Läkarbesöket avklarat.

Såja, nu är vi hemma igen, fick vänta en mindre evighet inne på apoteket och när jag ändå släpat ut lilleman så kilade vi inom affären en snabbis så behöver man inte sitta strandsatt under dagen. Hur som helst, var ska jag börja? Ögonen - förmodligen en lätt infektion som uppstått i samband med förkylningen, blir det inte bättre skulle jag ringa henne ( läkaren ) så skulle hon skriva ett recept på salva eller droppar.

Hostmedicin fick han äntligen då det inte alls blivit bättre sen sist vi var där.. pratade även lite om inhalationssprayen han fick och jag talade om att den var suverän - väsandet och pipandet i bröstet minskade betydligt nästan direkt, och andnöden är helt borta. Då sa hon att han förmodligen har förkylningsastma.. men det är inget hon kan fastställa än eftersom det är första gången han är sjuk. Men det var en lindring form tack och lov, detta innebär inte att han har någon kroniskt astma utan att han eventuellt kommer ha problem med andningen var gång han är förkyld/har hosta och därmed kommer behöva använda inhalationssprayen igen. Men det vet vi mer om nästa gång han blir sjuk, skulle han få samma problem då också ( vilket hon misstänkte ) så får vi köra samma procedur då.. det är inget farligt alls och rätt vanligt att barn får dessa problem vid förkylningar, sa hon. Huvudsaken är ju att han inte har kronisk astma och att det finns ( medicin ) som hjälper..

Och efter en undersökning visade det sig att han har öroninflammation! Tidigare har han bara varit lite röd och irriterad i öronen.. men nu var det rött,svullet och en klar inflammation. Så han har fått pencillin som ska tas i 5 dagar, morgon & kväll.. vår stackars lillfis! Gud vad jag tycker synd om honom!! Han somnade så fort vi kom hem, detta är andra gången han sover idag sedan vi vaknade imorse ( runt 7.3o ) .. bara det visar hur dålig han är fortfarande. Så det blir en lugn hemmamys-vecka för oss, så att han kryar på sig ordentligt.. vi fick en ny läkartid på fredag, om han inte var bättre skulle vi komma - annars var det bara att avboka. Förhoppningsvis behöver vi inte gå dit, jag håller tummarna.. isåfall blir det kanske en visit på Öppna Förskolan på torsdag, saknar! Det känns att man varit inne en hel del på sistone, önskar så att han blir frisk så att han får komma ut och leka lite med sina kompisar  =) Nu hör jag att min plutt är vaken, tjingeling hörni!

Kommentarer
Postat av: Jeanette Lennqvist

Hej.



Vad skönt att ni fick respons från läkaren.



Förkylningsastma är rätt vanligt. Jag har flera barn på förskolan som har det. Det som är viktigt för oss som jobbar är att säga till föräldrarna när vi märker att något är på gång och att dom tar med inhalatorn. Eller att dom får hålla barnen hemma när vi märker att barnen inte orkar.



Hoppas Liam kryar på sig snart.



KRAM Jeanette

2010-03-01 @ 16:11:54
Postat av: frida

men lilla killen då.. allt på en gång. Skönt att ni har fått medicin.. hoppas han blir bra snabbt.

2010-03-01 @ 19:57:01
URL: http://frudernmar.se
Postat av: Eva med Neo

Vad skönt att alla korten ligger på bordet nu, så ni slipper gå och undra en massa som varit fel. Hoppas lilleman slipper det där läkarbesöket på fredag. Krya-på-dig-kram från oss till Liam.



PS: Öppnade upp en ny blogg... :P

2010-03-01 @ 23:03:38
URL: http://underbaraneo.blogg.se/
Postat av: kata med bella & theo

Usch inte roligt alls!! hoppas han blir bättre snart! krya på er så vi kan ha en playdate =)

2010-03-02 @ 07:46:36
URL: http://kattabellatheo.wordpress.com/
Postat av: Eva med Neo

hihi.. Whiie, kul att ni tycker att det är kul. Då fortsätter jag nog att skriva.. fniss :D

2010-03-02 @ 10:28:42
URL: http://underbaraneo.blogg.se/
Postat av: ♥ Jasas

Det brukar ju ge med sig ganska så fort då dom börjat med penicillinet. Så jag hoppas att det är mycket bättre nu! Stackarn :(

2010-03-02 @ 18:54:08
URL: http://jasas.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0