faktiskt till barnmorskan, haha.. och sedan tänkte jag baka en massa, lite lussebullar osv.

Milo : Oh yes, det ska bli härligt som fan!

Söndag.

Jaha, då var denna helgen snart över och den har varit lugn och skön... Kent är sjuk och har så varit hela helgen, feber och förkyld så det blev en lugn helg hemma för oss. Han var på firmafest i fredags som sagt, men kom hem redan vid 19..feber och totalt hängig. Jag är dock frisk fortfarande, förhoppningsvis blir jag inte smittad, tycker faktiskt att jag har varit sjuk så det räcker under graviditeten, haha...  Måndag imorgon, ny vecka och viktigast av allt - min sista vecka på jobb!  Fy FAN jävla underbart! Dock en jävla massa att fixa, både jobbmässigt och privat.. men men, det löser sig ;) Nu ska jag göra lite nytta här, eller nåt..dammsuga kanske? Jaja, ha en bra dag.. trevlig advent, bla bla.. 3:e advent va? Mjoo!

Helg!

Äntligen är det helg! Skönt som fan måste jag säga... har precis vilat någon timme på soffan, sov dåligt inatt, mådde så otroligt illa - vaknade flera gånger och trodde jag skulle spy ; in på toa fort som fan...men ingenting hände. Mådde illa från och till under hela dagen igår och likaså idag, osäker på om det är magsjukan som sitter i fortfarande/igen eller om det är lilleman som spökar :) Känner mig dock lite bättre nu, men det kommer och går.. Har iallafall jobbat, 7-15.. och nu är jag ledig över helgen, underbart. Kent är på firmafest just nu, Tasha ligger och tuggar på ett grisöra jag köpte innan (mumma) och jag ska snart försöka få i mig lite mat och glo på tv...eller läsa lite kanske. Vi var på kalas igår ja, Anton fyllde 1 år, det var trevligt.. kom hem någongång efter 20 och sen blev det inte mycket gjort vill jag lova. I helgen ska jag bara njuta, försöka sova länge och vila ordentligt.. har absolut ingenting inplanerat över helgen (för en gångs skull) och det är så jävla skönt! Mjaja, ha en trevlig helg allihopa vad ni än hittar på :) Glad Lucia eller nåt,haha.

Torsdag.

Sonenta : Och huur skulle jag fatta det? Haha, but spank you wery much hur som helst :)

Jennifer : Hihi, läskigt inte sant? Men så funkar det vet du.. ;) miss you to!

Nåja, hade en kort dag på jobb idag, 7-12 - hur perfekt som helst. Sen hem och städa lite, och nu väntar jag på att Kent ska bli färdig och så ska vi åka hem til Emma där det är kalas för lilla Anton som fyller 1 år =)  Skrivs sen..

Åh, torsdag idag - en dag till och sen är det helg och en vecka till och så är det INGET jobb mer! :D

Who?


Tack för alla kommentarer, men vem är "Anonym" ? Fin kommentar, men har ingen aning om vem den är ifrån, haha :) Och jag är alldelles för nyfiken för att inte undra.

Who?


Tack för alla kommentarer, men vem är "Anonym" ? Fin kommentar, men har ingen aning om vem den är ifrån, haha :) Och jag är alldelles för nyfiken för att inte undra.

Avklarat.

Nå, jag fick gjort allting jag hade tänkt idag.. tvätten blev tvättad, grejerna blev handlade och håret blev färgat <-- skönt! Jag promenerade hem från Mobilia (ett litet köpcenter för er som bor uppåt)  , vilket i vanliga fall är en rätt kort och snabbt avklarad sträcka eftersom det inte ligger alltför långt ifrån hemmet - meen det tog mig en dryg timma att komma hem. I början var det ingen match, men sedan kickade foglossningen igång, thank you lord! Fy fan, det var en pärs.. dem sista 20 minutrarna pustade och stönade jag (alldelles för högt med tanke på att det var fler än jag ute) och längtade verkligen hem. Men hem kom jag (såklart) och det var skönt att röra på sig lite, men det känns.. "gnäll gnäll".  Imorgon ska jag jobba igen, dag 1 av 8... jag längtar, längtar efter att få vara ledig nu känner jag..orkar fan inte mer. Jaja, hejråå!

Gutenmorgen

Godmorgon, eller nåt.. nu är vi vakna här hemma, eller vi och vi.. jag är vaken, hunden sover i soffan och Kent jobbar. Majoriteten av familjen är iallafall vakna om man säger så. Jag har två maskiner igång nere i tvättstugan, sitter nu här och dricker kaffe.. det är fortfarande mörkt ute trots att klockan är ett par minuter i 8. Mysigt med ljusstakarna i fönstret. Ledig idag var det ja, ska tvätta lite på förmiddagen, försöka finna orken och motivationen till att färga håret - lite mellanbrunt bara för att jämna till det hela. Sedan till stan en sväng, har lite att handla..haha, det har man väl alltid? :D  Men ja, bara lite och egentligen ingenting. Fast ja..

Vi får se hur dagen blir, nu ska jag iallafall äta frukost och inte så mycket mer.. fortsätta läsa min påbörjade bok.  Jag önskar att det kunde börja snöa, massor av snö och sol. Men det är önsketänkande. tjing!

Nya tag!

Jaha, jag testar IGEN då, detta blir min absolut sista och slutgiltiga blogg, what so ever.. jag tänkte mest (önsketänkade möjligtvis) att jag kanske blir mer ambitiös om jag startar en ny blogg. Med skrivandet då dvs, fast vad skulle jag annars mena - ingenting såklart och ingen brydde sig :)  Har i vilket fall som helst haft alldelles för många bloggar nu och det börjar mer eller mindre kännas lönlöst, jag är så oaktiv så det finns inte.. men jag tänkte att, eftersom jag ändå snart är ledig i vad som känns som en evighet, så borde jag ju kunna uppdatera med rätt så jämna mellanrum iallfall, logiskt sett. Så återstår det att se hur logiskt mitt tänkande egentligen är, eller snarare hur logisk jag är.. hänger någon med?

Hur som helst, magen växer och knaugar, lilleman fortsätter att sparka på revbenen och det gör ont utav bara helvete! Faktiskt, utan att överdriva eller tycka extra synd om mig själv, så lider jag emellanåt.. det gör fruktansvärt ont, fy fan. Annars är allting fint, jag är en redig tjockis, precis som det ska va! Vecka 30 är jag nu i, tiden den rusar iväg...

Igår var det söndag, iallafall i Skåne.. och vi var i stan en sväng, kollade julmarknaden, handlade lite kläder, käkade maud osv osv.. jag kunde inte "låta bli" att stanna vid ett stånd och köpa såna där "minidonuts", jättesmå och asgoda. Fast jag överdrev nog en aning, för jag köpte 18 stycken, haha.. pigalert! Men till mitt försvar åt jag långtifrån upp alla.  FAKTISKT...
Vi avslutade kvällen med att gå på bio, såg Twilight.. jättefin film faktiskt. Och en fin dag! :)

Jobb idag, upp med tuppen och jag var trött som ett as.. det där magiska "stiga upp tidigt varje dag och vara jättepigg" bara försvann och gick över, numera är jag supertrög när det gäller att komma upp ur sängen. Innan var jag så pigg och steg ofta upp jättetidigt även när jag var ledig, no more säger jag bara.. jag vill SOVA. Nåja, imorgon är jag ledig iallafall, en lagom mjukstart på veckan och har numera.. trumvirvel... bara 8 dagar kvar att jobba, wihoo! Nästa fredag jobbar jag min sista dag, helt ofattbart.. det ska bli skönt faktiskt, att få vila kroppen. Jag som är så bra på att vila ;) Inte städa, ingenting.. johejdu, jag som praktiskt taget älskar dammsugaren.  Men nu kan jag städa varje dag utan att behöva jobba, it´s like a dream come true. Jag är inte ironisk eller skojar, det här är JAG, städa is the shit. Jaja, nu orkar jag inte mer, känner att det ändå bara skenar iväg och inte blir något vettigt sagt överhuvudtaget, godnatt!

Bjuder på en bild så ni ser min "lilla" mage, och ja - Jennifer har påpekat ansiktsuttrycket.


Välkommen till min nya blogg!