Josefin - Mamma till världens finaste Liam -

Huvudvärkens dag..

Bah, idag har vi inte gjort mycket minsann.. jag vaknade med en underbar huvudvärk som gjorde sig till känna redan inatt när jag vaknade till av att lillfisen tappat sin napp. Kände redan då att den var på gång och att det skulle bli en "sån" dag... den släppte dock mot förmiddagen en stund, men återvände igen och så rullade det på hela eftermiddagen. Under mina "må-bra-stunder" var jag dock så dum att jag dammsög + tvättade golv, så jag får väl skylla mig själv :) Jag tror att det berodde på vädret och denna tryckande luft..

Hur som helst, så packade vi ihop oss och stack ut på eftermiddagen - jag var i desperat behov av luft! Traskade ner på stranden en bra stund, vidare till biblioteket och lånade ett par böcker åt mig & Liam. Sedan hämtade vi ut lillemans påskägg på posten, som hans mormor skickat :) JÄTTEFINA grejer, bl.a en dvd-film med "I drömmarnas trädgård", så nu har han 4 stycken och en tröja med Iggle Piggle från just samma serie - en kyckling som "sjunger" och lite småkycklingar. Gud vad glad han vart, skrattade och tjoade medans han rotade runt i ägget :) Han fick även påspresent från Jeanette & Christer ( min syster + svåger ) med posten idag, innehållande 2 CD-skivor med Barnkammarboken - det är CD´s med ramsor,sagor och sånger - så himla gulligt gjort, TACK än en gång! Vi blir så glada och tacksamma över all omtanke och kärlek vår lilla trollunge får, det värmer verkligen och gör oss väldigt glada måste jag säga!

Nåja, min huvudvärk är nästintill borta - men det gör lite halvont i ögonen,så jag ska ta och logga ur nu för att slänga mig i soffan och mysa med en bok. Imorgon ska vi leka med Hanna & Leo och det ser vi såklart fram emot, som vanligt :) Sedan är det påsk och hela familjen är lediga tillsammans i några dagar, underbart! På lördag ska vi hem till Bitte ( Kent´s moster ) på påskmiddag,ska bli jätteroligt!

Vad ska ni göra i Påsk?

Tisdag!

Imorse fick jag lite lyx, jag vaknade 7.2o och Liam, han sov vidare ( ! ) så jag hann duscha och göra mig iordning i godan ro.. det var härligt må jag säga! Han vaknade strax efter 8 och då blev det frukost och sen en dusch för honom också.. nu sitter vi här, mätta och färdiga :) Vi ska snart gå ut en snabbis med vovven så hon får kissa, hon löper nu ( har mens ) så det blir lite tätare uterundor då..man vet ju själv hur det är, inte sant? Nog för att hon är en hund och jag människa, men kort och gott måste det ju mer eller mindre vara likadant? Jag blir iallafall mer kissnödig , och hon kissar grymt mycket mer när hon löper än vad hon gör i vanliga fall,så.. Alla brydde sig va? HAHA :D

Efter vi lämnat henne här hemma igen så ska vi traska iväg för att möta upp Hanna & Leo, sen bär det av till Öppna Förskolan så pojkarna får leka av sig lite.  Liam har alltid världens energi på förmiddagarna, så det är skönt att komma iväg då, det går liksom inte att aktivera honom på samma sätt hemma.. där är ju hundratals leksaker och en massa barn i samma ålder. Nu ska vi kila, hejrååå!

Att vara tillsammans.

Jag har inte orkat skriva under helgen - tror att jag sammanlagt spenderat 10 minuter framför dataskärmen sen i fredags. Anledningen är faktiskt bara att jag spenderat all tid med min familj! Vi har haft en jättemysig helg, bara umgåtts med varandra för första helgen på länge..dem senaste helgerna har vi ju haft kalas för Liam och helgerna innan dess har det varit en massa annat. Tider att passa, saker som ska göras osv osv - så denna helgen bestämde vi oss för att bara ta det lugnt och mysa! Gud såå skönt det har varit, tyvärr har vädret varit sisådär - men ut har vi kommit ändå :) Ätit gott, haft filmmaraton,busat med lillfisen - allt möjligt skoj! Ibland är det skönt, att bara ta såna helger då man är med varandra och inte en massa "måsten" eller far och fläng överallt.. tid för varandra är viktigt, tycker jag. Man får ta vara på dem lediga dagar man ha tillsammans, då vill jag inte alltid vara iväg på grejer eller annat - utan umgås hellre med mina älsklingar. Med det säger jag inte att det inte finns tillfällen man gör saker med andra, SJÄLVKLART - både på varsitt håll eller tillsammans, GUD - det är ju minst lika viktigt! Men att man ibland kanske bara gör.. ingenting? Fast tillsammans :) Ibland vill jag liksom bara "vara".. med mina grabbar.

Hur som helst, vad jag babblar länge om saker - jag har en tendens att liksom aldrig vilja släppa ämnet, utan kan prata och prata och prata om en sak i all oändlighet! Fråga Kent, han vet - hahaha ;) Men vad gör det, jag babblar på lika glatt ändå - vare sig han lyssnar eller ej, hihi. Just nu sover min lillfis och om en stund kommer Hanna & Leo hit och umgås med oss - det ska bli mycket roouuligt!

Nej, nu ringde Hanna och sa att dem kommer, så jag ska sätta på kaffet, tjingeling!

Idag är det våffeldagen...

...och dagen i ära så har vi ätit, just våfflor! Fast vår torsdag började imorse, vi stack till Öppna Förskolan med Hanna & Leo - kidsen lekte och hade skoj som vanligt! Efter det kilade vi vidare till affären, handlade massa nödvändigheter och icke nödvändigheter - ni vet,sånt som bara "slinker ner" i korgen. Sa hejdå till vårat sällskap, traskade hemåt och dumpade av varorna och så stack vi ut och rastade vovven och lekte lite med henne.. vädret har varit K A N O N idag alltså! Vi kom hem "på riktigt" strax före 13.3o, då somnade lilleman och sov drygt 2 timmar.. jag bara slappade, drack kaffe och njöt av en bok på balkongen bl.a. Dagen har med andra ord varit ljuvlig..

Klockan 16 var det date med tvättstugan, inte världens roligaste grej kanske - men värre saker finns att göra och det var nödvändigt! Kent kom hem, vi gräddade goooda våfflor som vi njöt av alla tre! :) Just nu är han iväg och tränar, Liam har lagt sig för natten.. tycker så synd om honom dock, han vaknar titt som tätt och är ledsen. Han har 2 tänder på gång och han har alltid såna besvär när dem ska ploppa upp, han får jätteont.. det är jättejobbigt, man kan liksom inte göra så mycket mer än trösta och ge alvedon. Vad maktlös man kan känner sig!

Nu ska jag vika den sista tvätten och invänta Criminal Minds som börjar 21:oo - ett måste för mig. Imorgon är det fredag, vilket innebär att det är dags för helg och vi alla är lediga tillsammans! Hoppas på fint väder så man kan vara ute.. den som lever får se! ;)

Hanna : Tack för dina fina kommentarer! Han var lite skeptiskt angående skorna första gången han gick i dem, grät och bara tittade ner på dem hela tiden..han förstod nog inte riktigt vad som pågick :) Men nu så, är det hans bästa, hihi! Jaa,tänk om det var Hanna & Mio! ♥

Milo : Oh ja, han går jättebra i skorna - numera tar jag inte ens med vagnen när vi ska ner på lekplatsen osv, han traskar så fint själv :)

Eva : Fan vad trist med gungorna! Förstår att Neo inte är superförtjust, vem hade varit det? Dem borde tänka lite med på dem allra minsta barnen och anpassa lekplatserna lite bättre.. dem har ju också glädje av att vara ute liksom, gunga är en suverän sysselsättning!

Ibland är allt bara SÅ besvärligt :)




Gungeligung.

Tjohooo... idag har vi varit ute en hel del, kilade ner på lekplatsen.. gungade, åkte rutschkana och hade oss! Lilleman knallar runt så fint i sina nya fina skor - vita Nike :) När han vilade middag passade jag på att städa här hemma + rensa ur garderoberna i hallen som man alltid lyckas förvara en massa skit i, rena förvaringsstationerna emellanåt - sen fixade vi god lunch och käkade innan vi begav oss ut igen.

uuuunderbart väder det är ute! Jag bara njuter..skönt också att Liam kan fåt raska runt på egen hans och slippa sitta i vagnen alltför mycket. Sista gången vi var ute nu på eftermiddagen så lämnade vi vagnen hemma och han gick själv hela tiden vi var ute, stora killen nu vet ni! Imorrn ska vi träffa Hanna & Leo, leka av oss på Öppna Förskolan och njuta av deras fantastiska frulle - haha! Yummie Yum :)

Lite bilder från vår utevistelse idag :




Regn och åter regn..

Usch, vilket skitväder det är ute idag - blött blött b l ö t t !  Nåja, hellre det än snö säger jag bara.. man kan ju hoppas att våren så smått är på väg, snön är iallafall borta ( för tillfället åtminstone ) och vissa dagar är relativt varma - så jag hoppas! Spyr om jag ser en snöflinga hädanefter, är så less på skiten så det finns inte.. kånka fram med vagnen i enorma snöhögar, it´s so wonderful!

Här sitter vi, nyduschade och påklädda - vi ska snart gå iväg och hämta upp Hanna & Leo, så bär det av till Öppna Förskolan för att leka! Jag längtar efter deras frulle, börjar bli hungrig - men inget vits att käka nu när vi snart ska dra + att jag hellre äter därborta,hah! Nu ska jag plocka iordning det sista och dra ut vovven på en kissrunda - har förresten världens idétorka på kvällsmat - vad ska ni äta idag?

Tjingeling!

Uppdatering om oss.

Nu var det längesen jag skrev igen - i know, jag är skittråkig! Men har till mitt försvar haft fullt upp och var gång man får lite tid över så finns det annat som prioriteras före bloggen, såklart. Sist var väl i tisdags förra veckan? Ska se om jag kan komma ihåg vad som hänt sedan dess..

I onsdags var jag & Liam på mitt jobb och hälsade på, hade ett litet möte med min chef för att gå igenom min mammaledighet och återkomst till arbetet. Så nu är det officiellt, den 12 Juli börjar jag jobba igen - dock går jag ner i tid och börjar på 75 % istället för 100 %. Så har jag rätt att göra fram tills lilleman är 8 år, så fram tills dess kan jag bara säga till när jag vill börja jobba heltid igen.. jag är ju anställd på min heltidstjänst fortfarande, bara det att jag valt att gå ner i tid nu när Liam är så liten. Det känns underbart, jag kommer att ha kortare dagar och vissa veckor blir jag ledig lite fler dagar än vanligt eftersom jag även jobbar helg - så det känns helt rätt! När vi var färdiga på jobb stack vi hem till Katta och hennes kids, barnen lekte och vi drack kaffe medans munnarna gick i vanlig ordning :)

Torsdag, torsdag.. storstädning, handling och tvättid var vad som stod på schemat här hemma - vi var ute en sväng på eftermiddagen och gungade, han tycker det är såå roligt! Kent var ledig dagen efter så han och Martin stack iväg på kvällen - så jag hade en filmkväll här hemma för mig själv, såg bl.a " Precious" - tragisk och en sån film man bara kände sig illa till mods av hela tiden. Men ack så bra..

I Fredags var jag & Liam Entré tillsammans med Milo, Miranda & Keane - käkade lunch och shoppade.. blev bl.a skor & tröjor till lilleman, mjukisbyxor till mig själv..  avslutade det hela med kaffe och muffins på Wayne´s innan vi sa adjö. Stannade på vägen hem för att hämta ut grejerna vi beställt - jacka till Liam och underkläder till moi! Sen blev det filmkväll för mig och min honey!

I Lördags var det dags för Liam´s andra kalas, denna gången med Kent´s familj - bl.a hans mamma + sambo, moster, kusiner, lillasyster mfl. Jättetrevligt var det och han fick en massa fina presenter! Jag, Kent & Jenny ( hans lillasyster ) avslutade kvällen med pizza när alla andra kilat hem.. och när hon åkt så mös vi med film! Helt döda var vi.. det tar på krafterna att vara värdpar, HAHA :)

Och igår var det slappesöndag! Vi drog med oss barn + hund till hundstranden - vovven lekte med en massa andra vovvar och badade. Trodde att jag skulle frysa ihjäl när jag såg henne, men som hon njöt! Sprang och sprang så vattnet det stänkte :) Hem och laga middag, mysa en massa.. Martin & Leo kom förbi och lekte en stund. När lillfisen somnat hade vi filmmaraton här hemma med en massa gott..

Idag slutade Kent tidigt, han var hemma redan vid 12 så jag kunde lyxa till det med att duscha, färga över mitt utväxt, måla naglar osv - det ni, var inte fy skam! Just nu är dem nere på gården och gungar, jag ska plocka lite här hemma innan jag sminkar och klär på mig.. dricka en kopp kaffe och bara ta det lugnt. Ikväll ska jag på klädparty med Milo, ska bli skitskoj! :) Hajj så länge!

Det här med lediga dagar osv.

Ve och fasa - så bakfulla vi har varit! HELA söndagen och även måndagen, t.om en bit in på tisdagsmorgonen  ( idag med andra ord ),hahaha! Men nu är vi återställda och mår som folk igen.. tur at man festar så sällan, annars hade jag ruttnat ihop i en hög tror jag. Men fullt upp har det varit ändå, vädret har ju varit strålande så ute har vi minsann varit! Promenerat en massa, varit ute, lilleman har gungat ( han älskar det ) och så har vi flängt hit och dit. Och Lördag har jag haft här hemma i 3 dagar minsann, med läsk och en massa onyttigheter.. det är något med bakfyllan som gör att jag bara blir såå sugen på allt vad fett heter. Törstig är man ju också, all the time.. rätt ironiskt egentligen. Nåväl, vad gör väl det? :)

Imorgon ska jag och Liam till mitt jobb och hälsa på, måste prata med min boss om när jag ska komma tillbaka.. tanken är ju att det blir i Juli. Men så vill jag ju gå ner i tid, jobbar ju 100 % - men ska gå ner till 75 %. Vi vill inte att Liam ska bo på dagis när han är så liten och eftersom att Kent jobbar 7-16 och oftast utanför stan samt på ackord ( han får fast lön + extra beroende på hur snabbt dem utför byggena ) så passar det bäst att jag går ner i tid som har så varierande arbetstider.. annars kommer lilleman gå på dagis, vadå? 7-11 var dag.. Nej, det känns lite meningslöst, han ska ju få ut något av det också. Eftersom jag jobbar helger och kvällar så slutar jag tidigare vissa dagar, jag är alltid ( oftast ) ledig minst en dag mitt i veckan, börjat sent någon dag osv osv.. så Liam kommer få lite lediga dagar med mig mitt i veckan då vi kan hitta på en massa roliga grejer! Och så hämtas han tidigt eller lämnas sent ett par gånger i veckan.. så det blir ytterst sällan han får gå 7-16 ungefär - och det är precis så vi vill ha det! Vi vill helst inte ha honom på dagis från tidig morgon till sen eftermiddag,om det kan undvikas..

Jag har ju funderat fram och tillbaka gällande att sadla om, byta yrkesområde.. just pga arbetstiderna.. det är kvällar, helger och röda dagar. Dvs man missar en del.. kalas, ( vänners + deras barn t.ex ) Jul, Påsk, Midsommar.. semester är inte alltid en självklarighet då det är många som har barn, inte bara jag och du t.ex. Men så har jag börjat tänka om lite, för det finns många fördelar! Jag har som sagt alltid en ledig dag mitt i veckan, där jag t.ex kan sticka och bada med Liam - istället för en lördag tillsammans med halva Malmö. Han får sovmornar då jag jobbar kväll och behöver inte alltid gå upp tidigt för dagis.. han blir hämtad tidigt dem dagar jag jobbar kort dag. Och allting behöver inte göras på lördag eller söndag, man har tid i veckorna också - halleluja! Sen ser jag det som så, att Liam & Kent kommer får en massa egentid dem helgerna jag jobbar - precis som jag & Liam kommer få dem dagar jag är ledig mitt i veckan, och sånt är ju också så himla positivt! Men det tråkigaste av allt är ju just JULEN.. vilken mamma eller pappa vill inte vara ledig julafton med sina barn? Mitt hjärta brister om jag går miste om detta någongång... nu har vi bra sammanhållning på mitt jobb och jag har aldrig under mina snart 6 år där varit med om att något liknande hänt. Så, som det känns just nu - så stannar jag inom vården! Fördelarna överväger helt enkelt nackdelarna just nu.. tur är väl det! :)

Hur tänker ni andra som har barn - ni som arbetar inom vården t.ex, om röda dagar ( såsom Jul osv ) och även ni andra, med andra jobb - vad är viktigt för er? Vissa värderar ju lediga helger tillsammans hela familjen framför något annat, så det är ju hemskt olika!

Iallafall, imorrn efter vi hälsat på mitt jobb - så ska vi sticka hem till Katta för att leka med henne och kidsen, ska bli himla trevlans! =)

Party, Party!!

Glömde lite detaljer angående lördagens festande.. först gick jag & Kent ner på puben och tog varsin öl och en stund efter det kom Martin dit och hämtade oss och så stack vi tillsammans på festen! Det glömde jag totalt bort innan.. haha, inga kommentarer.











Födelsedagskalaset.











Liam öppnar presenter från Mormor..

Kolla in hans min när han öppnat en present och ser att det är figurerna från "Drömmarnas trådgård" :)





Kalas + Fest = Twice the fun!

Vilken härlig helg det har varit! Min mamma har varit på besök, vi har haft födelsedagskalas för Liam och även hunnit avverka en fest - icke illa och roligt har vi haft! Nu är det söndag och vi slappar för fulla muggar... precis som det ska vara!

I fredags var det ju tid för vaccination, det gick väl som väntat.. en massa tårar och skrik. Jag trodde att det kanske inte skulle vara så farligt med första sprutan ( han fick en i var lår ) eftersom att han inte såg när hon stack - men ack vad jag bedrog mig. Han vände och vred sig, skrek och grät.. så nog kändes det. Och när hon skulle ge honom den andra sprutan så föste han bara bort hennes hans och så sa han "Nej, inte.." Han har börjat med en massa nya grejer.. när han ska äta så säger han "Äta" och så smaskar han med munnen och tungan  - haha, det är så gulligt, han gjorde det innan idag när han skulle äta lunch. Och så det där med "Nej, inte" när något inte passar är också en ny grej.. hur som helst så blev han lite hängig efter sprutorna och har varit lite "off" sedan dess. Men idag är han sig lik igen.. på strålande humör och världens goaste! Han är bara så jäkla härlig.. ler och skrattar hela tiden, kan man bli annat än glad själv?

Igår var det födelsedagskalas för Liam, det var hellyckat - han fick jättefina presenter och vi hade jättetrevligt. När den sista gästen gått så fixade vi lite middag här hemma och käkade.. och sedan stack jag och Kent på fest hemma hos Lie & Katta! Skiiiiiitroligt hade vi verkligen! Det trillade in folk allt eftersom, en hel del man inte festat med sen innan graviditeten..eller inte träffat på väldigt länge, det känns som 100 år gått ibland,haha. En massa skratt, god stämning och så blev en del saker utredda once and for all - mer än så behöver vi inte säga :) Mer än att man än en gång lärt vilka som är ens äkta vänner.. och vilka som egentligen bara är fulla av lögner och skit. Men så var det med det.. och det var ingen stor överraskning egentligen, om sanningen ska fram.. Men summan av kardemumman, vi hade verkligen SKITROLIGT! Det var första gången jag & Kent var på fest tillsammans sedan lilleman föddes, så det är kul att det blev så lyckad.. TACK Lie & Katta! =)

Idag
var det väl mindre roligt :) Vi kom hem runt 3 inatt och så upp igen strax före 8 eftersom min mammas tåg hem gick kvart över nio. Jag hade "bestämt" att jag skulle ta det lugnt igår, men trots all erfarenhet så är det egentligen ett under att man aldrig lär sig.. Jag tackade först bestämt nej till snapsar och Baileys, men jag var ju inte svår att övertala om jag säger så. Så imorse var vi inte stöddiga! Men överlever gör man alltid.. och nu mår jag bra igen, vi ska snart flotta pizza och så blir det film när lillfisen somnat. Han fick en bil av min mamma i present, ni vet en sån stor som dem kan sitta på - Bobcar heter det kanske? Den har en knapp som man kan trycka på så spelas en låt som heter "Old McDonald had a farm..bla bla bla" - ni vet vilken jag menar? Den satt Liam och spelade oändligt många gånger imorse när huvudvärken var som värst, och trots att man tror att ens sista stund är kommen så är det ju bara att bita ihop, le och tralla med. Så när klockan äntligen blev 11.3o och han ville sova middag så kan jag meddela att vi störtade ner i sängen vi med och sov som grisar! :)

Jag lägger upp bilder från kalaset och festen imorgon, orkar inte lägga över dem på datan ikväll.. men jag lovar att dem dyker upp någongång under morgondagen. Hej så länge!

Min underbara lillfis!

Jag har egentligen inte så mycket att förtälja.. vi har storstädat hemmet idag + att vi hade dejt med tvättstugan - alla täcken blev tvättade och så lite kläder m.m. Vädrat ut här hemma, bäddat rent sängarna, skurat badrum + kök.. rensat kyl/frys - och med det vill jag bara tillägga, att  : JAG HAR VARIT SKITDUKTIG! Haha :) Där emellan har vi lekt och myst en massa, han är verkligen så underbar.. vår Liam.. go och glad, mysig och snäll. Han är väldigt självständig och kan fastna för sig själv med sina leksaker en bra stund utan att man måste vara med hela tiden, ibland vill han att vi ska leka med honom - och ibland föredrar han sitt eget sällskap. Och skönt är väl det? Att kunna fixa i köket eller pilla i garderoberna medans han leker i rummet..fantastiskt! Ibland när det gått en stund så kan han komma ut och titta efter mig, och när han får syn på mig och jag tittar på honom - så bara får jag en sånt leende och så kan han springa emot mig samtidigt som han skrattar - och så blir det en stoor kram. Så jäkla härligt! Nej, det finns nog inget som kan mäta sig med min kärlek.. GUD vad jag älskar honom!

Just nu är han förresten lite "mammig", emellanåt vill han gärna vara hos mig hela tiden - jag ska alltså bära honom, det räcker inte med att bara vara i närheten. Sätter jag ner honom eller går iväg ett par steg så blir han himla ledsen att det liknar ingenting. Oftast går det över efter bara en liten stund och ibland funkar det om pappa lyfter upp och pussar lite, men allt som oftast är det bara mamma som duger. Plutten! Tänk vad dem är festliga ändå som får såna perioder.. antingen "mammiga" eller "pappiga", det brukar ju variera från gång till gång. Lite jobbigt kan det bli små stunder, när jag t.ex vill gå på toaletten och Kent är hemma.. det är ju annars dem få gångerna man äntligen kan gå på toa ifred! Men det går inte ens att bli besvärad, för han blir så uppriktigt ledsen när jag ska gå att det skär i hjärtat.. så han får ju hänga med såklart! ;)

För övrigt är jag nyduschad, jag har nyss tvättat bort en ansiktsmask.. FY FAN rent ut sagt vad skönt det känns, fräscht efter städdag! Lillfisen sover och mannen tränar och jag - jag väntar på att klockan ska bli 21.oo för då börjar Criminal Minds - nya avsnitt, jippiiieeee! Imorgon bitti ska vi till BVC, 1-årskontroll - Liam ska vaccineras, hoppas det går bra.. spännande att se få se vikt och längd också! Efter det ska vi ta bussen till Centralen och möta upp min mamma som hälsar på över helgen, ska bli jätteroligt!

Och på lördag är det Liam´s 1-ÅRSKALAS! :) Lördagen därpå, dvs den 20:e så ska vi ha ett kalas igen, fast lite mindre - för Kent´s släkt ( mamma,syster,moster,kusiner m.m ) eftersom det blir alldelles för mycket folk i vår lägenhet annars och sen för att Jenny ( Kents syster ) bor i Stockholm och inte kommer ner förrän den 19:e, så för att hon inte skulle missa kalasandet helt, så bestämde vi oss för att ha två!


We have bakat!

Jajjemän, äntligen fick jag tummen ur röven och bakade! Har varit så otroligt seg idag, klädde inte på mig förrän klockan var närmare 12 tror jag.. Liam gör jag alltid iordning direkt när han vaknar, så han var åtminstone proper ;) Men hur som helst, efter att ha dragit på det hela förmiddagen så gjorde jag mig äntligen iordning när lilleman somnade för sin vila och när han vaknade traskade vi till affären och handlade det som behövdes. Sen bar det hemåt och bakningen startade - först höll han sig mest på köksgolvet dit han släpat sina leksaker för att kunna hålla mer koll på mig - men sedan blev han lite nyfiken, så han fick vara med och vispa smeten lite minsann :) Så kul han tyckte det var, men sedan blev han lite mer försiktig och ville bara hålla lite i skålen innan han återgick till sina leksaker.

Och ni som ska äta kakorna - var inte oroliga, han har INTE haft händerna i smeten! Haha ♥


Stranden med våra "kids" =)

LITE BILDER FRÅN VÅR PROMENAD PÅ STRANDEN IGÅR..








Baka baka liten kaka..

Vi ska strax iväg och handla lite här hemma, behöver komplettera lite till Liam´s kalas som är på lördag - jag ska göra 2 tårtor. En vanlig gräddtårta och så en med blått marsipantäcke - och marsipantäcket gör jag själv, inga köpta grejer här inte ;) Skämt åsido, jag älskar att baka och vill gärna göra allt själv och marsipantäcke är superenkelt.. vet att det finns färdiga att köpa, men dem är oftast rosa eller gröna. Och vi vill gärna ha ett blått, därför blir det smidigast att göra det själv anser jag.. går snabbt och är totalt oavancerat. Sen ska jag baka lite annat också och det tänkte jag försöka hinna med idag, emellan allt annat som ska göras.Tänkte lilleman skulle få vara med och baka lite med mig.. det gillar han säkert, allt som innebär kladd brukar vara populärt! :) Kul nu när han blivit lite större och är mer "med", han får ut så mycket mer av grejerna man gör tillsammans och man märker att han tycker det är riktigt roligt att får vara delaktig i allt. Vår lilla fis!

Just nu sitter han en bit ifrån mig och slamrar med kastrull och slev, det är ett sant nöje förstår ni - han tycker det är störtkul! Slammer, slammer och slammer! Nu är han mer eller mindre frisk, näsan rinner lite bara - men han är hur pigg som helst, vaknade bara en gång inatt och hostade, han äter som vanligt igen osv. Känns jätteskönt.. vi var lite bekymrade att han inte skulle bli bra till helgen, men jodå.. dock skippar vi Öppna Förskolan denna vecka, vill inte ta några onödiga risker. Det får bli nästa vecka istället, då har vi en massa roligt som ska göras!






Jennifers Födelsedag idag! =)

GRATTIS PÅ 18-ÅRSDAGEN MIN UNDERBARA LILLASYSTER! ÄLSKAR DIG  ♥





This and that.

Har fått en del frågor om hur det var att jobba i lördags, och jag kan bara säga att det var skönt! Jag hade jätteroligt och det var härligt att ha något att göra, eller det har jag ju var dag hur som helst - men jobbmässigt liksom. Höll igång hela dagen och det var skönt att göra något "vettigt" om ni förstår hur jag menar? Dagen flög fram, det var underbart att träffa alla tanter/gubbar igen och framförallt mina kollegor. Nej, det var en lyckad dag och jag hoppar gärna in fler gånger när det behövs, innan det är dags att börja igen på RIKTIGT. Jag hade världens energi hela dagen, men tröttheten kom ikapp mig på kvällen.. slutade 19.oo ju och var väl hemma 15 minuter senare, mös i soffan med mannen och sen däckade jag totalt strax efter 21.. i soffan dvs  :) Var helt utmattad och mindes inte ens att jag var nära att somna.

Idag skulle vi egentligen ha träffat Hanna & Leo, men hon har fått någon släng av magsjuka så det avbokade vi ganska snabbt! Imorgon ska vi träffa Anneli, superhärligt! På torsdag är det tvätt och städning som står på schemat här hemma.. har lite jag/vi måste ha handlat tills helgen också, så det blir en fixardag! Och på fredag ska vi först till BVC för 1 - årskontroll + vaccination klockan 10.oo och därefter tar vi bussen ner till Centralen för att möta upp min mamma/Liam´s mormor som kommer och hälsar på! :)

Födelsedagen!

Vilken härlig dag vi hade igår! Liam har varit förkyld och hängig hela helgen - IGEN - misstänker att jag drog med honom till Öppna Förskolan innan han var riktigt frisk, för dem senaste gångerna vi varit där efter han varit sjuk,så har han blivit kass igen. Så denna vecka blir det ingen ÖF, eftersom han har kalas på lördag! Hur som helst, igår var det minsann fart i honom, han var pigg och glad - for fram som en ångvält och var totalvild - som han brukar med andra ord =)

Vi lekte en massa hela dagen och han skrattade som en tok, när Kent kom hem åt vi middag tillsammans och för första gången på nästan 2 veckor ( han har bökat med vanlig mat när han varit sjuk ) så åt han en hel portion! Fiskgratäng stod på menyn..han äter ju inte burkmat längre knappt, bara om vi ska iväg eller om vi ska äta något som inte riktigt passar honom - annars äter han det vi äter, rakt av. Han åt iallafall med god aptit och därefter blev det chokladpudding med grädde ( tårtan spar vi till kalaset ) som han fick äta alldelles själv - och det såg ju ut därefter också,haha. Han doppade hela ansiktet i tallriken och kladdade för glatta livet :) Paketöppning och lite mer bus innan han störtade ner i sängen mer eller mindre, somnade som en stock efter en varm och skönt dusch.. väl behövligt efter chokladpuddingen kan jag lova! :)

Tog en massa bilder, tyvärr dog batteriet mitt i paketöppningen - men en del bilder hanns med!


LEKA TILLS VI STUPAR





Mmm-mm - GOTT med chokladpudding!







Spännande att öppna massa presenter..








Vår lillfis första Födelsedag!


Idag är ingen vanlig dag - För det är Liam´s 1 - ÅRSDAG!

Idag har våran lillkille funnits hos oss ett helt år och vi har haft den äran att vara hans föräldrar lika länge!

GRATTIS MAMMAS & PAPPAS ÄLSKLING! :)




Bara en timme gammal ungefär..



Liam & Kent på BB



Liam & Jag på BB



Nytaget foto på Liam

Mysdag.

Idag har vi bara tagit det lugnt, lekt och busat en massa.. var ute på en promenad tidigare idag - känner mig totalt överlycklig över att det är så fint väder. Man får vårkänslor, energin ökar och man blir piggare helt enkelt - tänk vad lite ljusa dagar kan göra! Storstädat har vi fått här hemma också, passade på under förmiddagen när Liam var upptagen med sitt lekande.. han pausade dock emellanåt för att spana in vad jag gjorde - dvs stänga av dammsugaren ett antal gånger medans jag var full gång, det är ju roligt! Kul en eller två gånger för en annan kanske, lagom frustrerande den 10,13,15,20:e gången =) Men vad gör väl det om hundra år..

Kent & Magnus ( arbetskollega ) kom hit på sin lunch och tog en kopp kaffe - då fick man ett litet avbrott och sällskap mitt i allt, trevligt! Ikväll blir det lugnt här hemma, jag ska upp relativt tidigt imorgon ( runt 6-tiden ) så det blir väl en film i soffan skulle jag tro, ingen avancerat.. så får vi väl se om jag kommer i säng i tid, haha. Ska bli jätteroligt att jobba iallafall, jag ser fram emot det och bara det känns fint..


IDAG HAR JAG VARIT RÖKFRI I EN MÅNAD  =)

Lovely day!

Åh, så skönt det har varit att komma ut idag! Hela dagen har vi varit borta.. traskade iväg för att möta Hanna & Leo strax före 9.3o imorse, sen tog vi allesammans bussen till Öppna Förskolan. Träffade Cecilia och Antonio där, barnen lekte av sig.. jag ( vi ) fick en välbehövlig och för en gångs skull ORDENTLIG frukost, dem har världens bästa frulle - i promise! Efter ÖF följde jag och lilleman med Hanna & Leo hem, båda barnen började med att sova och vi fikade .. sen spenderade vi resten utav dagen där hemma.. Ramlade innanför dörren här hemma strax före 16, ut med vovven en runda och strax därefter kom Kent hem. En riktigt härlig dag har vi haft! Och vädret har fortsatt vara ljuvligt, förutom att det är kallt - men det kan jag ta,så länge det inte snöar. Nu sover vår trollunge sedan en halvtimma tillbaka typ, Kent är och tränar och jag inväntar ett program som börjar 21... fram tills dess ska jag bara slappa och läsa lite bloggar kanske. Imorgon är det fredag och det gillar vi, på lördag är det worktime minsann - det ser vi också fram emot! Hoppas ni haft en bra dag allesammans!

Kommentarer.

Svar på kommentarer :

Sofia : Haha, känner igen det där - Liam har stängt av tv:n här i ungefär 3-4 månader? Och nu har han börjat med
dammsugaren,datorn och allt annat med tryckknappar - fantastiskt! Jo, nu fick jag lite extrajobb eftersom det tydligen var någon annan som var sjuk och dem fick absolut inte in någon, men "för mig själv" får jag inte jobba, dem har ju en vikarie som går på min tjänst just nu. Så jag får ta någon annan plats för en dag :) Men arbetsuppgifterna är ju dem samma, så det blir ingen spännande omväxling direkt,haha!

Eva : Jag jobbar med äldre som har alzheimers, många ( men inte alla ) är i början utav sin sjukdom och har precis fått sin diagnos. Så jag arbetar i ett team tillsammans med några andra undersköterskor, en hemvårdsinspektör, demenssjuksköterska, sjuksköterska och arbetsterapeut. Vi försöker bygga upp en plan tillsammans med anhöriga för att få deras vardag att fungera i hemmet osv ( dem bor fortfarande hemma ) med hjälp av oss. Vi har inte så många vårdtagare, då tanken är att vi ska hjälpa dem med den sociala tillvaron m.m.

Äntligen!

JAAAA - nu är vår lillfis sig själv igen, så gott som iallafall - febern är ett minne blott och han har börjat äta normalt igen, det enda är väl att han är lite bökig med den vanliga maten,men det kommer väl det ´å. Han äter fortfarande pencillin och får hostmedicin, samt alvedon regelbundet eftersom man märker att han har besvär utav örat emellanåt - han håller handen över det osv, så allt i förebyggande syfte så att han ska slippa ha ont. Hostan är mycket bättre, nu låter det inte som om han ska kräkas eller hosta upp tarmarna längre, utan han har "vanlig" hosta och den kommer alltmer sällan numera.. så underbart skönt! Han är pigg och vild idag, precis som det ska vara  :)

Vi har varit ute på 2 promenader idag, det är helt fantastiskt väder och jag bara njuter för fullt.. solen skiner och snön är praktiskt taget borta - kan man ens låta bli att vara på strålande humör? Imorgon blir det Öppna Förskolan med Hanna & Leo - jag hoppas även på att träffa Cecilia & Antonio där, var längesen nu eftersom barnen varit sjuka! Hoppas på friska tider framöver..och fortsatt fint väder, yes indeed.

Förresten!!! Jag ska JOBBA på lördag! Jaa-aa, jag har ju sagt till min chef + arbetskamrater att dem gärna kan ringa mig om det fattas folk någon helg, dels för att jag varit ledig så länge nu att det bara vore skönt att jobba en dag och träffa mina kära kollegor. Sen så tar jag ju inte ut någon föräldrarpenning på helgerna, så då kan jag ju jobba lite och få lön,hihi.. extrapengar minsann. Kan nog vara bra också, eftersom jag börjar jobba igen i Juli så kan det vara smidigt att jobba lite någon helg så att man inte kommer av sig helt.. Jag kommer känna mig lite som en vikarie tror jag, trots att jag har en fast tjänst där sedan snart 6 år.. jag har ju alltid jobbat, utan avbrott. Men det känns spännande måste jag säga, har inte jobbat sedan December 2008 då jag gick på havandeskapsledigt.. så det var ett tag sen man var igång. Klockan 8:oo - 19:oo ska jag jobba  :) Ska  bli jätteroligt, jag längtar till och med lite grand!!! Märklig känsla, det var lääängesen jag längtade till jobb,haha.

Nej, hörni - nu ska jag sätta på kaffe och leka med lilleman, medans vi väntar in hans pappa som snart kommer hem! Adjöken!

Läkarbesöket avklarat.

Såja, nu är vi hemma igen, fick vänta en mindre evighet inne på apoteket och när jag ändå släpat ut lilleman så kilade vi inom affären en snabbis så behöver man inte sitta strandsatt under dagen. Hur som helst, var ska jag börja? Ögonen - förmodligen en lätt infektion som uppstått i samband med förkylningen, blir det inte bättre skulle jag ringa henne ( läkaren ) så skulle hon skriva ett recept på salva eller droppar.

Hostmedicin fick han äntligen då det inte alls blivit bättre sen sist vi var där.. pratade även lite om inhalationssprayen han fick och jag talade om att den var suverän - väsandet och pipandet i bröstet minskade betydligt nästan direkt, och andnöden är helt borta. Då sa hon att han förmodligen har förkylningsastma.. men det är inget hon kan fastställa än eftersom det är första gången han är sjuk. Men det var en lindring form tack och lov, detta innebär inte att han har någon kroniskt astma utan att han eventuellt kommer ha problem med andningen var gång han är förkyld/har hosta och därmed kommer behöva använda inhalationssprayen igen. Men det vet vi mer om nästa gång han blir sjuk, skulle han få samma problem då också ( vilket hon misstänkte ) så får vi köra samma procedur då.. det är inget farligt alls och rätt vanligt att barn får dessa problem vid förkylningar, sa hon. Huvudsaken är ju att han inte har kronisk astma och att det finns ( medicin ) som hjälper..

Och efter en undersökning visade det sig att han har öroninflammation! Tidigare har han bara varit lite röd och irriterad i öronen.. men nu var det rött,svullet och en klar inflammation. Så han har fått pencillin som ska tas i 5 dagar, morgon & kväll.. vår stackars lillfis! Gud vad jag tycker synd om honom!! Han somnade så fort vi kom hem, detta är andra gången han sover idag sedan vi vaknade imorse ( runt 7.3o ) .. bara det visar hur dålig han är fortfarande. Så det blir en lugn hemmamys-vecka för oss, så att han kryar på sig ordentligt.. vi fick en ny läkartid på fredag, om han inte var bättre skulle vi komma - annars var det bara att avboka. Förhoppningsvis behöver vi inte gå dit, jag håller tummarna.. isåfall blir det kanske en visit på Öppna Förskolan på torsdag, saknar! Det känns att man varit inne en hel del på sistone, önskar så att han blir frisk så att han får komma ut och leka lite med sina kompisar  =) Nu hör jag att min plutt är vaken, tjingeling hörni!

Läkarbesök * 3

Ja, då gör vi ett TREDJE försök, klockan 11.oo ska vi vara på Vårdcentralen med lilleman.. och nu tänker jag inte gå därifrån förrän han fått antingen pencillin eller hostmedicin - sanna mina ord. Inatt har han sovit med bredvid mig och Kent sov i vardagsrummet eftersom han skulle upp och jobba på morgonen.. så natten var inte lika orolig som den varit tidigare, men hostan är densamma. Och nu misstänks det ögoninflammation, det rinner massa tjockflytande gul gegga från ena ögat.. det vore väl bara typiskt, inte sant? Febern har iallafal lugnat ner sig, han har inte haft hög feber sen i fredags - utan bara lite smått ibland nattetid,så vi hoppas den försvinner helt nu.

Nu ska jag göra oss iordning och försöka få i mig lite frukost - hör av mig senare om hur det gick.