Josefin - Mamma till världens finaste Liam -

Julveckan

Hej allesammans!

Nu är vi tillbaka i Malmö, vi var hemma natten till måndagen, lite förseningar med tåget osv så vi kom fram senare än det var tänkt, men vi kom hem iallafall. Och vi har haft det underbart, mer än så egentligen, det har verkligen varit jätteroligt! Massor av snö och härliga dagar har vi haft, helt perfekt..

En  snabb resumé om veckan som gått, så har ni lite hum om hur vi haft det ;

Måndag :
Min morbror hämtade upp oss i Stockholm för att köra oss vidare till Västerås, kom hem till mina föräldrar närmare 17-tiden, käkade middag och bara tog det lugnt resten av kvällen tillsammans..

Tisdag :
Mamma & Pappa hade Liam på kvällen, jag och Kent var hemma hos Jeanette & Christer ( storasyster + hennes man ) tillsammans med Jennifer & Madde ( lillasyster + hennes kompis ) och käkade middag. Sen stack vi iväg och bowlade allihopa, skitroligt var det - trots att jag fick lite väl mycket dricka i mig. Hah, lite för mycket av det goda kan jag lugnt säga. Men fan vad skoj vi hade!

Onsdag :
Denna damen var inte uppkäftig kan jag säga, mådde med andra ord som jag förtjänade med en bakfylla som hette duga. Men det var ju bara att ta sig i kragen och bita i det sura äpplet, kliva ur sängen - göra sig iordning och se glad ut. Vi skulle till stan med mina systrar, svåger och Madde och äta lunch + handla dem sista julklapparna - så, som man bäddar får man ligga. Kent mådde dock bra och mitt illamående och allmänna bakishet försvann när vi ätit, därefter åkte vi till Björnön ( ett ställe lite i utkanten ) och fikade samt fixade lite andra ärenden. Hem till föräldrarna, slå in julklappar och sen glo på film i lugn och ro..

Torsdag :
Julafton med andra ord, jättemysigt hade vi, en helt underbar och perfekt dag.. Liam´s första jul dessutom. En massa fina julklappar fick lilleman, och även vi.. underbart god mat och härlig stämning. Den bästa julen hittills i mina ögon..

Fredag :
Då kom Rebecca med sin lilla familj ( Becca är min barndomsvän för er som inte vet ) Anders & Nelly.. det blev pulkaåkning ( haha! ) för oss alla, även vår Liam åkte pulka med sin pappa. Mot kvällen åkte Anders & Nelly hem och Becca stannade kvar, när lilleman somnat så spelade vi spel och drack öl  - skitskoj!

Lördag :
Becca åkte hem igen och vi andra ( Jag, Kent,Liam,Mamma,Pappa och Jennifer ) var hemma hos min mobror där även mina två kusiner och deras barn var - fikade och snackade en massa, lilleman fick en jättefin tågbana av min morbror. Som hans pappa är lika förtjust i kan jag tillägga ;)

Söndag :
Mamma fyllde år, så det blev middag + tårta, Jeanette & Christer också .. mot eftermiddagen var det dags att bege sig mot Stockholm igen, min morbror hämtade upp oss och vi åkte iväg.  På tåget till Malmö som blev stående när vi åkt en 2-3 timmar pga fel på annat tåg, bla bla.. så vi var hemma runt tolvtiden.

Vi har med andra ord haft en jättefin vecka, skönt att vara hemma igen dock - det är det ju alltid, men visst känns det trist trots allt. Liam har haft det så himla bra, hunden likaså, duktig hon varit! Både på tåget, i bilen och allmänt..

Nu ska jag plocka lite här hemma, Kent är iväg med Martin och handlar mat osv till Nyår som vi ska fira tillsammans med dem ( dvs Hanna, Martin och Leo ) här hemma.. en mysig nyår tillsammans med våra små  barn blir det.

Slänger in lite bilder från julafton, fler bilder från veckan kommer sen :

 
Vår lille fis i tomtedräkt


Jag, Jennifer & Liam

   
Liam i sin fina juldräkt, vid julbordet och så med pappa en sväng..


Snart åker vi! :D

Frissan blev jätte bra, så jag är mer än nöjd..klippte mig till axlarna ungefär och så blev det en rejäl uppklippning, så nu är mitt hår lite kortare och jag har åtminstone en frisyr. Skön som sjutton är det, kändes lite ovant i början - men nu är det bara härligt. Känns så lätt och fräsch på nåt vis..bilder kommer sen.

Igår fick vi en hel del gjort, var en vända till stan, Liam och Kent åkte först iväg på sitt håll för att fixa julklapar så jag strosade ensam omkring i stan, ovant och väldigt skönt! Fick handlat dem sista julklapparna och sedan mötte jag upp K & L, vi gick och käkade och sen en vända i lite affärer innan vi åkte hemåt.. nu har vi äntligen hittat overall åt lilleman, plus lite mössor och skor - skönt!

Imorgon bitti åker vi till Västerås, tåget går klockan 9:15 och så är vi framme i Stockholm runt 13.40 - där hämtar min morbror upp och kör oss till Västerås. Vi packade färdigt i förmiddags och ordnade med det sista, så det är avklarat, bara lite smink osv som ska ner, men det får fixas imorgon bitti innan vi drar.. Liam håller på att somna just nu och Kent är iväg och hjälper Martin, så jag ska bara slappa och plocka lite här hemma. Klä på mig kanske, går i pyjamas ännu,haha.

Om vi ine hörs före, så önskar jag er alla en riktigt GOD JUL!

Kläder och frisyrer..

Godmiddag allesammans...

Här sitter jag och väntar på att Liam ska somna, sen ska jag hoppa in i duschen och göra mig iordning.. ögonen går i kors på honom, så jag tippar på att han sover inom kort. Det är alldelles knäpptyst från sovrummet, så jag ska strax titta till honom innan jag sätter igång här.. vi vaknade inte förrän närmare 8 idag, superskönt! Har varit ute en liten runda med vovven och sedan passade jag på att städa ur garderoberna medan lilleman lekte på golvet.. en jäkla massa skit ( kläder ) man samlat på sig och som aldrig används - onödigt. Jag har beställt lite nya kläder som jag ska hämta ut i eftermiddag,glömde totalt bort det igår ( kors i taket ) - så det blir ut med det gamla och in med det nya, i klädväg dvs.

15.3o ska jag vara hos frissan, har ännu inte riktigt bestämt mig för vad jag ska göra.. antingen tar jag topparna och klipper upp det lite, eller så kortar jag av en rejäl bit + klipper upp. Jag har ingen aning, vi får se när jag väl sitter där, är dock lite sugen på att klippa en bra bit, är trött på mitt hår! Det är så himla tjockt så med denna längden bara hänger det rakt upp och ner, går inte riktigt att göra så mycket med det för allt bara tyngs ner.. så kanske en liten kortare längd?

Fredag idag då, Kent slutar tidigare och sedan har vi julledigt hela familjen i ett par veckor framöver - så himla härligt! I helgen ska det packas och fixa sista handlingen av lite julklappar och overall till Liam, har sökt överallt - men antingen är dem vi vill ha slut, eller så är det bara ( i mina ögon ) fula overaller kvar. Vi får se om vi hittar något bra, han har en varm vinterjacka nu, så i annat fall får vi köpa termobyxor till den.. det löser sig, det gör det alltid.

Nu sover min lilla älskling därinne, tittade precis till honom - duschen nästa!

Tjingeling!

Tralleri.

Tjohoo! Så fort denna dagen har gått tycker jag..men vi har haft det mysigt, var ut med vovven och lilleman på fömiddagen i cirka 1 ½ timme. Traskade runt vid vattnet och lite överallt, avslutade med 45 minuter på hundrastgården där Tasha lekte med en annan hund, herregud vad hon sprang.. hon hade himla roligt!Dem lekte och lekte, och lekte oavbrutet.. hon verkligen älskar ju snö, så hon gick loss kan jag lova.Det blir skönt för henne när vi åker upp till Västerås,massa snö och skog - så gott hon kommer må! Och lite julmat på det ;)

Liam
vilar middag och har gjort det en stund nu, så han lär snart vakna och då ska vi iväg igen så fort han ätit - jag ska köpa hårfärg och lite andra grejer. Jag har iallafall fått lite gjort, dammsugat och rensat i skåpen + kyl och så har jag gjort ischoklad  :) Usch vad rastlös jag är,hoppas han vaknar snart..

We have snow.

Snön stannade visst kvar - så tji fick jag!  :P

Vi sitter och lyssnar på julmusik här hemma, Liam leker för fullt på golvet och tjoar för glatta livet, han slängde precis ur sig " Da-de-li-da-dau ", det lät så himla gulligt! Han sa det jättehögt och med världens inlevelse och formade munnen precis som om han bokstaverade orden, söte! Fullt med energi har han,vår lille..

Idag ( ikväll snarare ) är det tvättid som gäller, kläder och täcken ska renas upp och så ska jag städa lite smått.. men innan dess ska jag göra ischoklad. Jag tycker väl det är sådär gott, en eller två går ner - det är Kent som älskar det så jag gör det mest för honom. Men snart ska jag fixa lite käk åt lilleman och sen ska vi ge oss ut i snön med vovven tänkte jag, hon älskar snö så jag tänkte att hon skulle få leka av sig lite.. :)

Åh, på måndag åker vi till Västerås för att fira jul, och där är fullt med snö..då menar jag fullt - underbart! Och imorgon jobbar Kent sin sista dag för denna månaden och sen har han semester med oss i 2 ½ vecka, så mysigt det ska bli!

Nej, det var allt från mig just nu, ciao!

Snö.

Nu snöar det här ute minsann, lite har lagt sig på gräset och träden, men marken är fortfarande våt och snöfri - så jag tippar på att snön snart är över och förbi.

Fick en del handlat igår, dock inga byxor - varför är jag inte förvånad? Alltid samma visa.. men jag väntar tills efter jul och letar vidare då, har ändå några kilon till som ska väck så det kan ju passa bra. Tills dess får jag stå ut! Fick iallafall handlat det mesta, såsom :

* Pyjamaser och byxor åt Liam
*
Leggings
* Tröja
* Stövlar
* Lite smink
* Julklapp till Liam
* Julklapp till Jennifer ( lillasyster )

Nu återstår bara hårfärg så jag kan färga över min hopplösa utväxt och på fredag ska jag till frissan och ordna till fågelboet jag har på skallen. Ska klippa upp det och korta av en bit tänkte jag..är så fruktansvärt trött på att det bara hänger och ser allmänt tråkigt ut. Så nu ska jag äntligen göra något åt saken...

Idag har jag och lilleman varit i stan med Nici, fikat och kikat runt på julmarknaden lite - jättetrevligt var det och vi ramalde väl innaför dörren här hemma runt halv 5. Nu sover vår gosse sedan en liten stund och snart blir det mysa i soffan för denna damen resten utav kvällen.. Hörs imorgon, tjingeling!

Trötter.

Fy fasen vad trött jag är! Det svider i ögonen och hade jag lagt mig ner så hade jag nog somnat inom 1 minut känns det som.. gäsp, gäsp, gäääsp. Gick och la mig alldelles för sent igår och som grädde på moset valde Liam att vakna tidigt idag, inte alls i närheten av dem tiderna han vaknat dem senaste dagarna - idag var det fullt ös redan vid 6. Just nu sitter han här nere på golvet och leker med sina leksaker som är utspridda över hela vardagsrummet, jag ska snart få i mig lite frukost tänkte jag.. sen blir det att plocka iordning här hemma innan vi gör oss iordning för lite julshopping. Hoppas att det inte är alltför mycket folk ute idag..

Jag är på jakt efter åtminstone ett par byxor, det är ett stort måste då alla mina är för stora, dem åker ner i midjan och hänger i röven typ, supersnyggt! Men jag har alltid sån otur och finner sällan vad jag söker, måtte jag ha turen på min sida och komma hem med ett par snygga byxor som sitter bra! Håll tummarna...

Uppdaterar eventuellt lite senare om mina framgångar, eller motgångar.. tills dess, bjuder jag på lite nya bilder av vårat charmtroll här hemma :

   

 

 Lite pillande på bordet så hittar man alltid nåt ;)


Stjärtsalva i ansiktet?

Jag känner mig otroligt attraktiv här, snustorr om läpparna efter förkylningen och är röd och fnasig under näsan pga att jag missbrukat alldelles för mycket papper genom att snyta mig. Så nu sitter jag med lillemans stjärtsalva insmord under näsan och på läpparna, nåja, nöden har ingen lag säger dem ju..  :)

Dagen har varit lugn, har fått städat lite smått här hemma - dammsugat och tvättat golven, sen har jag mest spenderat dagen till att leka med Liam. Som han utvecklas hela tiden, han har lärt sig att vinka och säga "HEJ" ( på sitt egna lilla vis ) - det har blivit en vana för oss att säga hej till honom och vinka när han tittar på oss osv. Så nu svarar han med att vinka med hela handen genom att böja fingrarna upp och ner och säga "HÄÄ-ÄÄH!" .. så jäkla go! Vår lilla prins!

Jag brukar även sträcka fram min hand mot honom, sen ta fatt i hans och ge ett handslag och säga "Goddag, goddag " och nu sträcker han fram handen mot en och väntar på en hälsning, haha - finns det något goare och mer glädjespridande än små barn? Det är så härligt att se dem utvecklas till små människor..

Imorgon bär det äntligen iväg för att handla sista julklapparna och även lite kläder till oss - jag behöver byxor & skor ( stövlar ) och Liam behöver lite smått han också. Förkylningen börjar äntligen släppa ordentligt, så jag känner att vi kan ge oss ut imorgon för att få lite gjort.. äntligen! Om en vecka åker hela familjen + hund upp till Västerås för att fira jul, så skönt det ska bli! Och enligt mina källor ( lillasyster ) är där snö nu och jag håller alla tummar och tår för att den är kvar när vi kommer, och under jul :) Vore helt underbart, en vit jul - JA TACK!

SJUUUK! :(

Javisst blev jag sjuk, och inte så lite heller.. det började i onsdags eftermiddag och sen bara bröt det ut totalt under kvällen. Jag blev så jävla förkyld rent ut sagt och totalt slut i kroppen, har hostat tills jag spytt och praktiskt taget bara legat i soffan/sängen dem senaste 3-4 dagarna. Jag har knappt orkat röra mig och sovit som aldrig förr, det största tecknet på att jag mått skit är väl att jag lyckats sova middag mellan 3-4 timmar - vilket inte är likt mig. Har knappt kunnat äta då jag inte haft någon aptit + att jag varit alldelles torr i munnen eftersom jag inte kunnat andas genom näsan - detta tillsammans med dem klassiska såren under näsan pga att jag snytit mig för mycket samt torra och såriga läppar - soo sexy!

Idag mår jag lite bättre, har mer ork i kroppen och färgen börjar komma tillbaka i ansiktet.. känner att jag kan sitta upp lite längre stunder. Jag är fortfarande förkyld, men inte lika intensivt och hostan finns kvar - men den kan jag ta. Det var mest orken jag ville ha tillbaka, trivs inte alls med att bara ligga på sofflocket och inte orka något! Har ju inte ens kunnat leka eller göra något alls knappt med Liam på flera dagar, Kent har skött hushållet och allt det andra medans jag försökt bli människa igen - han är en ängel den, världens finaste!

För övrigt hoppas jag på att vara helt återställt tills på tisdag, för då är det sedan långt tillbaka planerat för julklappshandling + lite kläder. Men vi får se hur det blir, om jag vilar en massa och kurerar mig ordentligt så kanske jag är mig själv igen? Sist jag skrev höll lilleman förresten på att krångla under nattetid några nätter, det försvann snabbt - han sover som vanligt igen och har t.om börjat sova längre. Idag sov han t.ex till 8 ( ! ) vilket är extremt ovanligt här hemma, dem andra dagarna har det varierat mellan 7 - 8.30 - skönt har det varit minsann!

Förresten..

Malin : Jaaaaa-aaaaaa -hjälp mig med bloggen är du söt, tack! :)

Men SNARK!

Oh Boy, vilken härlig natt vi har haft full av sömn - INTE! Jesus Kristus vilken helvetisk natt rent ut sagt, jag fick ju äta upp det jag skrev igår, förhoppningarna om en skön natts sömn följd av en liten sovmorgon. Yeah right, in my face. Liam somnade som sagt vid 21-tiden igår, bara för att vakna vid 23.3o och inte vilja somna om, kämpade och försökte natta honom om och om och om igen - utan resultat. Kent var vaken och rätt pigg, så till slut fanns det inga andra alternativ än att gå upp med lilleman som var klarvaken.. efter en stund somnade han dock igen, bara för att vakna femtioelva gånger till. Jag vet inte hur många gånger vi varit uppe inatt för att lilleman har bökat och gnällt, till slut somnade han ordentligt vid 4.3o, yees tänkte man och tog för givet att det skulle bli lite extra sömn.. jomenvisst, 6.2o vaknar herr piggelin och tycker det är dags att stiga upp.

Helt otroligt, nu springer han runt i sin gåstol och är hur pigg som helst, skrattar och tjoar som om det inte fanns någon morgondag - själv har jag hällt i mig kaffe, har en huvuvärk som smyger i tinningarna.. men utöver det mår jag bra och ska väl överleva denna dagen också. Kent har varit hemma igår + idag för att han är kass, mår inte bra och efter denna natten ser han inte ut att vara fit for fight direkt :) Aldrig mera någon sen eftermiddagsvila som igår ( lilleman sov mellan 17-18 cirka ) och sedan lägga sig senare än han brukar.. för detta mina vänner, var då ingen höjdare! Nej, det får bli nattning som vanligt vid 19 och sedan sova natten igenom och vakna vid 5-6, allt är bättre än natten som varit..

Så, nu har jag klagat lite och tyckt synd om mig själv - idag står det lite städning på schemat, men det får vänta ett x antal timmar. Liam är fortfarande förkyld, täppt och knallröd under näsan, måste svida ordentligt.. bidrar säkert till den bristande sömnen, tullemannen. Nu ska jag sätta på en ny kanna kaffe - CIAO!

Snörvel och kärlek.

Gokväll allesammans, för ovanlighetens skull drar jag till med ett kvällsinlägg, fick ett infall av blogglust helt plötsligt så man får väl passa på..tycker hela grejen har känts så blassé på sistone. Funderar även på att byta blogg, denna är bara så jäkla tråkig emellanåt och jag förstår mig vare sig på headers eller något så den ser bara allmänt grå och tråkig ut.. Hjälp mig någon?!

Annars har vi haft en liten sjukstuga här hemma, Liam har varit lite kass..han har haft feber till och från mellan lördag och söndag,den kom helt plötsligt i lördags eftermiddag och med den kom förkylningen.Snörvel och lite hostande och i söndags spydde han ner hela Kent,men nu har han varit feberfri i 2 dagar och är lite snuvig - så det var väl bara något skit som försvann lika hastigt som det kom.Tur i oturen så kom det nu,det hade varit trist om han blivit sjuk lagom till jul och när vi ska iväg.Tågresa med sjukt barn låter mindre lockande :)

Veckan hittills har alltså varit lugn, vi gick hem till Martin & Hanna igår när mannen slutat jobba och firade M som fyllde år, utöver det har vi inte gjort alltför mycket.. varit hemma och myst en massa och bakat lite. Skönt faktiskt..

Liam är så jäkla duktig och utvecklas i rasande fart, han börjar bli mer självständig och kan sitta och leka ensam hur länge som helst med sina leksaker.. tidigare har det bara gått korta stunder och sedan har det bara dugit om mamma eller pappa är med. Men nu leker han jättefint ensam och är fullt koncentrerad på allt han gör och pratar för fullt på sitt egna lilla vis  :)  Det känns lite som om han kanske kommer börja gå snart, han har ju varit tidig med det mesta ända sedan han föddes så det är mycket möjligt. Han har ju rest sig själv sedan en lång tid tillbaka, men nu står han själv utan att hålla i något i långa stunder, mitt på golvet, och har även tagit ½ - 1 stapplande steg framåt, så det tar sig.Vi får väl se hur det hela går  :) Balansen är suverän, för han ramlar aldrig, utan går ner på huk när han inte kan stå längre och så sätter han sig på rumpan.

Han blir förresten 9 månader idag - herregud så fort tiden går, det är helt sanslöst. Han är så jäkla go och glad, vår lille skit! Att man kan älska någon så mycket.. vår alldelles egna prins, mammas ögonsten. Tänk så stolt man blir för varje framsteg dem tar, så fort han står på egen hand och försöker ta sig framåt blir jag helt tårögd, kommer säkert storböla den dagen han tar sina första steg :) Eller när han säger sitt första riktiga ord.. nåja, nu blev jag alldelles sentimental här - man kan nog hålla föredag om sina barn i all oändlighet. Dem är ju det finaste..

Jaha, nu närmar sig julen och jag ( vi ) är praktiskt taget klar med alla julklappar, en del är inte inhandlade men vet precis vad som ska köpas, så det lär gå fort och smärtfritt till. Om drygt 2 veckor tar vi tåget upp till Västerås med barn, vagn, väskor och hund, ett jäkla projekt lär det bli - men det går det´å! Javiiiisst ;)

Nu ska jag joina gubben i soffan, lilleman la sig inte förrän vid 21 ikväll så vi hoppas på att vår annars så morgonpigge son sover lite extra länge imorgon, åtminstone längre än 5, haha. Men jag tvivlar på det, speciellt när han är förkyld och sover lite dåligt pga det redan.. men det återstår att se imorrn! Ciao!

Tvättelitvätt

Gud så seg jag är idag, lilleman vaknade runt 6.3o imorse ( hör och häpna! ) men vi steg inte upp förrän strax efter 8. Nja, jag steg upp och gjorde mat till honom och bytte blöja, sen bäddade vi ner oss i vår säng och mornade oss i lugn och ro.. jag är som sagt otroligt seg idag, Liam likaså - han gör inte överdrivet mycket väsen av sig. Nu börjar det dock närma sig tvättetid, klockan 12 börjar mitt "pass", tråkigt men nödvändigt.. är nog rätt fort överstökat trots allt, det är ingen enorm tvätthög denna gången. Sen ska jag kanske baka lussebullar :)

Jag minns inte när jag uppdaterade sist, det var väl i tisdags eller onsdags, jag har inte orkat helt enkelt.. vi har inte gjort något jättespeciellt. I onsdags umgicks vi med Hanna och Leo och igår var vi iväg och fönstershoppade lite, jag vet redan vad jag ska köpa i julklapp till alla så det ska jag fixa en dag när Kent är ledig så får lilleman stanna hemma med honom. Mest för att jag behöver köpa byxor i samma veva, smidigast om man är ensam då och inte ska underhålla någon annan samtidigt..  lite handlade vi iallafall innan vi kilade hemåt igen. Såklart ;)

Idag är jag det bara jag och lilleman som gäller, eller rättare sagt ikväll, under dagarna är vi ju ändå bara vi två.. Kent ska på personalfest och sen skulle dem väl ev. ut. Så det blir mys med Liam ikväll innan han ska sova, och sen ska jag bara ta det lugnt och glo på film.. Nu är min prins väldigt missnöjd här, så jag ska stänga ner och leka lite innan tvättstugan kallar, ha en trevlig helg allesammans - tjingeling!

Julstämning.

Jaha ja, jag får väl försöka knåpa ihop någonting här kanske? Har varit lite kass på att uppdatera dem senaste dagarna, har inte varit hemma eller så har vi pysslat med annat - och jag har inte pallat helt enkelt. Här sitter jag nu, har precis duschat och ätit frukost i godan ro, lyxigt värre tycker jag.. det är nog det lilla som krävs för att jag ska vara nöjd, en stund för mig själv på morgonen till frukost och lite plock. Lilleman sover gott sedan en dryg timma och jag ska göra mig iordning med lite kladd i ansiktet, Hanna och lille Leo kommer förbi senare :)

Det är så mysigt med alla adventsljusstakar i fönstrena nu och ljusslingor i träd/granar överallt nu tycker jag, speciellt om kvällarna, det ger en sån härlig stämning. Jag längtar verkligen till julen, det ska bli så roligt att fira den med familjen och vara med om lillemans första jul, trots att han inte förstår innebörden av det så mycket. Förmodligen är presentpappret intressantare än julklapparna, men det är själva grejen ändå ni vet.. ska bli skönt att komma iväg lite också och jag hoppas verkligen på snö där uppe, annars blir jag besviken! Vi åker som sagt den 21 December, så det är lite mindre än 3 veckor kvar, och så kommer vi hem den 27 igen - underbart! Nej, det ska bli härligt, härligt..

Var ska ni läsare fira jul? Ni som har barn och respektive - och ni andra?